Data Transformeren met R en de Tidyverse

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jeroen Janssens
Logo van Data Science Workshops B.V.
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 Data Science Workshops B.V. heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 50 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #2 beste trainer.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Data Science Workshops B.V. biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Introductie

In deze eendaagse hands-on workshop leidt RStudio-gecertificeerde instructeur Jeroen Janssens je door het zogenaamde Tidyverse om data te transformeren. De Tidyverse is een ecosysteem van R-pakketten die een onderliggende ontwerpfilosofie, grammatica en datastructuren delen.

We beginnen bij het begin, met het importeren van CSV-gegevens met readr en spreadsheets met readxl. We zullen de belangrijkste functies van dplyr en tidyr behandelen voor data transformaties en opschoning. We zullen ook kijken naar het omgaan met datums, factoren en tekstuele data, specifiek met behulp van respectievelijk de pakketten lubridate, forcats en stringr. Merk op dat deze workshop ggplot2 niet beha…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data science met R, R, Big Data, Data Analyse en Data Science.

Introductie

In deze eendaagse hands-on workshop leidt RStudio-gecertificeerde instructeur Jeroen Janssens je door het zogenaamde Tidyverse om data te transformeren. De Tidyverse is een ecosysteem van R-pakketten die een onderliggende ontwerpfilosofie, grammatica en datastructuren delen.

We beginnen bij het begin, met het importeren van CSV-gegevens met readr en spreadsheets met readxl. We zullen de belangrijkste functies van dplyr en tidyr behandelen voor data transformaties en opschoning. We zullen ook kijken naar het omgaan met datums, factoren en tekstuele data, specifiek met behulp van respectievelijk de pakketten lubridate, forcats en stringr. Merk op dat deze workshop ggplot2 niet behandelt; daarvoor raden we onze eendaagse workshop Data Visualisatie met R en ggplot2 aan.

Aan het einde van deze workshop heb je een goed begrip van het Tidyverse ecosysteem en kun je veel van zijn pakketten toepassen op je eigen data.

Programma

 • Het concept van tidy data
 • Rijen filteren
 • Kolommen selecteren
 • Waarden vervangen
 • Omgaan met missende waarden
 • Kolomnamen opschonen
 • Groepen maken
 • Samenvattende statistieken berekenen
 • Draaitabellen maken
 • Omgaan met datums, factoren en tekstuele gegevens

Voorkennis

Er wordt van je verwacht dat je enige ervaring hebt met programmeren in R en RStudio. Onze workshop Inleiding tot programmeren in R is een optie die je daarbij kan helpen.

Voorbereiding

Deelnemers wordt vriendelijk verzocht om voor aanvang van de workshop de volgende zaken te installeren:

 • R versie 4.0 of hoger
 • RStudio v1.3 of hoger
 • De nieuwste versie van de Tidyverse, door het uitvoeren van: install.packages("tidyverse"), dependencies = TRUE)

Klanten

Wij hebben eerder deze workshop verzorgd voor:

 • DPD
 • Dutch Institute for Clinical Auditing
 • EQUATE Petrochemical Company ركة ايكويت للبتروكيماويات
 • Gemeente Nijmegen
 • KPN
 • T-Mobile

Recensies

"Data Science Workshops organised for KPN a ten-week course on Data Science with R. The combination of training, on-site coaching, and remote support ensured that our analysts are applying the new knowledge and skills in their daily projects. For instance, they're now capable to implement complex predictive models using R. We're looking forward to the follow-up course on Advanced Machine Learning."

--Wouter Egberink, Manager Commercial Analytics, KPN

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Jeroen Janssens - Principal Instructor
Jeroen Janssens
Principal Instructor
9,5

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.