Verduurzaming Bestaande Woningbouw

Niveau
Tijdsduur

Verduurzaming Bestaande Woningbouw

BOB Opleiding, Training en Advies
Logo van BOB Opleiding, Training en Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,8 BOB Opleiding, Training en Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 7,8 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Renovaties met hoge energieprestaties zoals bijvoorbeeld BENG en Nul-op-de-meter (NOM) met garantie worden de norm. Ook bij (particuliere) opdrachtgevers is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, energiebesparing en duurzame opwekking. Succesvolle renovatieprojecten vereisen medewerking van alle stakeholders. Initiatief, scopebepaling, ontwerp en realisatie zijn nauw verbonden en bepalend voor het succes. Tijdens deze training leert u om op een integrale manier de bestaande woningvoorraad energetisch te renoveren. Hierbij komen zowel benodigde technieken, conceptontwikkeling, organisatorische aspecten als een projectmatige aanpak aan bod. Samenwerking binnen een integrale aanpak blijkt u…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Woningbouw, Duurzaam Wonen, Duurzaam Bouwen, Woningverhuur en Asbest.

Renovaties met hoge energieprestaties zoals bijvoorbeeld BENG en Nul-op-de-meter (NOM) met garantie worden de norm. Ook bij (particuliere) opdrachtgevers is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, energiebesparing en duurzame opwekking. Succesvolle renovatieprojecten vereisen medewerking van alle stakeholders. Initiatief, scopebepaling, ontwerp en realisatie zijn nauw verbonden en bepalend voor het succes. Tijdens deze training leert u om op een integrale manier de bestaande woningvoorraad energetisch te renoveren. Hierbij komen zowel benodigde technieken, conceptontwikkeling, organisatorische aspecten als een projectmatige aanpak aan bod. Samenwerking binnen een integrale aanpak blijkt uit resultaten van de Energiesprong, Blok voor Blok en Urgenda zeer belangrijk te zijn. De ‘Reality game’ van Nyenrode is als rode draad in de training geïntegreerd om te ervaren hoe cruciaal samenwerking is. Naast samenwerking is de planning van de samenwerking en realisatie essentieel. De reality game ‘Energiebesparing bestaande woningbouw’ geeft deelnemers begrip van de complexe dynamiek van dit proces in al haar fasen en bereidt ze erop voor. In een spelsituatie – gebaseerd op de praktijk – ervaren deelnemers levensechte dilemma’s en leren ze het proces te begrijpen van verschillende kanten.

De training bestaat uit vier dagen en is een samenspel van: energievriendelijk & duurzaam renoveren, projectmatig integraal samenwerken, het ontwikkelen van en rekenen aan concepten en garanderen van prestaties.DAG 1 inleidend

 • Kennismaking
 • Introductie renoveren met hoge energieambities
 • Spelen van de eerste fase Reality game

DAG 2 verdiepend

 • Beleid en regelgeving
 • Toekomstige energievoorziening
 • Technische ontwikkelingen en No Regret
 • Financiële mogelijkheden en gevolgen voor de bewoner
 • Energiestromen van woningen (Label G en A, Grondgebonden en hoogbouw)

DAG 3 toepassing

 • Maken van een energieconcept
 • Organiseren van de financieringen en het technisch beheer
 • Draagvlak creëren
 • Rekenen aan concepten, technisch en financieel

DAG 4 afhechting

 • Vervolg rekenen aan concepten
 • Prestatieborging en garanties
 • Meten en monitoren
 • Tweede fase Reality game
 • Reflectie leerdoelen en evaluatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.