Opleiding Professioneel Trainer

Niveau
Tijdsduur
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 197 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,8
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer
Gebaseerd op 56 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Ser Janssen
starstarstarstarstar_half
Ser Janssen
Portefeuillemanager Vastgoed at Gemeente Buren
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone. Ook een inspirerende groep waarmee ik de opleiding heb gedaan. De opleiding heeft me absoluut de middelen en het bewustzijn gegeven om als trainer te werken." - 04-05-2018 08:04

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone.… alles lezen - 04-05-2018 08:04

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Academie voor Innovatief Trainen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Opleiding Professioneel Trainer 


2 Basisdagen

De opleiding start met 2 Basistrainersdagen. Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan je trainingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met je basistrainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen en wat is innovatief trainen? Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwalit…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

Opleiding Professioneel Trainer 


2 Basisdagen

De opleiding start met 2 Basistrainersdagen. Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan je trainingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met je basistrainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen en wat is innovatief trainen? Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwaliteit als trainer. Je krijgt in deze dagen zicht op hoe je eigen kwaliteiten als trainer maximaal kan benutten.

Modules Professioneel Trainer

Wij bieden je hieronder 12 modules aan. Je kunt hiervan in deze opleiding 4 modules uitkiezen. Als je daar behoefte aan hebt, mag je daarnaast ook nog gratis 4 extra modules uitzoeken. Deze modules heb je dus in principe niet nodig om eindexamen te kunnen doen, maar zijn extra. Wil je daarnaast nog meer modules volgen, dan is dat mogelijk voor € 550 per extra module. Extra modules kan je ook nog na de opleiding los bijboeken. Hieronder volgen alle 12 modules waaruit je kan kiezen:

 1. Basis Creatief Denken en Total BrainBoxmethode: do 13 februari
  Op deze basisdag Creatief Denken en Total BrainBox worden de algemene principes van Creatief Denken uitgelegd en wordt informatie behandeld over de hersenwerking. Er wordt uitgelegd wat cirkeldenken is en waarom we steeds geneigd zijn om te denken in vaste patronen. Ook leren we wat er nodig is om deze patronen te doorbreken om nieuwe denkrichtingen in te slaan door middel van onze TotalBrainBox-methode. Tijdens deze dag komen de eerste basistools van de TotalBrainBox-methode aan de orde.

 2. Patroon doorbrekend Denken en Doorbraak denken: vr 14 februari
  In deze module gaan we "out-of-the-box" denken en leren we een aantal breed toepasbare OutBox-tools. De nadruk ligt op tools die het normale denken en de gebruikelijke denkpatronen doorbreken en je in verschillende gedachte-experimenten dwingen om nieuwe wegen in het denken te bewandelen. Ook leren we hoe met Doorbraakdenken een nieuw, maar ook daadwerkelijk haalbaar idee kan worden bedacht en uitgewerkt. De deelnemers gaan ook zelf voor de groep staan en er wordt een begin gemaakt met het leren begeleiden van sessies Creatief Denken.

 3. Beelddenken en Visieontwikkeling: do 5 maart
  Je uit kunnen drukken in beelden wordt steeds belangrijker. Steeds vaker moet een idee in een beeld of in een serie beelden gepresenteerd worden in plaats van in een lijvig rapport. Deze realiteit eist van iedereen om zijn/haar ideeën om te kunnen zetten in aansprekende beelden. Vaak heeft één beeld of één plaatje meer impact dan tien bladzijden geschreven tekst en dit zal in de toekomst alleen maar meer het geval zijn.
  In deze module Creatief Denken krijgen de deelnemers informatie over het belang van beelden en beelddenken in deze tijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijv. kaarten, kleuren, film en mindmappen. We besteden deze dag ook aandacht aan visieontwikkeling waarbij we technieken aanreiken om een persoonlijke of zakelijke visie vorm te geven.

