Information Security Foundation based on ISO/IEC 27001 (ISFS)

Niveau
Tijdsduur
Logo van CVA Informatica Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 CVA Informatica Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

CVA Informatica Opleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Almere / Lelystad, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Roermond, Rotterdam, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

De doelstelling van de cursus Information Security Foundation based on ISO/IEC 27001 (ISFS) is het verschaffen van kennis en informatie over informatiebeveiliging en de daarmee gepaard gaande risico's in een organisatie. De cursus is bedoeld voor iedereen die in een organisatie te maken krijgt of verantwoordelijk is voor informatiebeveiliging, bijvoorbeeld managers, database-beheerders, functioneel beheerders, product managers en gebruikers van ICT-producten en systemen. In deze cursus staat basiskennis op het gebied van informatiebeveiliging centraal. Om succesvol aan deze cursus deel te kunnen nemen is enige voorkennis op het gebied van hardware, software, communicatievoorzieningen en orga…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De doelstelling van de cursus Information Security Foundation based on ISO/IEC 27001 (ISFS) is het verschaffen van kennis en informatie over informatiebeveiliging en de daarmee gepaard gaande risico's in een organisatie. De cursus is bedoeld voor iedereen die in een organisatie te maken krijgt of verantwoordelijk is voor informatiebeveiliging, bijvoorbeeld managers, database-beheerders, functioneel beheerders, product managers en gebruikers van ICT-producten en systemen. In deze cursus staat basiskennis op het gebied van informatiebeveiliging centraal. Om succesvol aan deze cursus deel te kunnen nemen is enige voorkennis op het gebied van hardware, software, communicatievoorzieningen en organisatiekunde een pré. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: Basisbegrippen van informatie en beveiliging. Dreigingen en risico's. De CIA (BiV) triad voor informatiebeveiliging. Risicoanalyse, risicobeperking en hun onderlinge samenhang. De onderdelen van een bedreigingenanalyse. Maatregelen. De organisatie van de informatiebeveiliging. Aanpak en organisatie. Het nemen van beveiligingsmaatregelen. Het proces informatiebeveiliging. Calamiteit en calamiteitenplan en de samenhang met de continuïteit van de IT-dienstverlening. Wet- en regelgeving op het gebied informatiebeveiliging: GDPR en AVG. Standaarden voor informatiebeveiliging (ISO 27001 en ISO 27002). De onderdelen van een informatiebeveiligingsplan. Juridische aspecten die gevolgen hebben voor de informatiebeveiliging. Hoe om te gaan met datalekken?

Al onze cursussen kunnen zowel klassikaal, individueel als online vanuit ons virtuele klaslokaal worden verzorgd. Ook alle examens kunnen op locatie, bij ons of online worden afgenomen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met CVA Informatica Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.