Inspirerend Presenteren

Type product
Tijdsduur
Logo van BTC Beneficial Transformation Centre

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Waarom deze training:

Je moet vast wel eens een presentatie houden over je werk, of over de resultaten van een onderzoek, of om uit te leggen hoe iets werkt en meestal gaat je dat redelijk goed af. Maar dan zie je die andere presentator, die zijn/haar publiek weet te boeien, die de aandacht weet vast te houden, waarbij regelmatig flink gelachen wordt en waarvan iedereen enthousiast wordt. Je vraagt je af: "wat heeft hij/zij dat ik niet heb?" Het antwoord is eenvoudig: Niets! Alles wat je voor een succesvolle, inspirerende presentatie nodig hebt, heb je al in huis. Je kunt er misschien nog niet goed mee omgaan of je bent je nog niet bewust hoe je dat moet doen. En dat is wat we in deze …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Waarom deze training:

Je moet vast wel eens een presentatie houden over je werk, of over de resultaten van een onderzoek, of om uit te leggen hoe iets werkt en meestal gaat je dat redelijk goed af. Maar dan zie je die andere presentator, die zijn/haar publiek weet te boeien, die de aandacht weet vast te houden, waarbij regelmatig flink gelachen wordt en waarvan iedereen enthousiast wordt. Je vraagt je af: "wat heeft hij/zij dat ik niet heb?" Het antwoord is eenvoudig: Niets! Alles wat je voor een succesvolle, inspirerende presentatie nodig hebt, heb je al in huis. Je kunt er misschien nog niet goed mee omgaan of je bent je nog niet bewust hoe je dat moet doen. En dat is wat we in deze training gaan doen: jou leren hoe zo'n enthousiasmerende presentatie in elkaar zit en hoe jij dat kunt toepassen in je eigen situaties.

Rode draad door de training:

De rode draad door deze training is "bewustwording", hoe jij jezelf ziet en hoe anderen jou zien, maar ook van bewuste en onbewuste communicatie en de effecten daarvan op presentaties. Daarbij gebruiken we het BTC Presentatiemodel, een afgeleide van het BTC Communicatiemodel.

Werkwijze:

Op interactieve wijze worden korte stukken theorie afgewisseld met intensieve oefeningen. Hierdoor wordt niet alleen de benodigde kennis aangereikt, maar wordt die kennis tevens getraind en getransformeerd tot vaardigheden. En passant word je aangesproken op de bijbehorende attitude. (bijv. je congruentie, geloven in jezelf etc.) De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 8 deelnemers.

Programma:

Dagdeel 1.       In dit dagdeel maak je kennis met de trainer en met de overige deelnemers. Het programma en de werkwijze worden uiteengezet en aansluitend worden de doelen, waarmee je naar de training komt, aangescherpt tot een zodanig niveau, dat ze binnen de context van de training realiseerbaar zijn. De beste kans op succes! Aansluitend wordt een kort onderzoekje gedaan of het beeld dat jij van jezelf hebt, overeenkomt met dat wat anderen van jou hebben. Aan de hand van het BTC Presentatiemodel leren we een presentatie genuanceerd voorbereiden, inclusief de non-verbale kant van jou en je publiek. Je gaat naar huis met de opdracht om een presentatie voor te bereiden die je in het volgende dagdeel mag geven aan de andere deelnemers.

Dagdeel 2.       Presenteren, presenteren en nog eens presenteren. Iedereen houdt zijn/haar presentatie en daarop geeft iedereen feedback. Zo kun je van iedereen leren, of je nu een presentatie geeft of naar een presentatie luistert. De leerpunten uit deze feedback worden nog aangescherpt tot concrete handvatten, zodat je naar huis gaat met een rugzak, gevuld met nieuwe kennis en vaardigheden.

Het programma kan gedetailleerd worden afgestemd op elke organisatie, doelgroep en doelstelling. Dit kan consequenties hebben voor de doorlooptijd en de investering. Vraag vrijblijvend om advies.

Werkvormen:

De ervaring leert dat leerprocessen het meest effectief zijn als de deelnemers voortdurend actief zijn betrokken bij het programma. BTC hanteert daarom een aanpak waarbij de interactie tussen de inleider en de deelnemers enerzijds en tussen de deelnemers onderling anderzijds voortdurend wordt gestimuleerd. Bovendien heeft het cognitieve leren pas zin als het leidt tot daadwerkelijk ander gedrag. Men moet het wel gaan doen!

Bij alle trainingen vindt een afwisseling plaats tussen theoretische kaders en de oefenpraktijk. De bijeenkomsten zullen voornamelijk gericht zijn op het in praktijk brengen van de aangereikte theorieën. Het oefenen zelf gebeurt tijdens de sessies in de vorm van rollenspellen en/of opdrachten. Bij sommige rollenspellen wordt gebruik gemaakt van video om nog beter feedback te kunnen geven en om de deelnemers bewust te leren omgaan met eigen en andermans non-verbale gedrag.

Agenda:

Dag/avondprogramma:     2 losse dagdelen (ochtend, middag of avond).

 

Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.