TV Seksualiteit en seksueel misbruik

Type product
Startdatum en plaats

TV Seksualiteit en seksueel misbruik

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHoofddorp
13 jan. 2023 tot 27 jan. 2023
placeUtrecht
10 feb. 2023 tot 24 feb. 2023

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Tijdens deze 2-daagse therapeutische verdiepingsmodule leert u gesprekken voeren over uiteenlopende aspecten van seksualiteit en leert u wat u handelingsperspectieven zijn bij seksueel misbruik.

Coaches, counselors en therapeuten kunnen in het kader van bij- en nascholing diverse therapeutische verdiepingsmodules volgen, waarin zij competenties ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adequaat te ondersteuenen bij het uitwerken van problemen van sociaal-emotionele, gedragsmatige, psychische, psychosomatische en relationele aard.

In deze module onderzoekt u het thema vanuit uw persoonlijk perspectief: Wat zijn uw overtuigingen, waarden en normen ten aanzien van seksualiteit? Over…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Ontwikkelingspsychologie, Psychologie, Toegepaste psychologie, Psychologisch Onderzoek en Google Analytics.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

Tijdens deze 2-daagse therapeutische verdiepingsmodule leert u gesprekken voeren over uiteenlopende aspecten van seksualiteit en leert u wat u handelingsperspectieven zijn bij seksueel misbruik.

Coaches, counselors en therapeuten kunnen in het kader van bij- en nascholing diverse therapeutische verdiepingsmodules volgen, waarin zij competenties ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adequaat te ondersteuenen bij het uitwerken van problemen van sociaal-emotionele, gedragsmatige, psychische, psychosomatische en relationele aard.

In deze module onderzoekt u het thema vanuit uw persoonlijk perspectief: Wat zijn uw overtuigingen, waarden en normen ten aanzien van seksualiteit? Overdracht en tegenoverdracht: Hoe is dit bij u verankerd? Er is er aandacht voor de seksuele ontwikkeling van mensen vanuit het perspectief van de ontwikkelingspsychologie. U leert hoe u gesprekken kunt vormen met kinderen, jongeren en volwassenen over seksualiteit. Verder komen vormen van seksueel misbruik en overlevingsstrategieën aan de orde. We maken gebruik van het ‘vlaggensysteem’, waarbij seksualiteit, wensen en grenzen, criteria en gradaties van grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar worden gemaakt. Ook is er aandacht voor maatschappelijke tendensen en de actualiteit.

Geaccrediteerd door SNRO. PE-punten PsBK/MBK: 61 uur/2 EC's

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.In de opleiding worden theoretische en methodische kennis gecombineerd met werken aan persoonlijke ontwikkeling en het trainen van praktische vaardigheden. Leren door te reflecteren en leren door te doen zijn hierbij kernbegrippen.

Vanuit verschillende invalshoeken ontwikkelt u een integrale kijk op therapeutische vraagstukken. Belangrijke pijlers zijn: Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie (EMDR), Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmering (NLP)

In de therapie leert u hoe cliënten in verschillende levensfasen met uiteenlopende vraagstukken en problemen professionele ondersteuning kunt bieden.

U ontwikkelt een begeleidingsstijl die in het verlengde ligt van uw eigen kracht en persoonlijkheid.

BGL beschikt over verschillende keurmerken die de kwaliteit van onze organisatie en opleidingen waarborgen. De opleidingen is geaccrediteerd als Post-HBO opleiding door de SNRO.

U kunt zich als geaccrediteerd therapeut onder voorwaarden aansluiten bij verschillende beroepsverenigingen, waardoor vergoedingen van zorgverzekaars vanuit de aanvullende verzekeringen tot de mogelijkheid behoren.

De lessen vinden plaats op meerdere locaties: Hoofddorp, (omgeving) Utrecht, Eindhoven
De lestijden zijn van 10.00-17.00 uur
Arrangement is inbegrepen.

