Coach Boulevard

Coach Boulevard

Adres:

Josep Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

8,6
Gemiddeld cijfer voor Coach Boulevard
Gebaseerd op 346 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Jordi Reineman
starstarstarstarstar_half
Jordi Reineman
Agile coach
9
warning Teamcoaching voor Agile proffesionals is niet meer beschikbaar

"Briljante aanvulling op alle agile kennis en geeft antwoord op die ene prangende vraag: hoe krijg ik high performing teams! Verplichte kost voor alle scrum masters en agile coaches die teams serieus nemen" - 04-07-2019 07:21

"Briljante aanvulling op alle agile kennis en geeft antwoord op die ene prangende vraag: hoe krijg ik high performing teams! Verplichte kost … alles lezen - 04-07-2019 07:21

Beschrijving

Coach Boulevard: visie en missie

De kerncompetentie van Coach Boulevard is coachen vanuit systeemdenken. We kunnen niet anders dan vanuit de dynamieken van sociale systemen waarnemen, analyseren en feedback geven. Onze coachopleidingen zijn hierop gebaseerd. Onze visie: kies zelf wat je wilt leren

Coachen is een begeleidingsvorm gericht op het versterken van het leervermogen van organisaties, te…

Lees de volledige beschrijving

Coach Boulevard: visie en missie

De kerncompetentie van Coach Boulevard is coachen vanuit systeemdenken. We kunnen niet anders dan vanuit de dynamieken van sociale systemen waarnemen, analyseren en feedback geven. Onze coachopleidingen zijn hierop gebaseerd. Onze visie: kies zelf wat je wilt leren

Coachen is een begeleidingsvorm gericht op het versterken van het leervermogen van organisaties, teams en individuen. Het leren en vormgeven aan je leerbehoeften staat centraal. Het is een individuele aangelegenheid die pas in interactie betekenis krijgt en tot uiting komt. Zo wordt ieder leerproces duurzaam en continu. Coach Boulevard refereert aan een boulevard waar je om je heen kijkt, zelf kiest wat je koopt, de hoeveelheid tijd die je er wilt doorbrengen en hoeveel geld je wilt investeren. Want je bent zelf in staat om te bepalen wat voor je eigen ontwikkeling van belang is. Kortom: je bent zelf de regisseur van je leerpad en het traject ervan.

Coach Boulevard: geen gesleep met zware tassen, geen overnachtingen en je krijgt je lesmateriaal vóór de 1-daagse in huis via de e-mail. Daarnaast lees je vooraf de relevante verplichte literatuur.

De 1-daagsen sluiten aan bij de praktijk en zo kun je deze onderwerpen direct toepassen in je werk en gericht verder ontwikkelen. Je krijgt een 3-rittenkaart waarmee je vragen kunt stellen via onze website (http://www.coachboulevard.nl) tot een halfjaar na het volgen van de 1-daagse(n). Je coachopleider is jouw aanspreekpunt voor eventuele vragen, je hebt de mogelijkheid per e-mail vragen te stellen.

Kortom: 1-daagsen waarvan het leereffect veel groter is dan de duur van de dag zelf. Want wij geloven dat echt leren buiten de lesuren plaatsvindt. Onze missie: mensen laten schitteren in hun meesterschap in coachen. Leergierige mensen in korte tijd laten schitteren in hun persoonlijke en professionele kracht en dit in een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom deze aanpak?

Coach Boulevard fungeert als een netwerkorganisatie, waar je elkaar scherp en alert houdt om jezelf optimaal en met plezier professioneel verder te ontwikkelen. Zakelijk, persoonlijk en prikkelend in het leren.

De rode draad in alle 1-daagsen

 • Het circulair leren vanuit systeemdenken.
 • De vijf Succesfactoren van het coachen.
 • Feedback op eigen stijl met als meetlat het competentieprofiel van een erkend coach.
 • De 1-daagsen – met 7-16 deelnemers – hebben een hoog doe-gehalte.

We maken zienswijzen direct toepasbaar. Kortom een dag die zich direct uitbetaalt!

Wat bieden de 1-daagsen?

1. Prijs-kwaliteitverhouding: je betaalt voor wat je kiest

Kenmerkend is de Tijd-Plus formule van Coach Boulevard: iedere 1-daagse is verlengd tot een lesdag van 7,5 uur. Zo behalen we in een minimum aantal dagen een optimaal leerrendement naar volle tevredenheid van onze deelnemers. De opleidingen vanuit Coach Boulevard BV zijn BTW-vrijgesteld.

Je kiest en betaalt wat je in je winkelmandje doet. Zo kies je voor een enkele 1-daagse, of voor de Opleiding Basis Coachen, Individuele Coaching, Teamcoaching vanuit Systeemdenken. Of voor de Leergang Individueel Coach, de Leergang Professioneel Coach, de Leergang Individueel Coach & Teamcoach of de Leergang Teamcoach. De opleidingen vanuit Coach Boulevard BV zijn BTW-vrijgesteld.

