Online Masterclass Creativiteit en Innovatie

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats

Online Masterclass Creativiteit en Innovatie

Competence Factory
Logo van Competence Factory
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Competence Factory heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 1.216 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #1 in Marketing en #2 beste grote opleider.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #3 in Marketing.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Virtuele locatie: Zoom
21 dec. 2021 tot 28 dec. 2021
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
17 mrt. 2022 tot 24 mrt. 2022
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
22 jul. 2022 tot 29 jul. 2022
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
21 okt. 2022 tot 28 okt. 2022
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
16 dec. 2022 tot 23 dec. 2022
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
4 apr. 2023 tot 11 apr. 2023
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
21 jul. 2023 tot 28 jul. 2023
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
19 sep. 2023 tot 26 sep. 2023
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
28 nov. 2023 tot 5 dec. 2023

Beschrijving

In de huidige periode is veel van wat we kenden en voor lief namen op losse schroeven komen te staan. Ondernemers, ZZP'ers en managers moeten snel hun business (model) heruitvinden om geld te blijven verdienen. Anderen zien nieuwe kansen en willen deze optimaal benutten. Maar hoe kan je creatief zijn als je ook gestrest bent tijdens deze coronacrisis? En hoe zet je je ideeën om in praktijk? In deze training bieden we je technieken om alleen of met anderen creatieve output te leveren. In twee creatieve sessies leer je denktechnieken om te innoveren en jezelf (en je business) aan te passen aan nieuwe situaties. Juist nu is het belangrijk om je creatieve potentie ten volle te benutten. Leer in …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

In de huidige periode is veel van wat we kenden en voor lief namen op losse schroeven komen te staan. Ondernemers, ZZP'ers en managers moeten snel hun business (model) heruitvinden om geld te blijven verdienen. Anderen zien nieuwe kansen en willen deze optimaal benutten. Maar hoe kan je creatief zijn als je ook gestrest bent tijdens deze coronacrisis? En hoe zet je je ideeën om in praktijk? In deze training bieden we je technieken om alleen of met anderen creatieve output te leveren. In twee creatieve sessies leer je denktechnieken om te innoveren en jezelf (en je business) aan te passen aan nieuwe situaties. Juist nu is het belangrijk om je creatieve potentie ten volle te benutten. Leer in te tunen met je creatieve stroom en maak van je creativiteit een kracht. 

In deze Online Masterclass maak je kennis met verschillende creatieve denktechnieken zoals de TRIZ-methodiek, zapstorm, mindful vs. mindwandering creativiteit, omgaan met je innerlijke criticus, meditatie en visualisatie. Je leert onderscheid te maken tussen gewone ideeën en originele ideeën. Daarnaast leer je het realiseerbare (korte termijn) van de (nog) niet realiseerbare ideeën (lange termijn) te scheiden.  

Je ontwikkelt aan de hand van verschillende creativiteitstechnieken een ‘creative mindset’. Aan de hand van van inspirerende praktijkvoorbeelden word je eerst meegenomen door de theorie, maar je gaat het grootste deel zelf aan de slag.

Programma van de training Online Masterclass Creativiteit en Innovatie

Online sessie 1

  • Brainstormen: Brainstormen kan heel erg productief zijn. Maar hoe schep je de juiste voorwaarden voor een brainstorm? En hoe formuleer je een brainstormvraag? Daar gaan we op inzoomen. We brainstormen over een voor jou relevante vraag.
  • Convergeren en divergeren: aan de hand van de techniek van het convergeren en divergeren kies je jouw ideeën en vertaal je deze naar de praktijk.
  • Je krijgt een overzicht van creatieve denktechnieken die je kunt gebruiken
  • De innerlijke criticus: je kent allemaal dat stemmetje in je hoofd dat tegen je praat. Hoe leer je omgaan met je innerlijke criticus? Met behulp van een aantal technieken leer je deze stem in je hoofd de mond te snoeren.

Online sessie 2

  • Group genius: In dit onderdeel leer je hoe kun je de creativiteit in een groep kunt optimaliseren.
  • Mindful creativiteit versus mind-wandering creativiteit: de theorie en het onderzoek dat is gedaan naar deze concepten geven je inzicht in hoe je jouw creativiteit een boost kan geven. Door middel van concrete oefeningen ga je aan de slag met de ideeën-stroom in je hoofd.
  • Visualisatie: een veelgebruikte techniek voor het bevorderen van creativiteit is visualisatie. Wat gebeurt er precies in de hersenen als we visualiseren? En wat maakt visualisatie zo krachtig? Als ik zeg: ‘denk aan een roze boom’, dan lichten die hersendelen op die ook oplichten wanneer we daadwerkelijk een roze boom zouden zien. Onze hersenen maken geen verschil tussen ingebeeld en echt. Dit gegeven leer je in te zetten om je ideeën te realiseren. 

Belangrijk advies bij de keuze van je opleiding;

  • Verifieer de naam van het opleidingsinstituut vooraf aan de boeking door op ‘klachten’ en of  ‘reviews' te zoeken in bijvoorbeeld Google.
  • Is de prijs all in? Wat zijn de bijkomende kosten (lunches, reprorechten en of  arrangementskosten).
  • Waar vind de training plaats 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Competence Factory, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.