Opleiding Professioneel Coach

Niveau
Tijdsduur
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 195 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,7
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Coach
Gebaseerd op 54 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Ralph van de Voorde
starstarstarstarstar_half
Ralph van de Voorde
Professioneel Coach • Provocatief • Verbindend • Aandacht • Realistisch • Doelgericht • Motiverend • Nieuwsgierig • Passie •
9
Opleiding Professioneel Coach

"Begonnen aan de opleiding Professioneel Coach met als eerste doel mezelf te coachen. Nou dat dit gelukt is behoeft geen verdere uitleg. Ik heb er zo veel meer geleerd dan dat ik voor die tijd verwacht had en hoe. En voelde dit altijd gemakkelijk nee zeker niet. Wat moest regelmatig uit mijn comfortzone. Maar goed het was het allemaal waard. En dan ga ik niet alleen weg met een diploma professioneel coach maar wellicht veel belangrijker ik ben zo veel rijker en completer. Op naar nog veel opleidingen bij de Academie." - 14-12-2018 13:56

"Begonnen aan de opleiding Professioneel Coach met als eerste doel mezelf te coachen. Nou dat dit gelukt is behoeft geen verdere uitleg. Ik h… alles lezen - 14-12-2018 13:56

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Academie voor Innovatief Trainen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Beroepsopleiding Professioneel Coach 

De Opleiding tot Professioneel Coach bestaat uit:

 1. 2 Basisopleidingsdagen 
 2. 4 dagen Verdiepingsmodules met keuzevakken (2 x 2 dagen) 
 3. 2 Eindexamendagen (oefendag + examendag)

Optioneel: Grensverleggend Trainen/Coachen Marrakech

A. 2 Basisdagen

De beroepsopleiding Professioneel Coach start met 2 intensieve Basisdagen (totaal 5 dagdelen). Tijdens deze dagdelen leer je de basisvaardigheden van het coachen en onderzoek je waar jouw kracht en talent als coach ligt. Je leert nieuwe tools en werkvormen om dynamisch en inspirerend te coachen. Je maakt kennis met verschillende stijlen van coaching en je leert hoe je een coachsessie opbouwt. 

B. Verdiepi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Business coaching, Loopbaancoaching, Coachend Leidinggeven en Teamcoaching.

Beroepsopleiding Professioneel Coach 

De Opleiding tot Professioneel Coach bestaat uit:

 1. 2 Basisopleidingsdagen 
 2. 4 dagen Verdiepingsmodules met keuzevakken (2 x 2 dagen) 
 3. 2 Eindexamendagen (oefendag + examendag)

Optioneel: Grensverleggend Trainen/Coachen Marrakech

A. 2 Basisdagen

De beroepsopleiding Professioneel Coach start met 2 intensieve Basisdagen (totaal 5 dagdelen). Tijdens deze dagdelen leer je de basisvaardigheden van het coachen en onderzoek je waar jouw kracht en talent als coach ligt. Je leert nieuwe tools en werkvormen om dynamisch en inspirerend te coachen. Je maakt kennis met verschillende stijlen van coaching en je leert hoe je een coachsessie opbouwt. 

B. Verdiepingsmodules

Naar aanleiding van jouw keuzevakken (zie hieronder), ga je 2 x 2 dagen intensief aan de slag met verschillende coachingsmethodes. Je geeft zelf aan van welke methodes je meer wil leren, bijv. intuïtief coachen, systemisch coachen, coachen met creatieve middelen, coachen met modellen, loopbaan coaching, provocatief coachen, oplossingsgericht coachen, etc.

Als je zelf nog niet specifiek een idee hebt welke methodes interessant voor jou zijn, kan je ook kiezen voor het Coachings Inspiratie Pakket. Hiermee krijg je een introductie van allerlei coachingstechnieken en kun je onder leiding van onze docenten onderzoeken wat het beste bij jou past.

Coachingsvakken

Gedurende de 4 moduledagen (2 x 2 dagen) kan je kiezen uit de nu volgende Coachingsvakken. Dit kan je bij inschrijving aangeven.

