Coachboulevard

Coachboulevard

Adres:

Josep Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

8,6
Gemiddeld cijfer voor Coachboulevard
Gebaseerd op 331 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Alexandra Lebedinskaia
docent Frans 1ste graad
8
Individuele Coaching: Coachen op Waarden & Drijfveren

"Ik heb voor de cursus gekozen omdat ik nu een stagiaire begeleid. En ook omdat ik graag uit mijn "docentenrol" wil uitstappen en meer als coach te werk wil gaan. Ook met mijn leerlingen.

Het was een zware dag voor mij vol met psychologische opdrachten. Voordat we met iemand in gesprek zijn, begeleiden of advies geven worden we geacht tot de kern van het probleem te gaan. De kern zit vaak ontzettend diep en heeft met ervaringen, overtuigingen en waarden te maken. Een coach gaat door verschillende lagen heen en probeert steeds dichterbij de essentie van de uitgesproken zorg te komen. Achter iedere waarde zit een belangrijke gebeurtenis die een impact op de persoon heeft gemaakt. Met pijn (vooral) en moeite komen herinneringen weer boven water. Maar juist daar zit vaak een kans om een drijfveer te vinden, en op een gegeven moment wordt er duidelijk wat de persoon in kwestie echt voelt en wil.

De intellectuele input is zeker geslaagd. En ik heb nu "tools" om mijn coaching te verbeteren. Ook handig voor oudergesprekken.
Dat is al voor de derde keer dat ik een cursus volg met mensen die niet uit het onderwijs komen. Gisteren waren er bijvoorbeeld mensen van defensie en Nederlandse banken. Ik vind het geweldig.Dit helpt je uit de routine te komen en je krijgt een frisse blik op de "oude" problemen. Leerzaam ook hoe gelijksoortige problemen in andere vakgebieden opgelost worden.

Bovendien leuk om te zien hoe lessen worden gegeven. Vaak in andere settingen dat wij dit gewend zijn. Een andere manier van aanpak en nieuwe activerende werkvormen. " - 30-09-2018 09:26

"Ik heb voor de cursus gekozen omdat ik nu een stagiaire begeleid. En ook omdat ik graag uit mijn "docentenrol" wil uitstappen en meer als c… alles lezen - 30-09-2018 09:26

Beschrijving

Coachboulevard: visie en missie

De kerncompetentie van Coachboulevard is coachen vanuit systeemdenken. We kunnen niet anders dan vanuit de dynamieken van sociale systemen waarnemen, analyseren en feedback geven. Onze coachopleidingen zijn hierop gebaseerd. Onze visie: kies zelf wat je wilt leren

Coachen is een begeleidingsvorm gericht op het versterken van het leervermogen van organisaties, team…

Lees de volledige beschrijving

Coachboulevard: visie en missie

De kerncompetentie van Coachboulevard is coachen vanuit systeemdenken. We kunnen niet anders dan vanuit de dynamieken van sociale systemen waarnemen, analyseren en feedback geven. Onze coachopleidingen zijn hierop gebaseerd. Onze visie: kies zelf wat je wilt leren

Coachen is een begeleidingsvorm gericht op het versterken van het leervermogen van organisaties, teams en individuen. Het leren en vormgeven aan je leerbehoeften staat centraal. Het is een individuele aangelegenheid die pas in interactie betekenis krijgt en tot uiting komt. Zo wordt ieder leerproces duurzaam en continu. Coachboulevard refereert aan een boulevard waar je om je heen kijkt, zelf kiest wat je koopt, de hoeveelheid tijd die je er wilt doorbrengen en hoeveel geld je wilt investeren. Want je bent zelf in staat om te bepalen wat voor je eigen ontwikkeling van belang is. Kortom: je bent zelf de regisseur van je leerpad en het traject ervan.

Coachboulevard: geen gesleep met zware tassen, geen overnachtingen en je krijgt je lesmateriaal vóór de 1-daagse in huis via de e-mail. Daarnaast lees je vooraf de relevante verplichte literatuur.

De 1-daagsen sluiten aan bij de praktijk en zo kun je deze onderwerpen direct toepassen in je werk en gericht verder ontwikkelen. Je krijgt een 3-rittenkaart waarmee je vragen kunt stellen via onze website (http://www.coachboulevard.nl) tot een halfjaar na het volgen van de 1-daagse(n). Je coachopleider is jouw aanspreekpunt voor eventuele vragen, je hebt de mogelijkheid per e-mail vragen te stellen.

Kortom: 1-daagsen waarvan het leereffect veel groter is dan de duur van de dag zelf. Want wij geloven dat echt leren buiten de lesuren plaatsvindt. Onze missie: mensen laten schitteren in hun meesterschap in coachen. Leergierige mensen in korte tijd laten schitteren in hun persoonlijke en professionele kracht en dit in een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom deze aanpak?