2. Vertrouwdheid creëren is een professie

Coachen is een zakelijk persoonlijk gesprek, een tijdelijke ontmoeting die diepgang vereist. Daarbij is het een competentie van de coach dat hij in stijl (persoonlijk en inspirerend) en werkwijze (transparant en doelgericht) de condities schept om in een sfeer van vertrouwdheid leerbehoeften en coachvragen uit te diepen. Een professionele coach is in staat de condities voor een optimaal coachgesprek in verschillende omstandigheden en met verschillende typen coachees te creëren. Coach Boulevard is zo’n plek waar je je dit eigen maakt. Je komt veel verschillende en onbekende mensen tegen, die zich ook to the point op dat thema van die 1-daagse willen ontwikkelen. Je moet je persoonlijke stijl uitbuiten om in korte tijd, in diverse omstandigheden, verschillende typen persoonlijkheden vertrouwd en gefocust te kunnen coachen. Wij maken bruggetjes met theoretische kaders en je krijgt feedback op je persoonlijke stijl, waardoor je steeds gerichter op je persoonlijke en professionele kracht kunt gaan vertrouwen.

3. Je leert niet alleen tijdens de 1-daagse

Coach Boulevard zorgt er voor dat je optimaal gebruik kunt maken van de periode vóór en ná het volgen van de 1-daagse. Vooraf: verplichte literatuur zelf aanschaffen en lezen, het via e-mail ontvangen lesmateriaal bestuderen, tijd nemen voor de reflectievragen. U stuurt per 1-daagse een ingevuld lesdagverslag op aan uw coachopleider. De 1-daagse is zo al begonnen als je Meeting Plaza op Centraal Station in Utrecht binnenkomt. Maar ook na de 1-daagse gaat het door. Intervisiegroepjes tussen de 1-daagsen en de gelegenheid om met je 3-rittenkaart tot een halfjaar na de 1-daagse vragen te stellen aan de coachopleiders van Coach Boulevard vergroten het leereffect. Kortom: in je eigen tempo veel leren met anderen, ook voor en na de 1-daagse(n).

4. Ervaren coachopleider(s)

Marijke Lingsma is met name uw coachopleider binnen de Leergangen Coachen. Coach Boulevard is een netwerkorganisatie - onder regie van Marijke Lingsma - van gerenommeerde coaches. De coachopleiders van Coach Boulevard zijn minder gericht op het creëren van een vertrouwd kader van elkaar beter leren kennen, omdat niet Coach Boulevard, maar deelnemers zelf hun eigen leerproces inrichten. Coach Boulevard schept wel de voorwaarden voor een optimaal leerproces.

Marijke Lingsma ontwikkelt vanuit Multi Media Coach BV (BTW-plichtig), samen met anderen, opleidingen, workshops, en multimediatools. Vanuit de werkmaatschappij Marijke Lingsma Coaching geeft ze interactieve presentaties en vanuit de optiek van organisatie coaching executive- en (team)coaching. Ze is een praktisch systeemdenker met passie voor dynamische leerprocessen. Ze is ‘toonaangevend en inspirerend’ coach van het jaar 2009 en bekend van de Scheur Je Los Coachingskalender, tal van publicaties en diverse spellen.

5. Coachopleidingen

Er zijn diverse Coachopleidingen mogelijk.

 • Opleiding Basis Coachen (BC) - 3 dagen
 • Opleiding Individuele Coaching (IC) - 7 dagen
 • Opleiding Teamcoaching  (TC) - 7 dagen
 • Erkende Leergang Individueel Coach (LGIC) - 10 dagen
 • Erkende Leergang Professioneel Coach (LGPC) - 11 dag
 • Erkende Leergang Teamcoach (LGTC) - 10 dagen
 • Leergang Agile/Lean Teamcoach (LGLTC) - 11 dagen  
 • Erkende Leergang Individueel Coach & TeamCoach - 15 dagen
 • Andere opleidingsmogelijkheid: opleiding Coachend Leiderschap, wilt u meer weten, bel of mail ons!       

Erkende leergangen van Coach Boulevard

Erkende leergangen Coachen van Coach Boulevard in vogelvlucht: 

 • Leergang Individueel Coach  --> StR erkend, PHBO en NOBCO/P
 • Leergang Professioneel Coach--> NOBCO/P, PHBO & St!R erkend;
 • Leergang Teamcoach --> St!R erkend en PHBO;
 • Leergang Agile-LeanTeamcoach --> PHBO 
 • Leergang Individueel Coach & Teamcoach --> NOBCO/P, PHBO & StR erkend 

Met het certificaat van Coach Boulevard kunt u zich inschrijven bij de St!R als erkend Coach. Marijke Lingsma is uw coachopleider tijdens de Leergangen. Op een aantal dagen zijn er gast-coachopleiders.

