Opleiding Professioneel Trainer

Niveau
Tijdsduur
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 195 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,8
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer
Gebaseerd op 57 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Ser Janssen
starstarstarstarstar_half
Ser Janssen
Portefeuillemanager Vastgoed at Gemeente Buren
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone. Ook een inspirerende groep waarmee ik de opleiding heb gedaan. De opleiding heeft me absoluut de middelen en het bewustzijn gegeven om als trainer te werken." - 04-05-2018 08:04

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone.… alles lezen - 04-05-2018 08:04

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Academie voor Innovatief Trainen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Beroepsopleiding Professioneel Trainer 

De Opleiding Professioneel Trainer van de Academie is op dit moment de meest toonaangevende opleiding op dit gebied in Nederland. Je leert er de basisvaardigheden van trainen en je leert er interactief, patroon doorbrekend, vernieuwend en verdiepend trainen.

De opleiding is er met name op gericht om jouw specifieke talent als trainer te ontdekken en je eigen stijl van trainen te ontwikkelen. De verdiepingsmodules bestaan daarom uit keuzevakken, waardoor je zelf kunt aangeven welke vakken interessant zijn voor jou als trainer. Je leert tijdens de opleiding een groot scala aan werkvormen, tools en denktechnieken om mensen te inspireren en op een intera…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en NLP.

Beroepsopleiding Professioneel Trainer 

De Opleiding Professioneel Trainer van de Academie is op dit moment de meest toonaangevende opleiding op dit gebied in Nederland. Je leert er de basisvaardigheden van trainen en je leert er interactief, patroon doorbrekend, vernieuwend en verdiepend trainen.

De opleiding is er met name op gericht om jouw specifieke talent als trainer te ontdekken en je eigen stijl van trainen te ontwikkelen. De verdiepingsmodules bestaan daarom uit keuzevakken, waardoor je zelf kunt aangeven welke vakken interessant zijn voor jou als trainer. Je leert tijdens de opleiding een groot scala aan werkvormen, tools en denktechnieken om mensen te inspireren en op een interactieve, innovatief manier te trainen. Ook is deze opleiding heel geschikt om mensen te begeleiden bij veranderings- en transformatieprocessen en bij reorganisaties.

Kortom, je leert nieuwe manieren om mensen in beweging te krijgen. Om deel te nemen aan deze trainersopleiding moet je wel bereid zijn om oude denkpatronen los te laten en een nieuwe visie op trainen te ontwikkelen.

A. 2 Basisopleidingsdagen

De opleiding start met 2 Basistrainersdagen. Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan je trainingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met basistrainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen, wat is innovatief trainen en waar liggen je persoonlijke talenten en kwaliteiten als trainer en hoe kun je die maximaal benutten?

B. Verdiepingsmodules

Naar aanleiding van jouw keuzevakken (zie hieronder), ga je 2 x 2 dagen intensief aan de slag met verschillende trainingsmethodes. Je geeft zelf aan van welke vakken je interesse hebben, bijv. creatief denken, communicatie,  teamcoaching, systemisch werk, oplossingsgericht trainen, etc. (zie de lijst hieronder).

Als je zelf nog niet specifiek een idee hebt welke vakken interessant voor jou zijn, kan je ook kiezen voor het Trainers-Inspiratie Pakket. Hiermee krijg je een introductie van allerlei trainerstechnieken en kun je onder leiding van onze docenten onderzoeken wat het beste bij jou past en wat je waarvoor kunt inzetten.

Trainersvakken

Gedurende de 4 moduledagen (2 x 2 dagen) kan je kiezen uit de nu volgende Trainersvakken. Dit kan je bij inschrijving aangeven:

1. Creatieve Werkvormen
2. Nieuwe Denktechnieken
3. Trainen met Games
4. Systemisch Werken (Trainen met opstellingen)
5. Rollenspellen spelen
6. Trainen met Trainingsacteurs
7. Leiderschapstrainingen
8. Teams coachen en trainen
9. Transformerend trainen
10. Oplossingsgericht trainen
11. Storytelling
12. Beelddenken en visueel trainen
13. Enneagram
14. Groepsdynamica en omgaan met weerstand
15. Mindmappen en Visueel Trainen
16. Brainstormen en Out of the Box Denken
17. Authentiek spreken en presenteren
18. Feedback en Persoonlijke Stijl
19. Intuïtieve ontwikkeling
20. Mindfulness en Meditatie
21. CreatieRegie

