HBO Trainingsprogramma Professionele Communicatie en Effectiviteit - Virtual Classroom

Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Boertien Vergouwen Overduin (btw-belast) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 2.139 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVirtual Classroom
12 jan. 2022 tot 23 mrt. 2022
placeVirtual Classroom
10 mrt. 2022 tot 19 mei. 2022
placeVirtual Classroom
10 mei. 2022 tot 19 jul. 2022

Beschrijving

De training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen en in zijn dagelijkse werkzaamheden doelgerichte gesprekken wil voeren.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen en in zijn dagelijkse werkzaamheden doelgerichte gesprekken wil voeren.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Wil je graag je persoonlijke effectiviteit vergroten? En wil je uitstekende communicatievaardigheden ontwikkelen waarmee je niet alleen goed kunt zenden, maar ook ontvangen? In dit HBO-trainingsprogramma ontdek je wie je bent en wilt zijn en hoe je je talenten het beste kunt inzetten op je werk. Daarnaast leer je hoe je effectief communiceert door jouw stijl van communiceren af te stemmen op wat je wilt bereiken en met wie. Je leert hoe je de regie houdt in een gesprek en gaat ook aan de slag met je luistervaardigheden. Om de effectiviteit van de training te verhogen, werken we met een trainingsacteur. Deze kan je helpen met het gedrag...

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Het trainingsprogramma sluit je af met een HBO-eindopdracht die je combineert met je persoonlijke actieplan. Je ontvangt daarmee het diploma ‘Professionele Communicatie en Effectiviteit’. Op het moment dat je verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en je toelaatbaar bent tot deze opleiding, kun je dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Je start het programma met een online intake waarin je leerwensen naar voren komen. De trainer houdt deze leerdoelen tijdens de bijeenkomsten constant in het oog en geeft je hierover gerichte feedback. Je houdt je eigen ontwikkeling bij en beschrijft in een persoonlijk actieplan hoe je je nieuwe inzichten en vaardigheden in de praktijk gaat inzetten.
Dit trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen die elkaar versterken en aanvullen. In de training Persoonlijke Effectiviteit ontdek je waar je warm voor loopt, wie je bent en wilt zijn en hoe je dat op je werk kunt bereiken. Je leert om doelgericht en slagvaardig te werk te gaan. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit en besteedt je tijd en energie aan zaken die er echt toe doen. Je bent zo in staat je persoonlijke kracht optimaal in te zetten in je werk.
De training Effectieve Gespreksvaardigheden gaat in op communicatie. Je maakt kennis met een aantal basisbegrippen en krijgt inzicht in je communicatievaardigheden; wat beheers je en wat kun je nog verfijnen? Ook leer je omgaan met emoties en non-verbale communicatie. In de training staat het doen centraal. De trainer besteedt hierbij veel aandacht aan lastige situaties. Je brengt ook eigen praktijksituaties in en oefent hiermee. Dit wordt op individueel niveau geanalyseerd en geëvalueerd, zodat je verder groeit.
Met deze combinatie van trainingen kun jij na afloop van dit trainingsprogramma doelmatiger en effectiever handelen en communiceren.

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkel je competenties op het gebied van persoonlijke effectiviteit en communicatie op HBO-niveau. Met het diploma toon je aan dat je deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kun je dit als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Hiervoor moet je wel toelaatbaar zijn tot de Bacheloropleiding.


Dit programma bestaat uit het volgende:

Persoonlijke intake

o Vastleggen leerdoelen
o Persoonlijke ontwikkelvraag

Persoonlijke Effectiviteit

(4 dagen)

Jouw kwaliteiten en overtuigingen

o Inzetten van je kwaliteiten
o Je waarden en overtuigingen
o Inzicht in eigen gedrag en handelen

Doelgericht en bewust werken

o Het formuleren van een eigen visie
o Persoonlijke doelen stellen
o Bepalen van je eigen koers
o Concrete acties formuleren en uitvoeren

Jouw effectiviteit vergroten

o Doelen bereiken door positief beïnvloeden
o Samenwerken: geven en nemen
o Omgaan met emoties van jezelf en de ander
o Omgaan met weerstand en conflicten

Communicatieve vaardigheden

o Assertief communiceren
o Effectief nee zeggen
o Feedback geven en ontvangen

Effectieve Gespreksvaardigheden

(2 dagen)

Jouw communicatiestijl

o De 4 communicatiestijlen
o Wat is jouw eigen communicatiestijl
o Jouw stijl van communiceren afstemmen op wat je wilt bereiken
o Sterkten en zwakten in je communicatie

Communicatie oplossen

o Feedback geven en ontvangen
o Non-verbale communicatie
o Emoties en communicatie
o Meta-communicatie
o Schakelen in gespreksniveaus

Gespreksstijlen en -modellen

o Een keuze maken uit de gespreksmodellen
o Jouw meest effectieve gespreksstijl bepalen
o De verschillende fases in het gesprek
o De regie houden in een gesprek

Luistervaardigheden

o Luistervaardigheden ontwikkelen
o Vraagtechnieken en samenvatten

HBO-eindopdracht

o Zelfreflectie
o Persoonlijk actieplan om je verder te ontwikkelen

6 dagen

HBO-deelprogramma

B-TPCE|HBO Trainingsprogramma Professionele Communicatie en Effectiviteit

Brand Owner

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.