BIM Fundamentals training

Type product
Logo van BSI Group

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Deze training geeft de deelnemers inzicht in het belang van BIM Niveau 2 en in de manier waarop BIM de Lean principes ondersteunt om afval te  reduceren. Daarnaast biedt de training een overzicht van de normen die BIM Niveau 2 definiëren en de fundamentele processen van een Common Data Environment (CDE).

Deze training helpt deelnemers om BIM Level 2 te begrijpen vanuit het perspectief van de klant. Informatie speelt een belangrijke rol in het beheer van middelen en projecten. In BIM Niveau 2 zijn tools gedefinieerd die hierin kunnen ondersteunen waardoor u kunt inspelen op de informatiebehoefte van de klant (EIR). BIM-niveau 2 wordt ook in een bredere context geplaatst qua informatiebeveili…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: BIM, AutoCAD, CAD / CAM, Cype en Usability (gebruiksvriendelijkheid).

Deze training geeft de deelnemers inzicht in het belang van BIM Niveau 2 en in de manier waarop BIM de Lean principes ondersteunt om afval te  reduceren. Daarnaast biedt de training een overzicht van de normen die BIM Niveau 2 definiëren en de fundamentele processen van een Common Data Environment (CDE).

Deze training helpt deelnemers om BIM Level 2 te begrijpen vanuit het perspectief van de klant. Informatie speelt een belangrijke rol in het beheer van middelen en projecten. In BIM Niveau 2 zijn tools gedefinieerd die hierin kunnen ondersteunen waardoor u kunt inspelen op de informatiebehoefte van de klant (EIR). BIM-niveau 2 wordt ook in een bredere context geplaatst qua informatiebeveiliging, rollen en verantwoordelijkheden.  (informatie-eisen, zachte landingen, asset informatie modellen).

Daarnaast ontwikkelen de deelnemers begrip van BIM Level 2 vanuit het perspectief van ontwerpers, constructeurs en de supply chain.. Zo worden er tools toegelicht die in de supply chain worden gebruikt om informatie te beheren en uit te wisselen (CDE, COBie, IFC).

ISO heeft recentelijk ’s werelds eerste internationale norm voor BIM gepubliceerd, ISO 19650 Building Information Modelling. Dat betekent dat PAS 1192 wordt vervangen door ISO 19650. Op basis van de publicatie van deze normen ontwikkelt BSI passende trainingen: ISO 19650-1, Fundamentals & ISO 19650-2, Project Delivery. 


Online training: Connected Learning Live
U kunt deze training klassikaal, maar ook online volgen. Geeft u de voorkeur aan het gemak van online training? Bekijk hier de beschikbare data of lees hier meer over Connected Learning Live 

Consult this page in English and view dates and availability of English training courses

Voor wie is deze training bedoeld?

Iedereen die BIM-niveau 2 implementeert in zijn organisatie, zijn eigen werkpraktijken, of zijn klanten of supply chain helpt bij de implementatie van BIM-niveau 2.

Bouw- en vermogensbeheerprofessionals (projectmanagers, vermogensbeheerders, ontwerpers, constructeurs, fabrikanten, onderhoudsaannemers, informatiebeheerders).

Voorkennis

Het draagt bij wanneer een organisatie al heeft besloten om BIM niveau 2 te implementeren, of meer wil weten over wat BIM-niveau 2 voor hen zou betekenen.

Wat heeft u na afloop geleerd?

 • Kunt u uitleggen waarom en op welke manier BIM een belangrijke drijfveer is voor verbetering in projectoplevering en asset management
 • Weet u hoe de bestaande BIM-niveau 2 normen, tools en documenten op elkaar aansluiten
 • Kent u de basisvereisten voor een Common Data Environment (CDE)
 • Kunt u bepalen hoe eigenaren van assets en projectsponsors hun informatiebehoeften definiëren en informatie leveren door middel van contracten
 • kunt u vaststellen hoe ontwerpers, constructeurs en leveranciers reageren op de eisen van hun klanten, hun informatieproducten plannen en samenwerken met hun collega-teamleden
 • Kunt u het gebruik beschrijven van IFC bij de samenwerking op het gebied van informatie en van COBie bij de uitwisseling van informatie
 • Kunt u uitleggen hoe BIM-niveau 2 project- en assetactiviteiten aansluiting vinden bij problemen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en borging
 • kent u de rollen en verantwoordelijkheden die nodig zijn voor de uitvoering van BIM-niveau 2

Praktische informatie

 • De training duurt 2 dagen
 • Het trainingsmateriaal is Engelstalig

BSI biedt een grote diversiteit aan praktijkgerichte trainingen. Door onze centrale rol in de commissies waarin de normen tot stand komen, kennen wij de inhoud van een norm tot in detail en zijn wij in staat om u informatie uit de eerste hand te leveren.

Daarnaast weten wij als wereldwijde certificatie-instelling precies hoe organisaties met de normen in hun eigen organisatie om kunnen gaan. Het onderscheidend vermogen van de trainingen wordt o.a. gekenmerkt door de focus op praktijkgericht en effectief leren middels interactieve opdrachten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: BIM.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met BSI Group, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.