 4. Innovatief Denken / InBox-denken: vr 6 maart
  In het blok Innovatief Denken besteden we uitgebreid aandacht aan InBox-denken, waarbij we – in tegenstelling tot OutBox-denken – binnen de bestaande probleemsituatie op zoek gaan naar oplossingen. Waar OutBox-denken vooral vrij en extreem denken stimuleert vanuit de rechterhersenhelft, is InBox-denken meer gericht op logisch en gestructureerd denken vanuit de linkerhersenhelft.  
  Ook behandelen we op deze dag verschillende InBox Tools voor Innovatie om bestaande producten, diensten en processen te innoveren en problemen op te lossen.

 5. Intuïtief Trainen: za 7 maart 
  Het is in deze tijd steeds belangrijker dat je gebruik leert maken van je intuïtie. In deze module leer je hoe je meer en meer kan luisteren naar je gevoel, hoe je je eigen intuïtie meer kan ontwikkelen en hoe je  je intuïtieve vermogens van een ander kan aanwakkeren.
  Intuïtief Trainen is een vorm van begeleiding waarbij het intuïtieve vermogen van de mens ruimte krijgt om samen te werken met het praktische en verstandelijke. Bij Intuïtief Coachen leer je spelenderwijs gebruik te maken van je intuïtieve vermogens. De één heeft hier meer aanleg voor dan de ander, maar als je intuïtie en aanvoelend vermogen sterk ontwikkeld is, kan dit je veel opleveren. Je leert in deze vorm van coachen werken met visualisatie en beelden. Niet iedereen is in staat om zijn gevoelens en gedachten goed onder woorden te brengen. Daarom zijn intuïtieve  werkvormen zeer geschikt om bij deze vorm van coachen in te zetten. We werken met beelden, vormen, kleuren, foto’s, film, muziek e.d. om innerlijke beelden tot uitdrukking te brengen.

 6. Doel en oplossingsgericht Trainen: do 19 maart
  Bij oplossingsgericht coachen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht coachen richt zich dus direct op de oplossing en op het doel zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert en wat het doel precies is, is de essentie van oplossingsgericht coachen. Het resultaat van oplossingsgericht werken is, dat mensen vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. Ze zien hun doel weer helder voor ogen en hebben de energie weer terug om dat bereiken wat ze van plan waren.
  In deze module leer je als coach oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten personen en teams in hun ontwikkeling kunnen helpen.

 7. Systemisch Trainen: vrij 20 maart
  Systemen zijn magische netten van energie. Vaak zijn we ons niet of nauwelijks bewust hoe belangrijk de plek is die we ten opzichte van elkaar in een systeem innemen. Iedereen maakt deel uit van verschillende systemen, waarin je steeds een andere positie lijkt in te nemen: je familie-systeem, het systeem van je werkomgeving, je sociale systeem, etc.
  Je kunt ook onbewust gevangen zitten in een systeem of onbewust een ander gevangen houden. Dan zet je energie vast in de verwachtingen en beelden die je van elkaar vastgezet hebt. Met systemisch werk kan je deze energieën losmaken. Dit betekent vaak dat er heel veel energie kan vrijkomen om nieuwe wegen te bewandelen en nieuwe plannen uit te voeren.
  In deze module leer je systemisch werk te begeleiden. We werken zowel met familie-opstellingen als organisatie-opstellingen, abstracte opstellingen, flits-opstellingen, maar ook systemisch werk met bord-opstellingen.

 8. Opbouw van een Creatief Denksessie en wanneer welke Tool: vr 20 maart
  We besteden deze dag aan de vraag wanneer je welke tool inzet en waarom. We bespreken veel vraagstellingen die we in de praktijk bij onze klanten tegen zijn gekomen en we oefenen met verschillende tools om erachter te komen welke tools wel en welke niet geschikt zijn voor de betreffende vraagstelling. Deze dag leer je ook hoe je een sessie opbouwt en besteden we aandacht aan verschillende situaties die je kan tegenkomen als je brainstormsessies begeleidt: wat doe je met weerstand in een groep, hoe kan je de energie hoog houden, hoe ga je om met kritiek, groepsdynamica, groepsprocessen, presentatie en persoonlijke uitstraling.