 
C. Eindexamen

Als afsluiting van je opleiding maak je – alleen of samen met iemand anders – een eigen workshop die je op je examendag gaat geven. Hiervoor krijg je van ons een persoonlijke begeleider, die je helpt om de workshop te ontwikkelen en neer te zetten. Op de examenoefendag kan je deze workshop oefenen, krijg je feedback en kan je die gebruiken om je workshop verder te verbeteren. Voor het eigenlijke examen kan je ook vrienden, familie en bekenden uitnodigen om aan je eindexamenworkshop deel te nemen.
Aan het einde van je examendag is de uitreiking van je trainersdiploma, waarmee je direct als trainer aan de slag kunt.

Optie: Grensverleggend Trainen Marrakech


Bij de opleiding inbegrepen is de module Grensverleggend Trainen/Coachen in Marrakech. Deze module is absoluut niet verplicht en ook niet noodzakelijk voor het eindexamen. Het is gewoon een gratis extraatje voor mensen die hun horizon willen verbreden en hun grenzen willen verleggen. We vliegen naar Marrakech, voeren gesprekken in het vliegtuig en komen aan in de stad van de Sprookjes van 1001 Nacht.

Een trainingsmodule voor iedereen die wil weten of wonderen bestaan. Hoe maakbaar is het leven? Wat is transformerend trainen? Wat krijg je mee uit je verleden, je afkomst en je cultuur? Hoe geef je van daaruit creatief vorm aan je eigen leven? Een uitdagende, inspirerende module waarin transformerend en inspirerend trainen een belangrijke rol spelen. Voor mensen die iets bijzonders mee willen maken, ervarend willen leren en willen trainen op één van de meest inspirerende plaatsen op aarde.

Tijdens je verblijf in Marrakech slaap je in een Riad midden in de Oude Stad. Er is een mooi dakterras met uitzicht op het Atlasgebergte, heerlijke plekken om gesprekken te voeren en ruime slaapkamers met eigen badkamer. 

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. Niet inbegrepen in deze module zijn de verblijfskosten van € 75 per dag. Dit bedrag is incl. je verblijf in de Riad, transport van en naar het vliegveld, 3 maaltijden per dag en alle drankjes. 

Datazo 14 - do 18 april 2019Na de opleiding tot Professioneel Trainer

 • je bent in staat mensen in beweging te zetten en te begeleiden bij veranderingsprocessen;
 • je hebt een nieuwe visie op trainen en coachen ontwikkeld;
 • je kent veel interactieve werkvormen en bent in staat hiermee te improviseren;
 • je kent je eigen passie, je kracht en je talenten en hebt ontdekt wat jouw stijl van trainen is;
 • je hebt kennis van groepsprocessen en energieën, weet hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies;
 • je bent in staat je eigen trainingen en workshops te ontwerpen en te ontwikkelen;
 • je hebt praktijkervaring opgedaan op de werkvloer bij een groot trainingsbureau. Je kent hierdoor de nieuwste ontwikkelingen en trends;
 • je hebt je eigen trainingsworkshop ontwikkeld en neergezet (en kunt deze eventueel al komend jaar in de markt gaan zetten)
 • je kunt gecertificeerd worden bij SPOTCER, één van de grootste beroepsorganisaties en netwerken voor trainers en coachen.
   

Data

 1. Start: de eerstvolgende Trainersopleiding gaat van start op vr 8 en za 9 maart 2019.
 2. Verdiepingsmodules:
  • do 11 en vr 12 april 2019
  • do 9 en vr 10 mei 2019
 3. Optionele module Grensverleggend Trainen/Coachen in Marrakech: zo 14 -do 18 april 2019
 4. Eindexamendagen
  • Oefendag: vr 26 april 2019
  • Eindexamen: za 25 mei 2019Basisopleiding Trainen

Het is ook mogelijk om alleen de 2 Basisdagen van deze opleiding te volgen. Dit speciaal voor mensen die professioneel opgeleid willen worden, maar geen tijd hebben voor een langer opleidingstraject. 

Tijdens de twee Basisdagen (5 dagdelen) leer je de basisvaardigheden van trainen. Je ervaart hoe je interactief, energiek en inspirerend kunt trainen. Je krijgt nieuwe innovatieve tools en werkvormen aangereikt en onderzoekt waar jouw kracht ligt en wat de stijl is die bij jou past. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om dit vak te leren.

