Opleiding Professioneel Trainer

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Opleiding Professioneel Trainer

De Academie voor Innovatief Trainen
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 224 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

10
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer
Gebaseerd op 2 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Nancy Hoogdorp
Coach & Trainer
10
Opleiding Professioneel Trainer

"Een opleiding met een gevarieerd lesaanbod, gegeven door zeer bekwame trainers op een fijne locatie in Arnhem en online. Ik heb een hele leuke, maar nog belangrijker een zeer leerzame tijd gehad." - 19-05-2023 19:49

"Een opleiding met een gevarieerd lesaanbod, gegeven door zeer bekwame trainers op een fijne locatie in Arnhem en online. Ik heb een hele leu… alles lezen - 19-05-2023 19:49

Startdata en plaatsen

placeArnhem
5 okt. 2023 tot 28 okt. 2023

Beschrijving

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Authentiek en innovatief trainen
 • Bewust worden van je talenten
 • Je eigenheid en eigen trainingsstijl ontwikkelen
 • Je impact op anderen vergroten
 • Je verbeeldingskracht en intuïtie leren gebruiken
 • Zelfkennis en inzicht
 • Nieuwe werkvormen en innovatieve trainingsstools
 • Je eigen denk- en gedragspatronen herkennen
 • Jezelf te laten zien zoals je echt bent
 • Authentiek spreken en out of the box denken
 • Omgaan met weerstand
 • Het opbouwen van een eigen training

de Opleiding

Deze zeer intensieve opleiding is uitgekozen tot de hoogst gewaardeerde opleiding van Nederland en uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen w…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Authentiek en innovatief trainen
 • Bewust worden van je talenten
 • Je eigenheid en eigen trainingsstijl ontwikkelen
 • Je impact op anderen vergroten
 • Je verbeeldingskracht en intuïtie leren gebruiken
 • Zelfkennis en inzicht
 • Nieuwe werkvormen en innovatieve trainingsstools
 • Je eigen denk- en gedragspatronen herkennen
 • Jezelf te laten zien zoals je echt bent
 • Authentiek spreken en out of the box denken
 • Omgaan met weerstand
 • Het opbouwen van een eigen training

de Opleiding

Deze zeer intensieve opleiding is uitgekozen tot de hoogst gewaardeerde opleiding van Nederland en uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen worden. De opleiding is intensief, omdat je binnen een aantal dagen de basisvaardigheden van het vak leert op een heel praktische manier. Je krijgt theorie, maar oefent het trainen vooral in de praktijk, waardoor de opleiding naadloos aansluit op wie jij bent als trainer. Ook kun je na je opleiding stage-lopen op de werkvloer om het vak echt goed in de praktijk te leren.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan jouw opleidingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met jouw trainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen en wat is innovatief trainen?

Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwaliteit als trainer. Je krijgt in deze opleiding zicht op hoe je eigen kwaliteiten maximaal kan benutten. Tijdens deze opleiding maak je kennis met diverse trainingstechnieken en methodes en is er ruim gelegenheid om jouw eigen voorkeur voor trainen vorm te geven.

Tijdens de opleiding krijg je o.a. les in oplossingsgericht trainen, de TotalBrainBox-methode en patroon doorbrekend denken en handelen, trainen met creatieve middelen, creatieregie, scenario-denken en FutureFocusField, innovatief denken en beelddenken, intuïtieve ontwikkeling, het ontwikkelen van je heldere vermogens, systemisch werken, trainen en coachen, inspirerend trainen, meditatie, visualisatie, persoonlijke ontwikkeling, groepsdynamica en workshops maken.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 basisdagen, minimaal 3 online specialisatie keuzemodules en 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen, waarbij je ook een door SPOTCER erkend diploma kan halen. Deze opleiding is uitsluitend voor mensen die echt professioneel aan de slag willen en een erkend diploma willen. 

Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Al onze beroepsopleidingen bestaan uit 48 lesuren. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

Online modules

Hieronder volgt een lijst van 8 online modules waaruit je kan kiezen als je de Specialisatie opleiding volgt. Om examen te kunnen doen moet je er minimaal 3 volgen, maar je mag er zonder extra kosten nog 5 modules bij volgen.
 

Online module 1: Werken met Modellen

Het GROW-coaching model is een beproefd model om structuur aan te brengen in een coachgesprek. Het GROW-coaching model is een vier-stappenplan waarvan de afkorting staat voor Goal – Reality – Options – Will.

In deze vier overzichtelijke stappen brengt dit model je naar een duidelijk eindresultaat. Met name de coachee is aan het woord en verheldert door de vraagstelling steeds meer het probleem en de oplossing. De coach stelt de vragen die bij elke stap horen en begeleidt op deze manier het gesprek.

Dit model werkt uitermate goed online als in een live situatie.

Online module 2: Doel- en Oplossingsgericht Coachen

Bij oplossingsgericht coachen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht coachen richt zich dus direct op de oplossing en op het doel zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert en wat het doel precies is, is de essentie van oplossingsgericht coachen. Het resultaat van oplossingsgericht werken is, dat mensen vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. Ze zien hun doel weer helder voor ogen en hebben de energie weer terug om dat bereiken wat ze van plan waren.

