Patroonscursus

Tijdsduur

Patroonscursus

BijzonderStrafrecht Academie
Logo van BijzonderStrafrecht Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 BijzonderStrafrecht Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 4 ervaringen)

Tip: op zoek naar cursussen, trainingen of opleidingen over dit onderwerp? Bekijk enkele alternatieven!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Deze cursus is bedoeld voor advocaten die (aankomend) patroon zijn. Er worden handvaten aangereikt om het patronaat zo succesvol mogelijk te vervullen. 

Tijdens deze patroonscursus bespreken we de vernieuwde beroepsopleiding en werken we met het competentieprofiel Advocatuur en het portfolio om de rol van de patroon nader te duiden. Door middel van een interactieve setting zoeken en versterken we jouw eigen stijl als patroon. Je doet coaching- en begeleidingsvaardigheden op, verdiept je in de motivatie van generatie Y en leert over soorten gespreksvoering. Daarnaast geven we praktische handvatten voor het geven en ontvangen van feedback. Belangrijk in deze cursus is de nadruk op de praktisc…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Deze cursus is bedoeld voor advocaten die (aankomend) patroon zijn. Er worden handvaten aangereikt om het patronaat zo succesvol mogelijk te vervullen. 

Tijdens deze patroonscursus bespreken we de vernieuwde beroepsopleiding en werken we met het competentieprofiel Advocatuur en het portfolio om de rol van de patroon nader te duiden. Door middel van een interactieve setting zoeken en versterken we jouw eigen stijl als patroon. Je doet coaching- en begeleidingsvaardigheden op, verdiept je in de motivatie van generatie Y en leert over soorten gespreksvoering. Daarnaast geven we praktische handvatten voor het geven en ontvangen van feedback. Belangrijk in deze cursus is de nadruk op de praktische toepassing.

Je leert hoe je stagiaires in relatief weinig tijd effectief en doelgericht kunt aansturen en begeleiden op basis van een bij jou passende begeleidingsstijl. Je leert gesprekken op een coachende manier te voeren en opdrachten te instrueren. Je krijgt inzicht in de succesfactoren van een goede begeleiding en leert op een constructieve manier feedback te geven.

Voor wie?

Als je patroon wilt worden of als je al patroon bent en nieuwe stagiaires gaat begeleiden, dan moet je voldoen aan de nieuwe kaders en eisen die de NOvA heeft vastgesteld. Deze cursus voldoet volledig aan de eisen van de NOvA en is afgestemd op de vernieuwde beroepsopleiding waarin meer aandacht is voor praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridisch-inhoudelijke kennis.

Van belang is dat de patroonscursus afgerond moet zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat, dus mogelijk al ruim voor de start van de opleiding van de betreffende advocaat-stagiaire.

Deze cursus is niet enkel bedoeld voor patronen die zich toeleggen op het strafrecht. Het betreft een cursus voor patronen actief op alle rechtsgebieden.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.