Ontwikkelen van Top Teams

Type product
Tijdsduur

Ontwikkelen van Top Teams

BTC Beneficial Transformation Centre
Logo van BTC Beneficial Transformation Centre

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Waarom deze training:

Elke groep mensen, formeel of informeel samengesteld, vormt een team. Soms tijdelijk, zoals bij projecten, soms langdurig, zoals een afdeling in een organisatie of een doorlopende werkgroep. In alle gevallen is de verwachting dat het team met schaarse middelen maximaal presteert en daardoor komen veel teams in een dilemma. Is het werken in een team dan nog wel leuk? Top-Teams lijken daar geen last van te hebben; Ze werken hard, ze zijn zeer gemotiveerd en de stemming is opperbest. Het lijkt soms of ze alleen maar lol maken. Het tegendeel is waar; Top-Teams presteren beter, in een kortere tijd, met minder middelen, met betere resultaten en ja, ze hebben lol! Wil jij jo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Samenwerken, Teamvorming & Teamtraining, Teambuilding, Groepsdynamiek en Feedback geven.

Waarom deze training:

Elke groep mensen, formeel of informeel samengesteld, vormt een team. Soms tijdelijk, zoals bij projecten, soms langdurig, zoals een afdeling in een organisatie of een doorlopende werkgroep. In alle gevallen is de verwachting dat het team met schaarse middelen maximaal presteert en daardoor komen veel teams in een dilemma. Is het werken in een team dan nog wel leuk? Top-Teams lijken daar geen last van te hebben; Ze werken hard, ze zijn zeer gemotiveerd en de stemming is opperbest. Het lijkt soms of ze alleen maar lol maken. Het tegendeel is waar; Top-Teams presteren beter, in een kortere tijd, met minder middelen, met betere resultaten en ja, ze hebben lol! Wil jij jouw team zo ontwikkelen?, dan is deze training voor jouw team op zijn plaats.

Rode draad door de training:

De rode draad door deze training is "evenwicht". Evenwicht tussen de structuur van een team en de cultuur van een team. Bij de meeste teams is slechts een van die twee goed ontwikkeld en dat gaat ten koste van de prestaties, of ten koste van de sfeer en de motivatie. Het BTC Teamontwikkelingsmodel dient als leidraad door de gehele training.

Werkwijze:

Op interactieve wijze worden korte stukken theorie afgewisseld met intensieve oefeningen. Hierdoor wordt niet alleen de benodigde kennis aangereikt, maar wordt die kennis tevens getraind en getransformeerd tot vaardigheden. En passant word je aangesproken op de bijbehorende attitude. (bijv. je motivatie, pro-activiteit etc.) De groepsgrootte is afhankelijk van het team. (bij meer dan 12 teamleden wordt een tweede trainer ingeschakeld)

Programma:

Dag 1.  Op deze dag maak je kennis met de trainer(s). Het programma en de werkwijze worden uiteengezet en aansluitend worden de doelen, waarmee het team naar de training komt, aangescherpt tot een zodanig niveau, dat ze binnen de context van de training realiseerbaar zijn. De beste kans op succes! Vervolgens voert het team een aantal opdrachten uit om bewust te worden van de noodzakelijke teameigenschappen voor het ontwikkelen van een Top-Team. We onderzoeken de status-quo van het team m.b.t. de aanwezige structuur en de aanwezige cultuur. Dit dient als vertrekpunt voor de volgende opdrachten, want het doel is om structuur en cultuur met elkaar in evenwicht te brengen. In het avonddeel wordt een creatieve opdracht uitgevoerd waarin alle leerpunten van de dag worden samengevoegd.

Dag 2.  De uitkomsten van de avondopdracht worden geëvalueerd en geborgd, waarna een grote praktijkopdracht wordt uitgevoerd. Na de evaluatie van de praktijkopdracht worden alle leerpunten door het team verzameld en geborgd en er wordt een Team-Charter opgesteld waarin alle bevindingen worden vastgelegd m.b.t. zowel de structuur als ook de cultuur. (inclusief toekomstige gedragsregels). Commitment van alle teamleden wordt verkregen door het Team-Charter door alle teamleden te laten ondertekenen. Tijd voor een feestje!

Het programma kan gedetailleerd worden afgestemd op elke organisatie, doelgroep en doelstelling. Dit kan consequenties hebben voor de doorlooptijd en de investering. Vraag vrijblijvend om advies.

Werkvormen:

De ervaring leert dat leerprocessen het meest effectief zijn als de deelnemers voortdurend actief zijn betrokken bij het programma. BTC hanteert daarom een aanpak waarbij de interactie tussen de inleider en de deelnemers enerzijds en tussen de deelnemers onderling anderzijds voortdurend wordt gestimuleerd. Bovendien heeft het cognitieve leren pas zin als het leidt tot daadwerkelijk ander gedrag. Men moet het wel gaan doen!

Bij alle trainingen vindt een afwisseling plaats tussen theoretische kaders en de oefenpraktijk. De bijeenkomsten zullen voornamelijk gericht zijn op het in praktijk brengen van de aangereikte theorieën. Het oefenen zelf gebeurt tijdens de sessies in de vorm van rollenspellen en/of opdrachten. Bij sommige rollenspellen wordt gebruik gemaakt van video om nog beter feedback te kunnen geven en om de deelnemers bewust te leren omgaan met eigen en andermans non-verbale gedrag.

Agenda:   (2 aaneengesloten dagen)

Dag 1:     3 dagdelen, van 9.00 uur tot ca. 20.00 uur.

Dag 2:     2 dagdelen, van 9.00 uur tot 17.00 uur.    
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.