 1. Intuïtief Coachen
 2. Coachen met het Grow-model
 3. SMART coachen
 4. Eigen stijl ontwikkelen en Coachen met Acteurs
 5. Provocatief Coachen
 6. Oplossingsgericht Coachen
 7. Coachen met Creatieve middelen
 8. Executive Coachen
 9. Relatie Coachen
 10. LIVE Coachen
 11. Persoonlijke ontwikkeling
 12. Mindfulness en Meditatie
 13. Beelddenken en visualisatie
 14. Realisatie coaching
 15. Mindmappen 
 16. Systemisch Coachen
 17. Kleuren Coaching
 18. Talent Coachen
 19. Loopbaan Coachen
 20. Teams Coachen
 21. CreatieRegie

C. Eindexamen

Voor het eindexamen zijn er aan aantal coachgesprekken, waarbij je persoonlijk begeleid wordt door één van de docenten, die je ook feedback geven voordat je aan het eigenlijke eindexamen begint. Je oefent ook een groot aantal gesprekken met trainingsacteurs, voordat je je eindexamen kunt gaan doen. Je eindexamen bestaat o.a. uit een intakegesprek van 30 min. 

Je doet je eindexamen met een trainingsacteur, waarmee je een in intakegesprek doet. Op donderdag 25 april is er een oefendag waarmee je met trainingsacteurs kan oefenen. Het eigenlijke eindexamen is op vrijdag 24 mei. 

Je eindexamen bestaat uit:

 • het maken van je eigen coachprofiel (wat voor soort coach ben jij, met welke vragen wil je als coach werken, welke methodes of werkwijzen passen bij jou?)
 • het voeren van een intakegesprek met een trainingsacteur
 • het maken van een plan van aanpak n.a.v. het coachgesprek

Na afloop van je eindexamen krijg je je certificaat waarmee je direct als coach aan de slag kan.
  

Optie: Grensverleggend Coachen Marrakech

Bij de opleiding inbegrepen is de module Grensverleggend Trainen/Coachen in Marrakech. Deze module is absoluut niet verplicht en ook niet noodzakelijk voor het eindexamen. Het is gewoon een gratis extraatje voor mensen die hun horizon willen verbreden en hun grenzen willen verleggen. We vliegen naar Marrakech, voeren gesprekken in het vliegtuig en komen aan in de stad van de Sprookjes van 1001 Nacht.

Een trainingsmodule voor iedereen die wil weten of wonderen bestaan. Hoe maakbaar is het leven? Wat is transformerend coachen? Wat krijg je mee uit je verleden, je afkomst en je cultuur? Hoe geef je van daaruit creatief vorm aan je eigen leven? Een uitdagende, inspirerende module waarin transformerend en inspirerend coachen een belangrijke rol spelen. Voor mensen die iets bijzonders mee willen maken, ervarend willen leren en willen trainen op één van de meest inspirende plaatsen op aarde.

Tijdens je verblijf in Marrakech slaap je in een Riad midden in de Oude Stad. Er is een mooi dakterras met uitzicht op het Atlasgebergte, heerlijke plekken om gesprekken te voeren en ruime slaapkamers met eigen badkamer. 

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. Niet inbegrepen in deze module zijn de verblijfskosten van € 75 per dag. Dit bedrag is incl. je verblijf in de Riad, transport van en naar het vliegveld, 3 maaltijden per dag en alle drankjes. 