Coachboulevard fungeert als een netwerkorganisatie, waar je elkaar scherp en alert houdt om jezelf optimaal en met plezier professioneel verder te ontwikkelen. Zakelijk, persoonlijk en prikkelend in het leren.

De rode draad in alle 1-daagsen

 • Het circulair leren vanuit systeemdenken.
 • De vijf Succesfactoren van het coachen.
 • Feedback op eigen stijl met als meetlat het competentieprofiel van een erkend coach.
 • De 1-daagsen – met 7-16 deelnemers – hebben een hoog doe-gehalte.

We maken zienswijzen direct toepasbaar. Kortom een dag die zich direct uitbetaalt!

Wat bieden de 1-daagsen?

1. Prijs-kwaliteitverhouding: je betaalt voor wat je kiest

Kenmerkend is de Tijd-Plus formule van Coachboulevard: iedere 1-daagse is verlengd tot een lesdag van 7,5 uur. Zo behalen we in een minimum aantal dagen een optimaal leerrendement naar volle tevredenheid van onze deelnemers. De opleidingen vanuit Coachboulevard BV zijn BTW-vrijgesteld.

Je kiest en betaalt wat je in je winkelmandje doet. Zo kies je voor een enkele 1-daagse, of voor de Opleiding Basis Coachen, Individuele Coaching, Teamcoaching vanuit Systeemdenken. Of voor de Leergang Individueel Coach, de Leergang Professioneel Coach, de Leergang Individueel Coach & Teamcoach of de Leergang Teamcoach. De opleidingen vanuit Coachboulevard BV zijn BTW-vrijgesteld.

2. Vertrouwdheid creëren is een professie

Coachen is een zakelijk persoonlijk gesprek, een tijdelijke ontmoeting die diepgang vereist. Daarbij is het een competentie van de coach dat hij in stijl (persoonlijk en inspirerend) en werkwijze (transparant en doelgericht) de condities schept om in een sfeer van vertrouwdheid leerbehoeften en coachvragen uit te diepen. Een professionele coach is in staat de condities voor een optimaal coachgesprek in verschillende omstandigheden en met verschillende typen coachees te creëren. Coachboulevard is zo’n plek waar je je dit eigen maakt. Je komt veel verschillende en onbekende mensen tegen, die zich ook to the point op dat thema van die 1-daagse willen ontwikkelen. Je moet je persoonlijke stijl uitbuiten om in korte tijd, in diverse omstandigheden, verschillende typen persoonlijkheden vertrouwd en gefocust te kunnen coachen. Wij maken bruggetjes met theoretische kaders en je krijgt feedback op je persoonlijke stijl, waardoor je steeds gerichter op je persoonlijke en professionele kracht kunt gaan vertrouwen.

3. Je leert niet alleen tijdens de 1-daagse

Coachboulevard zorgt er voor dat je optimaal gebruik kunt maken van de periode vóór en ná het volgen van de 1-daagse. Vooraf: verplichte literatuur zelf aanschaffen en lezen, het via e-mail ontvangen lesmateriaal bestuderen, tijd nemen voor de reflectievragen. U stuurt per 1-daagse een ingevuld lesdagverslag op aan uw coachopleider. De 1-daagse is zo al begonnen als je Meeting Plaza op Centraal Station in Utrecht binnenkomt. Maar ook na de 1-daagse gaat het door. Intervisiegroepjes tussen de 1-daagsen en de gelegenheid om met je 3-rittenkaart tot een halfjaar na de 1-daagse vragen te stellen aan de coachopleiders van Coachboulevard vergroten het leereffect. Kortom: in je eigen tempo veel leren met anderen, ook voor en na de 1-daagse(n).

4. Ervaren coachopleider(s)

Marijke Lingsma is met name uw coachopleider binnen de Leergangen Coachen. Coachboulevard is een netwerkorganisatie - onder regie van Marijke Lingsma - van gerenommeerde coaches. De coachopleiders van Coachboulevard zijn minder gericht op het creëren van een vertrouwd kader van elkaar beter leren kennen, omdat niet Coachboulevard, maar deelnemers zelf hun eigen leerproces inrichten. Coachboulevard schept wel de voorwaarden voor een optimaal leerproces.

Marijke Lingsma ontwikkelt vanuit Multi Media Coach BV (BTW-plichtig), samen met anderen, opleidingen, workshops, en multimediatools. Vanuit de werkmaatschappij Marijke Lingsma Coaching geeft ze interactieve presentaties en vanuit de optiek van organisatie coaching executive- en (team)coaching. Ze is een praktisch systeemdenker met passie voor dynamische leerprocessen. Ze is ‘toonaangevend en inspirerend’ coach van het jaar 2009 en bekend van de Scheur Je Los Coachingskalender, tal van publicaties en diverse spellen.

5. Coachopleidingen

Er zijn diverse Coachopleidingen mogelijk.

