Leergang Incasso Specialist

Type product
Tijdsduur
Logo van Credit Management Instituut
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Credit Management Instituut heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 3 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Het Credit Management Instituut "Dé Opleider voor Credit Professionals"

De Opleiding

Incasso is een vak. Een vak dat niet voor iedereen is weggelegd. Het vraagt om de juiste attitude, maar niet minder om de juiste kennis en vaardigheden. Een attitude is lastig te veranderen, maar kennis en vaardigheden zijn goed aan te leren, bijvoorbeeld middels een opleiding incassomedewerker. Het Credit Management Instituut heeft hiertoe een leergang ontwikkeld waarbinnen kennis en vaardigheden van de Incasso Specialist centraal staan. Een volwaardige opleiding incassomedewerker die inhoudelijk dieper op de materie ingaat dan enkel een cursus incassomedewerker. Momenteel hebben veel bedrijven nog steeds te kampen met de gevolgen van de economisch mindere tijd en daardoor kom…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Incasso, Debiteurenbeheer, Faillissement, Klantgerichtheid en Accountmanagement.

Het Credit Management Instituut "Dé Opleider voor Credit Professionals"

De Opleiding

Incasso is een vak. Een vak dat niet voor iedereen is weggelegd. Het vraagt om de juiste attitude, maar niet minder om de juiste kennis en vaardigheden. Een attitude is lastig te veranderen, maar kennis en vaardigheden zijn goed aan te leren, bijvoorbeeld middels een opleiding incassomedewerker. Het Credit Management Instituut heeft hiertoe een leergang ontwikkeld waarbinnen kennis en vaardigheden van de Incasso Specialist centraal staan. Een volwaardige opleiding incassomedewerker die inhoudelijk dieper op de materie ingaat dan enkel een cursus incassomedewerker. Momenteel hebben veel bedrijven nog steeds te kampen met de gevolgen van de economisch mindere tijd en daardoor komt met name de liquiditeit sterk onder druk te staan. Juist in deze tijd wordt er nog meer gevraagd van mensen die zich bezighouden met het incasseren van geld, zowel in de eigen organisatie als bij externe incassopartijen.

Voor wie?

 • beginnende én ervaren debiteurenbeheerders
 • (Credit) Consultants
 • medewerkers van een afdeling Incasso die hun kennis en vaardigheden willen vergroten
 • incassomedewerkers van incasserende instanties als deurwaarders, incassobureaus, afdelingen Bijzonder Beheer bij zowel profit- als non-profit organisaties

Uw Leerresultaat

De cursist kan/heeft aan het einde van de leergang:

 • kennis en inzicht in het communicatieproces
 • adaptief communiceren en luisteren
 • op de juiste wijze verbinding maken met debiteuren
 • assertief en daadkrachtig optreden naar debiteuren
 • de juiste vragen stellen en de leiding houden in elk gesprek
 • zelfstandig een debiteurenportefeuille beheren, incassodossiers beheren en incasseren, juridisch dossiers beoordelen, (juridische) correspondentie verzorgen, reële betalingsregelingen overeenkomen en bevestigen
 • het nodige inzicht in het Nederlands procesrecht

Programma

Dagopleiding 09.30 uur – 16.30 uur

Thema’s/bijeenkomsten

 1. Persoonlijke Effectiviteit I
 2. Effectief Communiceren
 3. Resultaatgericht Incasseren
 4. Persoonlijke Effectiviteit II
 5. Persoonlijke Effectiviteit III
 6. Debiteurentypes B-t-C
 7. Inleiding Nederlands Recht & Overeenkomsten
 8. Proces & Executierecht
 9. Juridische Correspondentie, WSNP, Surseance en Faillissement
 10. Examen

NB: Wij bieden al onze open trainingen, opleidingen en seminars ook in-company aan 

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Incasso.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.