Data: zo 14 - do 18 april

Na de opleiding tot Professioneel Coach

 • kun je als erkend professioneel coach aan de slag.  
 • Je kunt als ZZP-er een eigen praktijk opzetten of samen met anderen een groepspraktijk beginnen of als bedrijfscoach aan de slag binnen een organisatie 
 • Je beschikt over een groot arsenaal aan interventies en coachmethodes
 • Je beheerst meerdere stijlen van coachen, die je al naar gelang de situatie kan toepassen. 
 • Je kunt jezelf als instrument inzetten om het bewustzijn van de ander te vergroten
 • je hebt je eigen authentieke stijl ontwikkeld waarmee je verschillende doelgroepen kunt coachen
 • Je hebt geleerd om de vraag achter de vraag te herkennen, belemmerende overtuigingen bloot te leggen, je hebt geleerd om door te vragen, mee te bewegen, te spiegelen en te confronteren.
 • Je hebt in de opleiding geleerd om zowel met modellen als intuïtief, creatief en/of systemisch te werk te gaan en kunt zo nodig alles met elkaar combineren
 • Je bent in staat om innovatieve, inspirerende coachingssessies te geven om mensen verder te helpen op hun pad.

Data

 1. Start: de eerstvolgende Coachopleiding gaat van start op:
  ● do 3 - vr 4 januari 2019 (vol!) óf
  ● do 10 - vr 11 januari 2019 (vol!) óf
  ● wo 16 - do 17 januari 2019 óf
  ● di 5 - wo 6 februari 2019
 2. Verdiepingsmodules: do 14 en vr 15 februari én do 14 en vr 15 maart 2019
 3. Optionele module Grensverleggend Trainen en Coachen in Marrakech: zo 14 - do 18 april
 4. Eindexamendagen
  ● Oefendag: do 25 april
  ● Eindexamen: vr 24 mei 

Basisopleiding Coachen

Het is ook mogelijk om alleen de 2 Basisdagen van deze opleiding te volgen. Dit speciaal voor mensen die professioneel opgeleid willen worden, maar geen tijd hebben voor een langer opleidingstraject. 

Tijdens de twee Basisdagen (5 dagdelen) leer je de basisvaardigheden van coachen. Je ervaart hoe je interactief, energiek en inspirerend kunt coachen. Je krijgt nieuwe innovatieve tools en werkvormen aangereikt en onderzoekt waar jouw kracht ligt en wat de stijl is die bij jou past. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om dit vak te leren.

Na de Basisopleiding

 • weet je waar je eigen talenten en tekortkomingen liggen
 • heb je de basisvaardigeden om een goed coachgesprek te voeren
 • heb je kennis van nieuwe werkvormen en methodes om mensen te inspireren
 • heb je een nieuwe visie op trainen en coachen

Je kan deze Basisopleiding dus ook als op zichzelf staande opleiding volgen en daarna op ieder willekeurig moment nog kiezen om door te stromen naar de volledige opleiding tot Professioneel Coach met een erkend diploma. Hiervoor heb je minimaal 36 lesuren nodig. Als je de Basisopleiding gedaan hebt wordt die gewoon meegeteld. Je volgt daarna dan nog 2 modules van 2 dagen met verschillende vakken naar keuze, die jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen als coach en je doet je eindexamen.
  

Algemene info

De volledige opleiding is 36 uur (eindexamendag niet meegerekend). Bij 36 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt. Je kunt deze opleiding als een geheel volgen, maar het is ook mogelijk om de Basisopleiding apart te volgen en later de verdiepingsmodules bij te boeken. 

Mocht je al coach zijn, dan is het ook mogelijk om uitsluitend verdiepingsmodules te volgen. Het eindexamen met erkend diploma kan uitsluitend gedaan worden, als je 36 lesuren van de coachopleiding van de Academie voor Innovatief Trainen gevolgd hebt.
 

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door het CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een gratis dag "hoe zet ik mijzelf als coach in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende coaches. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt na elke lesdag thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

8,7
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Coach
Gebaseerd op 54 ervaringen
Ralph van de Voorde
starstarstarstarstar_half
Ralph van de Voorde
Professioneel Coach • Provocatief • Verbindend • Aandacht • Realistisch • Doelgericht • Motiverend • Nieuwsgierig • Passie •
9
Opleiding Professioneel Coach