In deze module leer je als coach oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten personen en teams in hun ontwikkeling kunnen helpen. Daarnaast ga je coachen op beperkende overtuigingen, waarbij je tools krijgt om een coachee anders naar zijn/haar gedachten kan laten kijken.

Online module 3: Inspirerend Trainen en Coachen

Waar haal jij als coach/trainer je inspiratie vandaan? En hoe inspireer jij, op welke manier laat jij het in je werk terugkomen? Dit zijn vragen waarmee we in deze module aan de slag gaan. Je bent immers zelf de grootste tool. En hoe zet je die in?

In deze module ga je ook werken met creatieve tools die beelden, muziek of taal bevatten. Ook voor online sessies zijn deze inspirerende werkvormen geschikt.

Online module 4: Transformerend Trainen en Coachen

In een transformatieproces onderga je een verandering zoals een rups transformeert naar een vlinder, waarbij de vlinder niet meer terug verandert in een rups. Dat kan gewoonweg niet. Een mens transformeert op het moment, dat hij zich bewust wordt van zijn gedrag. Gedrag dat er aan de buitenkant anders uitziet, dan van binnen voelt. Als dit gedrag herkend en erkend wordt, is er de mogelijkheid om te transformeren.

Gedurende deze online-module ga je op onderzoek op welk gebied jij aan de buitenkant een ander gedrag vertoont, dan dat jij van binnen voelt.

Online module 5: Systemisch Werk 1

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

In deze module gaan we werken met o.a. relatie -en lijnopstellingen. Een opstelling geeft inzicht in een situatie in een relatie, dat kan je partner of collega zijn, maar ook de vrouwenlijn oma, moeder, dochter. Voor een opstelling zijn een vraaginbrenger, een begeleider en representanten nodig. Je gaat ervaren wat het is om representant te zijn, maar je gaat ook leren een opstelling online te begeleiden.

Online module 6: Systemisch Werk 2

In deze module gaan we abstractheden opstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je huis, je auto, je sport, maar ook elementen zoals geld en tijd. In een opstelling kan de relatie van deze abstractheden t.o.v. de vraaginbrenger uitgevraagd worden. Je gaat ervaren wat het is om representant te zijn, maar je gaat ook leren een opstelling online te begeleiden.

Online module 7: Patroondoorbrekend Denken

Deze tijd daagt ons allemaal meer dan ooit uit om anders naar de wereld te kijken en deze opnieuw vorm te geven. Waar vroeger creativiteit en innovatief denken een luxe was, is het nu een noodzaak geworden. We moeten allemaal opnieuw beginnen met op een andere manier te leren denken.

In deze module worden diverse tools van de TotalBrainbox-methode behandeld. We gaan “out of the box denken” . OutBox denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en d.m.v. associatieve denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. We leren een aantal OutBox-tools die we steeds toepassen op concrete vraagstellingen van de cursisten zelf. Zo leren we op een praktische manier deze denktechnieken aan. Ook besteden we aandacht aan het begeleiden van sessies Creatief Denken en wat daarvoor nodig is.

Online module 8: Innovatief Denken en Welke Tool Wanneer

Bij deze module komt het verschil tussen InBox- en OutBox denken komt aan de orde. Het InBox-denken gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. We zullen in deze module uitgebreid oefenen met InBox-denken.

Daarnaast bespreken we in deze module de vraag hoe je een sessie opbouwt en welke (OutBox en InBox-) tools wel en welke niet geschikt zijn voor de betreffende vraagstelling. Ook hier zullen we tijdens deze module mee oefenen.

10
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Professioneel Trainer
Gebaseerd op 2 ervaringen
starstarstarstarstar
Nancy Hoogdorp
Coach & Trainer
10
Opleiding Professioneel Trainer

"Een opleiding met een gevarieerd lesaanbod, gegeven door zeer bekwame trainers op een fijne locatie in Arnhem en online. Ik heb een hele leuke, maar nog belangrijker een zeer leerzame tijd gehad." - 19-05-2023 19:49

"Een opleiding met een gevarieerd lesaanbod, gegeven door zeer bekwame trainers op een fijne locatie in Arnhem en online. Ik heb een hele leu… alles lezen - 19-05-2023 19:49

starstarstarstarstar
Dekker
10
Opleiding Professioneel Trainer

"Een ervaring om nooit te vergeten! Dat je in korte tijd zoveel kan leren heeft me zo verbaasd. Deskundige trainers, goed verzorgd, maar ook met zoveel nieuwe werkvormen en manieren van trainen kennis mogen maken. Super waardevol." - 25-04-2023 08:04

"Een ervaring om nooit te vergeten! Dat je in korte tijd zoveel kan leren heeft me zo verbaasd. Deskundige trainers, goed verzorgd, maar ook … alles lezen - 25-04-2023 08:04

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.