Therapeutische verdiepingsmodules bieden u de mogelijkheid om cliënten in uiteeenlopende levensfasen adequaat te ondersteunen bij het uitwerken van hun (complexe) problematiek.
De therapeutische verdiepingsmodules worden in een cyclus van ca. 18 maanden aangeboden.
In alle modules wordt een vertaalslag gemaakt naar het werken met cliënten in verschillende levensfasen.
In iedere module is er aandacht voor kennis, vaardigheden, attitudevorming en therapeutisch proces.De lessen kennen een ervaringsgerichte insteek. Zelf doen en zelf ervaren spelen een belangrijke rol. De werkvormen en technieken die behandeld worden, zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Natuurlijk krijgt u ook een theoretisch en methodisch kader aangereikt, waarmee u het geleerde kunt verbinden. We gaan daarbij integratief te werk door op verantwoorde wijze denkbebeelden en methodieken uit verschillende psychotherapeutische disciplines samen te brengen.

Een ander belangrijk aspect in de lessen is zelfonderzoek en reflectie op het eigen handelen. Inzicht in de eigen natuurlijke reactiepatronen is immers wezenlijk voor het ontwikkelen van een adequate therapeutische grondhouding.

Na succesvolle afronding ontvangt u een deelcertificaat
U kunt de modules opvoeren bij uw beroepsvereniging in het kader van bij-/nascholing. De meersten zijn ook op te voeren als bijscholing MBK/PsBK.

In de therapeutische verdiepingsmodules werken we vanuit een integratief werkmodel, waarin we theorie en methodieken uit verschillende stromingen bijeen hebben gebracht in een samenhangend geheel. Belangrijke pijlers zijn: Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie (EMDR), Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmering (NLP)Didactische werkvormen zijn: interactief trainen, demonstratie, tonen van beeldmateriaal, rollenspel/simulatie, discussie, presentatie, oefenen in subgroepen, maken van opdrachten, literatuurstudie.
Volgt u de therapieopleiding dan zijn intervisie, supervisie, leertherapie en het uitvoeren praktijktrajecten verplichte onderdelen.

Tijdens de 2-daagse therapeutische verdiepingsmodule Seksualiteit en seksueel misbruik leert u gesprekken voeren over uiteenlopende aspecten van seksualiteit en leert u wat u handelingsperspectieven zijn bij seksueel misbruik.Leerdoelen/eindtermen

* U heeft inzicht in de eigen overtuigingen, normen en waarden en gevoelens over seksualiteit en bent zich bewust hoe deze zich kunnen uiten in de therapeutische relatie (overdracht – tegenoverdracht)
* U heeft kennis van de seksuele ontwikkeling in verschillende levensfasen
* U kunt (voorlichtende) gesprekken voeren met cliënten over seksualiteit, intimiteit en seksuele problemen
* U kunt risicofactoren en signalen van seksueel misbruik herkennen, vent op de hoogte van wat de therapeutische en maatschappelijk-juridische mogelijkheden zijn
* U weet waar grenzen liggen van seksualiteit en intimiteit in de therapeutische relatie

Na de module Stress, burn-out en depressie in therapie kunt u in het kader van na- en bijscholing nog andere therapeutische verdiepingsmodules volgen. Wellicht kiest u ervoor het gecertificeerde totaaltraject tot Integratief therapeut of Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapeut te volgen.Therapeutische verdieping Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie
U leert therapeutische ondersteuning te bieden aan kinderen, jongeren, opvoeders, gezinnen met complexe psychosociale, lichamelijke, gedragsmatige en relationele klachten en problemen.

Therapeutsiche verdieping Integratieve Psychotherapie
U leert therapeutische ondersteuning te bieden aan volwassenen met complexe psychosociale, lichamelijke, gedragsmatige en relationele klachten en problemen.

Therapeutische verdiepingsmodules zijn toegankelijk voor coaches, counselor en therapeuten die competenties willen ontwikkelen om cliënten in uiteenlopende levensfasen adquaat te ontwikkelen bij het uitwerken van hun problemen en vraagstukken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.