"Begonnen aan de opleiding Professioneel Coach met als eerste doel mezelf te coachen. Nou dat dit gelukt is behoeft geen verdere uitleg. Ik heb er zo veel meer geleerd dan dat ik voor die tijd verwacht had en hoe. En voelde dit altijd gemakkelijk nee zeker niet. Wat moest regelmatig uit mijn comfortzone. Maar goed het was het allemaal waard. En dan ga ik niet alleen weg met een diploma professioneel coach maar wellicht veel belangrijker ik ben zo veel rijker en completer. Op naar nog veel opleidingen bij de Academie." - 14-12-2018 13:56

"Begonnen aan de opleiding Professioneel Coach met als eerste doel mezelf te coachen. Nou dat dit gelukt is behoeft geen verdere uitleg. Ik h… alles lezen - 14-12-2018 13:56

starstarstarstarstar_half
Denise Hamstra
9
Opleiding Professioneel Coach

"Leren door te ervaren. De intensieve opleiding bood alle mogelijkheden om verschillende soorten van coachen te doen. Om er zo achter te komen wat bij je past. De werkvormen zijn innovatief en verfrissend. De combinatie met oefenen met trainingsacteurs is zeer effectief.
De enneagram module en grensverleggend coachen in Marrakech zijn zeer aan te bevelen. Ze bieden zelfkennis- en ontwikkeling.
" - 09-12-2018 10:05

"Leren door te ervaren. De intensieve opleiding bood alle mogelijkheden om verschillende soorten van coachen te doen. Om er zo achter te kome… alles lezen - 09-12-2018 10:05

starstarstarstarstar_border
Ewa Kuiper
--
8
Opleiding Professioneel Coach

"Dankbaar, gelukkig en trots op mezelf heb ik diploma professional coach gehaald!! In korte tijd ontzettend veel geleerd van een groep bijzondere mensen. De academie is een bron van positieve energie, zeker aan te raden voor iedereen !!!" - 27-04-2018 13:04

"Dankbaar, gelukkig en trots op mezelf heb ik diploma professional coach gehaald!! In korte tijd ontzettend veel geleerd van een groep bijzon… alles lezen - 27-04-2018 13:04

starstarstarstarstar_half
Cas Van den Beld
Director Bioanalysis
9
Opleiding Professioneel Coach

"De opleiding was een zeer bijzondere en inspirerende ervaring, en heeft mij meer gebracht dan ik had kunnen verwachten. De verscheidenheid van het programma was groot, zo ook de verscheidenheid aan docenten.
Het leren door het doen van ervaringen sprak mij zeer aan. Daarbij heb ik zeer goede feedback ontvangen, waarmee ik verder kan. Ik heb me zeer veilig en geborgen gevoeld en alle ruimte gekregen om te groeien en mijzelf te (her)ontdekken. De academie is een verzameling van fantastische en inspirerende mensen, die een mij een prachtig programma op hoog niveau heeft geboden. Maar ook de gastvrijheid, de (familie)sfeer, de prachtige locaties en de heerlijke lunches waren onvergetelijk. " - 23-04-2018 14:30

"De opleiding was een zeer bijzondere en inspirerende ervaring, en heeft mij meer gebracht dan ik had kunnen verwachten. De verscheidenheid v… alles lezen - 23-04-2018 14:30

starstarstarstarstar
Femke Verhoeven
Consultant
10
Opleiding Professioneel Coach

"Leren coachen in een omgeving waar je je veilig en volledig geaccepteerd voelt. Creativiteit, intuïtief, werken met trainingsacteurs, modellen en gesprekstechnieken. In een korte tijd leer je te denken en werken als een professioneel coach onder deskundige begeleiding. Een fantastische mix van theorie en leren door doen.
Je leert ontzettend veel over jezelf, je krijgt inzichten op een respectvolle en warme manier. Een aanrader voor iedereen met interesse in het coachvak!" - 21-04-2018 17:18

"Leren coachen in een omgeving waar je je veilig en volledig geaccepteerd voelt. Creativiteit, intuïtief, werken met trainingsacteurs, modell… alles lezen - 21-04-2018 17:18

starstarstarstarstar_half
Carina Westhoeve
Verpleegkundige
9
Opleiding Professioneel Coach