 • Opleiding Basis Coachen (BC) - 3 dagen
 • Opleiding Individuele Coaching (IC) - 7 dagen
 • Opleiding Teamcoaching  (TC) - 7 dagen
 • Erkende Leergang Individueel Coach (LGIC) - 10 dagen
 • Erkende Leergang Professioneel Coach (LGPC) - 11 dag
 • Erkende Leergang Teamcoach (LGTC) - 10 dagen
 • Leergang Agile/Lean Teamcoach (LGLTC) - 11 dagen  
 • Erkende Leergang Individueel Coach & TeamCoach - 15 dagen
 • Andere opleidingsmogelijkheid: opleiding Coachend Leiderschap, wilt u meer weten, bel of mail ons!       

Erkende Leergangen van Coachboulevard

Erkende Leergangen Coachen van Coachboulevard in vogelvlucht: 

 • Leergang Individueel Coach  --> StR erkend, PHBO en NOBCO/P
 • Leergang Professioneel Coach--> NOBCO/P, PHBO & St!R erkend;
 • Leergang Teamcoach --> St!R erkend en PHBO;
 • Leergang Agile-LeanTeamcoach --> PHBO 
 • Leergang Individueel Coach & Teamcoach --> NOBCO/P, PHBO & StR erkend 

Met het certificaat van Coachboulevard kunt u zich inschrijven bij de St!R als erkend Coach. Marijke Lingsma is uw coachopleider tijdens de Leergangen. Op een aantal dagen zijn er gast-coachopleiders.

De uitgebreide opleidingsgids van de Leergang Coachen is via de website van Coachboulevard te downloaden. Of u belt met Coachboulevard om er een aan te vragen.

Doelgroep

De groepen zijn gemêleerd in samenstelling: (organisatie)adviseurs, zelfstandige coaches, HRM-managers, ervaren projectleiders en lijnmanagers uit onderwijs, gezondheid, (semi)overheid, bank- en verzekeringswezen, financiële en ICT-wereld. Gemêleerd, net als in het dagelijks leven. Deelnemers die kiezen voor de Leergang Individueel Coach & Teamcoach of voor de Leergang Teamcoach werken vaak al in groepen of zijn dat van plan als ZZP’er. De grootte van de groep kan variëren van 7 tot en met 18 deelnemers. Iedere deelnemer loopt zijn eigen leerpad. De intervisiegroepen hebben in principe het gehele traject dezelfde samenstelling.

De deelnemers hebben bewust gekozen voor Coachboulevard, ze zijn op de hoogte van de vooraf te lezen literatuur, stemmen privé, werk en studie af op de portfolio. Ze willen graag feedback ontvangen (en geven)  op eigen functioneren. Ze zijn in staat tot basisreflectie over eigen handelen en aannames (i.t.t. zich verdedigend opstellen) en zijn niet op zoek naar gepaste antwoorden, wel naar vergroting van professioneel handelen en het creëren van professionele ruimte.

Bij twijfel of een Leergang bij u past kunt u zich voor de aanmelding door ons laten adviseren. U kunt ook ná de module Basis Coachen tot een definitieve keuze komen. 

Missie en Visie

De Mission Statement van Coachboulevard luidt: het bevorderen van het leervermogen van individuen en teams, om zo het leervermogen van organisaties te versterken en talenten manifester te maken. Coachen vanuit systeemdenken, zoals door Coachboulevard in haar opleidingen neergezet, richt zich op intra- en interpersoonlijke ontwikkeling in werkcontext. Ons motto is: met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk leereffect creëren. Leren is altijd maatwerk.Onze missie voor de opleidingen zijn de 3 K’s: Kort, Krachtig en Kwalitatief. Coachboulevard is kwaliteitgedreven.

Doelstelling, competenties en leerdoelen

De doelstelling van de Leergangen Coachen is het verwerven van de competenties passend bij het beroepsprofiel van een professioneel coach. De competenties zijn uitgewerkt in leerdoelen en eindtermen. Zij gelden ook voor de competente teamcoach, die zich richt op collectieve leerprocessen en gezamenlijk eigenaarschap van een team; de interactie en de coachrelatie vorm geven is in de hier-en-nu situatie nog belangrijker dan individuele coaching. 

Opbouw en opzet

Al onze Leergangen Coachen beginnen na de aanmelding met een intakegesprek. De coachopleider, veelal Marijke Lingsma bevraagt de deelnemer op leermotivatie, reflectievermogen en basishouding en focust samen met de deelnemer op specifieke persoonlijke leerdoelen, die het professioneel handelen als coach versterken. De portfolio wordt gedetailleerd besproken. Er volgt direct een uitspraak over wel of niet kunnen volgen van de erkende Leergang, al dan niet onder voorwaarden.

De 1-daagsen vertegenwoordigen thema’s die in het coachen veelvuldig voorkomen. De dagen zijn verlengde opleidingsdagen: van start om 9.00 uur tot einde van de lesdag om 18.00 uur. Zo doet u in relatief weinig dagen heel veel. Vooraf leest u de verplichte en noodzakelijke literatuur. Deze literatuur dient u zelf aan te schaffen, de prijzen staan in de literatuurlijst in de opleidingsgids vermeld. Per 1-daagse vraagt dat zo’n 15 - 25 uur voorbereiding in leestijd.

