Overheidscontracten

Niveau
Tijdsduur
Logo van Bureau Kennis
Opleiderscore: starstarstar_borderstar_borderstar_border 4 Bureau Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 4 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Bureau Kennis biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Doel:

2e middag 29 maart 2018

Overheden sluiten voortdurend contracten, zoals ict-contracten, huurovereenkomsten of subsidie-overeenkomsten. Specifieke expertise op het gebied van het maken en beoordelen van contracten is vaak niet of beperkt aanwezig. Een goed contract hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn, maar hierover dient in ieder geval goed te zijn nagedacht. In deze masterclass, die uit twee middagen bestaat, leert u op een systematische wijze contracten op te stellen en te beoordelen. U krijgt de relevante juridische kennis aangereikt en belangrijke tips uit de praktijk. Met die kennis bent u in staat om een zo sterk mogelijke juridische positie voor uw (overheids)organisatie te …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Doel:

2e middag 29 maart 2018

Overheden sluiten voortdurend contracten, zoals ict-contracten, huurovereenkomsten of subsidie-overeenkomsten. Specifieke expertise op het gebied van het maken en beoordelen van contracten is vaak niet of beperkt aanwezig. Een goed contract hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn, maar hierover dient in ieder geval goed te zijn nagedacht. In deze masterclass, die uit twee middagen bestaat, leert u op een systematische wijze contracten op te stellen en te beoordelen. U krijgt de relevante juridische kennis aangereikt en belangrijke tips uit de praktijk. Met die kennis bent u in staat om een zo sterk mogelijke juridische positie voor uw (overheids)organisatie te creëren en discussies over de uitleg van een overeenkomst in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Voorts leert u wat de juridische mogelijkheden zijn indien er niettemin problemen ontstaan bij de uitvoering van een overeenkomst. In deze masterclass wordt ook aandacht besteed aan de regels die in het bijzonder voor de overheid als contractspartij gelden. 

U wordt van harte uitgenodigd om zowel vooraf als tijdens de studiemiddagen uw eigen juridische vragen in te brengen. Er is tijdens de middagen voldoende gelegenheid om deze te bespreken en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers ontvangen bij aanvang van de cursus een syllabus. Daarin zit een handout van de Power Point Presentatie, en relevante juridische (achtergrond) informatie.   Nadien ontvangt u een certificaat van deelname.  

Reactie van eerdere deelnemer(s):

‘Prima concept: twee middagen cursus! Enthousiaste en zeer deskundige docente. Veel praktijkgerichte informatie opgedaan’

Voor wie:

Deze masterclass is interessant voor zowel juristen als niet-juristen, zoals inkopers en ambtenaren van diverse vakafdelingen binnen de overheid die te maken hebben met contracten.  

De te behandelen onderwerpen:

  • Soorten overheidscontracten

Aan de orde komt het onderscheid tussen privaatrechtelijke overeenkomsten, bevoegdhedenovereenkomsten, gemengde overeenkomsten en convenanten. Voorts wordt aandacht besteed aan de doorkruisingsleer.

  • Precontractuele fase, voorbehouden en vertegenwoordiging

Wanneer kunnen onderhandelingen worden afgebroken en wat zijn de juridische consequenties?
Welke voorbehouden kunnen wel en niet worden gemaakt en wat betekenen deze precies?
Wanneer is een gemeente juridisch gebonden aan toezeggingen?
Wanneer is er sprake van een rechtsgeldige overeenkomst?

  • De inhoud en het opstellen van een contract

Wanneer zijn algemene voorwaarden van toepassing?
Welke betekenis heeft een considerans?
Wat zijn de essentiële juridische onderdelen van een overeenkomst?
Op welke wijze kunnen/moeten afspraken worden gemaakt en geformuleerd?
Welke wettelijke bepalingen zijn van dwingend recht?

  • De (niet-)nakoming van een contract

Welke rol spelen redelijkheid en billijkheid en algemene beginselen van behoorlijk bestuur?
Wat zijn (de gevolgen van) onvoorziene omstandigheden?
Hoe om te gaan met niet- nakoming van contractuele verplichtingen?
Wanneer slaagt of faalt een beroep op een exoneratie?

  • De aantasting en de beëindiging van een overeenkomst

In welke gevallen kan een overeenkomst worden vernietigd of nietig worden verklaard?
Wanneer en op welke wijze kan een overeenkomst worden beëindigd?
Wat zijn de juridische consequenties?

Wij bieden u cursussen, masterclasses en studiemiddagen op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht, gemeenterecht, civiel recht, Europees recht en bouwen & wonen.

Ervaren docenten vanuit de universiteit, overheid en advocatuur bespreken de leerstof op basis van situaties uit de dagelijkse praktijk en dragen direct toepasbare oplossingen aan. Primair doel is u en uw medewerkers te ondersteunen bij het professioneel uitoefenen van uw vak.

Bureau | Kennis hanteert helder en professioneel studiemateriaal in de vorm van zeer uitgebreide syllabi. Al ons lesmateriaal is speciaal voor onze cursussen ontwikkeld. Dat veel deelnemers herhaaldelijk terugkeren, zegt meer dan genoeg.

Onze docenten worden na iedere bijeenkomst beoordeeld aan de hand van een door de deelnemers van de bijeenkomst ingevuld evaluatieformulier. Wij maken doorgaans gebruik van zeer goed met het openbaar vervoer bereikbare locaties. Wij hanteren geen aparte arrangements- of locatiekosten. Certificaten van deelname en syllabi worden standaard zonder extra kosten uitgereikt.

Onze opdrachtgevers, met name overheden, ervaren Bureau | Kennis als betrouwbaar, deskundig, praktijkgericht én betaalbaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Bureau Kennis, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.