Training Zingeving in coaching

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Zingeving in coaching

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
17 mrt. 2022 tot 28 apr. 2022
placeUtrecht
13 okt. 2022 tot 17 nov. 2022

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

U leert hoe u mensen met zingevingsvraagstukken zorgvuldig kunt begeleiden bij het verruimen van hun perspectief en innerlijke ruimte.

Zinvragen komen in alle contexten van het leven voor een gaan over het algemeen gepaard met onzekerheid over de toekomst en verlies en rouw. Daardoor raken veel mensen in de knoop of zijn angstig.
In deze interactieve en ervaringsgerichte training leert u hoe u als coach zinvragen kunt ontdekken, herkennen en hoe u hier adequaat op kunt reageren. U leert hoe u mensen kunt stimuleren om bewuste keuzes te maken voor dat wat werkelijke belangrijk voor hen is en hen kunt helpen op zingevende wijze om te gaan met onzekerheden en emotionele pijn. Ook is er aandacht…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zingeving, Coaching, Filosofie, NLP en Veranderen / Omgaan met Verandering.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

U leert hoe u mensen met zingevingsvraagstukken zorgvuldig kunt begeleiden bij het verruimen van hun perspectief en innerlijke ruimte.

Zinvragen komen in alle contexten van het leven voor een gaan over het algemeen gepaard met onzekerheid over de toekomst en verlies en rouw. Daardoor raken veel mensen in de knoop of zijn angstig.
In deze interactieve en ervaringsgerichte training leert u hoe u als coach zinvragen kunt ontdekken, herkennen en hoe u hier adequaat op kunt reageren. U leert hoe u mensen kunt stimuleren om bewuste keuzes te maken voor dat wat werkelijke belangrijk voor hen is en hen kunt helpen op zingevende wijze om te gaan met onzekerheden en emotionele pijn. Ook is er aandacht voor de houdingsaspecten van de coach die hierbij een rol spelen en krijgt zicht op wat helpende interventies zijn. U ontdekt hoe u zowel uw eigen innerlijke ruimte kunt vergroten als die van de coachee.
Methodische inspiratiebronnen zijn onder meer de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), Motiverende gespreksvoering, Narratieve psychologie.

In onze visie vormt ontwikkeling de basis voor persoonlijk gelukk en zakelijk succes. We coachen op persoonlijke ontwikkeling, werken aan praktische vaardigheden en helpen uw (verborgen) talenten aan te spreken. Deze intensieve persoonlijke begeleiding brengt diepgang en kwaliteit in uw ontwikkelingsproces. Met onze niet alledaagse benaderingswijze prikkelen we u om op een andere manier naar uzelf, uw omgeving en vraagstukken te kijken. Zo kunt u elke nieuwe ervaring altijd toepassen in de p…Klantwaarden

* Duurzaam veranderen: leren door te reflecteren en leren door te doen
* Postitieve veranderingsbenadering: we sluiten aan bij wat mensen reeds kunnen en bouwen dat verder uit.
* Systeemdenken: naast aandacht voor het individu richten we ons in de coaching ook op de invloed van het systeem en de interactie tussen de leden ervan.
* Dynamisch innovatieve aanpak, waarbij we graag ongebaande paden betreden.
* Gewaarborgde kwaliteit: BGL heeft zowel op organistaieniveau als voor haar opleidingsactiviteiten diverse keurmerken. De training Zingeving in coaching heeft 48 PE-punten bij de NOBCO.
* Succes realiseer je met elkaar, in gedeelde varantwoordelijkheid en met respect voor de eigenheid van ieder individu.

De trainingsdagen worden live op locatie gegeven vanuur.
10.00-17.00
Een dagarrangement is inbegrepen.
De trainingen worden twee keer per jaar aangeboden.
Trainingslocatie: Hoofddorp, Utrecht en Doorn

Zinvragen komen in alle contexten van het leven voor en gaan vaak gepaard met onzekerheid over de toekomst en gevoelens van verlies en rouw. In de training leer u hoe u mensen met zinvragen zorgvuldig kunt ondersteunen bij het verruimen van hun perspectief en innerlijke ruimte.Zingevende gespreksvoering in coaching
Zingeving is een term die je tegenwoordig vaak hoort. Maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? Het gaat in elk geval over iets waar we allemaal mee te maken hebben, maar waar we ons niet altijd bewust van zijn. Vaak wordt het duidelijk als ons iets ingrijpends overkomt. Dan kan het zijn dat we de ‘zin’ verliezen. We weten niet meer goed waar we het allemaal voor doen. Waarom ben ik hier? Waarom overkomt mij dit? Hoe moet ik verder? Zingeving is echter ook in de praktijk van alledag aanwezig. Bijvoorbeeld in de keuze van je werk, wat je eet of naar welke films je gaat. Dat heeft allemaal meer of minder raakvlakken met ons vermogen tot zingeving.

