Training Ontwikkelingsgericht coachen

Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Ontwikkelingsgericht coachen

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDoorn
5 nov. 2022 tot 17 dec. 2022
placeHoofddorp
15 mrt. 2023 tot 19 apr. 2023

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Ontwikkelingsgericht coachen (OGC) is een verdiepende en tegelijk praktische methode om mensen gefaseerd te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun zelfsturend vermogen.

In deze vierdaagse training maakt u nader kennis met de theorie en uitgangspunten van OCG en krijgt u vanuit ieder spoor interventies aangereikt, waarmee u praktisch aan de slag kunt in de praktijk van het begeleiden.
OCG gaat uit van de veronderstelling dat het werken aan concrete gedragsverandering altijd raakt aan de dieptelagen van de identiteit en de inbedding in het grotere geheel waarin iemand functioneert (Deep Evolvment). Andersom geldt ook dat existentiële vragen rond de identiteit (wie ben ik) hun vertaling krijg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Ontwikkelingsgericht coachen (OGC) is een verdiepende en tegelijk praktische methode om mensen gefaseerd te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun zelfsturend vermogen.

In deze vierdaagse training maakt u nader kennis met de theorie en uitgangspunten van OCG en krijgt u vanuit ieder spoor interventies aangereikt, waarmee u praktisch aan de slag kunt in de praktijk van het begeleiden.
OCG gaat uit van de veronderstelling dat het werken aan concrete gedragsverandering altijd raakt aan de dieptelagen van de identiteit en de inbedding in het grotere geheel waarin iemand functioneert (Deep Evolvment). Andersom geldt ook dat existentiële vragen rond de identiteit (wie ben ik) hun vertaling krijgen in waarneembaar gedrag en concreet formuleerbare doelen. Het gedachtegoed is uitwerkt in het VORK-model waarin de begeleiding van de cliënt plaatsvindt langs vier sporen. Deze maken inzichtelijk waar de uitdagingen van de cliënt/coachee zich bevinden in het realiseren van zijn of haar doel.

In onze visie vormt ontwikkeling de basis voor persoonlijk gelukk en zakelijk succes. We coachen op persoonlijke ontwikkeling, werken aan praktische vaardigheden en helpen uw (verborgen) talenten aan te spreken. Deze intensieve persoonlijke begeleiding brengt diepgang en kwaliteit in uw ontwikkelingsproces. Met onze niet alledaagse benaderingswijze prikkelen we u om op een andere manier naar uzelf, uw omgeving en vraagstukken te kijken. Zo kunt u elke nieuwe ervaring altijd toepassen in de p…Klantwaarden

* Duurzaam veranderen: leren door te reflecteren en leren door te doen
* Postitieve veranderingsbenadering: we sluiten aan bij wat mensen reeds kunnen en bouwen dat verder uit.
* Systeemdenken: naast aandacht voor het individu richten we ons in de coaching ook op de invloed van het systeem en de interactie tussen de leden ervan.
* Dynamisch innovatieve aanpak, waarbij we graag ongebaande paden betreden.
* Gewaarborgde kwaliteit: BGL heeft zowel op organistaieniveau als voor haar opleidingsactiviteiten diverse keurmerken. De training Zingeving in coaching heeft 48 PE-punten bij de NOBCO.
* Succes realiseer je met elkaar, in gedeelde varantwoordelijkheid en met respect voor de eigenheid van ieder individu.

De trainingsdagen worden live op locatie gegeven vanuur.
10.00-17.00
Een dagarrangement is inbegrepen.
De trainingen worden twee keer per jaar aangeboden.
Trainingslocatie: Hoofddorp en Doorn

Ontwikkelingsgericht coachen (OGC) is een verdiepende en tegelijk praktische methode om mensen gefaseerd te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun zelfsturend vermogen.Ontwikkelingsgericht coachen: de weg naar zelfsturing

Het ontwikkelingsgerichte gedachtegoed is ontwikkeld door dr. Rudy Vandamme in 2003 en in de loop der jaren verder verfijnd. OCG heeft een sterke binding met Theorie U (Otto Scharmer), een holistische benadering van vernieuwing en transformatie van mens en organisatie en de Fenomenologie, een filosofische stroming waarin het waarnemen van verschijnselen zonder vooroordelen centraal staat.