De deelnemer formuleert vooraf zijn leerbehoeften n.a.v. de bij die dag behorende competenties. Dit in het kluisje  geplaatste document wordt door de coachopleider voor de lesdag gelezen. De dagen hebben een hoog ‘Doe-gehalte’. Dat kan omdat iedereen zich vooraf heeft ingelezen. Op de dag zelf volgt de theorie, de ingebrachte praktijksituaties, de leerbehoeften en de analyse van het coachgesprek. Na het volgen van elke 1-daagse en het invullen van de evaluatie ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

De 1-daagsen van de Leergang Coachen zijn intensief, boeiend en vooral levendig. De stijl van de coachopleiders is nuchter, direct, en met focus op feedback op werkwijze, manier van denken en eigen stijl van de deelnemers. De Leergangen worden getoetst halverwege met een mini-ontwikkelassessment en met coachverslagen (als toepassing in de praktijk) en wordt afgesloten met een Coachboulevard assessment. Voorwaarde voor deelname aan het assessment is een voldoende beoordeling voor je coachportfolio. In principe meld je je 2 maanden voor je assessment definitief aan en 1 maand voor de datum van je assessment lever je je portfolio in. Na het assessment hoort de deelnemer direct of hij geslaagd is.

We hebben bewust voor 1-daagsen gekozen, omdat vrijheid in leerkeuze en handelen in ons leerconcept centraal staat. Ieder is vrij te leren, wat en hoe hij wil leren. Iedere deelnemer loopt zijn eigen pad. Je ontmoet daardoor op een 1-daagse nieuwe mensen die voor een ander leerpad hebben gekozen, bijvoorbeeld voor de Leergang Teamcoach of voor een eigen combinatie rondom Intervisiecoaching, maar natuurlijk ook deelnemers van een vorige 1-daagse. Je leert zo iedere keer weer direct (coach)contact te maken en je te focussen op het contact en het leerproces van de coachee. De deelnemer doet veel ervaring op tijdens de leergang.

De deelnemer beslist zelf over zijn tempo van leren en de lengte van de Leergang; dat kan in een halfjaar, bijvoorbeeld met de Summercourse. Aanbevolen wordt 1-1,5 jaar, maar 2-3 jaar is mogelijk. Plan niet te krap. Je kunt schuiven tijdens het traject in data, met inachtneming van de annuleringsregeling. Beter is om vooraf bij twijfel je leerpad telefonisch met een coachopleider te bespreken.

Inlogcode

Na aanmelding en betaling krijgt de deelnemer een inlogcode waarmee hij divers lesmateriaal vóór de 1-daagsen kan downloaden. Je blijft als je dat wilt je leven lang Coachboulevaarder met deze inlogcode. Nieuwe informatie blijft voor jou toegankelijk. Iedere Leerganger onderschrijft vertrouwelijkheid van de informatie en geeft de code niet aan anderen. Degene die dat wel doet wordt onmiddellijk ontcoded.

Portfolio

Met de portfolio toont u uw ontwikkeling als coach aan. Tijdens zijn Leergang Coachen maakt de deelnemer een coachportfolio waarin hij zijn bewijslast tot verwerving van de competenties aantoont. De inhoud van de Coachportfolio wordt tijdens het intakegesprek met de deelnemer doorgenomen. 

Assessment

De deelnemer sluit de Leergang Professioneel Coach (assessment na TC4) en de Leergang Individueel Coach (assessment na IC8) af met een assessment Individueel Coach (1 dagdeel), waarin hij zijn kunde als professioneel individueel coach toont.

De Leergang Individueel Coach & Teamcoach of de Leergang Teamcoach met het assessment Teamcoach, waarin hij zijn kennis en kunde als teamcoach toont. Deelnemers aan de Leergang Individueel Coach & Teamcoach doen op twee derde van hun Leergang ook het tussentijdse assessment Individueel Coach. 

Evaluatie

Evaluaties zien we als feedback op de opleiding en de docenten. Er vindt een directe terugkoppeling plaats van hoofdcoachopleider naar coachopleider. Voor evaluaties kunt u kijken http://www.springest.nl/coachboulevard#ervaringen

Locatie Meeting Plaza te Utrecht, parkeren bij P+R Westraven

De 1-daagsen worden in Meeting Plaza op Centraal Station in Utrecht gehouden. Kom je met de auto, dan adviseren we je naar het Transferium Utrecht - P+R Westraven te rijden. Het transferium Westraven ligt aan de Ring Utrecht Zuid (A12, afrit nr. 17). Je kunt je auto verwisselen voor het openbaar vervoer. Bijna iedere 7 minuten vertrekt er een sneltram vanaf halte 'Westraven' naast het transferium. In iets minder dan een kwartier brengt deze je naar het Centraal Station. Voor parkeren inclusief een sneltramkaart betaal je circa € 5,00. Dat scheelt je tijd, geld en de nodige frustratie.