De uitgebreide opleidingsgids van de Leergang Coachen is via de website van Coach Boulevard te downloaden. Of u belt met Coach Boulevard om er een aan te vragen.

Doelgroep

De groepen zijn gemêleerd in samenstelling: (organisatie)adviseurs, zelfstandige coaches, HRM-managers, ervaren projectleiders en lijnmanagers uit onderwijs, gezondheid, (semi)overheid, bank- en verzekeringswezen, financiële en ICT-wereld. Gemêleerd, net als in het dagelijks leven. Deelnemers die kiezen voor de Leergang Individueel Coach & Teamcoach of voor de Leergang Teamcoach werken vaak al in groepen of zijn dat van plan als ZZP’er. De grootte van de groep kan variëren van 7 tot en met 18 deelnemers. Iedere deelnemer loopt zijn eigen leerpad. De intervisiegroepen hebben in principe het gehele traject dezelfde samenstelling.

De deelnemers hebben bewust gekozen voor Coach Boulevard, ze zijn op de hoogte van de vooraf te lezen literatuur, stemmen privé, werk en studie af op de portfolio. Ze willen graag feedback ontvangen (en geven)  op eigen functioneren. Ze zijn in staat tot basisreflectie over eigen handelen en aannames (i.t.t. zich verdedigend opstellen) en zijn niet op zoek naar gepaste antwoorden, wel naar vergroting van professioneel handelen en het creëren van professionele ruimte.

Bij twijfel of een Leergang bij u past kunt u zich voor de aanmelding door ons laten adviseren. U kunt ook ná de module Basis Coachen tot een definitieve keuze komen. 

Missie en Visie

De Mission Statement van Coach Boulevard luidt: het bevorderen van het leervermogen van individuen en teams, om zo het leervermogen van organisaties te versterken en talenten manifester te maken. Coachen vanuit systeemdenken, zoals door Coach Boulevard in haar opleidingen neergezet, richt zich op intra- en interpersoonlijke ontwikkeling in werkcontext. Ons motto is: met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk leereffect creëren. Leren is altijd maatwerk.Onze missie voor de opleidingen zijn de 3 K’s: Kort, Krachtig en Kwalitatief. Coach Boulevard is kwaliteitgedreven.

Doelstelling, competenties en leerdoelen

De doelstelling van de Leergangen Coachen is het verwerven van de competenties passend bij het beroepsprofiel van een professioneel coach. De competenties zijn uitgewerkt in leerdoelen en eindtermen. Zij gelden ook voor de competente teamcoach, die zich richt op collectieve leerprocessen en gezamenlijk eigenaarschap van een team; de interactie en de coachrelatie vorm geven is in de hier-en-nu situatie nog belangrijker dan individuele coaching. 

Opbouw en opzet

Al onze Leergangen Coachen beginnen na de aanmelding met een intakegesprek. De coachopleider, veelal Marijke Lingsma bevraagt de deelnemer op leermotivatie, reflectievermogen en basishouding en focust samen met de deelnemer op specifieke persoonlijke leerdoelen, die het professioneel handelen als coach versterken. De portfolio wordt gedetailleerd besproken. Er volgt direct een uitspraak over wel of niet kunnen volgen van de erkende Leergang, al dan niet onder voorwaarden.

De 1-daagsen vertegenwoordigen thema’s die in het coachen veelvuldig voorkomen. De dagen zijn verlengde opleidingsdagen: van start om 9.00 uur tot einde van de lesdag om 18.00 uur. Zo doet u in relatief weinig dagen heel veel. Vooraf leest u de verplichte en noodzakelijke literatuur. Deze literatuur dient u zelf aan te schaffen, de prijzen staan in de literatuurlijst in de opleidingsgids vermeld. Per 1-daagse vraagt dat zo’n 15 - 25 uur voorbereiding in leestijd.

De deelnemer formuleert vooraf zijn leerbehoeften n.a.v. de bij die dag behorende competenties. Dit in het kluisje  geplaatste document wordt door de coachopleider voor de lesdag gelezen. De dagen hebben een hoog ‘Doe-gehalte’. Dat kan omdat iedereen zich vooraf heeft ingelezen. Op de dag zelf volgt de theorie, de ingebrachte praktijksituaties, de leerbehoeften en de analyse van het coachgesprek. Na het volgen van elke 1-daagse en het invullen van de evaluatie ontvang je digitaal een bewijs van deelname.