Zinvragen komen in alle contexten van het leven voor. Op dit moment raakt het Corona-virus ons allemaal; de gezondheid is in het geding en de maatregelen hebben impact op ons dagelijks leven, op onze relaties en ons werk of opleiding. Alles lijkt op z’n kop te staan en het is onzeker hoe de toekomst er uitziet. Daardoor raken veel mensen in de knoop of zijn angstig. Onzekerheid over de toekomst, overgangsmomenten in ons leven, ouder worden, verlies en rouw; dat zijn ervaringen die we allemaal tegenkomen. Dat levert allerlei zinvragen op. Over hoe we leven, waar we in geloven, de keuzes die we maken, wat we willen vasthouden en soms moeten loslaten, hoe we omgaan met werk of juist het verlies daarvan, relaties met anderen. Om bezig te zijn met zinvragen is ‘innerlijke ruimte’ nodig. Dat vraagt om coaches en begeleiders die kunnen omgaan en helpen bij deze zingevingsvragen. Maar daarbij zijn de basisvaardigheden en -technieken van coaches vaak niet voldoende.

Deze training richt zich specifiek op het coachen bij zingevingsvragen. U leert hoe u als coach zinvragen kunt ontdekken en herkennen en hoe u hier vervolgens adequaat op kunt reageren. Er is aandacht voor de houdingsaspecten van de coach die hierbij een rol spelen en krijgt zich op wat helpende interventies zijn. Ook ontdekt u hoe u zowel uw eigen innerlijke ruimte kunt vergroten als die van de coachee. Methodische inspiratiebronnen zijn onder meer de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), Motiverende gespreksvoering, Narratieve psychologie.

Bijeenkomst 1: Omgaan met zingevinsvragen
Bijeenkosmt 2: Trage vragen: er zijn geen snelle oplossingen voor levensvraagstukken
Bijeenkomst 3: Ambivalentie en raadselachtigheid
Bijeenkomst 4: Waardengericht leven en integratie

48 PE-punten NOBCO

In de training gaat het verruimen van kennis gepaard met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheden en het werken aan persoonlijjke ontwikkeling.Didactische werkvormen zijn: onder meer: interactief trainen, demonstratie, rollenspel/simulatie, discussie, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, visualiseren, pscyhofysieke werkwijze, oefenen in subgroepen, reflecteren, opdrachten.

Deze training richt zich specifiek op het coachen bij zingevingsvragen. U leert hoe u als coach zinvragen kunt ontdekken en herkennen en hoe u hier vervolgens adequaat op kunt reageren. Er is aandacht voor de houdingsaspecten van de coach die hierbij een rol spelen en krijgt zich op wat helpende interventies zijn. Ook ontdekt u hoe u zowel uw eigen innerlijke ruimte kunt vergroten als die van de coachee.De belangrijkste aandachtspunten

* Inzicht in zingeving en zingevingsvragen
* Gesprekvoering op verschillende niveau met behulp van het diamantmodel van Carlo Leget
* Werken met trage vragen: levensvragen over relaties, werk, verlies, verlangs en keuzes waar geen snelle oplossingen voor zijn
* Empathisch handelen zonder in projecties terecht te komen
* Omgaan met ambivalente gevoelens
* Waardegericht leven: bewuste keuzes voor wat daadwerkelijk belangrijk is

U kunt vindt een groot scale aan interessante kortdurende trainingen o.a. op het gebied van vitaliteit, conflictcoaching, teamcoaching en lichaamsgerichte interventies op onze site

De training is bestemd voor professionals/coaches die willen leren hoe ze mensen met zinvragen zorgvuldig kunnen ondersteunenbij het verruimen van hun perspectief en innerlijke ruimte. U stimuleert hen bij het maken van bewuste keuzes voor dat wat werkelijk belangrijk voor hen is en helpt hen op zingevende wijze om te gaan met onzekerheden en emotionel pijn.U

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.