De kunst van het nee zeggen

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

De kunst van het nee zeggen

Bureau Zuidema
Logo van Bureau Zuidema
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,5 Bureau Zuidema heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 536 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAMSTERDAM
22 aug. 2024
Vol
placeOOSTERBEEK
5 sep. 2024
placeAMSTERDAM
28 okt. 2024
placeOOSTERBEEK
15 nov. 2024
placeAMSTERDAM
6 dec. 2024
Vol

Beschrijving

Ontdek de kracht van positieve invloed!

Grenzen aangeven is niet hetzelfde als onaardig zijn. De kunst zit hem in hoe je dit doet. Vergroot je persoonlijke assertiviteit. Leer tactvol nee zeggen.

Als professional werk je veel samen met anderen. Het is niet gek dat er in die samenwerking soms wrijving ontstaat. Door tegenstrijdige belangen of verschillende persoonlijkheden. Dat vraagt wat van jouw persoonlijke assertiviteit. Hoe spreek je een collega aan die afspraken niet nakomt? Hoe zeg je nee tegen dominante doordrammers? En hoe doe je dit op een prettige manier zonder onnodige spanning op te wekken? Ontdek hoe jij je grenzen duidelijk kenbaar kunt maken en heldere verwachtingen kunt uitspreken zonder daar een vervelend gevoel …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Tactvol, Assertiviteit, Mondelinge communicatie, Gesprekstechnieken & Gespreksvaardigheden en Telefoneren.

Ontdek de kracht van positieve invloed!

Grenzen aangeven is niet hetzelfde als onaardig zijn. De kunst zit hem in hoe je dit doet. Vergroot je persoonlijke assertiviteit. Leer tactvol nee zeggen.

Als professional werk je veel samen met anderen. Het is niet gek dat er in die samenwerking soms wrijving ontstaat. Door tegenstrijdige belangen of verschillende persoonlijkheden. Dat vraagt wat van jouw persoonlijke assertiviteit. Hoe spreek je een collega aan die afspraken niet nakomt? Hoe zeg je nee tegen dominante doordrammers? En hoe doe je dit op een prettige manier zonder onnodige spanning op te wekken? Ontdek hoe jij je grenzen duidelijk kenbaar kunt maken en heldere verwachtingen kunt uitspreken zonder daar een vervelend gevoel aan over te houden.

In deze eendaagse class leer je via de theorie van het wetenschappelijk onderbouwde Invloedmodel® hoe je op een effectieve en tactvolle manier zegt wat jij wilt. Zo breng je jouw assertiviteit naar een hoger niveau.

Programma

De class ‘De kunst van het Nee Zeggen’ is een snelkookpan waarin je heel gericht oefent met één aspect van succesvolle communicatie: assertiviteit. Je gaat écht aan de slag. Via het gefundeerde Invloedmodel® krijg je concrete handvatten en inzichten waar je direct mee vooruit kunt. Deze pas je tijdens de class toe in verschillende rollenspellen. Zo ervaar je wat het je oplevert als je je assertief opstelt.

Zo ziet de 1-daagse training eruit:

  1. Theorie van het Invloedmodel®

Je maakt kennis met het Invloedmodel® en gaat dieper in op de Invloedstijl ‘Stellen’. Je leert hoe je deze stijl en bijbehorende gedragssoorten effectief inzet in de praktijk.

  1. Inzoomen op belemmerende overtuigingen

Je analyseert welke overtuigingen je nu tegenhouden om bepaald communicatiegedrag in te zetten.

  1. Oefenen met effectief uitspreken en ‘nee zeggen’

Via rollenspellen en een praktijkoefening leer je hoe je jouw mening of verwachting zo uitspreekt dat anderen weten waar ze aan toe zijn. Zonder een conflict te creëren. Je ontdekt dat het goed is om je grenzen aan te geven en hoe je dit doet op een assertieve manier.

Wanneer is deze training geschikt voor jou?

-              Voor professionals die beter hun grenzen willen aangeven

-              Werkniveau: HBO+

-              Werkervaring: n.v.t.

Je hebt graag een harmonieuze samenwerking en je houdt niet van conflicten. Toch merk je dat je je regelmatig stoort aan het gedrag van de ander. Of misschien heb je dominante collega’s die constant over je grenzen heen gaan. Je vindt het moeilijk om een ander aan te spreken op dit gedrag, maar hebt hier wel behoefte aan.

Wil je zeker weten of deze training bij je past?
Bel dan met één van onze adviseurs voor vrijblijvend advies op maat. 

Leerdoelen

Dit levert de training je op:

  • Je kunt beter nee zeggen
  • Je bent duidelijk zonder conflicten te creëren
  • Je kunt met een goed gevoel grenzen aangeven
  • Je bent in staat met vertrouwen lastige situaties aan te gaan

Na deze training heb je jouw assertiviteit naar een hoger niveau gebracht. Je hebt handvatten gekregen om op een effectieve manier te ‘Stellen’ en kunt nu zeggen waar het op staat zonder de relatie met de ander onder druk te zetten of hier zelf een vervelend gevoel aan over te houden. Je kunt duidelijk jouw grenzen aangeven zodat de ander weet waar hij aan toe is.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.