XBRL

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van CLS Computertrainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 CLS Computertrainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 136 ervaringen)
Bovnl winner icon 2017Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2017: #2 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Lees meer over Beste Opleider 2017.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Amsterdam
25 jan. 2019
Houten
25 jan. 2019
Houten
29 mrt. 2019
Rotterdam
29 mrt. 2019

Beschrijving

Genomineerd voor beste opleider 2017

De cursus XBRL - Overview behandelt de basisconcepten van de Extensible Business Reporting Language (XBRL). Na de bespreking van XBRL als mijlpaal en als standaard voor financiële informatie uitwisseling worden een aantal specifieke toepassingen van XBRL behandeld. Er wordt besproken hoe conceptrapporten kunnen worden omgezet in XML-tags en hoe meta-informatie aan deze tags wordt toegewezen. Er wordt ook besproken hoe XBLR-documenten op XML-schema's kunnen worden gebaseerd en hoe business rules kunnen worden afgedwongen. Voorts wordt aandacht besteed aan de creatie van documenten, het specificeren van numerieke contexten en attributen en de representatie van complexe types met tupels. Tot sl…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Genomineerd voor beste opleider 2017

De cursus XBRL - Overview behandelt de basisconcepten van de Extensible Business Reporting Language (XBRL). Na de bespreking van XBRL als mijlpaal en als standaard voor financiële informatie uitwisseling worden een aantal specifieke toepassingen van XBRL behandeld. Er wordt besproken hoe conceptrapporten kunnen worden omgezet in XML-tags en hoe meta-informatie aan deze tags wordt toegewezen. Er wordt ook besproken hoe XBLR-documenten op XML-schema's kunnen worden gebaseerd en hoe business rules kunnen worden afgedwongen. Voorts wordt aandacht besteed aan de creatie van documenten, het specificeren van numerieke contexten en attributen en de representatie van complexe types met tupels. Tot slot komen enkele toepassingen van XBRL aan de orde en wordt ingegaan op de uitbreidbaarheid van XBRL.

De concepten worden behandeld aan de hand van presentatieslides. Demo's dienen te verduidelijking van de theorie. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.  

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor accountants en financieel specialisten die willen leren hoe XBRL-documenten moeten worden gelezen en begrepen.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis van HTML en XML vereist. Ervaring met programmeren en Structured Query Language (SQL) is bevordelijk voor een goede begripsvorming.

Duur
De cursusduur is een dag.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch zijn bij de training inbegrepen.

 

Er zijn nog geen ervaringen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met CLS Computertrainingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.