Gratis informatiemiddagen

Om de twee maanden worden er gratis informatiemiddagen gehouden.

8,6
Gemiddeld cijfer voor Coachboulevard
Gebaseerd op 331 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Alexandra Lebedinskaia
docent Frans 1ste graad
8
Individuele Coaching: Coachen op Waarden & Drijfveren

"Ik heb voor de cursus gekozen omdat ik nu een stagiaire begeleid. En ook omdat ik graag uit mijn "docentenrol" wil uitstappen en meer als coach te werk wil gaan. Ook met mijn leerlingen.

Het was een zware dag voor mij vol met psychologische opdrachten. Voordat we met iemand in gesprek zijn, begeleiden of advies geven worden we geacht tot de kern van het probleem te gaan. De kern zit vaak ontzettend diep en heeft met ervaringen, overtuigingen en waarden te maken. Een coach gaat door verschillende lagen heen en probeert steeds dichterbij de essentie van de uitgesproken zorg te komen. Achter iedere waarde zit een belangrijke gebeurtenis die een impact op de persoon heeft gemaakt. Met pijn (vooral) en moeite komen herinneringen weer boven water. Maar juist daar zit vaak een kans om een drijfveer te vinden, en op een gegeven moment wordt er duidelijk wat de persoon in kwestie echt voelt en wil.

De intellectuele input is zeker geslaagd. En ik heb nu "tools" om mijn coaching te verbeteren. Ook handig voor oudergesprekken.
Dat is al voor de derde keer dat ik een cursus volg met mensen die niet uit het onderwijs komen. Gisteren waren er bijvoorbeeld mensen van defensie en Nederlandse banken. Ik vind het geweldig.Dit helpt je uit de routine te komen en je krijgt een frisse blik op de "oude" problemen. Leerzaam ook hoe gelijksoortige problemen in andere vakgebieden opgelost worden.

Bovendien leuk om te zien hoe lessen worden gegeven. Vaak in andere settingen dat wij dit gewend zijn. Een andere manier van aanpak en nieuwe activerende werkvormen. " - 30-09-2018 09:26

"Ik heb voor de cursus gekozen omdat ik nu een stagiaire begeleid. En ook omdat ik graag uit mijn "docentenrol" wil uitstappen en meer als c… alles lezen - 30-09-2018 09:26

starstarstarstarstar_border
Lot Heij
8
Agile Lean Teamcoaching Workshop

"Was een goed inhoudelijke opgezette workshop. Ik heb in korte tijd kennis kunnen maken met begrippen die ik nog niet goed kende. En de verschillen daartussen. De workshop had het juiste tempo en er was voldoende ruimte voor feedback en evaluatie." - 17-09-2018 07:42

"Was een goed inhoudelijke opgezette workshop. Ik heb in korte tijd kennis kunnen maken met begrippen die ik nog niet goed kende. En de versc… alles lezen - 17-09-2018 07:42

Anoek Neele
starstarstarstarstar_half
Anoek Neele
Teamcoach & Theatermaker
9
Teamcoaching: Coachen van Regressieve & Stagnerende Teams

"Slechts één dag had ik om me onder te dompelen in regressieve en stagnerende teams. Dat zijn niet de makkelijkste opdrachten. Vooraf had ik verschillende interessante artikelen gelezen en oefeningen gemaakt, wat bij de cursus hoort. Dat bracht enorme focus op dit onderwerp. Op de dag zelf stapte ik in bij een bestaande leergroep, want geenszins onprettig was (eerder prettig). De theorie is tot leven gekomen en ik heb zelf, zoals de theorie aanbeveelt, op drie niveaus veel geleerd. De week erna heb ik direct verschillende zaken toegepast in het coachen van teams en moest ik soms lachen om wat ik opeens deed en durfde. Indrukwekkende dag! " - 16-09-2018 19:17

"Slechts één dag had ik om me onder te dompelen in regressieve en stagnerende teams. Dat zijn niet de makkelijkste opdrachten. Vooraf had ik … alles lezen - 16-09-2018 19:17

starstarstarstarstar_half
Edward Konings
9
Basis Coaching: Competentieprofiel & de Kritieke 5 Succesfactoren

"De lesdag BC1 was een heerlijke, actieve start van mijn Leergang Teamcoach.

In eerste instantie had ik mijn bedenkingen bij de grote groep van 16 (en zelfs een 2e groep van 16) en hoe dat met het leren/oefenen zou gaan. Dit bleek echter prima te werken doordat je juist daardoor gelegenheid had om met verschillende personen aan de slag te gaan.

De begeleiding van de trainer vond ik ook erg prettig. Geen vast schema met slides en dan oefenen, maar slides als aanvulling en vooral gerichte begeleiding van de trainer. Daardoor kreeg ik het gevoel dat ik eigenaar was van mijn eigen leerproces op die dag.