"Een geweldige opleiding waar je in een korte tijd veel leert maar ook anders in het leven komt te staan. Het personeel gaat voor je. Sfeer is heel persoonlijk niets is teveel. Deze opleiding is een aanrader. Carina" - 18-04-2017 20:38

"Een geweldige opleiding waar je in een korte tijd veel leert maar ook anders in het leven komt te staan. Het personeel gaat voor je. Sfeer i… alles lezen - 18-04-2017 20:38

Frank van Klaveren
starstarstarstarstar_half
Frank van Klaveren
Beschikbaar I Coach I HRM I Interim Management I Bedrijfsvoering
9
Opleiding Professioneel Coach

"Ik heb uit deze opleiding precies gehaald wat ik had verwacht en wat me in het adviesgesprek duidelijk werd. Op de praktijk gericht en gedurende de hele opleiding volledig ondergedompeld. Met het theoretisch kader dat eenvoudig en snel wordt uitgelegd en daarna het intensieve oefenen voel ik me enorm gegroeid en klaar om de rol van coach volledig waar te maken. Super!" - 01-04-2015 20:02

"Ik heb uit deze opleiding precies gehaald wat ik had verwacht en wat me in het adviesgesprek duidelijk werd. Op de praktijk gericht en gedur… alles lezen - 01-04-2015 20:02

starstarstarstarstar
Peter Metselaar
10
Opleiding Professioneel Coach

"Geweldige opleiding, veel interactie, al doende leer je. Maar ook je eigen ik komt in beeld en dat is uiteindelijk het fundament. Hierop werk je naar je eigen stijl. Inspirerende trainers. Aanrader." - 03-12-2014 21:20

"Geweldige opleiding, veel interactie, al doende leer je. Maar ook je eigen ik komt in beeld en dat is uiteindelijk het fundament. Hierop wer… alles lezen - 03-12-2014 21:20

Stein Janssen
starstarstarstarstar
Stein Janssen
Acteur bij toneelgroep sterrenstof
10
Opleiding Professioneel Coach

"Ik heb in november 2014 de beroepsopleiding trainingsacteren gevolgd en ik vond het geweldig.
Heerlijke eten in de pauze, goede sfeer op alle locaties en tijden de les.
De leraren hebben een goed les programma waardoor je perfect veel facetten van het trainingsacteren in beeld krijgt.
Traningsacteur worden? This is the place to be!" - 28-11-2014 12:44

"Ik heb in november 2014 de beroepsopleiding trainingsacteren gevolgd en ik vond het geweldig. Heerlijke eten in de pauze, goede sfeer op al… alles lezen - 28-11-2014 12:44

Ingrid Walrecht
starstarstarstarstar
Ingrid Walrecht
adviseur en coach
10
Opleiding Professioneel Coach

"Een zeer innovatieve en inspirerende opleiding! Echt onderscheidend ten opzichte van andere opleidingsinstituten. De opleiders zijn kundig en uitermate betrokken. Opleiding zorgt er echt voor dat je als cursist volledig in je kracht wordt gezet. Een aanrader!" - 26-11-2014 16:28

"Een zeer innovatieve en inspirerende opleiding! Echt onderscheidend ten opzichte van andere opleidingsinstituten. De opleiders zijn kundig e… alles lezen - 26-11-2014 16:28

starstarstarstarstar
Susanne van de Pas
Marcom adviseur
10
Opleiding Professioneel Coach

"Ik vond de (combi)opleiding Trainer/coach in één woord geweldig! Geen saaie theorielessen onder TL-verlichting! Alleen maar beleving, verwondering en praktijk! De modules in zowel Ibiza als Marrakech waren absoluut onvergetelijk. Je leert er veel meer dan alleen maar het coach/trainers vak.
De Academie voor innovatief trainen is grensverleggend, in elk opzicht. Inspirerende groep mensen!" - 26-11-2014 15:36

