Opleiding Professioneel Trainer/Coach

Niveau
Tijdsduur

Opleiding Professioneel Trainer/Coach

De Academie voor Innovatief Trainen
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 208 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,8
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer/Coach
Gebaseerd op 57 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Mireille
10
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Een geweldige opleiding.. Een prachtige ervaring waar ik veel van heb geleerd! De verschillende technieken en methodes leer je hier niet via theoretische studiedagen, maar in de praktijk door er direct mee aan de slag te gaan. Elke dag was weer een ontdekkingsreis waar ik een boost van energie van kreeg. Daarnaast leer je ook veel over jezelf; welke stijl bij je past en oa wat je talenten zijn. Een aanrader voor iedereen die meer in zijn kracht wil komen te staan als trainer en/of coach." - 30-11-2020 14:39

"Een geweldige opleiding.. Een prachtige ervaring waar ik veel van heb geleerd! De verschillende technieken en methodes leer je hier niet via… alles lezen - 30-11-2020 14:39

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Academie voor Innovatief Trainen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Opleiding Professioneel Trainer/Coach

Deze zeer intensieve opleiding is uitgekozen tot de hoogst gewaardeerde opleiding van Nederland en uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen worden. De opleiding is intensief, omdat je binnen twee maanden een erkend diploma kunt halen waarmee je professioneel aan de slag kunt. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan jouw opleidingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met jouw coach- en trainersvaardigheden: ho…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

Opleiding Professioneel Trainer/Coach

Deze zeer intensieve opleiding is uitgekozen tot de hoogst gewaardeerde opleiding van Nederland en uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen worden. De opleiding is intensief, omdat je binnen twee maanden een erkend diploma kunt halen waarmee je professioneel aan de slag kunt. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan jouw opleidingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met jouw coach- en trainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen/coachen en wat is innovatief trainen/coachen?

Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwaliteit als trainer of coach. Je krijgt in deze opleiding zicht op hoe je eigen kwaliteiten maximaal kan benutten.

Tijdens deze intensieve opleiding maak je kennis met diverse trainers- en coachings technieken en methodes en is er ruim gelegenheid om jouw eigen voorkeur voor trainen en/of coachen vorm te geven.

Opzet van de opleiding

Om als Professioneel Trainer of Coach aan de slag te kunnen met een erkend diploma heb je 46 lesuren nodig. Al onze opleidingen tot professional zijn inclusief een examen. Als je het diploma behaald hebt, wordt dit erkend door de beroepsvereniging SPOTCER en kun je daarmee direct in de praktijk aan de slag. Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Al onze beroepsopleidingen bestaan uit 8 dagen (4 x 2 dagen) incl. 1 keuzemodule (totaal 48 lesuren). 

De opleiding bestaat uit:  

 • 2 Basisdagen Trainen/Coachen (15 en 16 december óf 16 en 17 januari)
 • 2 Verdiepingsdagen Trainen/Coachen (29 t/m 31 januari)
 • 2 Studie- en Examendagen (5 en 6 februari)
 • 1 Keuzemodule (vrij te kiezen)
 • 1 module Werken met het Enneagram (7 februari) 

Eén keuzemodule is verplicht, maar als je een beroepsopleiding volgt, kun je gratis deelnemen aan alle keuzemodules die de Academie aanbiedt.

Optioneel: Ook kun je tijdens de opleiding deelnemen aan een module Grensverleggend Trainen in Marrakech (4 t/m 8 maart) of de Transformatiereis naar de woestijn in Marokko (19 t/m 28 maart). 


Waaruit bestaat de opleiding?

2 Basisdagen (di 15 en wo 16 december óf  wo 16 en do 17 januari)

We werken deze 2 dagen o.a. met de vakken Creatief Denken, Kleurprofilering, Coaching en Oplossingsgericht Trainen. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om de basis van het trainers- en coachvak te leren. Je ontdekt  waar je eigen talenten en tekortkomingen liggen, je krijgt inspiratie om interactief en innovatief te trainingen en te coachen, je krijgt nieuwe werkvormen en methodes aangereikt om mensen te inspireren, je leert hoe je een trainings- of coachingsessie op moet bouwen, je krijgt een nieuwe visie op trainen en coachen, en je leert hoe je je eigen authenticiteit kunt gebruiken om te trainen en te coachen.

