Hennepkwekerij in een huurwoning: hoe handhaaf je met bestuursrecht?

Niveau
Tijdsduur
Logo van Bureau Kennis
Opleiderscore: starstarstar_borderstar_borderstar_border 4 Bureau Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 4 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Bureau Kennis biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Doel:

Tijdens deze studiemiddag komen de juridische aspecten van de bestuursrechtelijke aanpak van hennepkwekerijen in huurwoningen aan de orde. In aanvulling op de strafrechtelijke aanpak van het Openbaar Ministerie, kunnen gemeenten hennepkwekerijen bestuursrechtelijk aanpakken. De bestuursrechtelijke aanpak vormt een volwaardig alternatief voor de strafrechtelijke of civiele weg. Naast uitgebreide bespreking van de belangrijkste juridische grondslagen (Gemeentewet, Woningwet en Bouwbesluit) komen de volgende onderwerpen onder andere aan orde: de Algemene wet op het binnentreden, kostenverhaal, spoedeisende bestuursdwang en relevante jurisprudentie. In een middag worden de belangrijke rec…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Staats- en bestuursrecht, Ondernemingsraad (OR), Medezeggenschap, Nederlands recht en Privaatrecht.

Doel:

Tijdens deze studiemiddag komen de juridische aspecten van de bestuursrechtelijke aanpak van hennepkwekerijen in huurwoningen aan de orde. In aanvulling op de strafrechtelijke aanpak van het Openbaar Ministerie, kunnen gemeenten hennepkwekerijen bestuursrechtelijk aanpakken. De bestuursrechtelijke aanpak vormt een volwaardig alternatief voor de strafrechtelijke of civiele weg. Naast uitgebreide bespreking van de belangrijkste juridische grondslagen (Gemeentewet, Woningwet en Bouwbesluit) komen de volgende onderwerpen onder andere aan orde: de Algemene wet op het binnentreden, kostenverhaal, spoedeisende bestuursdwang en relevante jurisprudentie. In een middag worden de belangrijke rechtsvragen omtrent dit leerstuk op heldere wijze besproken. De docent heeft jarenlange proceservaring in het bijstaan van gemeenten die handhavend optreden en draagt zorg voor een zeer aansprekende en doortimmerde studiemiddag.

U wordt van harte uitgenodigd om zowel vooraf als tijdens de studiemiddag uw eigen juridische vraagstukken in te brengen. Voor vragen en discussie is uiteraard voldoende gelegenheid.

De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zitten de PowerPoint presentatie, een overdruk van relevante wetsartikelen, achtergrondinformatie en actuele en relevante rechtspraak. Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.

Voor wie:

Deze studiemiddag is bedoeld voor handhavingsjuristen, handhavers en beleidsmedewerkers werkzaam bij gemeenten en provincies. Voorts medewerkers ruimtelijke ordening, milieu en openbare orde.

De te behandelen onderwerpen:

 • Spoedeisende bestuursdwang;
 • Juridische grondslagen;
 • Wie wordt aangemerkt als overtreder?
 • Onderscheid particuliere of bedrijfsmatige verhuurder;
 • Algemene wet op het binnentreden;
 • Machtigingen;
 • Hennepconvenant;
 • Op wie kunnen alle kosten worden verhaald?
 • Welke kosten zijn te verhalen?
 • Bestuursrechtelijke handhaving na ontmanteling;
 • Jurisprudentie;
 • Door deelnemers in te brengen praktijkvragen.

Wij bieden u cursussen, masterclasses en studiemiddagen op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht, gemeenterecht, civiel recht, Europees recht en bouwen & wonen.

Ervaren docenten vanuit de universiteit, overheid en advocatuur bespreken de leerstof op basis van situaties uit de dagelijkse praktijk en dragen direct toepasbare oplossingen aan. Primair doel is u en uw medewerkers te ondersteunen bij het professioneel uitoefenen van uw vak.

Bureau | Kennis hanteert helder en professioneel studiemateriaal in de vorm van zeer uitgebreide syllabi. Al ons lesmateriaal is speciaal voor onze cursussen ontwikkeld. Dat veel deelnemers herhaaldelijk terugkeren, zegt meer dan genoeg.

Onze docenten worden na iedere bijeenkomst beoordeeld aan de hand van een door de deelnemers van de bijeenkomst ingevuld evaluatieformulier. Wij maken doorgaans gebruik van zeer goed met het openbaar vervoer bereikbare locaties. Wij hanteren geen aparte arrangements- of locatiekosten. Certificaten van deelname en syllabi worden standaard zonder extra kosten uitgereikt.

Onze opdrachtgevers, met name overheden, ervaren Bureau | Kennis als betrouwbaar, deskundig, praktijkgericht én betaalbaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Bureau Kennis, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.