Dynamisch Teamcoachen

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Rob Hogewoning
Logo van Boeii
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Boeii heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 53 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Boeii biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Prijs is inclusief individuele supervisie en de mogelijkheid tot inhalen van een gemiste dag!

Deze opleiding is bestemd voor ervaren teambegeleiders, die op zoek zijn naar grensverleggende manieren van denken en werken met teams, gericht op het bereiken van een hoge mate van teamvolwassenheid. Doel is het zodanig kunnen aansturen en begeleiden van teams, dat zij in staat zijn om hun eigen krachtenveld en energie zelf te doorgronden, te begrijpen en te beoordelen in het kader van hun actuele positie, opdrachten, resultaten, werkwijze en samenstelling. Vervolgens hoe het team begeleidt kan worden om te leren hoe het zichzelf continu en wendbaar kan transformeren.Dit op basis van de gewenste ontwikkeling van hun eigen ambities, talenten en gegeven wat de organisatiecontext nu en in de t…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Insights Discovery, Zelfkennis & zelfinzicht, Zelfbewustzijn, Zelfontwikkeling en Agile.

Prijs is inclusief individuele supervisie en de mogelijkheid tot inhalen van een gemiste dag!

Deze opleiding is bestemd voor ervaren teambegeleiders, die op zoek zijn naar grensverleggende manieren van denken en werken met teams, gericht op het bereiken van een hoge mate van teamvolwassenheid. Doel is het zodanig kunnen aansturen en begeleiden van teams, dat zij in staat zijn om hun eigen krachtenveld en energie zelf te doorgronden, te begrijpen en te beoordelen in het kader van hun actuele positie, opdrachten, resultaten, werkwijze en samenstelling. Vervolgens hoe het team begeleidt kan worden om te leren hoe het zichzelf continu en wendbaar kan transformeren.Dit op basis van de gewenste ontwikkeling van hun eigen ambities, talenten en gegeven wat de organisatiecontext nu en in de toekomst van hen vraagt.

De eerste Module gaat over de dynamiek in teams - inhoudelijk, procesmatig, persoonlijk en contextueel - en hoe je team kunt leren dit zelf productief te beïnvloeden. Het gaat daarbij om nieuwe prakische manieren om groepsdynamiek te benaderen en die aan te passen..In de tweede Module staat de kennis en bewustzijn van de sociale invloeden in het team centraal. Een team dat hierover beschikt, optimaliseert continu zijn onderlinge relaties en kan hierdoor zoveel mogelijk zelfstandig op elke kans en elk vraagstuk acteren. De derde en laatste Module gaat over meerdimensionaal samenwerken. Dit is het werken met zowel synergie als conflict, de principes van geven en nemen (dankbaarheid), leiderschap en eigenaarschap. Hierop kun je als teamcoach sterk interveniëren en helpen bij het creeren van de juiste dynamiek in het team zodat het in alle opzichten duurzaam samenwerkt.

Voorbeelden van teamvragen die wij vaak horen en die je vast herkent. Hoe kunnen we als team:

  • Geïnspireerd zijn en blijven
  • Ons scherp positioneren binnen de organisatie
  • Adequaat inspelen op het veranderende krachtenveld binnen en buiten de organisati
  • Sociaal kapitaal opbouwen en onderhouden
  • Zelforganiserend werken
  • Onze creativiteit benutten en snel met elkaar en van elkaar leren
  • Professionele en persoonlijke feedback geven aan elkaar
  • Nieuwe kennis duurzaam integreren in ons huidige werk
  • Onze talenten voluit benutten

Herkenbaar? Wil je teams helpen om dit zelf zoveel mogelijk te realiseren? En daarbij als begeleider je eigen professionele en persoonlijke grenzen verleggen? Deze jaaropleiding reikt je hiervoor nieuwe voeding en repertoire aan. Je leert je eigen paradigma’s, ervaring en ontwikkelde stijl van begeleiden stevig ter discussie te stellen en tegelijkertijd te verbreden en te verdiepen. Alleen door je eigen grenzen te verleggen kun je ook teams inspireren en helpen die stap te maken.

De opleiding is een energieke mix van vernieuwende sociale psychologie en de overdracht van een breed palet aan praktijkervaring. Als sociaal psycholoog, organisatiecoach, provocatief coach met bekwaamheden in theatersport, deep democracy en een fascinatie voor het integratief kijken naar mens en werk nemen Ingeborg van der Oord en gasttrainers je mee in de theorie en praktijk van het dynamisch teamcoachen. Geschikt voor teambegeleiders, teamcoaches, trainers en projectleiders.