2 Verdiepingsmodules (vr 29 t/m zo 31 januari) 

 • Professioneel Trainen en Coachen (vr 29, za 30 januari)

  Op deze dagen leer je een aantal professionele trainings- en coaching technieken. We gaan aan de slag met Oplossingsgericht trainen en coachen, authentiek spreken, presenteren, life- en loopbaancoaching en teambuilding. Ook kan je in deze module uitzoeken of je makkelijker met groepen kunt werken en met teams of individuele een op een coaching. Verder gaan we aan de gang met het stellen van vragen, want het is zowel voor een trainer als coach van belang, dat je altijd weer op zoek gaat naar de vraag achter de vraag.

  Deze module start in de avond op vrijdag 29 januari.
   
 • Toekomst maken en Pionieren (zo 31 januari)

  Als trainer of coach in een nieuwe tijd moet je niet alleen bezig zijn met de nieuwste methodes, maar ook zelf durven pionieren. Dat wil zeggen: durf je te experimenteren met nieuwe manieren van trainen en coachen, durf je mensen te begeleiden om stappen te zetten in een hele nieuwe wereld. Hoe geef je leiding aan nieuwe systemen? Hoe kun je met behulp van creatief denktechnieken wegen vinden om mensen op een andere manier te inspireren, te motiveren, leiding te geven, te coachen en te trainen? Hoe kun je gebruik maken van games, beelden, creatieve middelen en media om het maximale uit mensen te halen?  

Studie- en Praktijkdag (vr 5 februari)

Op deze dag word je voorbereid op je eindexamen en oefen je coachgesprekken met verschillende methodieken en oefen je met je eindexamenworkshop. 

Eindexamen (za 6 februari)

Je doet eindexamen met een coachgesprek en/of een korte workshop. 

Werken met het Enneagram (za 7 februari)

Tenslotte geven we een grote Enneagramtraining voor alle opleidingen van de Academie. Aan het einde van deze dag is de uitreiking van de diploma’s.

Keuzemodule (vrij te kiezen)

Je moet minimaal 1 keuzemodule kiezen (zie kader hieronder) om een erkend diploma te kunnen behalen.

Wat kan je in deze opleiding leren?

Afhankelijk van de keuzemodules die je kiest, kan je leren:

 • Inspirerend en Innovatief Trainen
  Vaardigheden om zelf trainingsworkshops te ontwikkelen.
 • Basisopleiding Creatief Denken met o.a. InBox en OutBox denken, Doorbraak Denken, Innovatief Denken, Beelddenken, opbouw van een sessie en groepsdynamica
 • Inspirerend en Innovatief Coachen o.a. met doelen stellen en richting bepalen
 • Gesprekstechnieken, leren feedback geven
 • Reflecteren, evalueren, waarnemen en luisteren
 • De kunst van het vragen stellen en de kunst van het vinden van de vraag die achter de vraag zit
 • Zelfkennis en inzicht
 • Je eigen stijl van coachen ontdekken
 • Onderzoeken wat je eigen talenten en valkuilen zijn
 • Werken met coachmodellen (o.a. het GROW-, SMART- en STAR-model).
 • Coachen met Creatieve Middelen (integreren van interactieve, creatieve middelen binnen coachgesprekken)
 • Intuïtief Coachen (spelenderwijs gebruikmaken van je intuïtieve vermogens als coach).
 • Grensverleggend en Transformerend Coachen
 • Teams Coachen
 • Loopbaancoachen
 • Coachen met Opstellingen
 • Coachen met het Enneagram

Keuzemodules

Deze opleiding bestaat in zijn totaliteit uit 8 lesdagen (incl. 1 verplichte keuzemodule). In totaal zijn dit 48 lesuren. Er zijn 46 lesuren verplicht om een erkend diploma te halen. Hieronder volgen de keuzemodules waarvan je er minimaal één moet kiezen als je een erkend diploma wil behalen. Maar je mag er ook meer kiezen. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Je kan de keuzemodules waaraan je wil deelnemen bij inschrijving op je inschrijvingsformulier vermelden. De keuzemodules zijn:

