Axure RP Pro - Basistraining

Type product
Tijdsduur
Trainer
Eddy Boeve

Axure RP Pro - Basistraining

Booming bv
Logo van Booming bv

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Axure Rapid Prototyping training

Deze incompany training is gericht op interne teams die ontwerpen maken voor een website of -applicatie. En die moeten presenteren aan (interne)klanten, projectteamleden, grafische ontwerpteams of software-developers. Axure RP is daarvoor de ideale tool. In no-time maak je klikbare prototypes, die je online kunt presenteren, en zelfs kunt testen op gebruikers!

Door het toevoegen van interactie en links tussen pagina’s is het voor klanten veel makkelijker een beeld van een ontwerp te krijgen. Ook is het mogelijk deze klikmodellen al te gebruiken in bruikbaarheidsonderzoek. De website is beter uitgekristalliseerd wanneer deze de design- en techniekfase in gaa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Axure, UX / User Experience Design, Balsamiq, Adobe XD en Interaction design.

Axure Rapid Prototyping training

Deze incompany training is gericht op interne teams die ontwerpen maken voor een website of -applicatie. En die moeten presenteren aan (interne)klanten, projectteamleden, grafische ontwerpteams of software-developers. Axure RP is daarvoor de ideale tool. In no-time maak je klikbare prototypes, die je online kunt presenteren, en zelfs kunt testen op gebruikers!

Door het toevoegen van interactie en links tussen pagina’s is het voor klanten veel makkelijker een beeld van een ontwerp te krijgen. Ook is het mogelijk deze klikmodellen al te gebruiken in bruikbaarheidsonderzoek. De website is beter uitgekristalliseerd wanneer deze de design- en techniekfase in gaat. In één dag leer je de basis van het werken met Axure RP.

[If you do not speak Dutch, but are interested anyway: contact us to see what we can do for you!]

Voor wie is deze Axure training bedoeld?

Deze axure training is bedoeld voor interactie professionals in Nederland of België die thuis zijn in de functionele wereld van het webdesign. Zoals interaction designers, ux-specialisten, functioneel ontwerpers. Maar bijvoorbeeld ook voor webredacteuren, online marketing-medewerkers, business-analisten en  innovation-managers. Twijfel je of deze training voor jou geschikt is, neem dan even contact met ons op.

Doel van de training

Doel van de training is je vertrouwd te maken met de Axure interface en de mogelijkheden. Zodat je aan het einde van de dag een (simpel) werkend klikmodel kan maken die je kunt presenteren binnen de organisatie. Verder krijg je een groot aantal tips om méér uit Axure te halen en er sneller mee te werken.

Voorkennis

Je weet hoe je een website, app of interactief concept opzet. Met een potlood, in Word, Visio, Powerpoint of een andere tool. Je hebt misschien al eens van Axure RP gehoord, maar er nog niet mee gewerkt. Of je hebt met een andere prototyping tool gewerkt zoals Balsamiq, inVision, JustInMind of POPapp.

Lesstof Basistraining Axure RP

We beginnen met de vaardigheden in Axure die nodig zijn voor het ontwerpen van een basis website of applicatie. Hiervoor worden de basis-elementen en begrippen van Axure uitgelegd. Leidraad daarbij is het ontwerpproces en de logische stappen voor het opzetten van een prototype. Per onderdeel worden stap voor stap  de verschillende aspecten van Axure toegelicht:

 • Een flowchart maken
 • Pages maken en inrichten
 • Het principe en gebruik van de basis widgets van Axure RP
 • De werking en het gebruik van grids en guides
 • Het tekenen, uitlijnen en manipuleren van widgets
 • Het principe, het maken en gebruiken van masters
 • De tips & tricks

Bij alle stappen worden oefeningen gemaakt in Axure, waar direct feedback op wordt gegeven door de trainer(s).

