Opleiding Transformatie Trainer/Coach

Niveau
Totale lesduur
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 192 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Transformatie Trainer/Coach
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Edith von Berg
starstarstarstarstar
Edith von Berg
Adviseur, Trainer, Coach Financiele Winkel van Delft - Gemeente Delft
10
Opleiding Transformatie Trainer/Coach

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier die ik alleen maar als heel bijzonder kan omschrijven. Het hele proces en het zien hoe de mensen in bepaalde situaties reageren en handelen was voor mij onwijs leerzaam. Als je echt de diepte in wil moet ze deze training echt gaan doen! " - 12-07-2018 10:24

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier d… alles lezen - 12-07-2018 10:24

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Academie voor Innovatief Trainen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Transformatieopleiding

De wereld zit in een groot transformatieproces. Er is de afgelopen jaren veel geleerd en gereorganiseerd, maar het is duidelijk geworden dat gedragsverandering alleen dan blijvend kan plaatsvinden als die van binnenuit komt, alle reorganisaties en veranderingsprocessen ten spijt. Ook bedrijven en organisaties krijgen er zicht op dat veel energie en potentieel vastzit in het systeem van het bedrijf, maar ook in de systemen van individuele mensen.

Als energie vast zit, kunnen we niet meer stromen, dus niet meer bewegen, dus niet meer ontwikkelen en dus niet meer verder. Belangrijk in deze tijd is dus, dat we leren hoe we vastzittende energie vrij kunnen maken. Energie …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Transformatieopleiding

De wereld zit in een groot transformatieproces. Er is de afgelopen jaren veel geleerd en gereorganiseerd, maar het is duidelijk geworden dat gedragsverandering alleen dan blijvend kan plaatsvinden als die van binnenuit komt, alle reorganisaties en veranderingsprocessen ten spijt. Ook bedrijven en organisaties krijgen er zicht op dat veel energie en potentieel vastzit in het systeem van het bedrijf, maar ook in de systemen van individuele mensen.

Als energie vast zit, kunnen we niet meer stromen, dus niet meer bewegen, dus niet meer ontwikkelen en dus niet meer verder. Belangrijk in deze tijd is dus, dat we leren hoe we vastzittende energie vrij kunnen maken. Energie kan vastzitten in verzet, in angst, in boosheid, in gewoontes, in vaste programma’s en patronen. We kunnen dan wel ander gedrag aanleren, maar wil een ontwikkeling of verandering werkelijk slagen dan heeft het een vrije, levende energie nodig. Pas als de energie werkelijk vrij kan stromen, is er weer vertrouwen en levenslust en kunnen we ook weer de regie voor ons eigen leven in handen nemen.

Transformatieprocessen dringen door tot de essentie van de zaak en zetten een blijvende verandering in gang, zowel voor individuen als binnen teams of organisaties. De hele maatschappij zit midden in een transformatieproces. Mensen oriënteren zich opnieuw op de zin van hun leven, zijn opnieuw op zoek naar werkelijke vervulling, contact, zinvol werk en hogere waardes. Dat is de reden dat de vraag naar trainers en coaches die mensen bij deze processen kunnen begeleiden, steeds meer toeneemt.

De Academie voor Innovatief Trainen heeft de eerste en enige erkende opleiding tot Transformatietrainer en coach. Op deze opleiding leer je transformerend trainen en coachen, leer je systemisch werken (werken met opstellingen), mindfulness / soulfulness, werken met creatieve middelen, intuïtieve ontwikkeling, intuïtief coachen, groepsdynamica, werken met het Enneagram, creatieregie, discreëren van beperkende overtuigingen en transformerend leiderschap. Na de opleiding doe je examen, zowel als coach als als trainer en krijg je een diploma waarmee je direct aan de slag kunt.

In de opleiding zit een transformatiereis naar Marokko. Deze is met name gericht op je persoonlijke transformatie. Je krijgt tijdens de reis training. We werken met systemisch werk, mindfulness, soulfulness, meditatie, visualisatie en een stilte-retraite. Je krijgt tijdens de opleiding en de reis ook veel persoonlijke begeleiding en coachgesprekken.