De 1-daagsen van de Leergang Coachen zijn intensief, boeiend en vooral levendig. De stijl van de coachopleiders is nuchter, direct, en met focus op feedback op werkwijze, manier van denken en eigen stijl van de deelnemers. De Leergangen worden getoetst halverwege met een mini-ontwikkelassessment en met coachverslagen (als toepassing in de praktijk) en wordt afgesloten met een Coach Boulevard assessment. Voorwaarde voor deelname aan het assessment is een voldoende beoordeling voor je coachportfolio. In principe meld je je 2 maanden voor je assessment definitief aan en 1 maand voor de datum van je assessment lever je je portfolio in. Na het assessment hoort de deelnemer direct of hij geslaagd is.

We hebben bewust voor 1-daagsen gekozen, omdat vrijheid in leerkeuze en handelen in ons leerconcept centraal staat. Ieder is vrij te leren, wat en hoe hij wil leren. Iedere deelnemer loopt zijn eigen pad. Je ontmoet daardoor op een 1-daagse nieuwe mensen die voor een ander leerpad hebben gekozen, bijvoorbeeld voor de Leergang Teamcoach of voor een eigen combinatie rondom Intervisiecoaching, maar natuurlijk ook deelnemers van een vorige 1-daagse. Je leert zo iedere keer weer direct (coach)contact te maken en je te focussen op het contact en het leerproces van de coachee. De deelnemer doet veel ervaring op tijdens de leergang.

De deelnemer beslist zelf over zijn tempo van leren en de lengte van de Leergang; dat kan in een halfjaar, bijvoorbeeld met de Summercourse. Aanbevolen wordt 1-1,5 jaar, maar 2-3 jaar is mogelijk. Plan niet te krap. Je kunt schuiven tijdens het traject in data, met inachtneming van de annuleringsregeling. Beter is om vooraf bij twijfel je leerpad telefonisch met een coachopleider te bespreken.

Inlogcode

Na aanmelding en betaling krijgt de deelnemer een inlogcode waarmee hij divers lesmateriaal vóór de 1-daagsen kan downloaden. Je blijft als je dat wilt je leven lang Coach Boulevaarder met deze inlogcode. Nieuwe informatie blijft voor jou toegankelijk. Iedere Leerganger onderschrijft vertrouwelijkheid van de informatie en geeft de code niet aan anderen. Degene die dat wel doet wordt onmiddellijk ontcoded.

Portfolio

Met de portfolio toont u uw ontwikkeling als coach aan. Tijdens zijn Leergang Coachen maakt de deelnemer een coachportfolio waarin hij zijn bewijslast tot verwerving van de competenties aantoont. De inhoud van de Coachportfolio wordt tijdens het intakegesprek met de deelnemer doorgenomen. 

Assessment

De deelnemer sluit de Leergang Professioneel Coach (assessment na TC4) en de Leergang Individueel Coach (assessment na IC8) af met een assessment Individueel Coach (1 dagdeel), waarin hij zijn kunde als professioneel individueel coach toont.

De Leergang Individueel Coach & Teamcoach of de Leergang Teamcoach met het assessment Teamcoach, waarin hij zijn kennis en kunde als teamcoach toont. Deelnemers aan de Leergang Individueel Coach & Teamcoach doen op twee derde van hun Leergang ook het tussentijdse assessment Individueel Coach. 

Evaluatie

Evaluaties zien we als feedback op de opleiding en de docenten. Er vindt een directe terugkoppeling plaats van hoofdcoachopleider naar coachopleider. Voor evaluaties kunt u kijken http://www.springest.nl/coachboulevard#ervaringen

Locatie Meeting Plaza te Utrecht, parkeren bij P+R Westraven

De 1-daagsen worden in Meeting Plaza op Centraal Station in Utrecht gehouden. Kom je met de auto, dan adviseren we je naar het Transferium Utrecht - P+R Westraven te rijden. Het transferium Westraven ligt aan de Ring Utrecht Zuid (A12, afrit nr. 17). Je kunt je auto verwisselen voor het openbaar vervoer. Bijna iedere 7 minuten vertrekt er een sneltram vanaf halte 'Westraven' naast het transferium. In iets minder dan een kwartier brengt deze je naar het Centraal Station. Voor parkeren inclusief een sneltramkaart betaal je circa € 5,00. Dat scheelt je tijd, geld en de nodige frustratie.

Gratis informatiemiddagen

Om de twee maanden worden er gratis informatiemiddagen gehouden.

