Coördinator Voedselveiligheid

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van BK Opleidingen & Trainingen
Opleiderscore: star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border 1 BK Opleidingen & Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 1 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Doorn
12 dec. 2019

Beschrijving

In het kort

Als verantwoordelijke voor de voedselveiligheid wordt veel van u verwacht. Of u nu een HACCP-systeem implementeert, of een reeds opgezet systeem bijhoudt, HACCP heeft continu aandacht nodig. U zorgt ervoor dat binnen uw bedrijf steeds aan de HACCP-eisen wordt voldaan. Hiervoor is niet alleen diepgaande kennis van HACCP essentieel , maar heeft u ook (communicatieve) vaardigheden nodig om de organisatie mee te krijgen en collega’s te motiveren. De vereiste kennis en vaardigheden worden u tijdens deze training aangereikt.

Voor wie?

Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten of onderhouden van een HACCP-systeem. Bijvoorbeeld: teamleider voedselveiligheid, voorzitter H…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

In het kort

Als verantwoordelijke voor de voedselveiligheid wordt veel van u verwacht. Of u nu een HACCP-systeem implementeert, of een reeds opgezet systeem bijhoudt, HACCP heeft continu aandacht nodig. U zorgt ervoor dat binnen uw bedrijf steeds aan de HACCP-eisen wordt voldaan. Hiervoor is niet alleen diepgaande kennis van HACCP essentieel , maar heeft u ook (communicatieve) vaardigheden nodig om de organisatie mee te krijgen en collega’s te motiveren. De vereiste kennis en vaardigheden worden u tijdens deze training aangereikt.

Voor wie?

Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten of onderhouden van een HACCP-systeem. Bijvoorbeeld: teamleider voedselveiligheid, voorzitter HACCP-team, kwaliteitsmanager.

Inhoud training

Deze tweedaagse training maakt u volledig wegwijs in de HACCP-systematiek en geeft u de benodigde vaardigheden om een voedselveiligheidssysteem te implementeren en onderhouden en draagvlak te creëren binnen uw organisatie. Deze training sluit ook aan op de eisen die BRC, IFS en FSSC 22000 stellen aan opleiding van de HACCP-teamleider.

Dag 1: HACCP-systematiek inclusief gevarenanalyse

Achtergrond en ontstaan van HACCP • Wet- en regelgeving • Toelichting HACCP-systematiek (de 12 stappen) • Basisvoorwaardenprogramma • Procesdiagram • Productspecificaties • Grondstoffen en leveranciers • Gevarenanalyse uitvoeren en onderbouwen • Beheersmaatregelen fysische, chemische en (micro)biologische gevaren • Bepalen en monitoren van CCP’s • Corrigerende acties bij afwijkingen • Validatie en verificatie • Documentbeheer • Opdrachten

Dag 2: Rol van de HACCP-coördinator + motiveren medewerkers

Verantwoordelijkheden coördinator voedselveiligheid • Draagvlak creëren • Basisregels communicatie • Motiveren en beïnvloeden • Omgaan met verschillende belangen • Slecht nieuws brengen • Inhoud versus relatie • Oefeningen en opdrachten

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.