Gevarenbeheersing STEC

Niveau
Tijdsduur
Logo van Normec Training & Education
Opleiderscore: star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border 1 Normec Training & Education heeft een gemiddelde beoordeling van 1 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

In het kort

STEC, Shigatoxineproducerende e. coli, behoort tot de groep gevaarlijke pathogene micro-organismen en is bekend geworden na de EHEC uitbraak in 2011. De bron van de besmetting waren besmette fenegriekzaden uit Egypte die in Hamburg waren ontkiemt tot kiemgroenten.

Tijdens deze training wordt gekeken hoe bedrijven het risico van STEC kunnen meenemen in hun HACCP- analyse en/of HACCP-plan. In de training gaan we dieper in op STEC, de STX genen en de beheersing van STEC in laag en hoog risicoprofiel levensmiddelen. Tot slot bespreken we een plan van aanpak, mocht bij uw bedrijf STEC worden aangetoond.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers en microbiologen die…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Levensmiddelen, Voedingsdeskundige, Diëtist, Voeding en Diëtetiek en Eetgewoontes.

In het kort

STEC, Shigatoxineproducerende e. coli, behoort tot de groep gevaarlijke pathogene micro-organismen en is bekend geworden na de EHEC uitbraak in 2011. De bron van de besmetting waren besmette fenegriekzaden uit Egypte die in Hamburg waren ontkiemt tot kiemgroenten.

Tijdens deze training wordt gekeken hoe bedrijven het risico van STEC kunnen meenemen in hun HACCP- analyse en/of HACCP-plan. In de training gaan we dieper in op STEC, de STX genen en de beheersing van STEC in laag en hoog risicoprofiel levensmiddelen. Tot slot bespreken we een plan van aanpak, mocht bij uw bedrijf STEC worden aangetoond.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers en microbiologen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het beheersen van het risico van microbiologische gevaren in een voedselproducerend bedrijf.

Inhoud training

Indeling E-coli • Eigenschappen en groeiomstandigheden • Besmettingsroutes in productie • Interventie aanwezigheid STEC in levensmiddelen (gebruik beslisbomen) •   STEC detectiemethode en pathogeniteit • Wetgeving • Actie ondernemen bij aantreffen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.