 9. Creatief Trainen: za 21 maart
  In deze module leer je hoe je als coach interactieve, creatieve media kunt integreren binnen coachingsessies. Er wordt gewerkt met verschillende creatieve werkvormen zoals bijv. beelddenken, kunst, kleuren, schilderen, tekenen, muziek, film, fotografie, theater, koken en andere creatieve vormen, die een coachingssessie kunnen verrijken en die je in kunt zetten om creatieve output te stimuleren.
  Je leert in deze module hoe en wanneer je creatieve sessies kunt inzetten binnen coaching en welke werkvormen je hierbij kunt gebruiken.

 10. Inspirerend Trainen: do 26 maart
  Voor een coach is het belangrijk om ook een stukje inspiratie mee te geven. Inspiratie is voeding voor de geest en vormt vaak de eerste zaadjes om mensen in beweging te krijgen. In deze module leer je hoe je mensen kunt inspireren, kunt motiveren, kunt enthousiasmeren en in beweging kunt zetten. Je maakt hierbij gebruik van verhalen, beelden, metaforen.
  Ook maken we in deze module gebruik van Creatieregie en de Future Focus Field methode, waarmee je samen met degenen die je coacht nieuwe toekomstbeelden kunt creëren. Met behulp van inspirerende werkvormen worden nieuwe ideeën, idealen en wegen ontdekt, waardoor de geest gevoed en gemotiveerd kan worden in een bepaalde richting.

 11. Tranformerend Trainen: vr 27 maart
  Fundamentele transformatie is een verandering van binnenuit, waardoor een vernieuwde visie en beleving gaan ontstaan. Bij transformatie gaat het erom dat denken, voelen en handelen op één lijn gebracht worden, zodat er een verandering van binnenuit kan ontstaan. Een verandering die onomkeerbaar is.
  In deze module leer je wat transformerend coachen inhoudt, wat tijdslijnen zijn en transformatiepunten en leer hoe je wezenlijk een bijdrage kunt gaan leveren aan de transformatie van jezelf en van anderen.

 12. Teams Trainen: vr 3 april
  Elk team is anders. Want een team heeft een karakter en met dat karakter moet je als coach aan de slag. In deze module leer je werken met teams, teams trainen, teams coachen, je leert verschillende teambuildingactiviteiten, maar je leert ook kijken naar de dynamiek van een team. Hoe werken ze samen, waar lopen ze vast, hoe kan dit team de maximale prestatie leveren, wat zijn de kwaliteiten van dit team, wat zijn de tekortkomingen en hoe kunnen ze zichzelf verbeteren?
  Door middel van verschillende teambuildingsactiviteiten leer je teams coachen, teams analyseren en feedback geven.

 13. Grensverleggend Trainen en Coachen: di 31 maart - za 4 april

  Dit is een module voor mensen die hun horizon willen verbreden en hun grenzen willen verleggen. We vliegen naar Marrakech, voeren gesprekken in het vliegtuig en komen aan in de stad van de Sprookjes van 1001 Nacht.
  Een trainingsmodule voor iedereen die wil weten of wonderen bestaan. Hoe maakbaar is het leven? Wat is transformerend trainen? Wat krijg je mee uit je verleden, je afkomst en je cultuur? Hoe geef je van daaruit creatief vorm aan je eigen leven? Een uitdagende, inspirerende module waarin transformerend en inspirerend trainen een belangrijke rol spelen. Voor mensen die iets bijzonders mee willen maken, ervarend willen leren en willen trainen op één van de meest inspirerende plaatsen op aarde.
  Tijdens je verblijf in Marrakech slaap je in een Riad midden in de Oude Stad. Er is een mooi dakterras met uitzicht op het Atlasgebergte, heerlijke plekken om gesprekken te voeren en ruime slaapkamers met eigen badkamer. 
  De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. Niet inbegrepen in deze module zijn de verblijfskosten van € 75 per dag. Dit bedrag is incl. je verblijf in de Riad, transport van en naar het vliegveld, 3 maaltijden per dag en alle drankjes.  Opleidingsdag

De opleidingsdag zitten vlak voor het examen en is erop gericht je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Je kunt op deze dag ook vragen stellen aan de docenten en onderzoeken op welk vlak je nog hulp nodig hebt of dingen wil leren.