"Ik vond de (combi)opleiding Trainer/coach in één woord geweldig! Geen saaie theorielessen onder TL-verlichting! Alleen maar beleving, verwon… alles lezen - 26-11-2014 15:36

starstarstarstarstar
Renee Trijselaar
Projectleider
10
Opleiding Professioneel Coach

"Super inspirerende opleiding, gegeven door geweldige mensen op een prachtige locatie. Ik ben heel blij dat ik dit heb meegemaakt!
Ik kijk stiekem al uit naar een nieuwe opleiding bij jullie…" - 14-07-2014 10:11

"Super inspirerende opleiding, gegeven door geweldige mensen op een prachtige locatie. Ik ben heel blij dat ik dit heb meegemaakt! Ik kijk … alles lezen - 14-07-2014 10:11

starstarstarstarstar_border
Luuk van der Veen
coach
8
Opleiding Professioneel Coach

"De opleiding is echt op de praktijk gericht, is inspirerend en boeiend.
Zeker een aanrader voor degene die niet uit duffe boekjes iets wil leren, maar concreet geholpen wil worden. De omgeving waar de cursus gegeven wordt is stimulerend, evenals de begeleiding." - 16-12-2013 12:01

"De opleiding is echt op de praktijk gericht, is inspirerend en boeiend. Zeker een aanrader voor degene die niet uit duffe boekjes iets wil … alles lezen - 16-12-2013 12:01

starstarstarstarstar
Nienke Gschwend
10
Opleiding Professioneel Coach

"ik vond de opleiding fantastisch, precies wat ik nodig had!!! Bedankt! heel veel praktische ervaringen van vele methodes. Ik vervelde mij nooit. Trainers verschillend, daardoor meer mogelijkheiden. Organisatie top. Locatie goed te bereiken en heel gezellig. Begleiding liefdevol en met aandacht. Nienke
" - 16-12-2013 07:48

"ik vond de opleiding fantastisch, precies wat ik nodig had!!! Bedankt! heel veel praktische ervaringen van vele methodes. Ik vervelde mij no… alles lezen - 16-12-2013 07:48

starstarstarstarstar
ton merkx
--
10
Opleiding Professioneel Coach

"Ik heb deze opleiding gedaan omdat ik vanuit een heel technisch en praktisch beroep (installateur) wil omscholen naar werken met jongeren. In bijzonder korte tijd heb ik enorm veel geleerd. Zoveel dat ik direct met jongeren aan de slag kan. Ik gebruik nu techniek/klussen als coaching middel.
De opleiding heeft me veel inzicht gegeven wat voor soort coach ik ben en met welke coachvragen ik kan werken. " - 10-12-2013 22:55

"Ik heb deze opleiding gedaan omdat ik vanuit een heel technisch en praktisch beroep (installateur) wil omscholen naar werken met jongeren. I… alles lezen - 10-12-2013 22:55

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Opleiding Professioneel Coach

"De opleiding was zeer praktijkgericht en innovatief van opzet. Veel oefenen: met/op elkaar en later in de opleiding met acteurs in opleiding. Persoonlijk zou ik iets meer theorie op prijs hebben gesteld. De deelnemers hadden heel uiteenlopende achtergronden en ideeen over de toepassing van het geleerde in de praktijk wat heel stimulerend was. Het afsluitende examenblok van 2 dagen was de kers op de taart. Naast het examen, krijg je feed back op jouw coach profiel en waren er workshops om meer verdieping te krijgen. Bovenal was het weer zeer innovatief van opzet en gezellig." - 10-12-2013 13:25

"De opleiding was zeer praktijkgericht en innovatief van opzet. Veel oefenen: met/op elkaar en later in de opleiding met acteurs in opleiding… alles lezen - 10-12-2013 13:25

Diana van der Zwet
starstarstarstarstar_border
Diana van der Zwet
Coördinator Servicedesk bij Albron
8
Opleiding Professioneel Coach

