Inspirerend Leiderschap

Type product
Tijdsduur
Logo van BTC Beneficial Transformation Centre

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Waarom deze training:Een van de grootste uitdagingen voor een manager is het omgaan met en het leidinggeven aan getalenteerde mensen met een hoog opleidings- en ambitieniveau. Immers, naast de gewone managementtaken wordt er verwacht dat een manager in staat is om de talenten van zijn medewerkers te herkennen en de ontwikkeling ervan te stimuleren. Ook hun hoog opleidings- en ambitieniveau maakt het voor een manager soms moeilijk om aan hen de juiste sturing te geven. Deze training brengt de manager in contact met zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Hij leert om juist deze kwaliteiten in te zetten bij het aansturen van de getalenteerde medewerkers. Het effect van deze training is een andere…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Waarom deze training:Een van de grootste uitdagingen voor een manager is het omgaan met en het leidinggeven aan getalenteerde mensen met een hoog opleidings- en ambitieniveau. Immers, naast de gewone managementtaken wordt er verwacht dat een manager in staat is om de talenten van zijn medewerkers te herkennen en de ontwikkeling ervan te stimuleren. Ook hun hoog opleidings- en ambitieniveau maakt het voor een manager soms moeilijk om aan hen de juiste sturing te geven. Deze training brengt de manager in contact met zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Hij leert om juist deze kwaliteiten in te zetten bij het aansturen van de getalenteerde medewerkers. Het effect van deze training is een andere houding van de manager naar zichzelf en naar zijn medewerkers, waardoor het leidinggeven niet alleen effectiever, maar ook aangenamer wordt, voor beide partijen.

Rode draad door de training:

De rode draad door de training wordt gevormd door het principe dat "professionals" een "inspirator" nodig hebben die hen faciliteert en stimuleert. Een coach die de inhoudelijke verantwoordelijkheid overdraagt aan de professionals en die weet hoe hij in harmonie het beste van mensen naar buiten kan brengen.

Werkwijze:

Op interactieve wijze worden korte stukken theorie afgewisseld met intensieve oefeningen. Hierdoor wordt niet alleen de benodigde kennis aangereikt, maar tevens worden de benodigde vaardigheden aangeleerd. En passant worden de deelnemers aangesproken op de bijbehorende attitude. Bij deze training wordt een acteur ingezet en vindt feedback ook plaats m.b.v. video-opnames. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 8 deelnemers.

Programma:

Dag 1.         Op deze dag maak je kennis met de trainer en met de overige deelnemers. Het programma en de werkwijze worden uiteengezet en aansluitend worden de doelen, waarmee je naar de training komt, aangescherpt tot een zodanig niveau, dat ze binnen de context van de training realiseerbaar zijn. De beste kans op succes. Aansluitend staat deze dag in het teken van je eigen kwaliteiten en valkuilen. We gebruiken de kwaliteiten als vertrekpunt voor de te ontwikkelen vaardigheden, terwijl de valkuilen worden gebruikt om het persoonlijk risico te kennen en te leren beheersen.

Dag 2.         Dit is een praktijkdag. Op een intensieve manier krijg je te maken met allerlei situaties uit de managementpraktijk. Je wordt geconfronteerd met mensen en situaties waarbij je oplossingen moet bedenken en uitvoeren. Dit alles gebeurt in een veilige omgeving en in een goede sfeer om er zo veel mogelijk uit te kunnen halen.

Dag 3.         Op deze dag vertalen we de aangeleerde vaardigheden naar eigen praktijk van de deelnemers. Ook besteden we speciaal aandacht aan ieders persoonlijke leerdoelen en eventuele open eindjes. In ieder geval willen we deze training afsluiten met een voldaan gevoel, zowel bij de deelnemers als bij de trainer. Een korte belevingsevaluatie is daarbij op zijn plaats.

Het programma kan gedetailleerd worden afgestemd op elke organisatie, doelgroep en doelstelling. Dit kan consequenties hebben voor de doorlooptijd en de investering. Vraag vrijblijvend om advies.

Werkvormen:

De ervaring leert dat leerprocessen het meest effectief zijn als je voortdurend actief wordt betrokken bij het programma. BTC hanteert daarom een aanpak waarbij de interactie tussen de inleider en de deelnemers enerzijds en tussen de deelnemers onderling anderzijds voortdurend wordt gestimuleerd. Bovendien heeft het cognitieve leren pas zin als het leidt tot daadwerkelijk ander gedrag. Je moet het wel gaan doen!

Bij alle trainingen vindt een afwisseling plaats tussen theoretische kaders en de oefenpraktijk. De training is voornamelijk gericht op het in praktijk brengen van de aangereikte theorieën. Het oefenen zelf gebeurt tijdens de training in de vorm van rollenspellen en/of opdrachten. Bij sommige rollenspellen wordt gebruik gemaakt van video om nog beter feedback te kunnen geven en om de deelnemers bewust te leren omgaan met eigen en andermans non-verbale gedrag.

Agenda:

Dagprogramma:     3 aaneengesloten dagen (incl. 2 avonden)
Tijden:                   van 9.00 uur tot 20.00 uur (derde dag tot 17.00 uur)

Avondprogramma:  8 avonden (een maal per week)
Tijden:                   van 18.00 tot 21.30 uur

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.