HBO Trainingsprogramma Communicatie en Samenwerken - Virtual Classroom

Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

HBO Trainingsprogramma Communicatie en Samenwerken - Virtual Classroom

Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast)
Logo van Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 2.142 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVirtual Classroom
11 feb. 2022 tot 25 mrt. 2022
placeVirtual Classroom
9 jun. 2022 tot 21 jul. 2022

Beschrijving

Deze training is zeer geschikt voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op HBO-niveau. Je werkt veel samen, binnen je organisatie of als zelfstandige in een netwerk. Je wilt meer uit d...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Samenwerken, Teamvorming & Teamtraining, Teambuilding, Groepsdynamiek en Feedback geven.

Deze training is zeer geschikt voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op HBO-niveau. Je werkt veel samen, binnen je organisatie of als zelfstandige in een netwerk. Je wilt meer uit d...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Met goede sociale en communicatieve vaardigheden is het prettig samenwerken aan een succesvolle organisatie. Hierbij is het de kunst om je boodschap helder over te brengen, om echt goed te luisteren en om met passende assertiviteit te reageren. Wil je hierin groeien, dan is dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma een goede keuze. Met onze praktijkgerichte aanpak leer je verbindend te communiceren door je mondelinge communicatievaardigheden en je gedragsstijl bewuster in te zetten. Ook leer je om effectief om te gaan met feedback en je collega's te motiveren. Tijdens het programma begin je met een korte theoretische introductie, om v...

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Het trainingsprogramma sluit je af met een HBO-eindopdracht die je combineert met je persoonlijke actieplan. Je ontvangt daarmee het diploma ‘Communicatie en Samenwerken’. Op het moment dat je verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en je toelaatbaar bent tot deze opleiding, kun je dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

De aanpak van de training is gericht op wat jij wilt leren. Aan de hand van een online intake krijgt de trainer zicht op jouw leerdoelen en ontwikkelvraag. Door de kleine groep kan hij je tijdens de bijeenkomsten persoonlijk begeleiden in je voortgang. Zelf houd je je ontwikkeling bij in een persoonlijk actieplan, waarin je ook vervolgstappen opschrijft om je verder te ontwikkelen na de training. Zo haal je het maximale uit jezelf.
Het gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen die elkaar aanvullen en versterken. In de training Basisvaardigheden in Communicatie vergroot je je inzicht in je communicatievaardigheden: wat beheers je en wat kun je verbeteren? Daarnaast leer je hoe je een boodschap effectiever kunt overbrengen en wat het belang is van non-verbale communicatie hierbij. Verder ga je aan de slag met luistervaardigheden en het geven en ontvangen van feedback. Met deze training ontwikkel je dus de aspecten van communicatie die belangrijk zijn bij het samenwerken.
In de training Interne Communicatie en Samenwerking richt je je specifiek op het verbeteren van de samenwerking in je werk. Je leert te luisteren naar de interne behoeften van anderen, zodat je weet wat ze willen en hoe je ze motiveert. Met een goede interne communicatie verbeter je sterk de samenwerking en sfeer binnen je organisatie. Tijdens de training stel je een plan van aanpak op specifiek afgestemd op jouw team of afdeling. Praktijkgerichter kan het niet!
In beide trainingen staat het doen centraal. Je oefent met praktijkcases en bootst samen met de andere deelnemers situaties na die op je werk voorkomen. Je merkt direct het effect in de praktijk, je boodschap komt helder over, je leert effectiever luisteren naar anderen en je werkt zo veel prettiger samen.

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkel je competenties op het gebied van communicatie en samenwerken op HBO-niveau. Met het diploma toon je aan dat je deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst.


Dit programma is als volgt opgebouwd:

Persoonlijke intake


o Vastleggen leerdoelen
o Persoonlijke ontwikkelvraag

Basisvaardigheden in Communicatie

(2 dagen)

Effectief communiceren


o Basisvaardigheden
o Ruis
o Effectiever een boodschap overbrengen en ontvangen
o Helder formuleren

Gespreksvoering


o Fases in een gesprek
o Vraag- en luistertechnieken
o Samenvatten
o Het belang van non-verbale communicatie

Luistervaardigheden


o Actief en passief luisteren
o Inlevingsvermogen

Feedback


o Feedback geven en ontvangen
o Omgaan met lastige gesprekken

Interne Communicatie en Samenwerking

(2 dagen)

Interne klantgerichtheid


o Wat is interne klantgerichtheid?
o Wat is je rol en verantwoordelijkheid?
o Interne behoeften van medewerkers bepalen
o Normen en waarden voor interne klantgerichtheid

Communicatieve vaardigheden


o Het belang van luisteren
o Assertief communiceren
o Interne communicatie als motivatiemiddel
o Belangrijke communicatiemomenten

Motivatie en samenwerken


o Motiveren van individuen en groepen
o Effectief omgaan met incidenten en onrust
o Organiseren van optimale samenwerking

HBO-eindopdracht


o Zelfreflectie
o Persoonlijk actieplan om je verder te ontwikkelen

Het programma bestaat uit 4 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

MHBO

B-TBCS|HBO Trainingsprogramma Communicatie en Samenwerken

Brand Owner

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.