8,6
Gemiddeld cijfer voor Coach Boulevard
Gebaseerd op 346 ervaringen
Jordi Reineman
starstarstarstarstar_half
Jordi Reineman
Agile coach
9
warning Teamcoaching voor Agile proffesionals is niet meer beschikbaar

"Briljante aanvulling op alle agile kennis en geeft antwoord op die ene prangende vraag: hoe krijg ik high performing teams! Verplichte kost voor alle scrum masters en agile coaches die teams serieus nemen" - 04-07-2019 07:21

"Briljante aanvulling op alle agile kennis en geeft antwoord op die ene prangende vraag: hoe krijg ik high performing teams! Verplichte kost … alles lezen - 04-07-2019 07:21

Mirjam Schouten
starstarstarstar_halfstar_border
Mirjam Schouten
Coach bij Rijkswaterstaat
7
Teamcoaching: Conflicten in teams productief maken

"Waardevolle trainingsdag met nieuwe inzichten ten aanzien van conflicten productief maken. Geoefend met contract maken en de 5 stappen waarmee je conflicten productief kunt maken. Ervaren wat wel en niet werkt, wat mijn bijdrage hierin is. Mij zelf als instrument weer bij geslepen." - 03-07-2019 06:09

"Waardevolle trainingsdag met nieuwe inzichten ten aanzien van conflicten productief maken. Geoefend met contract maken en de 5 stappen waarm… alles lezen - 03-07-2019 06:09

starstarstarstarstar_border
Yuksel Tuzen
DevOps coach
8
warning Teamcoaching is niet meer beschikbaar

"Meer bewustwording van het uitvoeren van je coaching werkzaamheden, handvaten en gekregen om efficiënter te werken en beter om te gaan met ad-hoc situaties. Er was tijdens de 10 trainingsdagen veel aandacht voor reflectie en het maken van de vertaalslag naar de dagelijkse werkpraktijk binnen onze organisatie." - 01-07-2019 12:15

"Meer bewustwording van het uitvoeren van je coaching werkzaamheden, handvaten en gekregen om efficiënter te werken en beter om te gaan met … alles lezen - 01-07-2019 12:15

starstarstarstarstar_border
Annie Zijlstra
8
Teamcoaching

"Een mooie opleiding met veel leermomenten. De opleiding bestaat uit veel literatuurstudie, eigen reflectie, intervisie, lesdagen met oefenen. Vooral door het oefenen leer je van en met elkaar. Een gebalanceerde opbouw. Elke keer een wisselende groep wat juist ook leuk is voor teamcoaching; elke keer weer een nieuw team. Verschillende coachopleiders waardoor je ook kennis maakt met diverse stijlen van coachen. Veel eigen verantwoordelijkheid wordt gevraagd voor het zelf leren. Qua belasting is het goed te doen, met af en toe piekmomenten, daarin kun je ook je tempo aanpassen. Als aandachtspunt is de informatieverstrekking, die is niet altijd even helder. Een waardevolle aanvulling zou wat mij betreft zijn 2 coachmomenten met een vaste opleider tijdens je opleiding om je eigen leren als coach te versterken. " - 20-05-2019 18:50

"Een mooie opleiding met veel leermomenten. De opleiding bestaat uit veel literatuurstudie, eigen reflectie, intervisie, lesdagen met oefenen… alles lezen - 20-05-2019 18:50

starstarstarstarstar_border
Mark koning
scummmaster
8
warning Zef organiserende team is niet meer beschikbaar

"Mail gaf aan dat Rob de trainer was maar het was christa. Dag zelf was prima. Leuke voorbeelden over eigen gedrag die precies reflecteerde hoe het in de praktijk er aan toe gaat. Leuke voorbeelden, goed gebracht, persoonlijke touch door Christa aangebracht en interessante oefeningen. Theorie voor de lesdag vind ik veels te veel. Veel dubbele informatie en gewoon te veel om allemaal terug te laten komen in de lesdag. Ik denk dat hierin veel gewonnen kan worden als dit teruggebracht wordt. " - 13-05-2019 06:01

"Mail gaf aan dat Rob de trainer was maar het was christa. Dag zelf was prima. Leuke voorbeelden over eigen gedrag die precies reflecteerde h… alles lezen - 13-05-2019 06:01

starstarstarstarstar_border
Bjorn Ritterbeeks
8
Individuele Coaching

"Coach boulvard geeft mij het fundament dat ik nodig heb om me te kunnen ontwikkelen als professioneel coach. Coach Boulevard biedt een aangename mix van theoretische onderbouwing, reflectie op praktijkervaringen en oefenen tijdens de lesdagen. Ik ben dankbaar voor de ontwikkelingen die ik heb mogen doormaken op zowel persoonlijk als professioneel niveau. " - 01-05-2019 09:48

"Coach boulvard geeft mij het fundament dat ik nodig heb om me te kunnen ontwikkelen als professioneel coach. Coach Boulevard biedt een aange… alles lezen - 01-05-2019 09:48

Aukje Meppelink
starstarstarstarstar_border
Aukje Meppelink
8
Basis Coaching: De 5 kritieke succesfactoren

