Effectief Brainstormen

Type product
Tijdsduur
Logo van BTC Beneficial Transformation Centre

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Waarom deze training:  

Iedereen loopt wel eens vast in zijn eigen denkpatronen. Je zou dan "out of the Box" moeten kunnen springen om dat, waar je tegenaan loopt, eens van een andere kant te bekijken en ideeën te genereren of oplossingen te vinden. Nog lastiger wordt het als dat in een team of werkgroep gebeurt of in de directiekamer van een organisatie. Dan zou je willen terugvallen op een beproefde methode die, met de juiste sturing, de kar weer uit de modder trekt en ruimte creëert voor innovatieve ideeën of adequate oplossingen. Als je dit herkent en je wilt zelf beschikken over de instrumenten om te brainstormen, in je uppie, of met een groep, dan is deze training precies wat je zoekt…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Brainstormen, Facilitator / Faciliteren, Creativiteit, Trainingsacteur en Theory U.

Waarom deze training:  

Iedereen loopt wel eens vast in zijn eigen denkpatronen. Je zou dan "out of the Box" moeten kunnen springen om dat, waar je tegenaan loopt, eens van een andere kant te bekijken en ideeën te genereren of oplossingen te vinden. Nog lastiger wordt het als dat in een team of werkgroep gebeurt of in de directiekamer van een organisatie. Dan zou je willen terugvallen op een beproefde methode die, met de juiste sturing, de kar weer uit de modder trekt en ruimte creëert voor innovatieve ideeën of adequate oplossingen. Als je dit herkent en je wilt zelf beschikken over de instrumenten om te brainstormen, in je uppie, of met een groep, dan is deze training precies wat je zoekt.

Rode draad door de training:  

De rode draad door deze training is "onderscheid". Onderscheid maken tussen de verschillende stappen in het creatieve proces. Door ongestructureerd aan de slag te gaan worden briljante ideeën te vroeg afgeschoten en wordt teveel gefocusseerd op wat er allemaal niet kan, heel frustrerend. Het BTC Brainstormmodel dient als leidraad door deze training.

Werkwijze:  

Op interactieve wijze worden korte stukken theorie afgewisseld met intensieve oefeningen. Hierdoor wordt niet alleen de benodigde kennis aangereikt, maar wordt die kennis tevens getraind en getransformeerd tot vaardigheden. Vraagstukken van deelnemers worden ter plekke uitgewerkt tot bruikbare oplossingen. En passant word je aangesproken op de bijbehorende attitude. (bijv. je creativiteit, samenwerken etc.) De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 12 deelnemers.

Programma: (1 dag)

Eerst maak je kennis met de trainer. Het programma en de werkwijze worden uiteengezet en aansluitend worden de doelen, waarmee je naar de training komt, aangescherpt tot een zodanig niveau, dat ze binnen de context van de training realiseerbaar zijn. De beste kans op succes! Vervolgens wordt het BTC Brainstormmodel uiteengezet en aan de hand van korte oefeningen toegelicht. Dan is het tijd voor de vraagstukken van de deelnemers. Na een inventarisatierondje wordt een selectie gemaakt van uit te werken vraagstukken en die worden plenair uitgewerkt, zodat iedereen met alle aspecten van het brainstormen te maken krijgt. Als het een beetje meezit verdien je de investering voor deze training vandaag al terug!

Het programma kan gedetailleerd worden afgestemd op elke organisatie, doelgroep en doelstelling. Dit kan consequenties hebben voor de doorlooptijd en de investering. Vraag vrijblijvend om advies.

Werkvormen:

De ervaring leert dat leerprocessen het meest effectief zijn als de deelnemers voortdurend actief zijn betrokken bij het programma. BTC hanteert daarom een aanpak waarbij de interactie tussen de inleider en de deelnemers enerzijds en tussen de deelnemers onderling anderzijds voortdurend wordt gestimuleerd. Bovendien heeft het cognitieve leren pas zin als het leidt tot daadwerkelijk ander gedrag. Men moet het wel gaan doen!

Bij alle trainingen vindt een afwisseling plaats tussen theoretische kaders en de oefenpraktijk. De bijeenkomsten zullen voornamelijk gericht zijn op het in praktijk brengen van de aangereikte theorieën. Het oefenen zelf gebeurt tijdens de sessies in de vorm van rollenspellen en/of opdrachten. Bij sommige rollenspellen wordt gebruik gemaakt van video om nog beter feedback te kunnen geven en om de deelnemers bewust te leren omgaan met eigen en andermans non-verbale gedrag.

Agenda:

1 dag, van 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Brainstormen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.