Trainingslocatie Meeting Plaza is perfect gelegen midden in Hoog Catharijne dus erg goed bereikbaar.
" - 15-09-2018 14:14

"De lesdag BC1 was een heerlijke, actieve start van mijn Leergang Teamcoach. In eerste instantie had ik mijn bedenkingen bij de grote groe… alles lezen - 15-09-2018 14:14

starstarstarstarstar_border
Else de Haan
8
Agile Lean Teamcoaching: Competentieprofiel & de 5 Kritieke Succesfactoren

"Bijzonder leerzame dag o.l.v. een ervaren trainer die de bestudeerde literatuur consequent aanschouwelijk maakte met zijn interventies in de groep. Hele fijne en veilige sfeer in de groep. Veel kunnen oefenen in subgroepen waarbij door de groepsgrootte de begeleiding van de trainer helaas wat beperkt was. Locatie en lunch waren prima." - 13-09-2018 10:30

"Bijzonder leerzame dag o.l.v. een ervaren trainer die de bestudeerde literatuur consequent aanschouwelijk maakte met zijn interventies in de… alles lezen - 13-09-2018 10:30

Willeke Hink CMC
starstarstarstarstar_half
Willeke Hink CMC
organisatieontwikkeling en coach
9
Teamcoaching: Coachen van Regressieve & Stagnerende Teams

"Een must-do voor elke ervaren coach. Roy is voor mij een geweldige docent gebleken. Hij heeft ons als groep uitstekend ingezet om tot diepe leerervaringen te komen. Verduren en verdragen is een essentiele vaardigheid bij het coachen van stagnerende teams. Daarvoor moet je jouw eigen 'pijn' kennen, herkennen en er kunnen laten zijn terwijl je effectief blijft. Ik heb het letterlijk en figuurlijk aan den lijve ondervonden. Daarbij een geweldige map aan verdiepende theorie ontvangen." - 10-09-2018 07:47

"Een must-do voor elke ervaren coach. Roy is voor mij een geweldige docent gebleken. Hij heeft ons als groep uitstekend ingezet om tot diepe… alles lezen - 10-09-2018 07:47

starstarstarstarstar_half
Koen Goedemondt
Counselor Onderwijs
9
Individuele Coaching opleiding

"Inspirerende coachopleiders, gemotiveerde medecursisten, afwisselende oefenvormen en een prima locatie waar een heerlijke lunch geserveerd wordt! Het feit dat de cursisten werkzaam zijn in diverse werkgebieden zorgt voor afwisseling en uitbreiding van het persoonlijk netwerk. " - 10-07-2018 14:02

"Inspirerende coachopleiders, gemotiveerde medecursisten, afwisselende oefenvormen en een prima locatie waar een heerlijke lunch geserveerd … alles lezen - 10-07-2018 14:02

starstarstarstarstar_half
Tanja Rijstenbil
Student coaching/counseling
9
Basis Coaching: Contextgericht Coachen

"Ook BC3 was een zeer inspirerende cursusdag met veel ruimte om te oefenen en met elkaar in gesprek te gaan, zeer goede begeleiding en heldere uitleg van de lesstof. De locatie was deze keer wat rommelig door de verbouwing, maar die zou na de zomer afgerond zijn. Deze locatie is wél uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De lunch was overigens ook nu weer fantastisch. De losse cursusdagen van Coachboulevard blijven een aanrader." - 28-06-2018 10:27

"Ook BC3 was een zeer inspirerende cursusdag met veel ruimte om te oefenen en met elkaar in gesprek te gaan, zeer goede begeleiding en helder… alles lezen - 28-06-2018 10:27

starstarstarstarstar
Otto Dekkers
10
Teamcoaching: Kritieke Momenten

"Gisteren een werkelijk fantastische laatste dag van mijn leergang Teamcoachting gehad. Iedereen stond op scherp om eruit te halen wat eruit te halen viel, de trainer Nicolle Themmen was in topvorm. Ik heb weer erg veel geleerd. Het was een waardige afsluiting." - 21-06-2018 19:20

"Gisteren een werkelijk fantastische laatste dag van mijn leergang Teamcoachting gehad. Iedereen stond op scherp om eruit te halen wat eruit … alles lezen - 21-06-2018 19:20

starstarstarstarstar
Marieke
10
warning Agile-Lean-Teamcoaching is niet meer beschikbaar

"Mooie koppeling van theorie en praktijk. Zeker praktijk: hoe doe jij het? Waarom doe je wat je doet? In welk systeem acteer je? Welke interactie zie jij en zien anderen? En reflectie daarop." - 21-06-2018 14:09

"Mooie koppeling van theorie en praktijk. Zeker praktijk: hoe doe jij het? Waarom doe je wat je doet? In welk systeem acteer je? Welke intera… alles lezen - 21-06-2018 14:09

Henk Van Gameren
starstarstarstarstar_border
Henk Van Gameren
Senior project manager
8
Teamcoaching: Kritieke Momenten