Resultaat van de Opleiding

 • Je bent in staat mensen in beweging te zetten en mensen te begeleiden bij transformatieprocessen
 • Je weet wat transformerend leiderschap is en hebt een nieuwe visie op trainen en coachen ontwikkeld
 • Je hebt kennis van groepsprocessen, groeiprocessen, transformatieprocessen en weet hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies
 • Je bent in staat om mensen op een dieper niveau te begeleiden.
 • Je kent veel nieuwe interactieve werkvormen om mensen in contact te brengen met hun essentie, de kern van wie ze zijn en welke richting ze uit willen.
 • Je bent in staat te trainen met systemisch werk (opstellingen).
 • Je bent in staat om vast zittende energie vrij te maken. 
 • Je kent je eigen passie, staat in je eigen kracht en bent in staat ook anderen in hun eigen kracht te zetten.
 • Je hebt kennis van kosmische wetten en weet hoe je moet werken met groepen en energie.
 • Je kent je eigen talenten en tekortkomingen en bent in staat een trainingsprogramma op te zetten in je eigen specialiteit.
 • Je bent in bezit van een erkend diploma en kunt gecertificeerd worden bij SPOTCER, één van de grootste certificeringsorganisaties voor trainers en coaches alsmede bij de NOBCO.

Opbouw van de Opleiding

De opleiding begint op vrijdag 28 september. Je begint met het volgen van een aantal modules in Nederland. Deze modules zijn de vaktechnische bouwstenen van de opleiding. Halverwege de opleiding maak je de transformatiereis naar Marokko van 2 t/m 12 november (zie ook hieronder)

Aan het eind van de opleiding maak je alleen of samen met een ander een workshop waarmee je eindexamen doet. Je doet ook examen als transformerend coach, zodat je na de opleiding én individueel én met een groep kunt werken. Zo behaal je in 2 maanden tijd een erkend diploma van Transformatie Trainer/Coach.

Weekend Inspireren kun je Leren

In dit weekend van vrijdagavond 16 t/m zondagmiddag 18 november in Bant leer je hoe je zelf een workshop kunt maken. En je gaat dit samen met anderen ook daadwerkelijk in praktijk brengen. Je krijgt hulp en begeleiding van professionele trainers om je eigen workshop te bedenken, zelf nieuwe werkvormen neer te zetten en om een inspirerende impactvolle workshop te ontwerpen en uit te voeren. Dit is een zeer leerzaam weekend waarin je geconfronteerd wordt met de praktijk. Je leert niet alleen hoe je een workshop op moet opbouwen en in moet vullen, maar je leert ook hoe energie werkt en hoe jij voor de groep staat.
Voor dit weekend in Bant worden extra verblijfskosten €75 per dag in rekening gebracht. Dit bedrag is incl. eten en drinken.

Modules in Nederland

Basisdag 1 & 2 (vr 28 en za 29 september)
Op deze dag maak je kennis met je medecursisten en de docenten. Verder gaan wij aan de slag met de vraag: wat is transformeren? We maken een begin met het werken met Opstellingen (Systemisch Werken) om patronen helder te krijgen en te kunnen transformeren. Je leert hoe je als trainer opstellingen kan gebruiken bij het oplossen van tal van problemen problemen (tussen personen onderling en ook binnen organisaties), maar ook hoe je systemisch werk kunt inzetten om persoonlijke blokkades helder te krijgen en te transformeren.

Oude gedragspatronen doorbreken om denken, voelen en handelen op één lijn te brengen, zijn de eerste stappen in een transformatieproces. Zowel individuen als organisaties merken in de loop der jaren dat ze herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Een individu of zelfs een hele organisatie kan zonder het te beseffen verstrikt raken in de patronen van het organisatiesysteem. 

Kleurprofilering (vr 5 oktober)
Op deze dag staat de vraag centraal: wie ben jij als trainer/coach? Waar liggen je talenten, waar liggen je tekortkomingen? We werken met kleurprofilering waardoor je zicht krijgt op je persoonlijk hersenprofiel. Je onderzoekt waar je energie zit en je krijgt inzicht in je persoonlijke ontwikkelingspunten en doelstellingen. In deze bouwsteen onderzoeken we wat jouw persoonlijke programma inhoudt en wat jouw egocode is.

Intuïtief Trainen en Coachen (vr 12 oktober)
Intuïtief trainen en coachen is een vorm van begeleiding waarbij het intuïtieve, spirituele vermogen van de mens de ruimte krijgt om samen te werken met het praktische en verstandelijke. Iedereen heeft in principe heldere vermogen. En dit is de tijd dat we deze vermogens meer en meer mogen gaan ontwikkelen. Maar eerst zullen we moeten onderzoeken waar jouw persoonlijke helderheid zit. Ben je heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderhandelend, helder sprekend, helder ruikend of helderziend? Via welke ingang werkt jouw intuitie het best? We gaan dit stap voor stap persoonlijk onderzoeken met behulp van diverse werkvormen.

Trainen en Coachen met Creatieve Middelen (vr 19 oktober)
Hier leer je hoe je als coach of trainer interactieve, creatieve middelen kunt integreren binnen trainingen en coachgesprekken. Er wordt gewerkt met verschillende creatieve werkvormen zoals bijv. beelddenken, kunst, kleuren, schilderen, tekenen, muziek, film, fotografie, theater, koken ect. die een trainings- of coachingssessie kunnen verrijken.