"Leerzame dag met veel oefenmomenten, waarin we de gelezen theorie konden toepassen, oefenen en elkaar feedback konden geven en ontvangen. De trainer was deskundig en er waren veel verschillende werkvormen." - 21-04-2019 19:12

"Leerzame dag met veel oefenmomenten, waarin we de gelezen theorie konden toepassen, oefenen en elkaar feedback konden geven en ontvangen. De… alles lezen - 21-04-2019 19:12

Yuksel Tuzen
starstarstarstarstar_border
Yuksel Tuzen
DevOps Specialist / Excellerator / Coach
8
warning Teamcoaching - Conflicten in teams productief maken is niet meer beschikbaar

"Een leerzame en interactieve dag gehad over conflicten in teams productief maken. De opbouw, de afwisseling tussen praktijk en theorie is heel fijn. Veel ruimte om aan eigen cases te werken. Roy is zeer ervaren en weet ons continu uit te dagen om zo veel mogelijk van de training te leren. Ik vind zijn manier heel uitdagend en inspirerend." - 25-03-2019 09:31

"Een leerzame en interactieve dag gehad over conflicten in teams productief maken. De opbouw, de afwisseling tussen praktijk en theorie is he… alles lezen - 25-03-2019 09:31

starstarstarstarstar_border
Anoniem Anoniem
Teamcoach en procesadviseur Black Belt Lean
8
Teamcoaching

"De diverse 1-daagsen vormen een samenhangende leergang. De leergang kent een prettige opbouw, logisch en daardoor goed te volgen: eerst de individuele coaching, dan teamcoaching. En binnen de teamcoaching weer van algemeen naar specifiek. De balans tussen zelfwerkzaamheid, (literatuur, thuisstudie, portfolio) leren in kleine groepen en leren in gehele groep is goed en hebben wij in onze organisatie ook verder goed vorm kunnen geven met intervisiegroepen. In het programma is een bepaald patroon gebreid tussen leren door kennisverwerving, leren door leren van en met elkaar. Ik zou meer hebben willen oefenen
(maar niet minder van al het andere willen doen). Dus dat zou betekenen meer lesuren … :-) De leergang vraagt veel leeswerk. Dit betekent dat je individueel en per onderwerp moet bepalen of je alles wilt lezen of je wilt beperken tot de verplichte stof. De leergang behandelt veel boeken van Marijke Lingsma en veel losse artikelen en kopietjes. Qua boeken had er wat mij nog wel wat bij gemogen van andere schrijvers. De losse artikelen en kopietjes staan niet zo professioneel, maar ik weet zo 1-2-3 ook geen andere vorm.

De docenten hebben een grote stempel gedrukt op de ontwikkeling van onze (incompany) groep. Ik kan niet beoordelen of alle docenten dat in huis hebben. Ik heb mij ontwikkeld in mijn teamcoachrol door de lessen, de theorie, het oefenen, de begeleiding van de docenten, door zelf onderdeel uit te maken van een team dat leert en ontwikkelt, de intervisie, de gesprekken met mijn teamgenoten … het is alles bij elkaar geweest. Ik heb niet eerder zo intensief geleerd, echt top. Het enige dat eventueel belemmert zijn mijn eigen opvattingen: kan ik het wel, durf ik het wel. Achteraf vind ik onze eigen keuze voor een incompany niet gelukkig om diverse redenen (oa allemaal werken met identieke context, geen diversiteit, grote belasting voor organisatie) maar het heeft ook voordelen (oa body geven aan coaching in de organisatie, ervaringen delen).

De website is gedateerd maar een nieuwe is onderweg heb ik begrepen. Op de website is de informatie - ook in het besloten gedeelte - wel goed vindbaar. Het ondersteunende bureau maakt verder alles goed. " - 27-02-2019 15:22

"De diverse 1-daagsen vormen een samenhangende leergang. De leergang kent een prettige opbouw, logisch en daardoor goed te volgen: eerst de i… alles lezen - 27-02-2019 15:22

Donna Huizenga
starstarstarstarstar_border
Donna Huizenga
Teamcoach Cultuurverandering & Zelforganisatie
8
Teamcoaching: Coachen van Zelforganiserende Teams

"Roy kan als geen ander laten zien dat als ik mezelf laat zien als mens in de rol als teamcoach, dat medewerkers in het team zich ook openen en werkelijke verbinding ontstaat. Dat is de plek van waaruit ik wil leven en dat is de plek waar ik autonoom en verbonden met mensen vanuit universele waarden.....en ik wil hier meer en meer van leren....mmmm!" - 14-02-2019 16:38

"Roy kan als geen ander laten zien dat als ik mezelf laat zien als mens in de rol als teamcoach, dat medewerkers in het team zich ook openen … alles lezen - 14-02-2019 16:38

starstarstarstar_halfstar_border
Laura Overbeke
Senior groepsleiding
7
Basis Coaching

