Medezeggenschap & zelforganisatie

Type product
Trainer
Stefan George Lightfoot
Logo van Danthe - Participatie in besluitvorming

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Er is al een tijd een trend richting het werken met zelfsturende teams en we zien deze trend nu ook terug in de publieke sector. Zelfmanagement of zelforganisatie wordt aangedragen als een alternatief type van sturing voor bureaucratische organisaties die met complexe en dynamische omstandigheden moeten omgaan. Maar wat is het nu precies? In deze cursus beantwoorden we deze vraag en besteden we aandacht aan de sterke en minder sterke punten van zelforganisatie en de rol van de medezeggenschap in deze wezenlijk andere vorm van organiseren. De huidige denkbeelden over organisaties en zelfsturing hebben gevolgen voor de medezeggenschap. De oude en vertrouwde manier werkt niet altijd meer en med…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Er is al een tijd een trend richting het werken met zelfsturende teams en we zien deze trend nu ook terug in de publieke sector. Zelfmanagement of zelforganisatie wordt aangedragen als een alternatief type van sturing voor bureaucratische organisaties die met complexe en dynamische omstandigheden moeten omgaan. Maar wat is het nu precies? In deze cursus beantwoorden we deze vraag en besteden we aandacht aan de sterke en minder sterke punten van zelforganisatie en de rol van de medezeggenschap in deze wezenlijk andere vorm van organiseren. De huidige denkbeelden over organisaties en zelfsturing hebben gevolgen voor de medezeggenschap. De oude en vertrouwde manier werkt niet altijd meer en medezeggenschapsraden moeten zich regelmatig beraden over hun eigen rol en positie hun positie ten opzichte van zowel management als medewerkers.

Aan het einde van de cursus weet u de achtergronden en mechanismen van zelforganisatie en bent u in staat om bij de vele verschillende besluitvormingsprocessen de medezeggenschap goed te positioneren. U heeft handvatten om de medezeggenschap, participatie, en zelforganisatie elkaar te laten versterken en bij te dragen aan een goede besluitvorming.

De adviseurs/opleiders van Danthe zijn allemaal geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en opgenomen in het MZ-register voor medezeggenschapstrainers. Danthe is SCOOR (Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden) gecertificeerd.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.