Basiskennis pneumatiek

Type product
Tijdsduur
Logo van CBT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 CBT heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Pneumatiek heeft een belangrijke rol in allerlei takken van de industrie en in veel applicaties is het aandeel van pneumatische componenten groot. Om pneumatiek optimaal in te zetten en toe te passen is goede basiskennis van het vakgebied belangrijk als u in uw werk in aanraking komt met pneumatische besturingen. Deze training biedt u daarvoor een goede opstap. Tijdens de training worden de componenten behandeld zoals die voorkomen in pneumatische installaties en besturingen. U leert de eigenschappen en toepassingen van de pneumatische componenten kennen en leert deze in pneumatische schema's toe te passen en aan te sluiten. De training is zo opgezet dat u voldoende tijd krijgt om het geleer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Pneumatiek, Hydrauliek, Elektrotechniek, Onderhoudstechniek en Onderhoudsmanagement.

Pneumatiek heeft een belangrijke rol in allerlei takken van de industrie en in veel applicaties is het aandeel van pneumatische componenten groot. Om pneumatiek optimaal in te zetten en toe te passen is goede basiskennis van het vakgebied belangrijk als u in uw werk in aanraking komt met pneumatische besturingen. Deze training biedt u daarvoor een goede opstap. Tijdens de training worden de componenten behandeld zoals die voorkomen in pneumatische installaties en besturingen. U leert de eigenschappen en toepassingen van de pneumatische componenten kennen en leert deze in pneumatische schema's toe te passen en aan te sluiten. De training is zo opgezet dat u voldoende tijd krijgt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Voor wie bestemd?
Deze training is bedoeld voor onderhoudstechnici, adviseurs, storingsmonteurs en toekomstige constructeurs, die in hun werk te maken hebben met pneumatiek en basiskennis willen opdoen.

Doelstelling
De deelnemer heeft na afloop van deze basis-training kennis van apparatuur en schematechniek. Tevens is hij op de hoogte van de principes en symbolen van pneumatische elementen in combinatie met de schematechniek.

Werkwijze
Deze training kenmerkt zich door praktijkvoorbeelden, de interactieve manier van trainen en actuele cases.

Tijdsduur
De training bestaat uit 6 dagdelen van ca. 2,5 uur.

Trainingsinhoud
 

 • Pneumatische installaties
 • Schematechniek
 • Pompen
 • Cilinders
 • Kleppen en schuiven
 • Regelingen
 • Leidingen en hulpapparatuur
 • Persluchtbehandeling
 • Preventief onderhoud
 • Lokaliseren en onderhouden van storingen
 • Natuurkunde / Wiskunde (Druk van gassen en vloeistoffen)
 • Praktijkopdrachten en oefeningen
Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Pneumatiek.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.