Online meditatie training - groepsverband

Tijdsduur
Trainer
Brigitta Derksen

Online meditatie training - groepsverband

Centro Mio
Logo van Centro Mio

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Voor degenen die willen beginnen met mediteren, is het begrijpen van fundamentele meditatie principes erg belangrijk. Wat is mediteren, hoe kun je mediteren, wat zijn de voordelen van mediatie? Wat zijn de basis meditatie technieken die je kunt volgen? Deze en nog veel meer komen aan bod in de online training.

Er zijn veel voordelen voor de gezondheid als gevolg van meditatie. Afgezien van het feit dat het stress kan verlichten, kan het ook een persoon helpen om een gezonde levensstijl te behouden. Verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd op meditatie praktijken met interessante resultaten. Het is vermeldenswaard dat meditatie wordt beschouwd als over het algemeen veilig voor gezonde mense…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Meditatie, Zelfbewustzijn, Yoga, Mindfulness en Ayurveda.

Voor degenen die willen beginnen met mediteren, is het begrijpen van fundamentele meditatie principes erg belangrijk. Wat is mediteren, hoe kun je mediteren, wat zijn de voordelen van mediatie? Wat zijn de basis meditatie technieken die je kunt volgen? Deze en nog veel meer komen aan bod in de online training.

Er zijn veel voordelen voor de gezondheid als gevolg van meditatie. Afgezien van het feit dat het stress kan verlichten, kan het ook een persoon helpen om een gezonde levensstijl te behouden. Verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd op meditatie praktijken met interessante resultaten. Het is vermeldenswaard dat meditatie wordt beschouwd als over het algemeen veilig voor gezonde mensen, maar dat wordt gezegd dat een persoon met lichamelijke gezondheidsproblemen kan wensen om te overleggen met hun zorgverleners voordat ze besluiten om de praktijk te starten.

Meditatie is een interessante beoefening zodra je weet hoe je het moet doen. Voor beginners kan het een beetje uitdagend zijn om er mee te beginnen, zonder twijfel, maar met de beoefening, toewijding en inzet, word je er beter in. 

Tijdens het mediteren worden zowel lichaam als geest rustiger en daardoor kan emotionele en fysieke stress verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de gezondheid positief beïnvloed. Specifieke voordelen voor de gezondheid die worden geassocieerd met de uitoefening van meditatie zijn: verminderde depressie en angst vermindering van stress en pijn, zowel psychologisch als fysiek, verhoogde efficiëntie en verbeterde geheugen. Als je blijft mediteren, wordt je er steeds beter in en de voordelen die je ervan krijgt nemen toe.

Wat Is Het Meditatie Programma?

Deze online meditatie training is gericht op degenen die geïnteresseerd in meditatie en willen weren hoe je kunt mediteren.. De gehele training wordt live gegeven door middel van videoconferencing via een online platform. In plaats van een persoonlijke ontmoeting, komen we wekelijks online bij elkaar. Een computer en een snelle internetverbinding zijn vereist.  Mobiele apparaten zoals telefoons en tablets worden niet aanbevolen. Het is wenselijk als je een koptelefoon of oortjes gebruikt.

De online meditatie training zal bestaan uit:

 • Acht wekelijkse online bijeenkomsten via Zoom van 60 minuten;
 • Begeleide instructie over meditatie oefeningen;
 • Groepsdialoog gericht op het vergroten van het meditatieproces in het dagelijks leven;
 • Praktische informatie over hoe je kunt mediteren;
 • Mogelijkheid om online vragen te stellen aan de trainer;
 • Online bronmateriaal, psycho-educatie en videomateriaal.
 • Dagelijkse thuis meditatie oefeningen voor 6 tot 45 minuten per dag

Jouw resultaten na de training

Het blijkt dat beoefening van meditatie een van de meest efficiënte methoden is om allerlei ziekten en ongemakken te helen, of te helpen voorkomen. En, anders dan bij pilletjes uit een flesje, bestaan er bij meditatie geen negatieve bijverschijnselen! De belangrijkste oorzaak voor dit wondermedicijn blijkt de beïnvloeding van de hersenactiviteit te zijn. Door meditatie komen de hersenen weer tot rust. Door rust zetten zij het lichaam aan tot het produceren van o.a. stoffen en hormonen die spanningen oplossen en verouderingsprocessen vertragen. Bovendien heeft meditatie ook een gunstige werking op onze geestelijke en mentale ontwikkeling. Het stimuleert de ontplooiing van creativiteit en helpt het geheugen optimaal te functioneren.

 • Je leert wat mediteren is;
 • Je krijgt praktische informatie over hoe je kunt mediteren;
 • Je leert welke materialen je kunt gebruiken om te kunnen mediteren;
 • Je leert welke meditatiesoorten en vormen er zijn;
 • Je leert wat de effecten van meditatie zijn;
 • Je leert meditatie toe te passen in je dagelijks leven.

Voor wie?

DEZE 8-WEKELIJKSE MEDITATIETRAINING IS BEDOELD VOOR IEDEREEN DIE WIL LEREN MEDITEREN. OOK VOOR MENSEN DIE REEDS ERVARING HEBBEN MET MEDITATIE EN DE DRAAD WEER OP WILLEN PAKKEN, IS DEZE TRAINING GESCHIKT.

Vereisten om deel te kunnen nemen:

Er zijn geen voorwaarden om mee te mogen doen met deze training. Je wordt stap voor stap begeleid in het meditatieproces. Ook als je al ervaring hebt met meditatie, kun je deze training volgen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Meditatie.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Brigitta Derksen
Brigitta Derksen
Be mindful - Be yourself

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Centro Mio, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.