Opleiding Transformatie Trainer Coach

Niveau
Tijdsduur
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 195 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Transformatie Trainer Coach
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Edith von Berg
starstarstarstarstar
Edith von Berg
Adviseur, Trainer, Coach Financiele Winkel van Delft - Gemeente Delft
10
Opleiding Transformatie Trainer Coach

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier die ik alleen maar als heel bijzonder kan omschrijven. Het hele proces en het zien hoe de mensen in bepaalde situaties reageren en handelen was voor mij onwijs leerzaam. Als je echt de diepte in wil moet ze deze training echt gaan doen! " - 12-07-2018 10:24

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier d… alles lezen - 12-07-2018 10:24

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Academie voor Innovatief Trainen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Opleiding tot Transformerend Trainer/Coach 

De wereld zit in een groot transformatieproces. Er is de afgelopen jaren veel geleerd en gereorganiseerd, maar het is duidelijk geworden dat gedragsverandering alleen dan blijvend kan plaatsvinden als die van binnenuit komt, alle reorganisaties en veranderingsprocessen ten spijt. Ook bedrijven en organisaties krijgen er zicht op dat veel energie en potentieel vastzit in het systeem van het bedrijf, maar ook in de systemen van individuele mensen.

Als energie vastzit, kunnen we niet meer stromen, dus niet meer bewegen, dus niet meer ontwikkelen en dus niet meer verder. Belangrijk in deze tijd is dus, dat we leren hoe we vastzittende energie vrij ku…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en NLP.

Opleiding tot Transformerend Trainer/Coach 

De wereld zit in een groot transformatieproces. Er is de afgelopen jaren veel geleerd en gereorganiseerd, maar het is duidelijk geworden dat gedragsverandering alleen dan blijvend kan plaatsvinden als die van binnenuit komt, alle reorganisaties en veranderingsprocessen ten spijt. Ook bedrijven en organisaties krijgen er zicht op dat veel energie en potentieel vastzit in het systeem van het bedrijf, maar ook in de systemen van individuele mensen.

Als energie vastzit, kunnen we niet meer stromen, dus niet meer bewegen, dus niet meer ontwikkelen en dus niet meer verder. Belangrijk in deze tijd is dus, dat we leren hoe we vastzittende energie vrij kunnen maken. Energie kan vastzitten in verzet, in angst, in boosheid, in gewoontes, in vaste programma’s en patronen. We kunnen dan wel ander gedrag aanleren, maar wil een ontwikkeling of verandering werkelijk slagen dan heeft het een vrije, levende energie nodig. Pas als de energie werkelijk vrij kan stromen, is er weer vertrouwen en levenslust en kunnen we ook weer de regie voor ons eigen leven in handen nemen.

Transformatieprocessen dringen door tot de essentie van de zaak en zetten een blijvende verandering in gang, zowel voor individuen als binnen teams of organisaties. De hele maatschappij zit midden in een transformatieproces. Mensen oriënteren zich opnieuw op de zin van hun leven, zijn opnieuw op zoek naar werkelijke vervulling, contact, zinvol werk en hogere waardes. Dat is de reden dat de vraag naar trainers en coaches die mensen bij deze processen kunnen begeleiden, steeds meer toeneemt.

De Academie voor Innovatief Trainen heeft de eerste en enige erkende opleiding tot Transformatietrainer en coach. Op deze opleiding leer je transformerend trainen en coachen, leer je systemisch werken (werken met opstellingen), mindfulness / soulfulness, werken met creatieve middelen, intuïtieve ontwikkeling, intuïtief coachen, groepsdynamica, werken met het Enneagram, creatieregie, discreëren van beperkende overtuigingen en transformerend leiderschap. Na de opleiding doe je examen, zowel als coach als als trainer en krijg je een erkend diploma waarmee je direct aan de slag kunt.

In de opleiding zit een transformatiereis naar Marokko. Deze is met name gericht op je persoonlijke transformatie. Je krijgt tijdens de reis training. We werken met systemisch werk, mindfulness, soulfulness, meditatie, visualisatie en een stilte-retraite. Je krijgt tijdens de opleiding en de reis ook veel persoonlijke begeleiding en coachgesprekken.


