Listeriastudie NVWA

Niveau
Tijdsduur
Logo van Normec Training & Education
Opleiderscore: star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border 1 Normec Training & Education heeft een gemiddelde beoordeling van 1 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Voldoe aan de eisen van de NVWA op het gebied van listeriabeheersing. 
Lysteria monocytogenes is één van de gevaarlijke pathogene micro-organismen die we veel in het nieuws zien de laatste tijd. Als veroorzaker van veel recalls focussen we in deze training op hoe we deze gevaren van deze ziekmaker in ons productieproces kunnen beheersen. Ook voor de niet kant-en-klare levensmiddelen is dit een groot risico. In de training gaan we in op de leefomstandigheden van Listeria monocytogenes. We oefenen met het inschatten en beheersen van de risico’s en bespreken het gebruik van challenge-testen. Ook Infoblad 85 (aangepast in september 2017) waarin de NVWA een toelichting geeft wordt uitgebreid bespr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Levensmiddelen, Voedingsdeskundige, Diëtist, Voeding en Diëtetiek en Eetgewoontes.

Voldoe aan de eisen van de NVWA op het gebied van listeriabeheersing. 
Lysteria monocytogenes is één van de gevaarlijke pathogene micro-organismen die we veel in het nieuws zien de laatste tijd. Als veroorzaker van veel recalls focussen we in deze training op hoe we deze gevaren van deze ziekmaker in ons productieproces kunnen beheersen. Ook voor de niet kant-en-klare levensmiddelen is dit een groot risico. In de training gaan we in op de leefomstandigheden van Listeria monocytogenes. We oefenen met het inschatten en beheersen van de risico’s en bespreken het gebruik van challenge-testen. Ook Infoblad 85 (aangepast in september 2017) waarin de NVWA een toelichting geeft wordt uitgebreid besproken. Tot slot bespreken we een plan van aanpak, mocht uw bedrijf te maken krijgen met een besmetting van Listeria moncytogenes.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers en microbiologen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het beheersen van het risico van microbiologische gevaren in een voedselproducerend bedrijf.

Inhoud training
Listeria monocytogenes • Eigenschappen en groeiomstandigheden • Wetgeving • Gebruik van challengetesten en voorspellingen • Infoblad 85 • Besmettingsroutes in productie • Beheersen van gevaar van andere pathogene micro-organismen, zoals Salmonella, STEC

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.