Training Design Thinking met LEGO SEROUS PLAY

Niveau
Tijdsduur
Logo van Bricks and Business B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Tijdens deze tweedaagse training combineren we de wereld van Design Thinking met die van LEGO SERIOUS PLAY. Twee methoden met ieder een eigen doelstelling die elkaar naadloos aanvullen. Zo staat Design Thinking bekend als een creatief proces, waarbij deelnemers – ieder met hun eigen manier van denken-  stapsgewijs geholpen worden bij het opbouwen van ideeën op weg naar een innovatie, een vernieuwing. En LEGO SERIOUS PLAY wordt gedefinieerd als een procesmethode die groepen ondersteunt, communicatie vergemakkelijkt en bijdraagt aan de oplossing van complexe vragen. Door deze methoden te combineren worden deelnemers in staat gesteld hun denkproces letterlijk vorm te geven en tot een resultaat …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Design Thinking, Lean, Lean Startup, Grafische Vormgeving en Domain-Driven Design (DDD).

Tijdens deze tweedaagse training combineren we de wereld van Design Thinking met die van LEGO SERIOUS PLAY. Twee methoden met ieder een eigen doelstelling die elkaar naadloos aanvullen. Zo staat Design Thinking bekend als een creatief proces, waarbij deelnemers – ieder met hun eigen manier van denken-  stapsgewijs geholpen worden bij het opbouwen van ideeën op weg naar een innovatie, een vernieuwing. En LEGO SERIOUS PLAY wordt gedefinieerd als een procesmethode die groepen ondersteunt, communicatie vergemakkelijkt en bijdraagt aan de oplossing van complexe vragen. Door deze methoden te combineren worden deelnemers in staat gesteld hun denkproces letterlijk vorm te geven en tot een resultaat te komen.

Design Thinking (DT) is een ‘hot topic’ de laatste tijd. Het omvat een methodische aanpak om innovatie, vernieuwing, op een creatieve manier vorm te geven. DT biedt als methode een aansprekende manier om onze wereld op een andere manier te bekijken en andere aspecten te ontdekken. In plaats van de beste keuze te maken uit bestaande alternatieven, gaat het er om nieuwe, aansprekende alternatieven te ontwikkelen, nieuwe oplossingen, nieuwe ideeën en de realisatie daarvan. Daarbij staat voorop de co-creatie tussen belanghebbenden, zoals producent en klant, om tot onnavolgbare waarde creatie te komen.

Design Thinking is een methode, een manier van denken en werken om op een praktische en creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. De Methode bestaat uit meerdere essentiële vaardigheden in een combinatie van empathie, creativiteit en rationaliteit om in behoeftes van de cliënt te voorzien en nieuwe waarde te creëren. DT is in essentie een creatief proces, dat, anders dan analytisch denken, vooral zorgt voor het generen van goede ideeën. Niet het oordeel, maar het bedenken van nieuwe ideeën staat voorop. Dit voorkomt de angst voor het maken van fouten en zorgt ervoor dat iedereen meedoet in het creëren van ideeën en eerste prototypes.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.