Zakelijke Mogelijkheden Zien

Niveau
Startdatum en plaats
Logo van Capgemini Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Capgemini Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.551 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

3543 KA Utrecht
sep. 2019
Toon rooster
event 1 september 2019, 00:00-00:00, Zakelijke Mogelijkheden Zien
3543 KA Utrecht
okt. 2019
Toon rooster
event 1 oktober 2019, 00:00-00:00, Zakelijke Mogelijkheden Zien
3543 KA Utrecht
nov. 2019
Toon rooster
event 1 november 2019, 00:00-00:00, Zakelijke Mogelijkheden Zien
3543 KA Utrecht
dec. 2019
Toon rooster
event 1 december 2019, 00:00-00:00, Zakelijke Mogelijkheden Zien
3543 KA Utrecht
jan. 2020
Toon rooster
event 1 januari 2020, 00:00-00:00, Zakelijke Mogelijkheden Zien
3543 KA Utrecht
feb. 2020
Toon rooster
event 1 februari 2020, 00:00-00:00, Zakelijke Mogelijkheden Zien

Beschrijving

Korte beschrijving:

Vaak betekent een professionele groei in senioriteit niet alleen dat je meer ervaring en kennis van zaken hebt, maar ook dat van je verwacht wordt dat je meer doet dan alleen je opdracht goed vervullen. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat je jouw opdracht weet uit te breiden, of dat je zelf opdrachten genereert. Dit betekent dat je zakelijke kansen en mogelijkheden moet herkennen en signaleren. Herken jij die kansen eigenlijk bij jouw klant? En als je die kansen herkent, hoe kun je die dan vertalen naar een lead die mogelijk leidt tot een nieuwe opdracht? In deze competentietraining ga je ontdekken hoe leuk het kan zijn om meer commercieel te kijken en te handelen. En leer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Assessment, Communicatieve vaardigheden, Toetsen & beoordelen, Casemanagement en Sollicitatiegesprek afnemen.

Korte beschrijving:

Vaak betekent een professionele groei in senioriteit niet alleen dat je meer ervaring en kennis van zaken hebt, maar ook dat van je verwacht wordt dat je meer doet dan alleen je opdracht goed vervullen. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat je jouw opdracht weet uit te breiden, of dat je zelf opdrachten genereert. Dit betekent dat je zakelijke kansen en mogelijkheden moet herkennen en signaleren. Herken jij die kansen eigenlijk bij jouw klant? En als je die kansen herkent, hoe kun je die dan vertalen naar een lead die mogelijk leidt tot een nieuwe opdracht? In deze competentietraining ga je ontdekken hoe leuk het kan zijn om meer commercieel te kijken en te handelen. En leer je zakelijke mogelijkheden te zien en te vertalen naar concrete leads voor jouw thuisbasis. Na afloop van de training:

Doelgroep:

De training is voor jou geschikt als je wilt groeien naar een meer seniore rol waarin het uitbreiden van jouw opdracht of het zelf genereren van opdrachten een belangrijke rol gaat spelen. Ook is deze training voor jou geschikt als je commerciele ambitie hebt en meer commerciele verantwoordelijkheid zoekt.Het individuele karakter van de training zorgt ervoor dat deze aansluit bij jouw eigen praktijk en leerdoelen. Je werkt met praktijkopdrachten, opdrachten met collega's, oefent in jouw eigen werksituatie, doet aan zelfreflectie en spart met je begeleider.Wekelijks bespreek je de uitgevoerde opdrachten met je begeleider via telefoon of mail. De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 3 (werk)dagen in een periode van maximaal 3 maanden, afhankelijk van je leerdoel en tijd.De training is afgestemd op de behoeften van de deelnemers, of je deze nu in groepsverband doet, of individueel als Workplace Learning.

Voorvereisten:

Om aan de opleiding deel te nemen heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Doelstelling:

In deze competentietraining ga je ontdekken hoe leuk het kan zijn om meer commercieel te kijken en te handelen. En leer je zakelijke mogelijkheden te zien en te vertalen naar concrete leads voor jouw thuisbasis. Na afloop van de opleiding: weet je op welke kansen te letten weet je welke kansen leads zijn en aan welke voorwaarden een lead moet voldoen heb je zicht op jouw eigen drempels om net die ene stap meer te zetten die nodig is, en vind je daar jouw eigen antwoord op weet je hoe je het gesprek met jouw klant aan moet gaan om dit helder te krijgen weet je jezelf, jouw organisatie of jouw diensten op een echte en positieve manier onder de aandacht van de klant te brengen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.