Na de Basisopleiding

 • weet je waar je eigen talenten en tekortkomingen liggen;
 • heb je de basisvaardigheden om een goed trainingssessie te voeren;
 • heb je kennis van nieuwe werkvormen en methodes om mensen te inspireren;
 • heb je een nieuwe visie op trainen.

Je kan deze Basisopleiding dus ook als op zichzelf staande opleiding volgen en daarna op ieder willekeurig moment nog kiezen om door te stromen naar de volledige opleiding tot Professioneel  Trainer met een erkend diploma. Hiervoor heb je minimaal 36 lesuren nodig. Als je de Basisopleiding gedaan hebt wordt die gewoon meegeteld. Je volgt daarna dan nog 2 modules van 2 dagen met verschillende vakken naar keuze, die jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen als trainer en je doet je eindexamen.  

Algemene info

De volledige opleiding is 36 uur (eindexamendag niet meegerekend). Bij 36 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt. Je kunt deze opleiding als een geheel volgen, maar het is ook mogelijk om de Basisopleiding apart te volgen en later de verdiepingsmodules bij te boeken. 

Mocht je al trainer zijn, dan is het ook mogelijk om uitsluitend verdiepingsmodules te volgen. Het eindexamen met erkend diploma kan uitsluitend gedaan worden, als je 36 lesuren van de trainersopleiding van de Academie voor Innovatief Trainen gevolgd hebt. 
  

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert trainers- en coachopleidingen, maar helpt ook startende trainers en coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is Deze Korte Opleiding tot Trainer/Coach ook erkend door de CRKBO.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een gratis dag "hoe zet ik mijzelf als trainer in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt thuis overnachten, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid voor Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook bij Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

8,8
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer
Gebaseerd op 57 ervaringen
Ser Janssen
starstarstarstarstar_half
Ser Janssen
Portefeuillemanager Vastgoed at Gemeente Buren
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone. Ook een inspirerende groep waarmee ik de opleiding heb gedaan. De opleiding heeft me absoluut de middelen en het bewustzijn gegeven om als trainer te werken." - 04-05-2018 08:04

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone.… alles lezen - 04-05-2018 08:04

starstarstarstarstar_half
suzan ummenthun
9
Opleiding Professioneel Trainer

"De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van lesgeven. Niks boeken maar leren door ervaring. Al met al na deze opleiding een hele mooie en leerzame ervaring rijker. De module grensverleggend trainen in Marrakech was de kers op de taart waarin al het geleerde bij elkaar kwam. De opleiding is een absolute aanrader!!!" - 03-05-2018 14:48

"De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van le… alles lezen - 03-05-2018 14:48

starstarstarstarstar_half
Wendy van Romunde
Supervisor Quality/Arbo Coördinator /owner OntWikkelZe
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier waarop de lesstof behandeld wordt, energiek en positief! Echt een geweldige reis om samen met alle trainers en cursisten te maken. " - 26-04-2018 11:11

"Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier w… alles lezen - 26-04-2018 11:11

starstarstarstarstar_half
A. Vink
Ondernemer
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, dan moet je deze opleiding niet hebben. Zoek je een opleiding die je op alle vlakken uitdaagt en waar je meer krijgt dan je verwacht had? Dan zit je hier goed! Wel moet je bereid zijn om naar jezelf te kijken en uit the box te kunnen stappen. In die gevallen; niet verder zoeken, maar doen!" - 25-04-2018 14:45

"Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, d… alles lezen - 25-04-2018 14:45

starstarstarstarstar_half
Kim Sanders
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoonlijke groei. Een intensieve opleiding waardoor ik in beweging ben gekomen en vanuit mijn hart mijn eigen pad ga volgen. De module grensverleggend trainen in Marrakech is echt een aanrader! Ik zou zeggen "DOEN"!" - 25-04-2018 08:41

"Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoon… alles lezen - 25-04-2018 08:41

starstarstarstarstar_half
Nico Beckmann
Zelfstandig ondernemer Maccis
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenperiode waarin ik veel nieuwe inzichten en een andere kijk en denk wijze heb mogen leren. Het leren kennen en de band die je opbouwt met nieuwe en mooie mensen met ieder zijn eigen verhaal en motivatie erg mooi. De training is intensief maar er is veel ruimte om zelf te ervaren door oefenen, en praktijk opdrachten waarbij je wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De combinatie met een creatieve en steeds weer verrassende werkwijze met de ontspannen en familiare sfeer maakt dat je na elke trainingsdag jezelf een beetje een rijker mens gaat voelen. Als je het aan durft om jezelf te leren kennen,is de academie echt een aanrader.
Nico Beckmann
" - 08-06-2017 16:47

"Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenpe… alles lezen - 08-06-2017 16:47

starstarstarstarstar_half
Rosan Oosterom
Trainer / Yogateacher
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Wat een inspirerende reis was deze opleiding!
Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! Van begin tot eind een intense mix van uitdagingen, inspireren en geïnspireerd worden, out of the box denken en je soms out of your comfort zone voelen, waardoor groei automatisch volgt! De verschillende trainingsvormen, tools en ook de tomeloze energie en creativiteit van zowel de trainers als de opzet van de opleiding, maken deze uniek.
Het gaat vooral om de beleving en ervaring en zo is de trainingsreis naar Marrakesh dan ook echt een kers op de taart. De gastvrijheid, zorg en begeleiding van Jacqueline en haar crew was puur, inspirerend en hartverwarmend.
Het ontwikkelen van de (afstudeer)workshop heeft een tast -en bruikbaar resultaat tot gevolg, waarmee je direct aan de slag kunt!" - 31-05-2017 12:12

"Wat een inspirerende reis was deze opleiding! Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! V… alles lezen - 31-05-2017 12:12

starstarstarstarstar_half
Marcel Kortekaas
Project Manager / Interim Manager
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Een inspirerende en intensieve opleiding, waarbij de focus op doen en ervaren ligt. Gelukkig geen uit boekjes lessen in de overbekende U opstelling. Nee voor mij geheel nieuwe en uitdagende manier van opleiden.

De manier waarop De Academie dit doet, door je onder te dompelen in een bad van leren, doen, vriendschap, confrontatie (met je zelf), beleven en je volledig uit je bestaande patronen brengt is uniek te noemen.

Het mooie daarvan is dat dit gebeurt binnen een veilige en inspirirende omgeving waardoor je het vertrouwen krijgt om ervoor te gaan en alle eventuele vooroordelen kunt laten varen.

De informatievoorziening en communicatie kan beter, maar draagt anderzijds ook weer bij aan het geheel. Want pas dan kun je zonder verwachtingen volledig open gaan staan voor alles wat er op je af komt en vol voor gaan.

Deze opleiding heeft mij vooral veel persoonlijke groei opgeleverd en ik heb een groep bijzondere mensen leren kennen. Studiegenoten, trainers en de mensen achter De Academie hebben allemaal bijgedragen tot een bijzondere ervaring waar ik met veel plezier op terugkijk.

" - 30-05-2017 12:57

"Een inspirerende en intensieve opleiding, waarbij de focus op doen en ervaren ligt. Gelukkig geen uit boekjes lessen in de overbekende U ops… alles lezen - 30-05-2017 12:57

starstarstarstarstar_half
Inge Jansen
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoonlijk kado! De opleiding brengt je veel inspiratie, verdieping, inzichten, werkbare tools, persoonlijke groei en mooie nieuwe contacten. Dat je alles zelf ervaart, maakt dat informatie goed blijft hangen en wordt opgeslagen. Daarnaast hangt er een fijne energie, worden deelnemers in hun kracht gezet en wordt er veel humor ingezet. Aandachtspunt is informatie en communicatie, maar dit is een bijzaak in het grotere geheel. Een aanrader! " - 19-05-2017 12:10

"Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoon… alles lezen - 19-05-2017 12:10

starstarstarstarstar_border
Martijn van Straaten
Manager/Trainer/Coach
8
Opleiding Professioneel Trainer

"Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de opleiding voor jou. Je leert geen kunstje. Je leert niet wat goed is of niet goed. Je leert vooral jezelf te zijn en te ontdekken hoe je mensen kunt inspireren. Af en toe lijkt de opleiding op een pure mindfuck. De beleving staat voorop en die blijft langer hangen dan geschreven theorie.
De informatieverstrekking en communicatie kan wel wat beter, maar aan de andere kant leer je ook hier weer van. Want wat doet het met jou als er net iets anders gebeurd dan je had verwacht. " - 25-04-2017 06:51

"Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de… alles lezen - 25-04-2017 06:51

starstarstarstarstar_half
Josje Gorgels
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet. Ik heb een grote sprong voorwaarts gemaakt." - 06-04-2017 10:17

"Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet… alles lezen - 06-04-2017 10:17

Yolanda Bos
starstarstarstarstar_border
Yolanda Bos
MCC (Master of Management, Culture and Change) & Professioneel Innovatie Trainer
8
Opleiding Professioneel Trainer

"Na het behalen van mijn Master Management, Cultuur en Verandering ging ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis vooral praktisch kon aanvullen door tools en werkvormen, door DOEN! Dat heb ik gevonden in de Jaaropleiding aan de Academie.Ik heb een fijne tijd gehad,nieuwsgierige en betrokken mensen ontmoet en opnieuw veel over mezelf geleerd. De welkome ontvangst en goede verzorging tijdens de trainingsdagen maakten het extra fijn. Met deze intensieve en creatieve leerervaring heb ik er alle vertrouwen in mijn pad als veranderkundige én trainer te kunnen vervolgen." - 05-04-2017 13:17

"Na het behalen van mijn Master Management, Cultuur en Verandering ging ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis vooral praktisch kon aa… alles lezen - 05-04-2017 13:17

starstarstarstarstar_border
Herma Hulst
Trainer, coach, communicatiestrateeg, dagvoorzitter
8
Opleiding Professioneel Trainer

"Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbeslagen ten ijs. Theorieën, modellen, train-the-trainer-technieken, allemaal had ik ze al ingezet, maar door ze bij de opleiding intensief te beleven kregen ze een heel nieuwe dimensie en waarde voor mij, zowel persoonlijk als professioneel. Misschien wel de allerbelangrijkste les: als authentiek trainer geef je het beste van jezelf en heb je het meest te bieden. In de opleiding kun je daarom de modules kiezen die het best bij jouw talenten en mogelijkheden liggen en zo je eigen, innovatieve formule optimaliseren. Een schat aan ervaren professionals wijst je de weg. En aan het eind van de rit krijg je kans een eigen workshop te ontwikkelen en bij diverse groepen proef te draaien. Kant-en-klaar om daarna in de markt te zetten. Met als extra bijvangst: een geweldig netwerk aan fijne collega's. Aanrader!" - 17-07-2016 17:39

"Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbes… alles lezen - 17-07-2016 17:39

starstarstarstarstar_half
Alice Onderstal
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Wat een fantastische en onvergetelijke opleiding was dit! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Tijdens de opleiding heb ik mezelf letterlijk (her)ontdekt. De momenten waren mooi, soms emotioneel, gezellig, bevrijdend, spiritueel.....alle lagen werden aangeraakt. En wat ik zo mooi vond om te zien, is dat iedereen op het Inspiratie Festival met het eindexamen zijn/ haar eigen gezicht liet zien. We hebben geleerd om te trainen vanuit authenticiteit. En dat is echt goud waard!" - 30-06-2016 19:53

"Wat een fantastische en onvergetelijke opleiding was dit! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Tijdens de opleiding heb ik mezelf lette… alles lezen - 30-06-2016 19:53

starstarstarstarstar_border
Eveline de Vries
Trainer/facilitator Creatief denken
8
Opleiding Professioneel Trainer

"De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen én waar ik dus zelf de rode draad van mijn leerproces mee kon bepalen. Mijn leerstijl begint bij ervaren en de kern van deze opleiding is ervaren: verschillende thema's (zoals teambuilding, samenwerken, gamen, creatief denken) heel veel werkvormen, jezelf tov de ander en uiteindelijk ervaren hoe jouw zelf ontwikkelde workshop van 1,5 uur uitpakt bij onbekende deelnemers. Het totale pakket is enorm inspirerend; de locaties, de trainers, de verschillende modules en vooral ook de mede-cursisten. Ik heb mijn rugzak goed weten te vullen en dat geeft me enorm veel zelfvertrouwen." - 20-06-2016 15:15

"De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen… alles lezen - 20-06-2016 15:15

starstarstarstarstar_half
Steven van den Heuvel
Trainer & Consultant
9
Opleiding Professioneel Trainer

