Keuzehulp AdviesvaardighedenWaarom adviesvaardigheden een goede keuze is

 • trending_up Word beter in het overbrengen van jouw advies
 • trending_up Stem gesprekken beter af op de gesprekspartner
 • trending_up Schat situaties beter in en zorg voor een succesvolle uitkomst
 • trending_up Word beter in het presenteren van jouw advies als aantrekkelijkere oplossing

Het grootste aanbod adviesvaardigheden trainingen en cursussen van NL

adviesvaardigheden trends

Op Springest vind je het grootste aanbod aan trainingen in Adviesvaardigheden. We begrijpen dat ons aanbod overweldigend is. Op deze pagina leggen we de verschillen uit tussen bijvoorbeeld een training in Gesprekstechnieken en een training in Consultancy. Gebruik de Adviesvaardigheden keuzehulp om de training te vinden die bij jou past!

Advies geven is voor velen onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Het kan gaan om advies aan externe klanten, directe collega’s of afdelingen binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Een cursus of training in adviesvaardigheden helpt je om jouw advies beter over te brengen. Naast het geven van het initiële advies is een implementatietraject voor veel adviseurs ook onderdeel van de werkzaamheden. Je begeleidt dan de verandering binnen de organisatie middels het geven van advies. Het verschil tussen adviseren en managen is dat de manager over directe macht en middelen beschikt, een adviseur heeft dat niet.

Er zijn veel verschillende beroepen waarin je een adviserende rol kan hebben. Vanzelfsprekend zijn dat de beroepsmatige adviseurs en consultants. Maar denk hierbij ook aan: accountants, beleidsmedewerkers en zelfs uitvaartondernemers. Binnen deze en andere beroepen adviseer je de (potentiële) klant over een product of uitvoering.

In deze keuzehulp lees je meer over de leerproducten voor adviesvaardigheden om jouw kennis uit te breiden en je vaardigheden te verbeteren.

Op deze pagina:

 1. Adviesvaardigheden algemeen: algemene leerproducten voor beginners en gevorderden.
 2. Gesprekstechnieken: voer sterkere en overtuigendere adviesgesprekken.
 3. Consultancy: succesvol adviseren vanuit jouw expertise.
 4. Beïnvloeden: vergroot jouw invloed tijdens adviesgesprekken en vergroot je kans op een succesvolle uitkomst.

Welke leerproducten zijn er voor Adviesvaardigheden?

Het geven van advies doe je vanuit een vakinhoudelijke deskundigheid. Advies geef je om de opdrachtgever verder te helpen met zijn of haar situatie. Adviseren is niet makkelijk. Jouw ideeën en advies worden door anderen geïmplementeerd. Hier komen meerdere vaardigheden bij kijken.

adviesvaardigheden

1. Wil jij jouw vaardigheden in het geven van advies verbeteren?

Wil je graag jouw adviesvaardigheden verbeteren of een basis leggen? Dan vind je wat je zoekt onder de algemene adviesvaardigheden leerproducten. Er zijn veel trainingen en cursussen beschikbaar. Van basiscursussen tot specifieke onderwerpen als communicatie, intern advies, strategisch adviseren en nog veel meer.

Kenmerken adviesvaardigheden trainingen:

 • Start met advies geven door een basis training te volgen
 • Trainingen duren gemiddeld 1 tot 2 dagen
 • Trainingen en cursussen zijn beschikbaar voor veel werkvelden

Bekijk de adviesvaardigheden trainingen


gesprekstechnieken

2. Gesprekstechnieken: wil jij overtuigender overkomen tijdens gesprekken?

Een groot onderdeel van adviesvaardigheden is natuurlijk de verbale communicatie − het gesprek zelf. Als je graag beter wilt worden in het gesprek zelf, dan zijn gesprekstechnieken de sleutel tot verbetering. Middels een training of cursus werk je aan goed overkomen, mensen overtuigen en beter leren luisteren tijdens een gesprek. Leren luisteren is een apart onderwerp, alle leerproducten daarvan vind je hier.

Kenmerken gesprekstechnieken cursussen:

 • Er zijn algemene cursussen gesprekstechnieken beschikbaar en ook veel toegepaste cursussen op specifieke onderwerpen
 • De cursus duurt gemiddeld 1 dag
 • Cursussen gesprekstechnieken zijn beschikbaar op MBO en HBO niveau

Bekijk de cursussen gesprekstechnieken


consultancy

3. Consultancy: wil jij advies geven op basis van jouw vakkennis en ervaring?

De consultant is een specialist in een bepaald vakgebied en geeft daarover advies. Een adviseur kan bij een adviesbureau werken, zelfstandig ondernemer zijn of bij een organisatie in een adviserende positie werken. Enkele voorbeelden van consultants zijn; belastingadviseur, juridisch adviseur, managementconsultant of een bouwkundig adviseur.