"Met plezier en verwondering denk ik terug aan de opleiding Professioneel Coach. Plezier vanwege de goeie sfeer, de vele, leuke oefenmomenten en het enthousiasme waarmee de opleiders bezig zijn met inhoud, vorm en ons, als aankomend coach. Verwondering vanwege het feit, dat je in een relatief korte, intensieve tijd jezelf voelt groeien als mens en coach, waarbij de nadruk ligt op wie je bent en wat je in huis hebt i.p.v. dat je iets of iemand moet worden. " - 03-12-2013 21:52

"Met plezier en verwondering denk ik terug aan de opleiding Professioneel Coach. Plezier vanwege de goeie sfeer, de vele, leuke oefenmomenten… alles lezen - 03-12-2013 21:52

starstarstarstarstar_half
Edward Kniesmeijer
Professioneel coach én sport begeleider, bedrijfsleider bij HOBO hifi Alkmaar
9
Opleiding Professioneel Coach

"Een prachtige opleiding gegeven door prachtige mensen. Tijdens de opleiding staat de ervaring centraal en door het opdoen van deze ervaring neem je de theorie tot je. De grote kracht van de opleiding is dat er ruimte gegeven wordt aan iedereen die deelneemt. Hierdoor kom je heel dicht bij jezelf maar kom je ook heel dicht bij de andere studenten. Dit alles gebeurt in een vertrouwde en veilige omgeving.
Een fantastische ervaring die mij een basis gegeven heeft waarop me verder kan ontwikkelen." - 01-12-2013 16:45

"Een prachtige opleiding gegeven door prachtige mensen. Tijdens de opleiding staat de ervaring centraal en door het opdoen van deze ervaring … alles lezen - 01-12-2013 16:45

Renate Lehle
starstarstarstarstar
Renate Lehle
Trajectbegeleider in de psychiatrie
10
Opleiding Professioneel Coach

"Al een hele tijd was ik op zoek naar een opleiding die bij mij past. Na heel veel googlen kwam ik de website van De Academie terecht. Ik heb veel recensies gelezen en wat ik las beviel mij wel.
Inspiratie, beleving out of the box denken enz sprak mij aan.
Dus eerst voorzichtig een korte trainer/coach opleiding gedaan. Die gaf bij mij het wouw effect. Ipv zo hoort het zo moet je het doen was de nadruk op, ken je zelf en ontdek je eigen kracht. Helemaal iets voor mij. De begeleiding ondersteunde dit proces door zich niet op te dringen, er gewoon te zijn. Helemaal wat bij mij past.

De werkwijze sprak mij zo aan dat ik mij in heb geschreven voor de professioneel coachopleiding.

Ik heb net de professioneel coach opleiding met succes afgerond en super blij dat k dit heb gedaan. De praktische aanpak, je eigen kracht vinden en accepteren en ontwikkelen/ je eigen maken. Je bent oké zoals je bent.
De modules waar je een keuze uit kon maken. Ik heb gekozen voor “Grensoverschrijdend coachen in Marrakesh”. Een ervaring ie ik niet had willen missen !
Aan het team van begeleiders denk ik met diep respect terug. Zij zijn voor mijn een voorbeeld hoe het is als je in je kracht staat en van daaruit werkt. Wat een geweldige organisatie professioneel en heel prettig.
Dank jullie wel.
Welke opleiding je ook kiest, het is een echte aanrader.

Groetjes Renate Lehle Rotterdam
" - 30-11-2013 09:39

"Al een hele tijd was ik op zoek naar een opleiding die bij mij past. Na heel veel googlen kwam ik de website van De Academie terecht. Ik heb… alles lezen - 30-11-2013 09:39

starstarstarstar_halfstar_border
Theo Geurts
Coach
7
Opleiding Professioneel Coach

"De training is vooral praktijkgericht, waardoor deze in mijn ogen zeer geschikt is voor coaches die al wat ervaring hebben, of mensen met een HR of leidinggevende achtergrond." - 03-07-2013 08:59

"De training is vooral praktijkgericht, waardoor deze in mijn ogen zeer geschikt is voor coaches die al wat ervaring hebben, of mensen met ee… alles lezen - 03-07-2013 08:59

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.