Trainer Agressiereductie

Type product
Logo van Onderwijs Trainingen voor Professionals

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product. Onderwijs Trainingen voor Professionals biedt dit product standaard aan in de volgende regio's:

Beschrijving

Trainingen voor Trainers - Agressiereductie

Over wie gaat het?

De leerlingen voor wie de training agressiereductie bestemd is, kunnen zich moeilijk beheersen. Ze zijn snel boos en gefrustreerd. Vaak zijn ze niet in staat om zich op een manier te gedragen die voor de omgeving acceptabel is en zich aan te passen aan de wensen van andere mensen. Zij uiten zich op allerlei manieren dan agressief, zoals met : negeren van regels, bedreigen van docenten, vechten met medeleerlingen, stelen, spullen vernielen of spijbelen vanwege problemen op school. Kortom, alle gedrag waarmee zij bij tegenstand hun frustratie kunnen tonen, of waarmee zij proberen om…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Trainingen voor Trainers - Agressiereductie

Over wie gaat het?

De leerlingen voor wie de training agressiereductie bestemd is, kunnen zich moeilijk beheersen. Ze zijn snel boos en gefrustreerd. Vaak zijn ze niet in staat om zich op een manier te gedragen die voor de omgeving acceptabel is en zich aan te passen aan de wensen van andere mensen. Zij uiten zich op allerlei manieren dan agressief, zoals met : negeren van regels, bedreigen van docenten, vechten met medeleerlingen, stelen, spullen vernielen of spijbelen vanwege problemen op school. Kortom, alle gedrag waarmee zij bij tegenstand hun frustratie kunnen tonen, of waarmee zij proberen om doelbewust hun eigen zin door te drijven. Desnoods met geweld. Anderen zien zij nogal eens als object om 'gebruik van te maken'. En als zij zelf anderen iets hebben 'aangedaan' dan ontbreekt vaak het besef dat die ander daaronder lijdt. Daarentegen worden kleine 'vergrijpen' van anderen al snel ervaren als een persoonlijke aanval, waarop gereageerd moet worden. De jongere heeft vaak last van de wereld, en bekijkt de wereld met een flinke portie wantrouwen.

Van onaanspreekbaar naar 'wel hanteerbaar'

Deze agressieregulatie training is louter pragmatisch: de training brengt agressief gedrag op een pragmatische manier in gewenste verhoudingen terug. Sociale problematiek, onderliggende oorzaken en stoornissen worden ongemoeid gelaten. Een school is geen behandelende instelling voor leerlingen met een gedragscontroleprobleem.

Het feit dat een aantal leerlingen van de school wel degelijk zulke gedragsproblemen vertoont, maakt een vorm van ingrijpen noodzakelijk. Want zelfs indien je succesvol kunt doorverwijzen, zal er nog flink wat tijd overheen gaan voordat een behandeling kan starten, laat staan succes afwerpen.

Na deze training zal de leerling

  • De eigen grenzen en die van anderen beter herkennen
  • Effectiever in staat zijn om zich in gezagsverhoudingen te manifesteren
  • Meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing in sociale situaties tonen
  • Beter kunnen omgaan met kritiek en gedragsinstructie

Ook al vertonen zij tijdelijk flinke verbeteringen, blijft het voor veel deelnemers nog steeds effectief en raadzaam om hen voor behandeling door te verwijzen. Aan de onderliggende problematiek is namelijk niets veranderd. Wanneer jongeren en ouders de effecten van het trainingsproces zien, motiveert hen dat vaak om door te gaan met verdere behandeling.

Trainingsonderdelen en werkwijze

Er wordt gewerkt met rollenspellen, lichaamsoefeningen, video opnames, feedback op elkaar en opdrachten. De onderdelen die behandeld worden liggen vast. De vijf vaste onderdelen zijn:

  • Intake en behoeftebepaling
  • Oorzaken van woede binnen en buiten jezelf
  • Gedachten sturen
  • Agressiestoplicht met Eerste hulp kaart
  • Rollenspellen met gedragsinstructie

Er wordt uitsluitend gewerkt met de eigen situaties, ervaringen en casussen van de deelnemers.

Train-de-trainer

Deze training wordt ook als train-de-trainer aangeboden. Het voordeel daarvan is, dat de onderwijsinstelling zowel de kennis als de training voortdurend onder eigen beheer kan inzetten, ook ter ondersteuning van de overige medewerkers.

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.