Actualiteiten Kruimelgevallenlijst artikel 4 bijlage II Bor

Niveau
Tijdsduur
Logo van Bureau Kennis
Opleiderscore: starstarstar_borderstar_borderstar_border 4 Bureau Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 4 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Bureau Kennis biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Doel:

Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht staat niet alleen bekend om de regeling voor vergunningvrij bouwen, maar ook om de zogenaamde “Kruimelgevallenlijst” uit artikel 4. Deze lijst wordt in de praktijk door gemeenten zeer vaak toegepast om afwijkingen van een bestemmingsplan relatief eenvoudig toe te kunnen staan. De wetgever heeft de Kruimelgevallenlijst in de afgelopen jaren meerdere malen gewijzigd en uitgebreid, om deze nog beter te laten aansluiten op de wensen uit de praktijk. Tijdens de cursus zullen de wijzigingen van 1 november 2014 en 9 september 2015 nader worden besproken. Aangezien de kruimelgevallenlijst zeer vaak wordt toegepast, is er inmiddels een groot aantal uit…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Actualiteiten, Arbeidsrecht, Staats- en bestuursrecht, Rechten (algemeen overzicht) en Sociaal recht.

Doel:

Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht staat niet alleen bekend om de regeling voor vergunningvrij bouwen, maar ook om de zogenaamde “Kruimelgevallenlijst” uit artikel 4. Deze lijst wordt in de praktijk door gemeenten zeer vaak toegepast om afwijkingen van een bestemmingsplan relatief eenvoudig toe te kunnen staan. De wetgever heeft de Kruimelgevallenlijst in de afgelopen jaren meerdere malen gewijzigd en uitgebreid, om deze nog beter te laten aansluiten op de wensen uit de praktijk. Tijdens de cursus zullen de wijzigingen van 1 november 2014 en 9 september 2015 nader worden besproken. Aangezien de kruimelgevallenlijst zeer vaak wordt toegepast, is er inmiddels een groot aantal uitspraken voorhanden waarin de toepassing en uitleg van de kruimelgevallenlijst wordt verduidelijkt. De belangrijkste uitspraken zullen uitgebreid aan de orde komen.

De cursus is praktisch van aard en uiteraard is er ruimte voor vragen vanuit de cursisten. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie en relevante jurisprudentie en achtergrondinformatie. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Deze studiemiddag is bedoeld voor beleidsmedewerkers Ruimtelijke Ordening, juristen en juridisch medewerkers werkzaam bij gemeenten.

De te behandelen onderwerpen:

  • Belangrijkste wijzigingen van de Kruimelgevallenlijst;
  • Recente jurisprudentie;
  • Bijzondere procedurele aspecten;
  • Combineren van de verschillende onderdelen/activiteiten uit artikel 4;
  • Verhouding tot overige wettelijke afwijkingsinstrumenten;
  • Uitzonderingen uit artikel 5, o.a. toename aantal woningen en MER;
  • Vragen vanuit de cursisten.

Wij bieden u cursussen, masterclasses en studiemiddagen op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht, gemeenterecht, civiel recht, Europees recht en bouwen & wonen.

Ervaren docenten vanuit de universiteit, overheid en advocatuur bespreken de leerstof op basis van situaties uit de dagelijkse praktijk en dragen direct toepasbare oplossingen aan. Primair doel is u en uw medewerkers te ondersteunen bij het professioneel uitoefenen van uw vak.

Bureau | Kennis hanteert helder en professioneel studiemateriaal in de vorm van zeer uitgebreide syllabi. Al ons lesmateriaal is speciaal voor onze cursussen ontwikkeld. Dat veel deelnemers herhaaldelijk terugkeren, zegt meer dan genoeg.

Onze docenten worden na iedere bijeenkomst beoordeeld aan de hand van een door de deelnemers van de bijeenkomst ingevuld evaluatieformulier. Wij maken doorgaans gebruik van zeer goed met het openbaar vervoer bereikbare locaties. Wij hanteren geen aparte arrangements- of locatiekosten. Certificaten van deelname en syllabi worden standaard zonder extra kosten uitgereikt.

Onze opdrachtgevers, met name overheden, ervaren Bureau | Kennis als betrouwbaar, deskundig, praktijkgericht én betaalbaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Bureau Kennis, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.