Ook zijn er trainingsacteurs die je helpen om in de praktijk te oefenen met het voeren van gesprekken, het doen van presentaties of het geven van trainingen. 

Opleidingsdag: Trainen met het Enneagram (za 28 maart)
Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram met name gebruiken om het zelfinzicht te vergroten. Het systeem is met name in deze tijd zeer doeltreffend voor het in kaart brengen van de menselijke verhoudingen, vooral in werksituaties. De afgelopen jaren hebben dan ook duizenden leidinggevenden over de hele wereld het Enneagram herontdekt als een zeer waardevol management instrument. 


Het Enneagram is zeer praktisch hanteerbaar bij het nemen van beslissingen, het vormen en managen van teams, het voeren van evaluatiegesprekken, het coachen van mensen, het begrijpen en het oplossen van problemen en misverstanden op de werkvloer. Kennis hebben van het Enneagram is zeer waardevol als je werkzaam bent als trainer of coach, leidinggevende of trainingsacteur. Kortom voor iedereen die met mensen werkt is het Enneagram een openbaring. 

Deze dag eindigt met het grote Enneagramdiner waar we tijdens een feestelijk diner op een ludieke manier kennismaken met de 9 types van het Enneagram, die in een theateract worden uitgebeeld.
 

Afstuderen en Eindexamen

Als afsluiting van je opleiding maak je alleen of samen met iemand anders een eigen workshop. Hierbij krijg je een begeleider van de Academie, die dit proces ondersteunt.

Stages

Naast de Basisvorming, de bouwstenen en de weekenden, verwachten wij van de deelnemers dat zij een aantal dagdelen praktijkstage lopen op de werkvloer. De Academie regelt deze stages voor de deelnemers met Inspiration Company.

Alle data op een rij
Basisdagen

 • Basisdagen instroom 1: do 12 en 13 december 2019; (vol!)
 • Basisdagen instroom 2: vr 10 en za 11 januari 2020; (vol!)
 • Basisdagen instroom 3: do 30 en vr 31 januari 2020; (nog plek)

Modules

 1. Basis Creatief Denken en TotalBrainBox-methode: do 13 februari
 2. Patroon doorbrekend en doorbraak denken: vr 14 februari
 3. Beelddenken en Visieontwikkeling: do 5 maart
 4. Innovatief Denken / InBox Denken: vr 6 maart
 5. Intuïtief Trainen: za 7 maart
 6. Doel en oplossingsgericht Coachen: do 19 maart
 7. Systemisch Trainen: vr 20 maart
 8. Opbouw van een Creatief Denksessie en wanneer welk tool: vr 20 maart
 9. Creatief Trainen: za 21 maart
 10. Inspirerend Trainen: do 26 maart
 11. Transformerend Trainen: vr 27 maart
 12. Teams Trainen: vr 3 april
 13. Grensverleggend Trainen: di 31 maart - za 4 april

Opleidingsdag

 • Trainen met het Enneagram: za 28 maart

Eindexamen

 • Examen-oefendag en Eindexamens van deze Trainersopleiding: do 16, vr 17 en za 18 aprilNa de opleiding tot Professioneel Trainer

 • je bent in staat mensen in beweging te zetten en te begeleiden bij veranderingsprocessen;
 • je hebt een nieuwe visie op trainen ontwikkeld;
 • je kent veel interactieve werkvormen en bent in staat hiermee te improviseren;
 • je kent je eigen passie, je kracht en je talenten en hebt ontdekt wat jouw stijl van trainen is;
 • je hebt kennis van groepsprocessen en energieën, weet hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies;
 • je bent in staat je eigen trainingen en workshops te ontwerpen en te ontwikkelen;
 • je hebt praktijkervaring opgedaan op de werkvloer bij een groot trainingsbureau. Je kent hierdoor de nieuwste ontwikkelingen en trends;
 • je hebt je eigen trainingsworkshop ontwikkeld en neergezet (en kunt deze eventueel al komend jaar in de markt gaan zetten)
 • je kunt gecertificeerd worden bij SPOTCER, één van de grootste beroepsorganisaties en netwerken voor trainers en coachen.
    