 • Di 12 en wo 13 januari: 2 Basisdagen Creatief Denken en TotalBrainBox-methode

  Tijdens deze 2 basisdagen worden de algemene principes van Creatief Denken uitgelegd en wordt informatie behandeld over de hersenwerking. Er wordt uitgelegd wat cirkeldenken is en waarom we steeds geneigd zijn om te denken in vaste patronen. Ook leren we wat er nodig is om deze patronen te doorbreken om nieuwe denkrichtingen in te slaan door middel van onze Total BrainBox-methode. Tijdens deze dag komen de eerste basistools van de TotalBrainBox-methode aan de orde.

 • Vr 22 januari:  Intuïtieve ontwikkeling en Inspirerend trainen en coachen

  Het is in deze tijd steeds belangrijker dat je gebruik leert maken van je intuïtie. In deze module leer je hoe je meer en meer kan luisteren naar je gevoel, hoe je je eigen intuïtie meer kan ontwikkelen en hoe je je intuïtieve vermogens van een ander kan aanwakkeren. We werken met beelden, vormen, kleuren, foto’s, film, muziek e.d. om innerlijke beelden tot uitdrukking te brengen.

  Voor een trainer of coach is het ook belangrijk om ook een stukje inspiratie mee te geven. Inspiratie is voeding voor de geest en vormt vaak de eerste zaadjes om mensen in beweging te krijgen. In deze module leer je hoe je mensen kunt inspireren, kunt motiveren, kunt enthousiasmeren en in beweging kunt zetten. Je maakt hierbij gebruik van verhalen, beelden, metaforen.

 • Za 23 januari: Systemisch Werken 1

  Op deze dag leer je Systemisch coachen, ook individueel te coachen en welke opstellingen je gebruikt of inzet bij welke situatie (lijnopstelling, flitsopstelling, cirkelopstelling, familieopstelling, abstracte opstelling, tijdlijn opstelling).

 • Zo 24 januari: Systemisch Werken 2

  Op deze dag kun je oefenen met allerlei soorten opstellingen en je eigen stijl van het begeleiden van opstellingen meer ontwikkelen. Je kunt op deze dag zowel praktisch oefenen, maar er is ook gelegenheid om theoretische vragen te stellen, zodat je je goed kunt voorbereiden op je examen.
 • Di 26 januari: Patroon doorbrekend denken

  In deze module gaan we "out-of-the-box-denken" en leren we een aantal breed toepasbare OutBox-tools. De nadruk ligt op tools die het normale denken en de gebruikelijke denkpatronen doorbreken en je in verschillende gedachte-experimenten dwingen om nieuwe wegen in het denken te bewandelen. Ook leren we hoe met Doorbraakdenken een nieuw, maar ook daadwerkelijk haalbaar idee kan worden bedacht en uitgewerkt. De deelnemers gaan ook zelf voor de groep staan en er wordt een begin gemaakt met het leren begeleiden van sessies Creatief Denken.

  Wo 27 januari: Creativiteit en Creatiekracht

  In deze module leer je hoe je als coach interactieve, creatieve media kunt integreren binnen coachingsessies. Er wordt gewerkt met verschillende creatieve werkvormen zoals bijv. beelddenken, kunst, kleuren, schilderen, tekenen, muziek, film, fotografie, theater, koken en andere creatieve vormen, die een coachingssessie kunnen verrijken en die je in kunt zetten om creatieve output te stimuleren. Je leert in deze module hoe en wanneer je creatieve sessies kunt inzetten binnen coaching en welke werkvormen je hierbij kunt gebruiken.

  Ook maken we in deze module gebruik van Creatieregie en de Future Focus Field methode, waarmee je nieuwe toekomstbeelden kunt creëren. Met behulp van inspirerende werkvormen worden nieuwe ideeën, idealen en wegen ontdekt, waardoor de geest gevoed en gemotiveerd kan worden in een bepaalde richting.