Teams willen – of moeten - in de huidige tijd anders gaan werken en het liefst zo snel mogelijk. Zelforganiserend? Vraaggerichter? Of met elkaar doeltreffend nieuwe kennis delen en beslissen? Onze snel veranderende samenleving en organisatievormen vragen van bestaande teams flexibiliteit, nieuwe samenwerkingsvormen en andere werkwijzen. De meeste teams willen graag onder professionele begeleiding met hun team en teamvraag aan de slag: dan is inspiratie namelijk gegarandeerd.

Deze opleiding bestaat uit drie modules die onderling samenhangen, maar elk een inhoudelijk afgerond geheel vormen, waardoor de modules ook los te volgen zijn.
Module 1: De kern van teamdynamiek: je ziet wat je weet
Module 2: Sociale invloed in het team en werken met relaties
Module 3: Werken aan interne en externe samenwerking

In deze opleiding Dynamisch Teamcoachen leer je als teamcoach een breed en diep pallet op te bouwen waardoor je elke keer kunt kiezen voor de best mogelijke aanpak, voor dat team op dat specifieke moment.

Inhoud per moduleMODULE I   De kern van teamdynamiek: ziet wat je weet en weten wat je ziet

Dag 1: Dynamiek van het team naar het doel toe of van het doel af? (Inspiratiesessie teamdynamiek).
Dag 2: Wat je zou verwachten: gezonde kenmerken zelforganisatie  (normstelling).
Dag 3: Het werken met polariteiten en dilemma's: aandacht van het team en de teamleden (wat is anders).
Dag 4 en 5: Provocatief teamcoachen: doorbreken van teampatronen en anders kijken (interveniëren)..

 MODULE II  Sociale invloed in het team en werken met relaties: beweging en orde

Dag 1:Beïnvloeding van binnen naar buiten en andersom (inspiratiesessie sociale invloed op beweging, ratio en emoties in het team)
Dag 2: Krachtenveld analyse in en om het team met metaforen en symbolen (normstelling).
Dag 3: Samenwerken en wisselende relationele rollen verwachtingen en realiteit (wat is anders?).
Dag 4 en 5: Systemische beïnvloeding en teamcoaching (interveniëren).

MODULE III  Werken aan interne en externe samenwerking: van willen en gunnen naar kunnen

Dag 1: De positieve werking van eigenaarschap, dankbaarheid en conflict voor samenwerking en vernieuwing (inspiratiesessie)
Dag 2: Meervoudige waardecreatie en samenwerken (normstelling)
Dag 3: Implicaties voor het team bij het ontbreken van waardecreatie en samenwerking (wat is anders)
Dag 4 en 5: Verschillende vormen van Teamcoachen op eigenaarschap, dankbaarheid en grenzen (interventies met en voor het team ontwikkelen).

Praktische informatie

Studiebelasting:
Elke module bestaat uit vijf opleidingsdagen, aangevuld met twee uur individuele supervisie. Na elke opleidingsdag krijg je huiswerk- en oefenopdrachten mee. In totaal nemen die opdrachten per module ongeveer twintig uur in beslag. Het lezen van maatwerk vakliteratuur kost je per module ongeveer tien uur.

Opleiders:
Ingeborg van der Oord,  Rob Hogewoning en gasttrainers.

Locatie:
De trainingslocatie is Het Boshuis op Landgoed Beukenrode,  Beukenrodelaan 2E in Doorn.
Deze locatie is zowel met de auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar.

Kosten:
Bij individuele open inschrijving voor de gehele opleiding (op basis van bovengenoemde data) zijn de kosten € 5.775,- excl. BTW voor vijftien opleidingsdagen incl. koffie/thee en lunch, zes uur individuele supervisie en exclusief boeken. Bij individuele inschrijving voor een afzonderlijke module (op basis van bovengenoemde data) zijn de kosten € 2.025,- excl. BTW voor vijf opleidingsdagen incl. koffie/thee en lunch, twee uur individuele supervisie en exclusief boeken.

Bij in-company teaminschrijving worden data, inhoud en kosten op maat met de opdrachtgever afgestemd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Rob Hogewoning - verleg je met zelfvertrouwen, optimisme en nieuwsgierigheid
Rob Hogewoning
verleg je met zelfvertrouwen, optimisme en nieuwsgierigheid
8,9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.