A. 2 Basisdagen

Op deze dag maak je kennis met je medecursisten en de docenten. Verder gaan wij aan de slag met de vraag: wat is transformeren? We maken een begin met het werken met Opstellingen (Systemisch Werken) om patronen helder te krijgen en te kunnen transformeren. Je leert hoe je als trainer opstellingen kan gebruiken bij het oplossen van tal van problemen (tussen personen onderling en ook binnen organisaties), maar ook hoe je systemisch werk kunt inzetten om persoonlijke blokkades helder te krijgen en te transformeren.

Oude gedragspatronen doorbreken om denken, voelen en handelen op één lijn te brengen, zijn de eerste stappen in een transformatieproces. Zowel individuen als organisaties merken in de loop der jaren dat ze herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Een individu of zelfs een hele organisatie kan zonder het te beseffen verstrikt raken in de patronen van het organisatiesysteem.

B. Verdiepingsmodules

Zowel in de Verdiepingsmodules als tijdens de Transformatiereis krijg je de nu volgende vakken:

 1. Persoonlijke Ontwikkeling
 2. Intuïtief Coachen
 3. Healing
 4. Soul- en Mindfulness
 5. Meditatie
 6. Visualisatie
 7. Enneagram
 8. Familieopstellingen
 9. Organisatie opstellingen
 10. Lijn opstellingen
 11. Abstracte opstellingen
 12. CreatieRegie
 13. Authentiek spreken
 14. Beelddenken
 15. Oplossingsgericht Coachen
 16. Coachen met creatieve middelen
 17. Provocatief Coachen
 18. Systemisch Coachen
 19. Kleurprofilering
 20. Transformatiepunten
 21. Kosmische Wetten

Transformerend Trainen en Intuïtieve Ontwikkeling

Intuïtief trainen en coachen is een vorm van begeleiding waarbij het intuïtieve, spirituele vermogen van de mens de ruimte krijgt om samen te werken met het praktische en verstandelijke. Iedereen heeft in principe heldere vermogen. En dit is de tijd dat we deze vermogens meer en meer mogen gaan ontwikkelen. Maar eerst zullen we moeten onderzoeken waar jouw persoonlijke helderheid zit. Ben je heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderhandelend, helder sprekend, helder ruikend of helderziend? Via welke ingang werkt jouw intuïtie het best? We gaan dit stap voor stap persoonlijk onderzoeken met behulp van diverse werkvormen.


C. Transformatiereis Marokko

We maken een transformatiereis naar Marokko. Je vliegt naar Agadir. Van daaruit word je opgehaald en verblijven we de eerste 5 dagen in een schitterend natuurgebied aan de Atlantische Oceaan in een prachtige villa met zwembad, direct aan een kilometerslang verlaten strand. Hier kan je tot rust komen en naar binnen keren.

Tijdens deze dagen zijn we naast een stukje persoonlijke retraite ook bezig met mindfulness, soulfulness, waterhealing en systemisch werk. Naast je persoonlijke ontwikkeling krijg je deze dagen een volledige opleiding systemisch werken. Je leert hoe je familie-opstellingen, organisatie-opstellingen, gezondheidsopstellingen, flits-opstellingen, lijn-opstellingen en abstracte opstellingen kunt begeleiden. Je krijgt steeds meer zicht, feeling en respect voor de informatie die in ieder systeem verborgen zit. Ook is het mogelijk om in deze dagen zelf d.m.v. opstellingen te helen en verder te ontwikkelen.

Na deze 5 dagen gaan we op reis. We reizen in landrovers dwars door Marokko naar de Sahara-woestijn. Een prachtige route. We slapen in Kasbahs, riads, berberdorpjes en in tenten in de woestijn. Een indrukwekkende reis, waarin je jezelf en de anderen op een steeds dieper niveau leert kennen. Onderweg zijn er ’s morgens of in de namiddag transformatiesessies en coachgesprekken.

We gaan dwars door het Atlasgebergte terug en eindigen onze reis in Marrakech. Daar verblijven we de laatste 2 dagen in een Riad, midden in de Oude Medina. Het dakterras van het Riad heeft een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte. Daar worden meditaties en transformerende trainingssessies gegeven. Je maakt kennis met de stad van Sprookjes van 1001 Nacht. Een stad waar veel wonderen gebeuren en mysterie verborgen ligt. Vanuit Marrakech vlieg je weer terug naar Nederland.