Algemene info

De studiebelasting is minimaal is 54 uur (eindexamendag niet meegerekend). Het instroomniveau van deze opleiding is MBO/HBO. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst. Dit wordt in overleg met de deelnemer gepland en afgesproken. Bij 54 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert trainers- en coachopleidingen, maar helpt ook startende trainers bij het zoeken van passende klanten. 

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop "hoe zet ik mijzelf in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt thuis overnachten, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid voor Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook bij Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

8,8
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer
Gebaseerd op 56 ervaringen
Ser Janssen
starstarstarstarstar_half
Ser Janssen
Portefeuillemanager Vastgoed at Gemeente Buren
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone. Ook een inspirerende groep waarmee ik de opleiding heb gedaan. De opleiding heeft me absoluut de middelen en het bewustzijn gegeven om als trainer te werken." - 04-05-2018 08:04

"Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone.… alles lezen - 04-05-2018 08:04

starstarstarstarstar_half
suzan ummenthun
9
Opleiding Professioneel Trainer

"De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van lesgeven. Niks boeken maar leren door ervaring. Al met al na deze opleiding een hele mooie en leerzame ervaring rijker. De module grensverleggend trainen in Marrakech was de kers op de taart waarin al het geleerde bij elkaar kwam. De opleiding is een absolute aanrader!!!" - 03-05-2018 14:48

"De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van le… alles lezen - 03-05-2018 14:48

starstarstarstarstar_half
Wendy van Romunde
Supervisor Quality/Arbo Coördinator /owner OntWikkelZe
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier waarop de lesstof behandeld wordt, energiek en positief! Echt een geweldige reis om samen met alle trainers en cursisten te maken. " - 26-04-2018 11:11

"Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier w… alles lezen - 26-04-2018 11:11

starstarstarstarstar_half
A. Vink
Ondernemer
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, dan moet je deze opleiding niet hebben. Zoek je een opleiding die je op alle vlakken uitdaagt en waar je meer krijgt dan je verwacht had? Dan zit je hier goed! Wel moet je bereid zijn om naar jezelf te kijken en uit the box te kunnen stappen. In die gevallen; niet verder zoeken, maar doen!" - 25-04-2018 14:45

"Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, d… alles lezen - 25-04-2018 14:45

starstarstarstarstar_half
Kim Sanders
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoonlijke groei. Een intensieve opleiding waardoor ik in beweging ben gekomen en vanuit mijn hart mijn eigen pad ga volgen. De module grensverleggend trainen in Marrakech is echt een aanrader! Ik zou zeggen "DOEN"!" - 25-04-2018 08:41

"Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoon… alles lezen - 25-04-2018 08:41

starstarstarstarstar_half
Nico Beckmann
Zelfstandig ondernemer Maccis
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenperiode waarin ik veel nieuwe inzichten en een andere kijk en denk wijze heb mogen leren. Het leren kennen en de band die je opbouwt met nieuwe en mooie mensen met ieder zijn eigen verhaal en motivatie erg mooi. De training is intensief maar er is veel ruimte om zelf te ervaren door oefenen, en praktijk opdrachten waarbij je wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De combinatie met een creatieve en steeds weer verrassende werkwijze met de ontspannen en familiare sfeer maakt dat je na elke trainingsdag jezelf een beetje een rijker mens gaat voelen. Als je het aan durft om jezelf te leren kennen,is de academie echt een aanrader.
Nico Beckmann
" - 08-06-2017 16:47

"Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenpe… alles lezen - 08-06-2017 16:47

starstarstarstarstar_half
Rosan Oosterom
Trainer / Yogateacher
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Wat een inspirerende reis was deze opleiding!
Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! Van begin tot eind een intense mix van uitdagingen, inspireren en geïnspireerd worden, out of the box denken en je soms out of your comfort zone voelen, waardoor groei automatisch volgt! De verschillende trainingsvormen, tools en ook de tomeloze energie en creativiteit van zowel de trainers als de opzet van de opleiding, maken deze uniek.
Het gaat vooral om de beleving en ervaring en zo is de trainingsreis naar Marrakesh dan ook echt een kers op de taart. De gastvrijheid, zorg en begeleiding van Jacqueline en haar crew was puur, inspirerend en hartverwarmend.
Het ontwikkelen van de (afstudeer)workshop heeft een tast -en bruikbaar resultaat tot gevolg, waarmee je direct aan de slag kunt!" - 31-05-2017 12:12

"Wat een inspirerende reis was deze opleiding! Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! V… alles lezen - 31-05-2017 12:12

starstarstarstarstar_half
Marcel Kortekaas
Project Manager / Interim Manager
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Een inspirerende en intensieve opleiding, waarbij de focus op doen en ervaren ligt. Gelukkig geen uit boekjes lessen in de overbekende U opstelling. Nee voor mij geheel nieuwe en uitdagende manier van opleiden.

De manier waarop De Academie dit doet, door je onder te dompelen in een bad van leren, doen, vriendschap, confrontatie (met je zelf), beleven en je volledig uit je bestaande patronen brengt is uniek te noemen.

Het mooie daarvan is dat dit gebeurt binnen een veilige en inspirirende omgeving waardoor je het vertrouwen krijgt om ervoor te gaan en alle eventuele vooroordelen kunt laten varen.

De informatievoorziening en communicatie kan beter, maar draagt anderzijds ook weer bij aan het geheel. Want pas dan kun je zonder verwachtingen volledig open gaan staan voor alles wat er op je af komt en vol voor gaan.

Deze opleiding heeft mij vooral veel persoonlijke groei opgeleverd en ik heb een groep bijzondere mensen leren kennen. Studiegenoten, trainers en de mensen achter De Academie hebben allemaal bijgedragen tot een bijzondere ervaring waar ik met veel plezier op terugkijk.

" - 30-05-2017 12:57

"Een inspirerende en intensieve opleiding, waarbij de focus op doen en ervaren ligt. Gelukkig geen uit boekjes lessen in de overbekende U ops… alles lezen - 30-05-2017 12:57

starstarstarstarstar_half
Inge Jansen
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoonlijk kado! De opleiding brengt je veel inspiratie, verdieping, inzichten, werkbare tools, persoonlijke groei en mooie nieuwe contacten. Dat je alles zelf ervaart, maakt dat informatie goed blijft hangen en wordt opgeslagen. Daarnaast hangt er een fijne energie, worden deelnemers in hun kracht gezet en wordt er veel humor ingezet. Aandachtspunt is informatie en communicatie, maar dit is een bijzaak in het grotere geheel. Een aanrader! " - 19-05-2017 12:10

"Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoon… alles lezen - 19-05-2017 12:10

starstarstarstarstar_border
Martijn van Straaten
Manager/Trainer/Coach
8
Opleiding Professioneel Trainer

"Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de opleiding voor jou. Je leert geen kunstje. Je leert niet wat goed is of niet goed. Je leert vooral jezelf te zijn en te ontdekken hoe je mensen kunt inspireren. Af en toe lijkt de opleiding op een pure mindfuck. De beleving staat voorop en die blijft langer hangen dan geschreven theorie.
De informatieverstrekking en communicatie kan wel wat beter, maar aan de andere kant leer je ook hier weer van. Want wat doet het met jou als er net iets anders gebeurd dan je had verwacht. " - 25-04-2017 06:51

"Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de… alles lezen - 25-04-2017 06:51

starstarstarstarstar_half
Josje Gorgels
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet. Ik heb een grote sprong voorwaarts gemaakt." - 06-04-2017 10:17

"Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet… alles lezen - 06-04-2017 10:17

Yolanda Bos
starstarstarstarstar_border
Yolanda Bos
MCC (Master of Management, Culture and Change) & Professioneel Innovatie Trainer
8
Opleiding Professioneel Trainer

