Inleiding sensoriek

Niveau
Tijdsduur

Inleiding sensoriek

Normec Training & Education
Logo van Normec Training & Education
Opleiderscore: star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border 1 Normec Training & Education heeft een gemiddelde beoordeling van 1 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Sensorisch testen van uw producten
Smaken verschillen. En over smaak valt niet te twisten. In deze training denken we daar heel anders over. Smaak is een belangrijke eigenschap van voedingsmiddelen. Om te bepalen wat de smaak van verschillende producten is, wordt er sensorisch onderzoek uitgevoerd. Bij sensorisch onderzoek worden er door middel van zien, proeven, ruiken, horen en voelen verschillende eigenschappen van een product in kaart gebracht. De steeds hoger wordende eisen van de consument vraagt een optimale kwaliteit van de producten om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen. U leert tijdens deze training de achtergronden van smaak, hoe deze te proeven en het herkennen van afwijking…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Sensorisch testen van uw producten
Smaken verschillen. En over smaak valt niet te twisten. In deze training denken we daar heel anders over. Smaak is een belangrijke eigenschap van voedingsmiddelen. Om te bepalen wat de smaak van verschillende producten is, wordt er sensorisch onderzoek uitgevoerd. Bij sensorisch onderzoek worden er door middel van zien, proeven, ruiken, horen en voelen verschillende eigenschappen van een product in kaart gebracht. De steeds hoger wordende eisen van de consument vraagt een optimale kwaliteit van de producten om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen. U leert tijdens deze training de achtergronden van smaak, hoe deze te proeven en het herkennen van afwijkingen in een reeks. Allemaal handige vaardigheden die u in het smaakpanel kunt toepassen.

Tevens kunt u middels sensorische onderzoeken een constante kwaliteit van uw eindproduct waarborgen. Tijdens het volgen van deze training leert u welke mogelijkheden er bestaan voor het uitvoeren van sensorische onderzoeken, hoe je een sensorisch onderzoek uitvoert en hoe u de resultaten kan verwerkt.

Voor wie?
De training is geschikt voor medewerkers en managers die verantwoordelijk zijn- of deel uitmaken van een smaakpanel, of zich met vergelijkbare werkzaamheden bezighouden.

Inhoud training
Doel van een sensorisch onderzoek • Verschillende sensorische onderzoeken • Sensorisch onderzoek in relatie tot kwaliteit • De 5 basissmaken • Proeven en herkennen van smaken • Sensorisch onderzoek in relatie tot kwaliteit • Testpanels en training hiervan • Interpretatie van resultaten • Praktijkopdracht sensorisch onderzoek

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.