Transformatiereizen

Als je deze opleiding Professioneel Trainer/Coach volgt, is het ook mogelijk om optioneel deel te nemen aan onze Transformatiereizen. Wij bieden 2 Transformatiereizen aan waarvoor je je ook kunt aanmelden:

 • Grensverleggend Trainen en Coachen in Marrakech (4 t/m 8 maart 2021)
 • Transformatiereis Marokko (19 t/m 28 maart 2021)

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert opleidingen en certificeert trainers, maar helpt ook startende trainers bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze opleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop "hoe zet ik mijzelf in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER is samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

8,8
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer/Coach
Gebaseerd op 57 ervaringen
starstarstarstarstar
Mireille
10
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Een geweldige opleiding.. Een prachtige ervaring waar ik veel van heb geleerd! De verschillende technieken en methodes leer je hier niet via theoretische studiedagen, maar in de praktijk door er direct mee aan de slag te gaan. Elke dag was weer een ontdekkingsreis waar ik een boost van energie van kreeg. Daarnaast leer je ook veel over jezelf; welke stijl bij je past en oa wat je talenten zijn. Een aanrader voor iedereen die meer in zijn kracht wil komen te staan als trainer en/of coach." - 30-11-2020 14:39

"Een geweldige opleiding.. Een prachtige ervaring waar ik veel van heb geleerd! De verschillende technieken en methodes leer je hier niet via… alles lezen - 30-11-2020 14:39

Ser Janssen
starstarstarstarstar_half
Ser Janssen
Portefeuillemanager Vastgoed at Gemeente Buren
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone. Ook een inspirerende groep waarmee ik de opleiding heb gedaan. De opleiding heeft me absoluut de middelen en het bewustzijn gegeven om als trainer te werken." - 04-05-2018 08:04

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone.… alles lezen - 04-05-2018 08:04

starstarstarstarstar_half
suzan ummenthun
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van lesgeven. Niks boeken maar leren door ervaring. Al met al na deze opleiding een hele mooie en leerzame ervaring rijker. De module grensverleggend trainen in Marrakech was de kers op de taart waarin al het geleerde bij elkaar kwam. De opleiding is een absolute aanrader!!!" - 03-05-2018 14:48

"De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van le… alles lezen - 03-05-2018 14:48

starstarstarstarstar_half
Wendy van Romunde
Supervisor Quality/Arbo Coördinator /owner OntWikkelZe
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier waarop de lesstof behandeld wordt, energiek en positief! Echt een geweldige reis om samen met alle trainers en cursisten te maken. " - 26-04-2018 11:11

"Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier w… alles lezen - 26-04-2018 11:11

starstarstarstarstar_half
A. Vink
Ondernemer
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, dan moet je deze opleiding niet hebben. Zoek je een opleiding die je op alle vlakken uitdaagt en waar je meer krijgt dan je verwacht had? Dan zit je hier goed! Wel moet je bereid zijn om naar jezelf te kijken en uit the box te kunnen stappen. In die gevallen; niet verder zoeken, maar doen!" - 25-04-2018 14:45

"Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, d… alles lezen - 25-04-2018 14:45

starstarstarstarstar_half
Kim Sanders
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoonlijke groei. Een intensieve opleiding waardoor ik in beweging ben gekomen en vanuit mijn hart mijn eigen pad ga volgen. De module grensverleggend trainen in Marrakech is echt een aanrader! Ik zou zeggen "DOEN"!" - 25-04-2018 08:41

"Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoon… alles lezen - 25-04-2018 08:41

starstarstarstarstar_half
Nico Beckmann
Zelfstandig ondernemer Maccis
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenperiode waarin ik veel nieuwe inzichten en een andere kijk en denk wijze heb mogen leren. Het leren kennen en de band die je opbouwt met nieuwe en mooie mensen met ieder zijn eigen verhaal en motivatie erg mooi. De training is intensief maar er is veel ruimte om zelf te ervaren door oefenen, en praktijk opdrachten waarbij je wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De combinatie met een creatieve en steeds weer verrassende werkwijze met de ontspannen en familiare sfeer maakt dat je na elke trainingsdag jezelf een beetje een rijker mens gaat voelen. Als je het aan durft om jezelf te leren kennen,is de academie echt een aanrader.
Nico Beckmann
" - 08-06-2017 16:47

"Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenpe… alles lezen - 08-06-2017 16:47

starstarstarstarstar_half
Rosan Oosterom
Trainer / Yogateacher
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Wat een inspirerende reis was deze opleiding!
Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! Van begin tot eind een intense mix van uitdagingen, inspireren en geïnspireerd worden, out of the box denken en je soms out of your comfort zone voelen, waardoor groei automatisch volgt! De verschillende trainingsvormen, tools en ook de tomeloze energie en creativiteit van zowel de trainers als de opzet van de opleiding, maken deze uniek.
Het gaat vooral om de beleving en ervaring en zo is de trainingsreis naar Marrakesh dan ook echt een kers op de taart. De gastvrijheid, zorg en begeleiding van Jacqueline en haar crew was puur, inspirerend en hartverwarmend.
Het ontwikkelen van de (afstudeer)workshop heeft een tast -en bruikbaar resultaat tot gevolg, waarmee je direct aan de slag kunt!" - 31-05-2017 12:12

"Wat een inspirerende reis was deze opleiding! Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! V… alles lezen - 31-05-2017 12:12

starstarstarstarstar_half
Marcel Kortekaas
Project Manager / Interim Manager
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Een inspirerende en intensieve opleiding, waarbij de focus op doen en ervaren ligt. Gelukkig geen uit boekjes lessen in de overbekende U opstelling. Nee voor mij geheel nieuwe en uitdagende manier van opleiden.

De manier waarop De Academie dit doet, door je onder te dompelen in een bad van leren, doen, vriendschap, confrontatie (met je zelf), beleven en je volledig uit je bestaande patronen brengt is uniek te noemen.

Het mooie daarvan is dat dit gebeurt binnen een veilige en inspirirende omgeving waardoor je het vertrouwen krijgt om ervoor te gaan en alle eventuele vooroordelen kunt laten varen.

De informatievoorziening en communicatie kan beter, maar draagt anderzijds ook weer bij aan het geheel. Want pas dan kun je zonder verwachtingen volledig open gaan staan voor alles wat er op je af komt en vol voor gaan.

Deze opleiding heeft mij vooral veel persoonlijke groei opgeleverd en ik heb een groep bijzondere mensen leren kennen. Studiegenoten, trainers en de mensen achter De Academie hebben allemaal bijgedragen tot een bijzondere ervaring waar ik met veel plezier op terugkijk.

" - 30-05-2017 12:57

"Een inspirerende en intensieve opleiding, waarbij de focus op doen en ervaren ligt. Gelukkig geen uit boekjes lessen in de overbekende U ops… alles lezen - 30-05-2017 12:57

starstarstarstarstar_half
Inge Jansen
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoonlijk kado! De opleiding brengt je veel inspiratie, verdieping, inzichten, werkbare tools, persoonlijke groei en mooie nieuwe contacten. Dat je alles zelf ervaart, maakt dat informatie goed blijft hangen en wordt opgeslagen. Daarnaast hangt er een fijne energie, worden deelnemers in hun kracht gezet en wordt er veel humor ingezet. Aandachtspunt is informatie en communicatie, maar dit is een bijzaak in het grotere geheel. Een aanrader! " - 19-05-2017 12:10

"Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoon… alles lezen - 19-05-2017 12:10

starstarstarstarstar_border
Martijn van Straaten
Manager/Trainer/Coach
8
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de opleiding voor jou. Je leert geen kunstje. Je leert niet wat goed is of niet goed. Je leert vooral jezelf te zijn en te ontdekken hoe je mensen kunt inspireren. Af en toe lijkt de opleiding op een pure mindfuck. De beleving staat voorop en die blijft langer hangen dan geschreven theorie.
De informatieverstrekking en communicatie kan wel wat beter, maar aan de andere kant leer je ook hier weer van. Want wat doet het met jou als er net iets anders gebeurd dan je had verwacht. " - 25-04-2017 06:51

"Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de… alles lezen - 25-04-2017 06:51

starstarstarstarstar_half
Josje Gorgels
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet. Ik heb een grote sprong voorwaarts gemaakt." - 06-04-2017 10:17

"Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet… alles lezen - 06-04-2017 10:17

Yolanda Bos
starstarstarstarstar_border
Yolanda Bos
MCC (Master of Management, Culture and Change) & Professioneel Innovatie Trainer
8
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Na het behalen van mijn Master Management, Cultuur en Verandering ging ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis vooral praktisch kon aanvullen door tools en werkvormen, door DOEN! Dat heb ik gevonden in de Jaaropleiding aan de Academie.Ik heb een fijne tijd gehad,nieuwsgierige en betrokken mensen ontmoet en opnieuw veel over mezelf geleerd. De welkome ontvangst en goede verzorging tijdens de trainingsdagen maakten het extra fijn. Met deze intensieve en creatieve leerervaring heb ik er alle vertrouwen in mijn pad als veranderkundige én trainer te kunnen vervolgen." - 05-04-2017 13:17

"Na het behalen van mijn Master Management, Cultuur en Verandering ging ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis vooral praktisch kon aa… alles lezen - 05-04-2017 13:17

starstarstarstarstar_border
Herma Hulst
Trainer, coach, communicatiestrateeg, dagvoorzitter
8
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbeslagen ten ijs. Theorieën, modellen, train-the-trainer-technieken, allemaal had ik ze al ingezet, maar door ze bij de opleiding intensief te beleven kregen ze een heel nieuwe dimensie en waarde voor mij, zowel persoonlijk als professioneel. Misschien wel de allerbelangrijkste les: als authentiek trainer geef je het beste van jezelf en heb je het meest te bieden. In de opleiding kun je daarom de modules kiezen die het best bij jouw talenten en mogelijkheden liggen en zo je eigen, innovatieve formule optimaliseren. Een schat aan ervaren professionals wijst je de weg. En aan het eind van de rit krijg je kans een eigen workshop te ontwikkelen en bij diverse groepen proef te draaien. Kant-en-klaar om daarna in de markt te zetten. Met als extra bijvangst: een geweldig netwerk aan fijne collega's. Aanrader!" - 17-07-2016 17:39

"Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbes… alles lezen - 17-07-2016 17:39

starstarstarstarstar_half
Alice Onderstal
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Wat een fantastische en onvergetelijke opleiding was dit! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Tijdens de opleiding heb ik mezelf letterlijk (her)ontdekt. De momenten waren mooi, soms emotioneel, gezellig, bevrijdend, spiritueel.....alle lagen werden aangeraakt. En wat ik zo mooi vond om te zien, is dat iedereen op het Inspiratie Festival met het eindexamen zijn/ haar eigen gezicht liet zien. We hebben geleerd om te trainen vanuit authenticiteit. En dat is echt goud waard!" - 30-06-2016 19:53

"Wat een fantastische en onvergetelijke opleiding was dit! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Tijdens de opleiding heb ik mezelf lette… alles lezen - 30-06-2016 19:53

starstarstarstarstar_border
Eveline de Vries
Trainer/facilitator Creatief denken
8
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen én waar ik dus zelf de rode draad van mijn leerproces mee kon bepalen. Mijn leerstijl begint bij ervaren en de kern van deze opleiding is ervaren: verschillende thema's (zoals teambuilding, samenwerken, gamen, creatief denken) heel veel werkvormen, jezelf tov de ander en uiteindelijk ervaren hoe jouw zelf ontwikkelde workshop van 1,5 uur uitpakt bij onbekende deelnemers. Het totale pakket is enorm inspirerend; de locaties, de trainers, de verschillende modules en vooral ook de mede-cursisten. Ik heb mijn rugzak goed weten te vullen en dat geeft me enorm veel zelfvertrouwen." - 20-06-2016 15:15

