Vaardigheden voor Reliability & Maintenance Engineering

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Vaardigheden voor Reliability & Maintenance Engineering

CoThink - The Problem Solvers
Logo van CoThink - The Problem Solvers

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placePostiljon Veluwemeer Amersfoort Putten (Gld)
22 sep. 2022 tot 12 mei. 2023
Toon rooster
event 22 september 2022, Postiljon Veluwemeer Amersfoort Putten (Gld), maandelijks 2 dagen

Beschrijving

Wie creëert overzicht en wie knoopt de touwtjes aan elkaar? Wie maakt de verbinding tussen de specialisten en wie kijkt er goed naar de toegevoegde waarde van verbeteringen?

Wie wil zijn vaardigheid en zelfvertrouwen verder ontwikkelen?


Al bijna 20 jaar geleden ontwikkelde CoThink in samenwerking met de NVDO de leergang voor Reliability & Maintenance Engineering. De visie op de rol als verbeteraar in Asset- & Maintenance Management heeft zich in die tijd duidelijk bewezen en vormt nog steeds de basis voor deze leergang. Een verbeteraar die niet alleen handelt vanuit eigen inhoudelijke techische expertise, maar die in staat is een faciliterende rol te pakken.Door de verbinding te maken en v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Service engineer, Reliability Engineering (SRE), Engineering, ITIL Service Manager en Service management.

Wie creëert overzicht en wie knoopt de touwtjes aan elkaar? Wie maakt de verbinding tussen de specialisten en wie kijkt er goed naar de toegevoegde waarde van verbeteringen?

Wie wil zijn vaardigheid en zelfvertrouwen verder ontwikkelen?


Al bijna 20 jaar geleden ontwikkelde CoThink in samenwerking met de NVDO de leergang voor Reliability & Maintenance Engineering. De visie op de rol als verbeteraar in Asset- & Maintenance Management heeft zich in die tijd duidelijk bewezen en vormt nog steeds de basis voor deze leergang. Een verbeteraar die niet alleen handelt vanuit eigen inhoudelijke techische expertise, maar die in staat is een faciliterende rol te pakken.Door de verbinding te maken en vertrouwen te creëren tussen collega’s en andere experts weet hij de juiste kennis en ervaring boven water te krijgen. De basis voor robuuste verbeteringen.

Het hanteren van een gestructureerde aanpak is daarbij van groot belang. Daarom wordt de deelnemer vaardig in de beste methoden en leert hij hoe en wanneer deze methoden te gebruiken voor de vraagstukken in Asset- & Maintenance Management. Maar de deelnemer leert daarbij ook hoe collega’s te betrekken, om groepen te faciliteren en te motiveren. Uiteraard speelt inbedding van de RE of ME in de organisatie een belangrijke rol. Tijdens de leergang wordt daarnaast veel aandacht besteed aan voorwaarden voor succesvolle implementatie. Niet alleen de ‘harde’, maar ook de ‘hardnekkige’ kant krijgt ruimschoots aandacht. Deelnemers werken tijdens de leergang aan eigen projecten zodat de training zich ruimschoots terugverdient

Hoewel de leergang R&ME al bijna 20 jaar een groot succes is binnen het opleidingsaanbod van de NVDO, staat ook de ontwikkeling van deze leergang niet stil. Met een deels vernieuwd programma blijft het een onmisbaar onderdeel in de persoonlijke ontwikkeling van iedere (toekomstige) reliability- of maintenance engineer. 

Doel


Tijdens de leergang ligt de nadruk op het verwerven van vaardigheden:

  • Vaardigheid in methoden voor het effectief en efficiënt oplossen en voorkomen van storingen en problemen, om de prestaties van assets te verbeteren, zoals methoden voor Root Cause Analyse (RCA), Reliability Centred Maintenance (RCM) en predictive maintenance;
  • Vaardigheid in methoden voor het verbeteren van onderhoudsprocessen, zoals methoden voor lean maintenance;
  • (Inter)persoonlijke vaardigheden om persoonlijke effectiviteit in de rol als R&ME te vergroten, zoals het onbevangen kunnen leiden van verbetergroepen.

De leergang R&ME is erop gericht dat de deelnemers beter in staat zijn een faciliterende rol te vervullen, als spin in het web van continu verbeteren. Het resultaat is dat zij gestructureerd en systematisch verbeterprojecten begeleiden. Met andere woorden; de deelnemers worden “kampioen” in aanpak en methoden, in het ondersteunen van teams bij het kritisch analyseren van vraagstukken en het zoeken naar creatieve oplossingen. Meer generalist dan specialist!

Na afloop van de leergang beschikt de organisatie over een doelgerichte, slagvaardige verbeteraar in Asset- & Maintenance Management.

De opbouw van de leergang

De leergang bestaat uit 8 inhoudelijke modulen die verspreid aan de orde komen. 

Module 1;         Inleiding en oriëntatie op rol Reliability- en Maintenance Engineering

Module 2;        Vaardigheden voor het oplossen van problemen en root cause analyse (Event Mapping, ProbleemAnalyse, Human Factor Analyse)

Module 3;         Facilitatorvaardigheden en ontwikkeling persoonlijke effectiviteit (incl. Whole Brain Thinking)

Module 4;         Vaardigheden voor Lean Maintenance

Module 5;        Theorie en methoden onderhoudstechnologie voor Asset Management

Module 6;         Vaardigheden voor voorkomen problemen (RisicoAnalyse, FMEA/FMECA, RCM)

Module 7;        Data-analyse voor Root Cause Analyse en Predictive Maintenance

Module 8;         Effectieve implementatie van de R&ME functie

Er wordt tijdens deze leergang gestreefd naar maximale transfer van getrainde vaardigheden naar de eigen werkplek:

  • Direct leidinggevenden zijn bij de eerste als de laatste trainingsdag aanwezig, zodat zij ontdekken hoe zij de beste voorwaarden kunnen creëren voor een maximaal rendement;
  • Tijdens de leergang wordt onder begeleiding van de trainers gewerkt aan een eigen project waarbinnen de getrainde methoden en principes direct worden toegepast. Daardoor wordt niet alleen op eigen vraagstukken geoefend maar direct gewerkt aan verbetering van Asset- & Maintenance Management prestaties;
  • Deelnemers faciliteren ook (als onderdeel van de training) een vraagstuk bij de organisatie van een andere deelnemer, in aanwezigheid van een coach van CoThink, om een unieke ervaring op te doen en nog meer  vertrouwen te krijgen in de toepassing van getrainde vaardigheden, zelfs in onbekende situaties.

Aan de leergang is een certificaat verbonden. Op basis van bewezen vaardigheid en inzet wordt deze uitgereikt met het predicaat brons, zilver of goud. Na certificering kunnen deelnemers toetreden tot de actieve groep van oud deelnemers (alumni R&ME).

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.