Java Data Access met Persistence API

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van CLS Computertrainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 CLS Computertrainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 136 ervaringen)
Bovnl winner icon 2017Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2017: #2 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Lees meer over Beste Opleider 2017.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Amsterdam
17 dec. 2018 tot 19 dec. 2018
Houten
17 dec. 2018 tot 19 dec. 2018
Amsterdam
20 feb. 2019 tot 22 feb. 2019
Eindhoven
20 feb. 2019 tot 22 feb. 2019
Houten
20 feb. 2019 tot 22 feb. 2019
Houten
24 apr. 2019 tot 26 apr. 2019
Rotterdam
24 apr. 2019 tot 26 apr. 2019

Beschrijving

Genomineerd voor beste opleider 2017

In de cursus Java Data Access met Persistence API staat Object Relational Mapping met de Java Persistence API 2.0 op de agenda. Na een overzicht van de data access-mogelijkheden in Java, waaronder JDBC, en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, worden de basisconcepten en architectuur van de JPA uitgelegd. De rol van de EntityManager en het persistence.xml configuratiebestand wordt besproken en er wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen versie 1.0 en 2.0 van de JPA-specificatie. Vervolgens wordt het concept van de JPA Entity besproken en komt de lifecycle van de Entities en hoe Entity-classes op databasetabellen worden gemapped aan de orde. Ook de verschillende states die…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Genomineerd voor beste opleider 2017

In de cursus Java Data Access met Persistence API staat Object Relational Mapping met de Java Persistence API 2.0 op de agenda. Na een overzicht van de data access-mogelijkheden in Java, waaronder JDBC, en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, worden de basisconcepten en architectuur van de JPA uitgelegd. De rol van de EntityManager en het persistence.xml configuratiebestand wordt besproken en er wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen versie 1.0 en 2.0 van de JPA-specificatie. Vervolgens wordt het concept van de JPA Entity besproken en komt de lifecycle van de Entities en hoe Entity-classes op databasetabellen worden gemapped aan de orde. Ook de verschillende states die Entities kunnen hebben ten opzichte van de database, zoals new, persistent, detached and removed, worden besproken, net als het concept van merging. Eveneens wordt het gebruik van annotaties en XML mapping files en de rol van de verschillende properties en attributen uitgelegd.

De verschillende key generation-strategieën worden besproken en er wordt ingegaan op het mappen van association en inheritance relaties tussen entities. Ook de mogelijkheden van de JPA Query-taal, JPQL, komen aan de orde, evenals het gebruik van JPA-criteria en native SQL queries. Vervolgens worden de functie en de werking van Entity callbacks uitgelegd, die onmiddellijk vóór en na de uitvoering van een persistence operation worden aangeroepen, en komt het alternatief van de Entity Listener classes aan bod. Onderdeel van de cursus zijn eveneens interceptors, die worden gebruikt voor crosscutting concerns als logging en security. Tot slot wordt aandacht besteed aan het gebruik van JPA in een Java EE-applicatie, aan communicatie met EJB's en aan de packaging van JPA entities. Ten slotte worden JPA-transacties behandeld in zowel een desktopomgeving en als een Java EE-omgeving.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor ervaren Java developers, die willen leren hoe je de Java Persistence API kunt gebruiken voor database access vanuit Java.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is ervaring met programmeren in Java en objectoriëntatie vereist. Kennis van databasestructuren en SQL is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal vijf deelnemers.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen.

Er zijn nog geen ervaringen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.