"De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdieping. Met de opleiding heb ik een mooie workshop ontwikkeld voor teamtrainingen die ik in de markt kan gaan inzetten. Door het werken met bouwstenen kun je zelf bepalen wat je wilt leren. Het volgen van de stages geeft de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van het trainersvak. Het startweekend en het inspiratiefestival hebben naast de inhoud door de geweldige sfeer, gastvrijheid een grote indruk op me gemaakt. Geweldig om zoveel inspirerende mensen te ontmoeten." - 01-06-2016 06:20

"De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdiep… alles lezen - 01-06-2016 06:20

Linda Leenaarts
starstarstarstarstar_half
Linda Leenaarts
Projectmanager at Achmea
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op maat samen te stellen naar eigen wensen.
Waar ik het meest van geleerd heb is het inzicht in elkaars talenten en krachten om deze vervolgens complementair in te zetten.
Een echte 'zo kan het ook' ervaring waar een nieuwe wereld van trainen voor me is opengegaan. Helemaal passend bij deze tijd. Doen!" - 31-05-2016 20:20

"Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op… alles lezen - 31-05-2016 20:20

Yvonne Wijnsma
starstarstarstarstar_half
Yvonne Wijnsma
Trainer bij Crealab
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop.
Afstuderen als professioneel innovatief trainer is me gelukt na een bijzonder en  inspirerende periode op de Academie.
De leergang of zoektocht naar mezelf als trainer was intens en mooi.
Leren door te doen beviel me prima, door de praktische insteek en het ervarend leren, vielen theorieën en modellen steeds beter op z'n plek en prikkelde het mij om me nog meer te verdiepen in de materie.

Ik had vooraf, met hulp van een adviseur van de opleiding, een mooi pakket aan modules samengesteld. De keuze aan modules was ruim en veelzijdig. Gaandeweg voelde sommige modules als een gemiste kans (o.a. grensverleggend trainen) maar gelukkig kon ik ook deze modules extra afnemen. Het verrijkte me keer op keer. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik de trainers van de opleiding bewonder om hun persoonlijke stijl, energie en expertise. 

Per module is de samenstelling aan  trainers en deelnemers anders,
dus ook de sfeer en de dynamiek is anders. Het was altijd verrassend wie je tegen kwam, maar hierdoor voelde ik me met steeds meer mensen verbonden.
Ik kwam vrijwel altijd geïnspireerd en energiek uit de opleidingsdagen. En de ene keer dat dat tegenviel werd opgelost door een dagdeel met succes in te halen. Dat vond ik echt klasse van de Academie en waardeerde ik enorm.

Niet geheel onbelangrijk waren de zalige lunches, een leuk & openhartig team en kleurrijke ruimtes waarin de trainingen werden gegeven. Heel prettig voor mensen die gevoelig zijn voor sfeer.

Al met al ben ik echt enthousiast over de opleiding en heb ik de bruis in mezelf weer terug gevonden waar ik erg dankbaar voor ben. " - 30-05-2016 20:20

"Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop. Afstuderen als professi… alles lezen - 30-05-2016 20:20

starstarstarstarstar_half
Kyra Cools
Manager
9
Opleiding Professioneel Trainer

"DOEN!
Dat is het kernwoord van deze opleiding.
Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan.
Want hoe kan je anderen training in ervaringsgericht ontwikkelen als je het zelf niet hebt ervaren?
Telkens wisselen van rol: danweer trainer, dan weer opdrachtgever, dan deelnemers.
Een zeer effectief, inspirerende opleiding waarbij je maximaal gefaciliteerd wordt om jouw unieke trainerstalent te ontwikkelen of te verdiepen.
Niet meer over nadenken.... Gewoon DOEN!" - 30-05-2016 13:45

"DOEN! Dat is het kernwoord van deze opleiding. Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan. Want hoe kan je anderen tra… alles lezen - 30-05-2016 13:45

Anita van der Lans
starstarstarstarstar_half
Anita van der Lans
manager Horizon Academie
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Een inspirerende opleiding die voor mij persoonlijke ontwikkeling en groei heeft gebracht op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Ik heb mijn waarde echt goed leren kennen en weet dit toe te passen in mijn vak als trainer. Deze opleiding heeft me geraakt en een mooie beweging op gang gebracht. " - 02-04-2015 15:15

"Een inspirerende opleiding die voor mij persoonlijke ontwikkeling en groei heeft gebracht op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Ik heb… alles lezen - 02-04-2015 15:15

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.