"Lange dag met veel informatie. Vanwege al het verplichte literatuur benieuwd naar de training. Enthousiast verrast hoe de informatie vervolgens in de training terug is gekomen. Veel bruikbare tools. En een trainer die zich aanpast aan de groep. " - 01-02-2019 15:22

"Lange dag met veel informatie. Vanwege al het verplichte literatuur benieuwd naar de training. Enthousiast verrast hoe de informatie vervolg… alles lezen - 01-02-2019 15:22

starstarstarstarstar
Angelique ham
gedragscoach
10
Professioneel Coaching

"Ik vond de opleiding heel goed afgestemd op mijn behoefte. Een goede kwaliteit, professioneel, kundig personeel, mooie locatie, leuke groep mensen. Ik vond de lunch altijd heerlijk, goede lesinhoud, afwisselende werkvormen, veel oefenen. " - 21-01-2019 10:47

"Ik vond de opleiding heel goed afgestemd op mijn behoefte. Een goede kwaliteit, professioneel, kundig personeel, mooie locatie, leuke groep … alles lezen - 21-01-2019 10:47

Jan Van den Brink
starstarstarstarstar_border
Jan Van den Brink
Consultant Strategy, Transformation and Development at KPN ICT Consulting
8
warning Individuele coaching: kritieke momenten is niet meer beschikbaar

"Intensieve, zeer leerzame dag. Door de kleine groep was het mogelijk diep op elkaars kritieke momenten in te gaan. Naast uitgebreide verkenning en analyse was er 's middags voldoende gelegenheid eigen hulpmiddelen te definiëren en daarmee te experimenteren. Sandor Penninga weet ons telkens de vinger op de zere plek te laten leggen en door zijn scherpe analyses op dode momenten weer verder te helpen. Top dag!" - 18-12-2018 19:19

"Intensieve, zeer leerzame dag. Door de kleine groep was het mogelijk diep op elkaars kritieke momenten in te gaan. Naast uitgebreide verkenn… alles lezen - 18-12-2018 19:19

starstarstarstarstar
Angelique ham
gedragscoach
10
Professioneel Coaching

"de afwisseling van de theorie en de praktijk was goed. goede opleiders, leuke groepen, niet te groot, fijne locatie, interessante lessen en goede literatuur, lekkere lunch, goed niveau van de opleiding. Ik ben een echte professionele coach nu. " - 16-12-2018 18:29

"de afwisseling van de theorie en de praktijk was goed. goede opleiders, leuke groepen, niet te groot, fijne locatie, interessante lessen en … alles lezen - 16-12-2018 18:29

Jacqueline Opgenoorth
starstarstarstarstar_border
Jacqueline Opgenoorth
Manager IT development
8
Agile Lean Teamcoaching: Agile-lean teaminterventies

"Heel praktisch bruikbare dag Mooi hoe blauw en rood hier echt samensmelten tot paarse interventies Instromen in een nieuwe groep gaf wel wat extra "dimensies" maar zolang je met alles in het hier en nu blijft is ook dat heel mooi bruikbaar 👍
de Dag is ook gebruikt voor info over examen Ook heel waardevol en belangrijk Achteraf twijfel ik licht ondanks datik deze info hard nodig heb is alles wat we plenair en in groepjes oefenen echt heel waardevol
" - 07-11-2018 05:27

"Heel praktisch bruikbare dag Mooi hoe blauw en rood hier echt samensmelten tot paarse interventies Instromen in een nieuwe groep gaf wel wat… alles lezen - 07-11-2018 05:27

starstarstarstarstar_border
Alexandra Lebedinskaia
docent Frans 1ste graad
8
Individuele Coaching: Coachen op Waarden & Drijfveren

"Ik heb voor de cursus gekozen omdat ik nu een stagiaire begeleid. En ook omdat ik graag uit mijn "docentenrol" wil uitstappen en meer als coach te werk wil gaan. Ook met mijn leerlingen.

Het was een zware dag voor mij vol met psychologische opdrachten. Voordat we met iemand in gesprek zijn, begeleiden of advies geven worden we geacht tot de kern van het probleem te gaan. De kern zit vaak ontzettend diep en heeft met ervaringen, overtuigingen en waarden te maken. Een coach gaat door verschillende lagen heen en probeert steeds dichterbij de essentie van de uitgesproken zorg te komen. Achter iedere waarde zit een belangrijke gebeurtenis die een impact op de persoon heeft gemaakt. Met pijn (vooral) en moeite komen herinneringen weer boven water. Maar juist daar zit vaak een kans om een drijfveer te vinden, en op een gegeven moment wordt er duidelijk wat de persoon in kwestie echt voelt en wil.