In deze reis gaat het met name om je persoonlijke transformatie en zullen we werken met de ziel. We onderzoeken wat je missie is dit leven, hoe je van waarde kunt zijn voor anderen, wat je als talent hebt meegekregen en wat je transformatiepunten zijn. De reis is zeer intensief, je krijgt iedere dag een aantal uren intensief les, je slaapt op verschillende plekken en leert jezelf open te stellen voor hogere inspiratie. We werken aan het ontwikkelen van je eigen intuïtieve vermogens. Tijdens deze reis zal de energie die nog ergens in je systeem vastzit, loskomen en weer vrij beschikbaar komen. Dat wil zeggen dat je met veel meer energie, passie, levenslust en bewustzijn terug zult keren. Van hieruit kun je de opleiding weer verder vorm gaan geven.

De vliegreis naar Marokko moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk.

Mocht je de eerste 5 dagen retraitedagen aan zee over willen slaan, dan kan je de Transformatiereis ook beginnen op 2 april. Je kunt het blok Systemisch Werken dan volgen in Nederland op 22 en 23 maart.
Data: di 2 - do 11 april


D. Eindexamens

Je doet 2 examens: het examen Transformerend Coachen en het Trainersexamen. Vóór het eigenlijke coachexamen op vr 24 mei is er een oefendag (do 25 april) waarin je je coachgesprek met een trainingsacteur kan oefenen. 
Het trainersexamen is op za 25 mei en je kan je trainersworkshop oefenen op vr 26 april. Na afloop van het trainersexamen is de uitreiking van de diploma's. 
 

Eindexamen Transformerend Coachen

Je eindexamen Transformerend Coachen bestaat uit 3 onderdelen:

 • het maken van je eigen coachprofiel (Wat voor soort coach ben jij? Met welke vragen wil je als coach werken? Welke methodes of werkwijzen passen bij jou?)
 • het voeren van een intakegesprek
 • het maken van een plan van aanpak n.a.v. het coachgesprek 

Trainersexamen

Je doet je trainersexamen met een eigen korte workshop die je zelf of samen met iemand maakt en daar gaat geven. Hierbij krijg je van ons een persoonlijke begeleider, die je helpt om de workshop neer te zetten. Aan het einde van deze dag krijg je een certificaat waarmee je als transformatie-trainer en coach aan de slag kan. 


Na de opleiding Transformerend Trainen

 • Ben je in staat mensen in beweging te zetten en mensen te begeleiden bij transformatieprocessen
 • Weet je wat transformerend leiderschap is en heb je een nieuwe visie op trainen en coachen ontwikkeld
 • Heb je kennis van groepsprocessen, groeiprocessen, transformatieprocessen en weet je hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies
 • Ben je in staat om mensen op een dieper niveau te begeleiden.
 • Ken je veel nieuwe interactieve werkvormen om mensen in contact te brengen met hun essentie, de kern van wie ze zijn en welke richting ze uit willen.
 • Ben je in staat te trainen met systemisch werk (opstellingen).
 • Ben je in staat om vastzittende energie vrij te maken.
 • ken je je eigen passie, sta je in je eigen kracht en ben je in staat ook anderen in hun eigen kracht te zetten.
 • Heb je kennis van kosmische wetten en weet je hoe je moet werken met groepen en energie.
 • Ken je je eigen talenten en tekortkomingen en ben je in staat een trainingsprogramma op te zetten in je eigen specialiteit.
 • Ben je in het bezit van een erkend diploma en kun je gecertificeerd worden bij SPOTCER, één van de grootste certificeringsorganisaties voor trainers en coaches alsmede bij de NOBCO. 

Data

 1. Start: vr 1 en za 2 maart
 2. Verdiepingsmodules:
  • do 14 en vr 15 maart
  • vr 22 en za 23 maart (Systemisch Werk in Arnhem) óf
  • do 28 maart - di 2 april 2019 (je volgt dan het blok Systemisch Werk aan de Atlantische Oceaan in Marokko voorafgaande aan de Transformatiereis).
 3. Transformatiereis: di 2 april - do 11 april
 4. Eindexamendagen:  
  • Oefendag coachexamen: do 25 april
  • Oefendag trainersexamen: vr 26 april
  • Eindexamen Coachen: vr 24 mei
  • Trainersexamen: za 25 mei 
    

Algemene info

De volledige opleiding is 36 uur (eindexamendag niet meegerekend). Bij 36 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt. Je kunt deze opleiding als een geheel volgen, maar het is ook mogelijk om de Basisopleiding apart te volgen en later de verdiepingsmodules bij te boeken. 

