Leren systeemdenken met het Systeemspel

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van BURO A17

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
23 nov. 2021

Beschrijving

Leren systeemdenken met het Systeemspel is een eendaagse training. Aan de hand van een professionele film en bijbehorend spel leer je vier krachtige concepten uit het systeemdenken. Wanneer iets verkeerd gaat in een organisatie, gaan we nog harder ons best doen. Nog betere afspraken, nog strakkere regels, nog meer rapportages. Meer van hetzelfde helpt echter niet: de gekozen oplossing is juist het probleem. Systeemdenken helpt je om op een andere manier naar vraagstukken en dynamiek in teams en organisaties te kijken. Je leert te kijken naar het onderliggende patroon en de kwaliteit van de interacties. De kaartjes van het systeemspel zelf krijg je na afloop mee, zodat je het geleerde ook met…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zorg en Welzijn, Gezondheid, Welzijn, Gezondheidszorg en Ouderenzorg.

Leren systeemdenken met het Systeemspel is een eendaagse training. Aan de hand van een professionele film en bijbehorend spel leer je vier krachtige concepten uit het systeemdenken. Wanneer iets verkeerd gaat in een organisatie, gaan we nog harder ons best doen. Nog betere afspraken, nog strakkere regels, nog meer rapportages. Meer van hetzelfde helpt echter niet: de gekozen oplossing is juist het probleem. Systeemdenken helpt je om op een andere manier naar vraagstukken en dynamiek in teams en organisaties te kijken. Je leert te kijken naar het onderliggende patroon en de kwaliteit van de interacties. De kaartjes van het systeemspel zelf krijg je na afloop mee, zodat je het geleerde ook met je team kunt delen.

Leerdoelen

  1. Je leert te kijken naar wat er tussen mensen in de interactie gebeurt in plaats van te psychologiseren wat er in mensen gebeurt

  2. Je leert ‘gedoe’ in teams minder persoonlijk en daardoor veel makkelijker bespreekbaar te maken

  3. Je leert te denken in circulaire patronen in plaats van het lineaire oorzaak-gevolg denken

  4. Je leert niet-productieve patronen in de organisatie te herkennen en te doorbreken

  5. Je leert te kijken op welk niveau een bepaald probleem speelt en waar het wel opgelost kan worden

  6. Je leert onderscheid te maken in intentie, gedrag en effect

BURO A17 - Doen wat nodig is. Altijd een stap vooruit.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.