"Na het behalen van mijn Master Management, Cultuur en Verandering ging ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis vooral praktisch kon aanvullen door tools en werkvormen, door DOEN! Dat heb ik gevonden in de Jaaropleiding aan de Academie.Ik heb een fijne tijd gehad,nieuwsgierige en betrokken mensen ontmoet en opnieuw veel over mezelf geleerd. De welkome ontvangst en goede verzorging tijdens de trainingsdagen maakten het extra fijn. Met deze intensieve en creatieve leerervaring heb ik er alle vertrouwen in mijn pad als veranderkundige én trainer te kunnen vervolgen." - 05-04-2017 13:17

"Na het behalen van mijn Master Management, Cultuur en Verandering ging ik op zoek naar een opleiding die mijn kennis vooral praktisch kon aa… alles lezen - 05-04-2017 13:17

starstarstarstarstar_border
Herma Hulst
Trainer, coach, communicatiestrateeg, dagvoorzitter
8
Opleiding Professioneel Trainer

"Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbeslagen ten ijs. Theorieën, modellen, train-the-trainer-technieken, allemaal had ik ze al ingezet, maar door ze bij de opleiding intensief te beleven kregen ze een heel nieuwe dimensie en waarde voor mij, zowel persoonlijk als professioneel. Misschien wel de allerbelangrijkste les: als authentiek trainer geef je het beste van jezelf en heb je het meest te bieden. In de opleiding kun je daarom de modules kiezen die het best bij jouw talenten en mogelijkheden liggen en zo je eigen, innovatieve formule optimaliseren. Een schat aan ervaren professionals wijst je de weg. En aan het eind van de rit krijg je kans een eigen workshop te ontwikkelen en bij diverse groepen proef te draaien. Kant-en-klaar om daarna in de markt te zetten. Met als extra bijvangst: een geweldig netwerk aan fijne collega's. Aanrader!" - 17-07-2016 17:39

"Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbes… alles lezen - 17-07-2016 17:39

starstarstarstarstar_half
Alice Onderstal
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Wat een fantastische en onvergetelijke opleiding was dit! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Tijdens de opleiding heb ik mezelf letterlijk (her)ontdekt. De momenten waren mooi, soms emotioneel, gezellig, bevrijdend, spiritueel.....alle lagen werden aangeraakt. En wat ik zo mooi vond om te zien, is dat iedereen op het Inspiratie Festival met het eindexamen zijn/ haar eigen gezicht liet zien. We hebben geleerd om te trainen vanuit authenticiteit. En dat is echt goud waard!" - 30-06-2016 19:53

"Wat een fantastische en onvergetelijke opleiding was dit! Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Tijdens de opleiding heb ik mezelf lette… alles lezen - 30-06-2016 19:53

starstarstarstarstar_border
Eveline de Vries
Trainer/facilitator Creatief denken
8
Opleiding Professioneel Trainer

"De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen én waar ik dus zelf de rode draad van mijn leerproces mee kon bepalen. Mijn leerstijl begint bij ervaren en de kern van deze opleiding is ervaren: verschillende thema's (zoals teambuilding, samenwerken, gamen, creatief denken) heel veel werkvormen, jezelf tov de ander en uiteindelijk ervaren hoe jouw zelf ontwikkelde workshop van 1,5 uur uitpakt bij onbekende deelnemers. Het totale pakket is enorm inspirerend; de locaties, de trainers, de verschillende modules en vooral ook de mede-cursisten. Ik heb mijn rugzak goed weten te vullen en dat geeft me enorm veel zelfvertrouwen." - 20-06-2016 15:15

"De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen… alles lezen - 20-06-2016 15:15

starstarstarstarstar_half
Steven van den Heuvel
Trainer & Consultant
9
Opleiding Professioneel Trainer

"De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdieping. Met de opleiding heb ik een mooie workshop ontwikkeld voor teamtrainingen die ik in de markt kan gaan inzetten. Door het werken met bouwstenen kun je zelf bepalen wat je wilt leren. Het volgen van de stages geeft de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van het trainersvak. Het startweekend en het inspiratiefestival hebben naast de inhoud door de geweldige sfeer, gastvrijheid een grote indruk op me gemaakt. Geweldig om zoveel inspirerende mensen te ontmoeten." - 01-06-2016 06:20