Mocht je al coach zijn, dan is het ook mogelijk om uitsluitend verdiepingsmodules te volgen. Het eindexamen met erkend diploma kan uitsluitend gedaan worden, als je 36 lesuren van de coachopleiding van de Academie voor Innovatief Trainen gevolgd hebt. 

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een gratis dag "hoe zet ik mijzelf als coach in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt beroepsorganisatie SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende coaches. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt na elke lesdag thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek. 

9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Transformatie Trainer Coach
Gebaseerd op 4 ervaringen
Edith von Berg
starstarstarstarstar
Edith von Berg
Adviseur, Trainer, Coach Financiele Winkel van Delft - Gemeente Delft
10
Opleiding Transformatie Trainer Coach

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier die ik alleen maar als heel bijzonder kan omschrijven. Het hele proces en het zien hoe de mensen in bepaalde situaties reageren en handelen was voor mij onwijs leerzaam. Als je echt de diepte in wil moet ze deze training echt gaan doen! " - 12-07-2018 10:24

"Voor mij was deze training een blijvende golf van ervaringen die niemand me nog afneemt. Ik ben mezelf echt zo tegengekomen, op een manier d… alles lezen - 12-07-2018 10:24

starstarstarstarstar_half
Barbara van der Leeuw-Bierman
(Programma) manager
9
Opleiding Transformatie Trainer Coach

"Wat een fantastische levens ervaring! Niet alleen inhoudelijk heel veel geleerd over trainen en coachen, maar ook heel veel inzicht gekregen in mezelf en anderen (die zijn ècht anders). Voor mij een een heel waardevolle transformatie!" - 15-05-2018 11:32

"Wat een fantastische levens ervaring! Niet alleen inhoudelijk heel veel geleerd over trainen en coachen, maar ook heel veel inzicht gekregen… alles lezen - 15-05-2018 11:32

starstarstarstarstar_border
Wilma Hanskamp
adviseur/coach
8
Opleiding Transformatie Trainer Coach

"Ik heb mezelf de afgelopen 2 maanden lekker ondergedompeld in de opleiding transformatie trainer / coach bij de academie voor innovatief trainen. Het was een reis vol mooie bestemmingen en belevenissen en met geweldige ontmoetingen en prachtige mensen. Ik heb door de opleiding de bevestiging gekregen dat ik met het juiste werk en het juiste vak bezig ben. Ik voel me geinspireerd, gemotiveerd en sterk en ga met vernieuwde energie lekker aan de slag!" - 07-04-2017 20:44

"Ik heb mezelf de afgelopen 2 maanden lekker ondergedompeld in de opleiding transformatie trainer / coach bij de academie voor innovatief tra… alles lezen - 07-04-2017 20:44

starstarstarstarstar_half
Lars Emonts
Trainer
9
Opleiding Transformatie Trainer Coach

"Inmiddels is het twee maanden geleden dat ik de opleiding tot transformatie trainer/coach af hebt gerond en nog steeds verbaas ik me erover hoe zeer de opleiding door blijft werken, zowel op het vlak van trainer/coach als op persoonlijk vlak. Geen opleiding heeft me zoveel gebracht als deze!
Met je eigen transformatieproces als leidraad kom je stevig in je eigen kracht te staan en ontdek je jouw persoonlijke en unieke trainer/coach-profiel en de werkvormen die bij je passen.
De kracht van de opleiding zit enerzijds in het team: ervaren, krachtig, betrokken, divers en uitgebalanceerd. Anderzijds is dat het gebruik van werkvormen waarbij het 'beleven' centraal staat.
Tijdens de opleidingsdagen heb ik vaker het gevoel gehad alsof het gezamenlijk bewustzijn op een hoger niveau werd getild om op de diepere lagen te kunnen werken waar de transformatiepunten liggen. Bijzonder inspirerend!
Ik kan alleen maar bevestigen dat de wens van Jac uit is gekomen: een opleiding neerzetten waarvan de deelnemers het erg jammer vinden wanneer ze er klaar mee zijn.
" - 19-02-2017 21:06

"Inmiddels is het twee maanden geleden dat ik de opleiding tot transformatie trainer/coach af hebt gerond en nog steeds verbaas ik me erover … alles lezen - 19-02-2017 21:06

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.