"Dit was een eenmalige leerdag. Veel inzichten gekregen in systeemdenken en het moment van interventies. Door het volgen van de zeven stappen krijg je voldoende structuur. Hierdoor neem je de organisatie mee in patronen en bevordert daarmee de effectiviteit van je interbenties." - 17-04-2018 07:27

"Dit was een eenmalige leerdag. Veel inzichten gekregen in systeemdenken en het moment van interventies. Door het volgen van de zeven stappen… alles lezen - 17-04-2018 07:27

Ingrid van Tellingen
starstarstarstarstar
Ingrid van Tellingen
Senior staff advisor on quality and patient safety at AMC
10
Agile Lean Teamcoaching opleiding

"Vanuit mijn rol wilde ik leidinggevenden en hun teams helpen anders te gaan denken over het leveren en verbeteren van de patiëntenzorg. Dagelijks (continu) bezig zijn met verbeteren in plaats van projecten die niet flexibel inspeelden op de veranderende omstandigheden en niet aansluiten bij wat de patiënt en de werkvloer nodig hebben. Met verantwoordelijkheid bij medewerkers zelf, in plaats van politieagentje moeten spelen.
De opleiding tot LeanTeamcoach heeft me hier alle handvatten voor gegeven. De combinatie van het blauwe en rode leren, waardoor je uiteindelijk op een purple wijze kunt interveniëren, heeft mij veel gebracht. Het heeft me geleerd te zien waar een team staat en welke interventie voor dat team op dit moment de juiste is. Hierdoor kan ik bijdragen aan het ontwikkelen van zelfstandige Leanteams, die de kwaliteit van de patiëntenzorg verbeteren met als uitgangspunt dat alles wat ze doen bijdraagt aan datgene wat de patiënt wil/nodig heeft.

Ik ben ondertussen een jaar verder en met alles wat ik binnen de LTC opleiding geleerd heb, bereik ik steeds meer binnen de divisie. Het is een opleiding die ik aan kan raden, vooral als je op zoek bent naar het meenemen van de teamvolwassenheid bij het behalen van de doelstellingen." - 16-04-2018 12:52

"Vanuit mijn rol wilde ik leidinggevenden en hun teams helpen anders te gaan denken over het leveren en verbeteren van de patiëntenzorg. Dage… alles lezen - 16-04-2018 12:52

starstarstarstarstar_half
Otto Dekkers
9
Teamcoaching: Coachen van Regressieve & Stagnerende Teams

"Uitstekende cursus die veel inzichten gaf en goede oefenmogelijkheden. Omdat we met een kleine groep waren was de leerervaring intens. De trainingslocatie is perfect: naast Centraal Station Utrecht en goede faciliteiten (ruimte en lunch)." - 22-03-2018 10:32

"Uitstekende cursus die veel inzichten gaf en goede oefenmogelijkheden. Omdat we met een kleine groep waren was de leerervaring intens. De tr… alles lezen - 22-03-2018 10:32

starstarstarstarstar_half
Tanja Rijstenbil
Student coaching/counseling
9
Basis Coaching: Werkwijzen & Beroepshouding

"Wat ik bij deze lesdagen, dus ook deze zo goed vind, is dat er zoveel ruimte is voor oefenen met medestudenten. Dat er daarvoor zoveel tijd is, komt doordat wij ons als studenten gedegen op de lesdag kunnen voorbereiden. Vóór de lesdag lees je boeken en artikelen en maak je een lesdagverslag aan, waarin je o.a. de gelezen literatuur evalueert en je leerdoelen voor deze dag formuleert. De trainer schoof bij elk oefengroepje wel een keer aan en gaf prima, gerichte adviezen. Dat maakt dat wij niet zo maar "in 's Blaue hinein" oefenden. Tijdens de les was er meer dan voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De locatie vind ik nog steeds zeer goed gekozen door de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Net als lesdag BC1 vind ik ook deze lesdag een aanrader voor iedereen die het vak van coach willen leren." - 08-03-2018 12:35

"Wat ik bij deze lesdagen, dus ook deze zo goed vind, is dat er zoveel ruimte is voor oefenen met medestudenten. Dat er daarvoor zoveel tijd … alles lezen - 08-03-2018 12:35

Elise le Nobel
starstarstarstarstar_half
Elise le Nobel
Consultant at House of Performance
9
Basis Coaching: Competentieprofiel & de Kritieke 5 Succesfactoren

"Mooie eerste opleidingsdag in basiscoaching. Leerzame modellen en directe toepassing ervan in rollenspellen met mede-deelnemers. Ik had energie van begin tot eind en het smaakt zeker naar meer. Docente deed het ook erg goed. Top! " - 11-02-2018 14:51

"Mooie eerste opleidingsdag in basiscoaching. Leerzame modellen en directe toepassing ervan in rollenspellen met mede-deelnemers. Ik had ener… alles lezen - 11-02-2018 14:51

starstarstarstarstar_border
Tanja Rijstenbil
Student coaching/counseling
8
Basis Coaching: Competentieprofiel & de Kritieke 5 Succesfactoren

