Coördinator Voedselveiligheid
Startdata en plaatsen
Beschrijving
In het kort
Als verantwoordelijke voor de voedselveiligheid wordt veel van u verwacht. Of u nu een HACCP-systeem implementeert, of een reeds opgezet systeem bijhoudt, HACCP heeft continu aandacht nodig. U zorgt ervoor dat binnen uw bedrijf steeds aan de HACCP-eisen wordt voldaan. Hiervoor is niet alleen diepgaande kennis van HACCP essentieel , maar heeft u ook (communicatieve) vaardigheden nodig om de organisatie mee te krijgen en collega’s te motiveren. De vereiste kennis en vaardigheden worden u tijdens deze training aangereikt.
Voor wie?
Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten of onderhouden van een HACCP-systeem. Bijvoorbeeld: teamleider voedselveiligheid, voorzitter H…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
In het kort
Als verantwoordelijke voor de voedselveiligheid wordt veel van u verwacht. Of u nu een HACCP-systeem implementeert, of een reeds opgezet systeem bijhoudt, HACCP heeft continu aandacht nodig. U zorgt ervoor dat binnen uw bedrijf steeds aan de HACCP-eisen wordt voldaan. Hiervoor is niet alleen diepgaande kennis van HACCP essentieel , maar heeft u ook (communicatieve) vaardigheden nodig om de organisatie mee te krijgen en collega’s te motiveren. De vereiste kennis en vaardigheden worden u tijdens deze training aangereikt.
Voor wie?
Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten of onderhouden van een HACCP-systeem. Bijvoorbeeld: teamleider voedselveiligheid, voorzitter HACCP-team, kwaliteitsmanager.
Inhoud training
Deze tweedaagse training maakt u volledig wegwijs in de HACCP-systematiek en geeft u de benodigde vaardigheden om een voedselveiligheidssysteem te implementeren en onderhouden en draagvlak te creëren binnen uw organisatie. Deze training sluit ook aan op de eisen die BRC, IFS en FSSC 22000 stellen aan opleiding van de HACCP-teamleider.
Dag 1: HACCP-systematiek inclusief gevarenanalyse
Achtergrond en ontstaan van HACCP • Wet- en regelgeving • Toelichting HACCP-systematiek (de 12 stappen) • Basisvoorwaardenprogramma • Procesdiagram • Productspecificaties • Grondstoffen en leveranciers • Gevarenanalyse uitvoeren en onderbouwen • Beheersmaatregelen fysische, chemische en (micro)biologische gevaren • Bepalen en monitoren van CCP’s • Corrigerende acties bij afwijkingen • Validatie en verificatie • Documentbeheer • Opdrachten
Dag 2: Rol van de HACCP-coördinator + motiveren medewerkers
Verantwoordelijkheden coördinator voedselveiligheid • Draagvlak creëren • Basisregels communicatie • Motiveren en beïnvloeden • Omgaan met verschillende belangen • Slecht nieuws brengen • Inhoud versus relatie • Oefeningen en opdrachten
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.