Werken met het Enneagram + diner (za 20 oktober)
Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten en transformatieprocessen te versnellen. Op deze dag ga je onder begeleiding op zoek naar je eigen Enneagramtype en krijg je informatie over de spirituele, emotionele, rationele en mentale ontwikkeling, die je vanuit je Enneagramtype in kunt zetten. Je krijgt zicht op de onderliggende motieven van de diverse Enneagramtypes.

Deze Enneagram module gaat over in een groot Enneagramdiner met Enneagramtheater, waarbij het hele gegeven ook op een lichte manier vorm gegeven wordt.

Na het volgen van deze intensieve Enneagrammodule heb je een basiskennis van het Enneagram en ken je je eigen type. In de loop van de opleiding zal het werken met het Enneagram steeds meer worden uitgediept.

Coachen met Modellen (vr 26 oktober)
Hiermee leer je gestructureerd en professioneel coachen. We werken o.a. met het GROW-model, het STAR-model en het SMART-model.

 • Het GROW-model staat voor Goal (wat is het gewenste resultaat?), Reality (wat is het probleem, wie/wat/waar/hoeveel, situatie, betrokken en feiten?), Options (wat zijn de mogelijkheden, wat kun je doen om de situatie te veranderen?), Wrapup (wat en hoe, welke actie ga je ondernemen en hoe pak je dat aan?).
 • Het STARmodel staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat.
 • Het SMARTmodel staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Systemisch Coachen (vr 23 november)
Op deze dag ga je samen met een trainingsacteur op zoek naar je eigen stijl van coachen. Je voert coachingsgesprekken, gaat oefenen met lastige gesprekken, probeert verschillende stijlen van coaching uit en onderzoekt welke manier van coaching het beste bij je past. Je krijgt na elk gesprek feedback van de trainingsacteur, die je teruggeeft hoe je overkomt als coach, waar je talenten liggen, waar je tekortkomingen liggen e.d


Examens

Tijdens het weekend van 7 - 9 december in Bant is er op vrijdag 7 december een oefendag  voor het eindexamen dat op zaterdag 8 en zondag 9 december op het InspiratieFestival in Bant plaatsvindt. Tijdens dit Festival doe je examen met een eigen korte workshop die je zelf of samen met iemand maakt en daar gaat geven. Hierbij krijg je van ons een persoonlijke begeleider, die je helpt om de workshop neer te zetten. Aan het einde van het Festival op 9 december krijg je je certificaat waarmee je direct als trainer aan de slag kan.
Voor dit weekend in Bant worden extra verblijfskosten € 75 per dag in rekening gebracht. Dit bedrag is incl. eten en drinken. 

Je doet op 2 verschillende dagen eindexamen. Je eindexamen Coachen vindt plaats op zaterdag 8 december. Je eindexamen Trainen vind plaats op zondag 9 december. 

 • Oefendag Examen Transformerend Coachen

  Op deze dag oefen je met trainingsacteurs voor het Coachexamen van zaterdag 8 december

 • Eindexamen Transformerend Coachen

  Op 8 december is je eindexamen Transformerend Coachen. Dit bestaat uit 3 onderdelen:

  • het maken van je eigen coachprofiel (Wat voor soort coach ben jij? Met welke vragen wil je als coach werken? Welke methodes of werkwijzen passen bij jou?)
  • het voeren van een intakegesprek
  • het maken van een plan van aanpak n.a.v. het coachgesprek

 • Oefendag Trainersexamen 

  Op deze dag oefen je je eindexamen trainersworkshop, waarvoor je op zondag 9 december examen gaat doen.  

 • Eindexamen Trainersexamen

  Op deze dag doe je examen met een eigen korte workshop die je zelf of samen met iemand maakt en daar gaat geven. Hierbij krijg je van ons een persoonlijke begeleider, die je helpt om de workshop neer te zetten.
  Aan het einde van deze dag krijg je een certificaat waarmee je als transformatie-trainer en coach aan de slag kan. 

Transformatiereis Marokko (donderdag 1 - zaterdag 10 november)

Van 1 t/m 10 november maken we een transformatiereis naar Marokko. Je vliegt naar Marrakech waar je verblijft in een Riad, midden in de Oude Medina. Het dakterras van het Riad heeft een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte. Daar worden meditaties en transformerende trainingssessies gegeven. Je maakt kennis met de stad van Sprookjes van 1001 Nacht. Een stad waar veel wonderen gebeuren en mysterie verborgen ligt. Ook gaan we van daaruit richting het Atlasgebergte en de woestijn om de stilte op te zoeken in een korte persoonlijke retraite. 

