Cintea

Adres:

Van Galenstraat 30
3814RD Amersfoort

Beschrijving

Cintea Partners in Medezeggenschap

De uitdaging van medezeggenschap

Het succesvol vormgeven van medezeggenschap is een uitdaging. Een uitdaging die we graag samen met je aangaan. Als beginnend OR-lid komt veel op je af. Je moet vaak binnen korte tijd een mening hebben over ontwikkelingen in de organisatie, terwijl je eigenlijk nog op zoek bent naar de kaders die de WOR je biedt. Hulp kun je dan…

Lees de volledige beschrijving

Cintea Partners in Medezeggenschap

De uitdaging van medezeggenschap

Het succesvol vormgeven van medezeggenschap is een uitdaging. Een uitdaging die we graag samen met je aangaan. Als beginnend OR-lid komt veel op je af. Je moet vaak binnen korte tijd een mening hebben over ontwikkelingen in de organisatie, terwijl je eigenlijk nog op zoek bent naar de kaders die de WOR je biedt. Hulp kun je dan goed gebruiken.

Je eigen strategie kiezen

Als ervaren OR zoek je altijd naar de beste methode om invloed uit te oefenen op het besluitvormingsproces en de beleidsontwikkeling in je organisatie. Dat is een voortdurende uitdaging. Vroegtijdig partner zijn van het management is in het belang van de medewerkers én de organisatie. Wij bieden maatwerktrainingen, coaching en advies en een heldere opvatting over de rol en de positie van OR en bestuurder. Gezamenlijk bieden de medezeggenschapsprofessionals van Cintea je een uitdagend, creatief en constructief perspectief. De OR kiest uiteindelijk zijn eigen strategie, wij helpen de OR de verschillende keuzemogelijkheden op een rijtje te zetten.

Ingeslepen communicatiepatronen

De bestuurder vraagt zich af waarom het niet lukt om samen met de ondernemingsraad tot goed overleg te komen. Waarom de OR bij belangrijke besluiten steeds zijn hakken in het zand zet. Dat geeft hem het gevoel dat medezeggenschap uiteindelijk weinig oplevert en verloren tijd is. De OR ervaart het omgekeerde. De OR-leden vragen zich af waarom de bestuurder hen het liefst buiten de besluitvorming houdt. In hun reactie zetten zij de hakken nog meer in het zand. Zo houden ze zichzelf en elkaar gevangen. Wanneer je dit patroon herkent, is het een uitdaging om dit ingeslepen patroon te doorbreken.

Hoe kan Cintea helpen?

Samen met de trainers van Cintea heb je een goede kans van slagen. Het onderkennen van patronen is de eerste stap naar verandering en ontwikkeling! Als professionals op het terrein van medezeggenschap kennen wij de processen, de emoties en de weerstanden die leiden tot negatieve patronen.

Als coöperatief verband weten de trainers, adviseurs, coaches en mediators van Cintea wat samenwerken is. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring. Ervaring die we met plezier en toewijding inzetten voor medezeggenschapsorganen en bestuurders.

Ervaring met Cintea?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Cintea? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 73.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 132.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!