"Goede en heldere theorie, uitgangspunten en insteek; goede voorbereiding mogelijk; prettige en (ondanks het feit dat de groep bij BC1 relatief groot is) persoonlijke begeleiding, veel gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen, zeer doel-en praktijkgericht. Locatie op centraal punt en super goed bereikbaar. Entourage prima verzorgd. Een aanrader!" - 17-11-2017 14:29

"Goede en heldere theorie, uitgangspunten en insteek; goede voorbereiding mogelijk; prettige en (ondanks het feit dat de groep bij BC1 relati… alles lezen - 17-11-2017 14:29

starstarstarstarstar_border
Franke-Janssen
8
warning Nascholingsdag02 (05-10-2017) is niet meer beschikbaar

"Ik vond goed dat ik een beter beeld heb gekregen wat teamcoaching is en hoe ik dit in de praktijk kan inzetten.

De trainer heeft de dag goed begeleid en ons aan echt aan het werk gezet met de stof en onze leerbehoeftes." - 06-10-2017 09:57

"Ik vond goed dat ik een beter beeld heb gekregen wat teamcoaching is en hoe ik dit in de praktijk kan inzetten. De trainer heeft de dag g… alles lezen - 06-10-2017 09:57

starstarstarstarstar
A. Kentie
Teamcoach
10
Teamcoaching opleiding

"Coachboulevard laat je kennis maken en kennis nemen van de verschillende wijzen van coaching en hoe dit om te zetten in coachhandelen op maat.
Tijdens de Intake voor de leergang wordt in een gesprek gekeken of de keuze van de leergang past bij je opleidingsbehoefte. De volgorde van de modules kan aangepast worden op jouw agenda en jouw werksituatie. De leergang Teamcoach (inclusief LGBC) heb ik na een jaar met goed gevolg afgesloten. Het advies om elke maand 1 lesdag te volgen was voor mij prima te doen naast een baan en gezin. In de aangeboden literatuur zit wel overlap op thema, maar dit nodigt je uit kennis te maken met verschillende, aanvullende visies op het betreffende thema. De literatuur, het tijdens de leergang al in praktijk brengen van het geleerde, begeleiding docenten en de intervisies hebben er toe bijgedragen dat ik een start heb kunnen maken om een eigen stijl voor teamcoaching te ontwikkelen en hoe op maat de instrumenten en methoden in de praktijk toe te passen. De lesdagen zijn interactief en aanvullend op de literatuur. Docenten passen hun lessen aan op de leervragen van de cursisten. Ik heb deze opleiding als een post hbo opleiding ervaren gelet op de literatuur, de voorbereiding op de lesdagen, het beroep op je professioneel leiderschap en je persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk hoe het assessment is vormgegeven.
De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Een prima leeromgeving en in de pauze een heerlijke lunch. " - 05-09-2017 14:13

"Coachboulevard laat je kennis maken en kennis nemen van de verschillende wijzen van coaching en hoe dit om te zetten in coachhandelen op maa… alles lezen - 05-09-2017 14:13

Joyce Numan
starstarstarstarstar_half
Joyce Numan
Individueel- en teamcoach, zorgcoördinator
9
Individuele coaching & Teamcoaching

"Een uitstekende opleiding waarin het eigenaarschap van je studie en je ontwikkeling als coach geheel bij jezelf wordt gelegd. Inhoudelijk uitdagend, veel lezen, hard werken op de studiedagen, en enorm leerzaam. Docenten uit het veld die discussie niet mijden. Veel variatie in lesopzet en mogelijkheden om te oefenen." - 13-06-2017 09:46

"Een uitstekende opleiding waarin het eigenaarschap van je studie en je ontwikkeling als coach geheel bij jezelf wordt gelegd. Inhoudelijk ui… alles lezen - 13-06-2017 09:46

Tanja Bos eigenaar van Gewoon Speciaal
ZZP,er bij Gewoon Speciaal (Gedragsspecialist en Coach)
10
warning Individuele Coaching: Kritieke Momenten Individueel Coach (IC8) is niet meer beschikbaar

"Ik vond dit de meest leerzame dag als het gaat om reflectie. De kritieke momenten hebben verdieping gekregen. Ik begrijp nu beter waar mijn thema's vandaan komen. En nog veel belangrijker: hoe er mee om te gaan tijdens een gesprek met een coachee die je triggert op je thema. Het was een dag waarbij de puntjes op de i gezet werden. Pittig maar leerzaam!" - 17-05-2017 12:55

"Ik vond dit de meest leerzame dag als het gaat om reflectie. De kritieke momenten hebben verdieping gekregen. Ik begrijp nu beter waar mijn … alles lezen - 17-05-2017 12:55

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Leerproducten (34)

Keurmerken

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt om naast je werk te leren. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze leeradviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 69.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 82.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!