"De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen… alles lezen - 20-06-2016 15:15

starstarstarstarstar_half
Steven van den Heuvel
Trainer & Consultant
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdieping. Met de opleiding heb ik een mooie workshop ontwikkeld voor teamtrainingen die ik in de markt kan gaan inzetten. Door het werken met bouwstenen kun je zelf bepalen wat je wilt leren. Het volgen van de stages geeft de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van het trainersvak. Het startweekend en het inspiratiefestival hebben naast de inhoud door de geweldige sfeer, gastvrijheid een grote indruk op me gemaakt. Geweldig om zoveel inspirerende mensen te ontmoeten." - 01-06-2016 06:20

"De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdiep… alles lezen - 01-06-2016 06:20

Linda Leenaarts
starstarstarstarstar_half
Linda Leenaarts
Projectmanager at Achmea
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op maat samen te stellen naar eigen wensen.
Waar ik het meest van geleerd heb is het inzicht in elkaars talenten en krachten om deze vervolgens complementair in te zetten.
Een echte 'zo kan het ook' ervaring waar een nieuwe wereld van trainen voor me is opengegaan. Helemaal passend bij deze tijd. Doen!" - 31-05-2016 20:20

"Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op… alles lezen - 31-05-2016 20:20

Yvonne Wijnsma
starstarstarstarstar_half
Yvonne Wijnsma
Trainer bij Crealab
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop.
Afstuderen als professioneel innovatief trainer is me gelukt na een bijzonder en  inspirerende periode op de Academie.
De leergang of zoektocht naar mezelf als trainer was intens en mooi.
Leren door te doen beviel me prima, door de praktische insteek en het ervarend leren, vielen theorieën en modellen steeds beter op z'n plek en prikkelde het mij om me nog meer te verdiepen in de materie.

Ik had vooraf, met hulp van een adviseur van de opleiding, een mooi pakket aan modules samengesteld. De keuze aan modules was ruim en veelzijdig. Gaandeweg voelde sommige modules als een gemiste kans (o.a. grensverleggend trainen) maar gelukkig kon ik ook deze modules extra afnemen. Het verrijkte me keer op keer. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik de trainers van de opleiding bewonder om hun persoonlijke stijl, energie en expertise. 

Per module is de samenstelling aan  trainers en deelnemers anders,
dus ook de sfeer en de dynamiek is anders. Het was altijd verrassend wie je tegen kwam, maar hierdoor voelde ik me met steeds meer mensen verbonden.
Ik kwam vrijwel altijd geïnspireerd en energiek uit de opleidingsdagen. En de ene keer dat dat tegenviel werd opgelost door een dagdeel met succes in te halen. Dat vond ik echt klasse van de Academie en waardeerde ik enorm.

Niet geheel onbelangrijk waren de zalige lunches, een leuk & openhartig team en kleurrijke ruimtes waarin de trainingen werden gegeven. Heel prettig voor mensen die gevoelig zijn voor sfeer.

Al met al ben ik echt enthousiast over de opleiding en heb ik de bruis in mezelf weer terug gevonden waar ik erg dankbaar voor ben. " - 30-05-2016 20:20

"Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop. Afstuderen als professi… alles lezen - 30-05-2016 20:20

starstarstarstarstar_half
Kyra Cools
Manager
9
Opleiding Professioneel Trainer/Coach

"DOEN!
Dat is het kernwoord van deze opleiding.
Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan.
Want hoe kan je anderen training in ervaringsgericht ontwikkelen als je het zelf niet hebt ervaren?
Telkens wisselen van rol: danweer trainer, dan weer opdrachtgever, dan deelnemers.
Een zeer effectief, inspirerende opleiding waarbij je maximaal gefaciliteerd wordt om jouw unieke trainerstalent te ontwikkelen of te verdiepen.
Niet meer over nadenken.... Gewoon DOEN!" - 30-05-2016 13:45

"DOEN! Dat is het kernwoord van deze opleiding. Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan. Want hoe kan je anderen tra… alles lezen - 30-05-2016 13:45

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.