Ben jij een specialist in een bepaald vakgebied en wil je andere bedrijven graag hierover adviseren? Dan is een opleiding tot consultant iets voor jou.

Kenmerken consultancy opleidingen:

 • Word een gecertificeerd consultant
 • Consultancy leerproducten duren gemiddeld 2 tot 3 dagen
 • Verbeter jouw adviesvaardigheden

Bekijk de consultancy opleidingen


Beïnvloeden

4. Beïnvloeden: wil jij meer controle hebben over de uitkomst van een gesprek?

Effectief beïnvloeden is een specifiek onderdeel van adviesvaardigheden waarbij je richt op het overtuigen van jouw gesprekspartner. Er zijn verschillende methodes en theorieën om mee te werken. Wil je werken aan het overtuigen en beïnvloeden tijdens adviesgesprekken? Dan is een cursus beïnvloeden de juiste keuze voor jou.

Kenmerken cursussen effectief beïnvloeden:

 • Het niveau van de cursussen loopt uiteen van beginner tot gevorderde
 • Een cursus beïnvloeden duurt gemiddeld 1 tot 2 dagen
 • Word beter in het beïnvloeden, ook als adviseren niet je hoofdtaak is

Bekijk de cursussen effectief beïnvloeden


keyboard_arrow_upTerug naar boven

Ervaringen van anderen met adviesvaardigheden

starstarstarstarstar_half
Margreet van Loenen
9
Adviesvaardigheden

"Goede training waarin ik geleerd heb hoe ik breder en vanuit meer invalshoeken naar een adviessituatie kan kijken en daarin kan handelen. Ook praktisch geleerd hoe ik met bepaalde lastige situaties kan omgaan." - 4 maanden geleden

"Goede training waarin ik geleerd heb hoe ik breder en vanuit meer invalshoeken naar een adviessituatie kan kijken en daarin kan handelen. Oo… alles lezen - 4 maanden geleden

Marieke Wijbenga
starstarstarstarstar_half
Marieke Wijbenga Marieke Wijbenga
Nu beschikbaar: Verandermanager met integrale aanpak | ICT | Circulaire Bedrijfsvoering | Scrum PSM I | LSS Green belt | Prince2
9
Consulting Skills in teamverband

"De Core skills of Consulting skills training betekende voor mij een vliegwiel voor teamvorming en samenwerking. Hoe zorg je ervoor dat teams beter gaan samenwerken? Dat zit 'm toch vooral in communicatie, veiligheid, elkaar (willen) kennen, snappen waar je samen voor staat en gaat, en samen zorgen dat iedereen aangehaakt blijft.
Als je begrijpt door welke filters communicatie gaat en hoe anders iemand iets kan opvatten of denkt, weet je ook wat je moet doen om elkaar wel te begrijpen, van elkaar te leren en de diverse krachten te bundelen. Vaardigheden daarbij zijn gepaste communicatiemiddelen gebruiken, feedback geven en ontvangen, elkaar aanspreken, uit je comfort zone stappen, ruimte geven aan elkaar, elkaars kracht respecteren en inzetten. Dat alles komt aan bod in deze intensieve training.
De theorie maak je je eigen tijdens de vele oefeningen en weer terug op kantoor is alles direct toepasbaar.
Sterk aan te raden training! " - 6 maanden geleden

"De Core skills of Consulting skills training betekende voor mij een vliegwiel voor teamvorming en samenwerking. Hoe zorg je ervoor dat teams… alles lezen - 6 maanden geleden

starstarstarstarstar
Sadhana Asosingh
Driver Desk Officer
10
Klant- en servicegericht telefoneren/Efficiënte telefonische service- en advies gesprekken/ Telefoontraining

"Superleuke en leerzame training! De training is echt op maat gemaakt. Veel goede tips gekregen, die ik zeker goed kan gebruiken in de praktijk. Rogier is een hele fijne enthiousaste trainer en weet de feedback goed te onderbouwen. Ook de power coaching heb ik veel aan gehad. Fijn dat er zoveel persoonlijke aandacht wordt besteed aan je. " - 8 maanden geleden

"Superleuke en leerzame training! De training is echt op maat gemaakt. Veel goede tips gekregen, die ik zeker goed kan gebruiken in de prakti… alles lezen - 8 maanden geleden

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
Strategisch adviseren

"Leuke training gehad in een kleine groep. Tot mijn verbazing leerde ik ook veel over mezelf. Strategisch adviseren gaat niet om het geven van een strategisch advies, maar hoe je je advies op een strategische manier brengt. Het was een zeer praktijkgerichte cursus met vooral veel praktijkoefeningen in plaats van vooral veel droge theorie. Een aanrader!" - 2 maanden geleden

"Leuke training gehad in een kleine groep. Tot mijn verbazing leerde ik ook veel over mezelf. Strategisch adviseren gaat niet om het geven va… alles lezen - 2 maanden geleden
keyboard_arrow_upTerug naar boven

142.650 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 77.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 142.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!