Daarna gaan we door met de meer geavanceerde tools om complexere interactie te maken van Axure uitgelegd. De volgende aspecten van Axure komen onder andere aan bod:

 • Het maken en gebruiken van interactions
 • Het principe van dynamic panels
 • Page formatting
 • Het genereren van een HTML-Prototype, ontwerp-documentatie en het online delen daarvan (via AxShare)
 • Basisuitleg van responsive design in Axure RP
 • Basisuitleg over het maken van eigen libraries en over het werken in Teams.
 • De tips & tricks

De Axure RP Trainers

De training wordt gegeven door twee Axure approved trainers Eddy Boeve en Joey Fieggen. Beiden zijn meer dan 15 jaar actief als interaction design-trainer. Zij gebruiken Axure vanaf het begin als hun favoriete wireframe-tool.

Investering

De Axure RP training in de eigen organisatie kost bij een groepsgrootte van 5 tot 12 personen425 tot 200 euro per cursist per dag. Hiervoor worden, afhankelijk van de groepsgrootte, 1 of 2 ervaren Axure-trainers ingezet. Aan een extra trainer zijn additionele kosten verbonden. Neem contact met ons op als je een opmaat kostenopgave wilt, toegesneden op jouw specifieke wensen!

Certificaat

Elke deelnemer krijgt een getekend certificaat van deelname.

Meedoen?

Wil je je team meteen opgeven? Of eerst nog wat meer informatie over deze Axure RP training? Neem dan even contact met één van onze trainers op.

De Praktische Zaken

Hieronder praktische zaken met betrekking tot de trainingsdag.

1. Dagindeling

 • 09:15 uur: iedereen aanwezig voor koffie/thee en kennismaking
 • 09:30 - 12:30 uur: 1e deel van de trainingsdag, koffie/thee-breaks
 • 12:30 - 13:30 uur: lunch
 • 13:30 - 16:30 uur: 2e deel van de trainingsdag, koffie/thee-breaks

In overleg kan het programma aangepast worden.

2. Teamgrootte

Aangezien de training uit een afwisseling van theorie en oefeningen bestaat, waarbij de docent actief meekijkt en tips geeft, kan de groep niet groter zijn dan 12 personen. Er is een minimum van 5 cursisten. Mocht jouw groepsgrootte anders zijn, neem dan even contact met ons op, dan kijken we graag hoe we dat toch kunnen regelen.

3. Voorwaarden software en hardware

Voor de training gaan we ervan uit dat je zelf beschikt over een (mac of windows) laptop. En met de laatste versie van Axure RP (of de versie die intern al gebruikt wordt) geïnstalleerd en werkend. Wanneer je Axure nog niet hebt, dan kunnen wij je ook helpen bij de aanschaf van een licentie, of een aantal voor je aanschaffen. Ook kun je via de Axure-website een 30 dagen demoversie downloaden, die voldoet voor de basistraining. Tip: Doe dat echter niet te lang voor de aanvang van de training, anders is je demo-licentie weer verlopen!

4. Trainingsruimte

De training wordt in de organisatie gehouden. Er is een trainingsruimte nodig met werkruimte voor 5-12 personen, en presentatie mogelijkheden: (draadloos)internet, beamer of (groot)LCD-scherm. Vanwege de schermruimte die Axure RP inneemt, wordt een groot (extra) scherm aanbevolen (dus niet alleen laptop), net als een muis. Er moet een mogelijkheid zijn voor koffie- en thee-breaks en een lunch. Wij kunnen een externe ruimte regelen met de genoemde voorzieningen, indien dit intern niet of moeilijk te regelen is.

Gevorderden training Axure RP

Heb je al ervaring met Axure RP, maar wil je je meer bekwamen in de complexere interactie van Axure RP, zoals adaptive views (dynamic panels, variabelen), variabelen en responsive design voor mobiele prototypes,  dan kun je onze speciale Axure RP Training voor gevorderden volgen. Of een tweedaagse training nemen,  bestaande uit de basis en de gevorderden training. Vraag ons even naar de mogelijkheden.

Tenslotte

Bekijk de Booming-website voor meer informatie over de algemene dienstverlening.

Bekijk de Axure.com website voor meer achtergrond informatie over dit professionele wireframe-pakket.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Axure.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Eddy Boeve
Eddy Boeve
Conversie en UX: het fundament onder uw online business
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.