Ontwikkelingsgericht coachen (OCG) gaat uit van de veronderstelling dat het werken aan concrete gedragsverandering altijd raakt aan de dieptelagen van de identiteit en de inbedding in het grotere geheel waarin iemand functioneert (Deep Evolvment). Andersom geldt ook dat existentiële vragen rond de identiteit (wie ben ik) hun vertaling krijgen in waarneembaar gedrag en concreet formuleerbare doelen.

Het gedachtegoed is uitwerkt in het VORK-model waarin de begeleiding plaatsvindt langs vier sporen. Deze maken inzichtelijk waar de uitdagingen van de cliënt/coachee zich bevinden in het realiseren van zijn of haar doel.

1. Project (WAT)
Het projectmatig werken kenmerkt zich door een concrete, doelgerichte aanpak met een positieve gerichtheid op successen. Essentieel in het OCG is dat het doel in harmonie met de persoon en zijn omgeving wordt geformuleerd. Dit wordt niet bereikt door doelen te bepalen, maar te ontdekken; niet door ze formeel vast te leggen, maar juist door ze sensitief te ontvangen.
2. Identiteit (WIE)
Doelgericht werken aan een project impliceert altijd ontwikkeling op identiteitsniveau: Wie ben ik, wie verlang ik te zijn en hoe ontwikkel ik me in het kader van mijn project? Coaching rond persoonswikkeling doet vooral een beroep op contact met het eigen innerlijk.
3. Het groter geheel (WAAROM)
De persoonlijke ontwikkeling staat niet op zich, maar heeft invloed op en relevantie voor de groepen waarvan we direct of indirect deel uitmaken. De nadruk op de ecologische inbedding van het eigen functioneren in het grotere geheel heeft alles te maken met het spanningsveld tussen loslaten (erkennen deel te zijn van een geheel) en aanpakken (verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken).
4. Zelfsturing (HOE)
Zelfsturing is meer dan doelgerichte acties ondernemen; het gaat over bewust bezig zijn met hoe je te werk gaat en hoe je je verhoudt tot je bezigheden, je omgeving, het groter geheel.
In de vierdaagse training maakt u nader kennis met de theorie en uitgangspunten van OCG en krijgt u vanuit ieder spoor interventies aangereikt, waarmee u praktisch aan de slag kunt in de praktijk van het begeleiden.

In de training gaat het verruimen van kennis gepaard met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheden en het werken aan persoonlijjke ontwikkeling.Didactische werkvormen zijn: onder meer: interactief trainen, demonstratie, rollenspel/simulatie, discussie, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, visualiseren, pscyhofysieke werkwijze, oefenen in subgroepen, reflecteren, opdrachten.

OCG brengt dieper inzicht in de bewegingen in het leven van de cliënt. Met behulp van het VORK-model wordt langs vier sporen inzichtelijk waar de uitdagingen van de cliënt/coachee zich bevinden in het realiseren van zijn of haar doel.
1. Project (WAT)
2. Identiteit (WIE)
3. Het groter geheel (WAAROM)
4. Zelfsturing (HOE)De belangrijkste aandachtspunten

* Structureren van het eigen project in zeven stappen
* Ontwikkelingsgerichte uitvraaginterventies
* Competenties van zelfsturing
* Aanleren en verhogen van zelfsturing
* Van project (doel) naar identiteit
* In kaart brengen van ontwikkelingsthema's
* Methoden om ontwikkeling in het groter geheel te ondersteunen
* De invloed van in- en externe systemen

U kunt vindt een groot scale aan interessante kortdurende trainingen o.a. op het gebied van vitaliteit, conflictcoaching, teamcoaching, zingeving en lichaamsgerichte interventies op onze site

Ontwikkelingsgericht coachen (OGC) is een verdiepend traject voor:

* therapeuten, counselors en coaches en andere professionele begeleiders die zich willen bezighouden met hun identiteitsontwikkeling en de ontwikkelingsgerichte aanpak in het werken met cliënten willen toepassen.
* managers die op zoek willen gaan naar hun eigen drijfveren en hun medewerkers willen ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Coaching.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.