De intellectuele input is zeker geslaagd. En ik heb nu "tools" om mijn coaching te verbeteren. Ook handig voor oudergesprekken.
Dat is al voor de derde keer dat ik een cursus volg met mensen die niet uit het onderwijs komen. Gisteren waren er bijvoorbeeld mensen van defensie en Nederlandse banken. Ik vind het geweldig.Dit helpt je uit de routine te komen en je krijgt een frisse blik op de "oude" problemen. Leerzaam ook hoe gelijksoortige problemen in andere vakgebieden opgelost worden.

Bovendien leuk om te zien hoe lessen worden gegeven. Vaak in andere settingen dat wij dit gewend zijn. Een andere manier van aanpak en nieuwe activerende werkvormen. " - 30-09-2018 09:26

"Ik heb voor de cursus gekozen omdat ik nu een stagiaire begeleid. En ook omdat ik graag uit mijn "docentenrol" wil uitstappen en meer als c… alles lezen - 30-09-2018 09:26

starstarstarstarstar_border
Lot Heij
8
warning Agile Lean Teamcoaching Workshop is niet meer beschikbaar

"Was een goed inhoudelijke opgezette workshop. Ik heb in korte tijd kennis kunnen maken met begrippen die ik nog niet goed kende. En de verschillen daartussen. De workshop had het juiste tempo en er was voldoende ruimte voor feedback en evaluatie." - 17-09-2018 07:42

"Was een goed inhoudelijke opgezette workshop. Ik heb in korte tijd kennis kunnen maken met begrippen die ik nog niet goed kende. En de versc… alles lezen - 17-09-2018 07:42

Anoek Neele
starstarstarstarstar_half
Anoek Neele
Teamcoach & Theatermaker
9
Teamcoaching: Coachen van Regressieve & Stagnerende Teams

"Slechts één dag had ik om me onder te dompelen in regressieve en stagnerende teams. Dat zijn niet de makkelijkste opdrachten. Vooraf had ik verschillende interessante artikelen gelezen en oefeningen gemaakt, wat bij de cursus hoort. Dat bracht enorme focus op dit onderwerp. Op de dag zelf stapte ik in bij een bestaande leergroep, want geenszins onprettig was (eerder prettig). De theorie is tot leven gekomen en ik heb zelf, zoals de theorie aanbeveelt, op drie niveaus veel geleerd. De week erna heb ik direct verschillende zaken toegepast in het coachen van teams en moest ik soms lachen om wat ik opeens deed en durfde. Indrukwekkende dag! " - 16-09-2018 19:17

"Slechts één dag had ik om me onder te dompelen in regressieve en stagnerende teams. Dat zijn niet de makkelijkste opdrachten. Vooraf had ik … alles lezen - 16-09-2018 19:17

starstarstarstarstar_half
Edward Konings
9
Basis Coaching: De 5 kritieke succesfactoren

"De lesdag BC1 was een heerlijke, actieve start van mijn Leergang Teamcoach.

In eerste instantie had ik mijn bedenkingen bij de grote groep van 16 (en zelfs een 2e groep van 16) en hoe dat met het leren/oefenen zou gaan. Dit bleek echter prima te werken doordat je juist daardoor gelegenheid had om met verschillende personen aan de slag te gaan.

De begeleiding van de trainer vond ik ook erg prettig. Geen vast schema met slides en dan oefenen, maar slides als aanvulling en vooral gerichte begeleiding van de trainer. Daardoor kreeg ik het gevoel dat ik eigenaar was van mijn eigen leerproces op die dag.

Trainingslocatie Meeting Plaza is perfect gelegen midden in Hoog Catharijne dus erg goed bereikbaar.
" - 15-09-2018 14:14

"De lesdag BC1 was een heerlijke, actieve start van mijn Leergang Teamcoach. In eerste instantie had ik mijn bedenkingen bij de grote groe… alles lezen - 15-09-2018 14:14

starstarstarstarstar_border
Else de Haan
8
Agile Lean Teamcoaching: Agile en de 5 KSF's als basis

"Bijzonder leerzame dag o.l.v. een ervaren trainer die de bestudeerde literatuur consequent aanschouwelijk maakte met zijn interventies in de groep. Hele fijne en veilige sfeer in de groep. Veel kunnen oefenen in subgroepen waarbij door de groepsgrootte de begeleiding van de trainer helaas wat beperkt was. Locatie en lunch waren prima." - 13-09-2018 10:30

"Bijzonder leerzame dag o.l.v. een ervaren trainer die de bestudeerde literatuur consequent aanschouwelijk maakte met zijn interventies in de… alles lezen - 13-09-2018 10:30

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Beantwoorde vragen

Coach Boulevard heeft 4 vragen beantwoord.

Extra kenmerken

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 73.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 91.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!