"De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdiep… alles lezen - 01-06-2016 06:20

Linda Leenaarts
starstarstarstarstar_half
Linda Leenaarts
Projectmanager at Achmea
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op maat samen te stellen naar eigen wensen.
Waar ik het meest van geleerd heb is het inzicht in elkaars talenten en krachten om deze vervolgens complementair in te zetten.
Een echte 'zo kan het ook' ervaring waar een nieuwe wereld van trainen voor me is opengegaan. Helemaal passend bij deze tijd. Doen!" - 31-05-2016 20:20

"Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op… alles lezen - 31-05-2016 20:20

Yvonne Wijnsma
starstarstarstarstar_half
Yvonne Wijnsma
Trainer bij Crealab
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop.
Afstuderen als professioneel innovatief trainer is me gelukt na een bijzonder en  inspirerende periode op de Academie.
De leergang of zoektocht naar mezelf als trainer was intens en mooi.
Leren door te doen beviel me prima, door de praktische insteek en het ervarend leren, vielen theorieën en modellen steeds beter op z'n plek en prikkelde het mij om me nog meer te verdiepen in de materie.

Ik had vooraf, met hulp van een adviseur van de opleiding, een mooi pakket aan modules samengesteld. De keuze aan modules was ruim en veelzijdig. Gaandeweg voelde sommige modules als een gemiste kans (o.a. grensverleggend trainen) maar gelukkig kon ik ook deze modules extra afnemen. Het verrijkte me keer op keer. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik de trainers van de opleiding bewonder om hun persoonlijke stijl, energie en expertise. 

Per module is de samenstelling aan  trainers en deelnemers anders,
dus ook de sfeer en de dynamiek is anders. Het was altijd verrassend wie je tegen kwam, maar hierdoor voelde ik me met steeds meer mensen verbonden.
Ik kwam vrijwel altijd geïnspireerd en energiek uit de opleidingsdagen. En de ene keer dat dat tegenviel werd opgelost door een dagdeel met succes in te halen. Dat vond ik echt klasse van de Academie en waardeerde ik enorm.

Niet geheel onbelangrijk waren de zalige lunches, een leuk & openhartig team en kleurrijke ruimtes waarin de trainingen werden gegeven. Heel prettig voor mensen die gevoelig zijn voor sfeer.

Al met al ben ik echt enthousiast over de opleiding en heb ik de bruis in mezelf weer terug gevonden waar ik erg dankbaar voor ben. " - 30-05-2016 20:20

"Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop. Afstuderen als professi… alles lezen - 30-05-2016 20:20

starstarstarstarstar_half
Kyra Cools
Manager
9
Opleiding Professioneel Trainer

"DOEN!
Dat is het kernwoord van deze opleiding.
Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan.
Want hoe kan je anderen training in ervaringsgericht ontwikkelen als je het zelf niet hebt ervaren?
Telkens wisselen van rol: danweer trainer, dan weer opdrachtgever, dan deelnemers.
Een zeer effectief, inspirerende opleiding waarbij je maximaal gefaciliteerd wordt om jouw unieke trainerstalent te ontwikkelen of te verdiepen.
Niet meer over nadenken.... Gewoon DOEN!" - 30-05-2016 13:45

"DOEN! Dat is het kernwoord van deze opleiding. Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan. Want hoe kan je anderen tra… alles lezen - 30-05-2016 13:45

Anita van der Lans
starstarstarstarstar_half
Anita van der Lans
manager Horizon Academie
9
Opleiding Professioneel Trainer

"Een inspirerende opleiding die voor mij persoonlijke ontwikkeling en groei heeft gebracht op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Ik heb mijn waarde echt goed leren kennen en weet dit toe te passen in mijn vak als trainer. Deze opleiding heeft me geraakt en een mooie beweging op gang gebracht. " - 02-04-2015 15:15

"Een inspirerende opleiding die voor mij persoonlijke ontwikkeling en groei heeft gebracht op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Ik heb… alles lezen - 02-04-2015 15:15

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.