In deze reis gaat het met name om je persoonlijke transformatie en zullen we werken met de ziel. We onderzoeken wat je missie is dit leven, hoe je van waarde kunt zijn voor anderen, wat je als talent hebt meegekregen en wat je transformatiepunten zijn. De reis is zeer intensief, je krijgt iedere dag een aantal uren intensief les, je slaapt op verschillende plekken en leert jezelf open te stellen voor hogere inspiratie. We werken aan het ontwikkelen van je eigen intuitieve vermogens. Tijdens deze reis zal de energie die nog ergens in je systeem vastzit, loskomen en weer vrij beschikbaar komen. Dat wil zeggen dat je met veel meer energie, passie, levenslust en bewustzijn terug zult keren. Van hieruit kun je de opleiding weer verder vorm gaan geven. 

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. 

Intervisie

Mocht je na je examen direct aan de slag willen, wij geven in samenwerking met SPOTCER intervisies en workshops hoe je jezelf in de markt kunt zetten. Deze workshops zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Opleidingslocatie in Nederland 

De opleidingsdagen in Nederland worden gegeven in onze eigen trainingsruimte de InspiratieKamers in Arnhem. 

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Transformatie Trainer/Coach
Gebaseerd op 4 ervaringen
Edith von Berg
starstarstarstarstar
Edith von Berg
Adviseur, Trainer, Coach Financiele Winkel van Delft - Gemeente Delft
10
Opleiding Transformatie Trainer/Coach

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier die ik alleen maar als heel bijzonder kan omschrijven. Het hele proces en het zien hoe de mensen in bepaalde situaties reageren en handelen was voor mij onwijs leerzaam. Als je echt de diepte in wil moet ze deze training echt gaan doen! " - 12-07-2018 10:24

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier d… alles lezen - 12-07-2018 10:24

starstarstarstarstar_half
Barbara van der Leeuw-Bierman
(Programma) manager
9
Opleiding Transformatie Trainer/Coach

"Wat een fantastische levens ervaring! Niet alleen inhoudelijk heel veel geleerd over trainen en coachen, maar ook heel veel inzicht gekregen in mezelf en anderen (die zijn ècht anders). Voor mij een een heel waardevolle transformatie!" - 15-05-2018 11:32

"Wat een fantastische levens ervaring! Niet alleen inhoudelijk heel veel geleerd over trainen en coachen, maar ook heel veel inzicht gekregen… alles lezen - 15-05-2018 11:32

starstarstarstarstar_border
Wilma Hanskamp
adviseur/coach
8
Opleiding Transformatie Trainer/Coach

"Ik heb mezelf de afgelopen 2 maanden lekker ondergedompeld in de opleiding transformatie trainer / coach bij de academie voor innovatief trainen. Het was een reis vol mooie bestemmingen en belevenissen en met geweldige ontmoetingen en prachtige mensen. Ik heb door de opleiding de bevestiging gekregen dat ik met het juiste werk en het juiste vak bezig ben. Ik voel me geinspireerd, gemotiveerd en sterk en ga met vernieuwde energie lekker aan de slag!" - 07-04-2017 20:44

"Ik heb mezelf de afgelopen 2 maanden lekker ondergedompeld in de opleiding transformatie trainer / coach bij de academie voor innovatief tra… alles lezen - 07-04-2017 20:44

starstarstarstarstar_half
Lars Emonts
Trainer
9
Opleiding Transformatie Trainer/Coach

"Inmiddels is het twee maanden geleden dat ik de opleiding tot transformatie trainer/coach af hebt gerond en nog steeds verbaas ik me erover hoe zeer de opleiding door blijft werken, zowel op het vlak van trainer/coach als op persoonlijk vlak. Geen opleiding heeft me zoveel gebracht als deze!
Met je eigen transformatieproces als leidraad kom je stevig in je eigen kracht te staan en ontdek je jouw persoonlijke en unieke trainer/coach-profiel en de werkvormen die bij je passen.
De kracht van de opleiding zit enerzijds in het team: ervaren, krachtig, betrokken, divers en uitgebalanceerd. Anderzijds is dat het gebruik van werkvormen waarbij het 'beleven' centraal staat.
Tijdens de opleidingsdagen heb ik vaker het gevoel gehad alsof het gezamenlijk bewustzijn op een hoger niveau werd getild om op de diepere lagen te kunnen werken waar de transformatiepunten liggen. Bijzonder inspirerend!
Ik kan alleen maar bevestigen dat de wens van Jac uit is gekomen: een opleiding neerzetten waarvan de deelnemers het erg jammer vinden wanneer ze er klaar mee zijn.
" - 19-02-2017 21:06

"Inmiddels is het twee maanden geleden dat ik de opleiding tot transformatie trainer/coach af hebt gerond en nog steeds verbaas ik me erover … alles lezen - 19-02-2017 21:06

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)