Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

Niveau
Tijdsduur
Logo van De Academie voor Innovatief Trainen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 De Academie voor Innovatief Trainen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 195 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor Beroepsopleiding Creatief Denktrainer
Gebaseerd op 8 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Mignon Copray
trainer
9
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Een inspirerende en leerzame training. Ik vond het geweldig om te leren hoe je anderen creatief kan laten denken aan de hand van tools. Er werden veel praktijkvoorbeelden gebruikt en dat maakt het ook gelijk toepasbaar in de praktijk. Mooie locatie en goeie sfeer in de groep. " - 01-05-2018 18:38

"Een inspirerende en leerzame training. Ik vond het geweldig om te leren hoe je anderen creatief kan laten denken aan de hand van tools. Er w… alles lezen - 01-05-2018 18:38

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Beroepsopleiding Creatief Denktrainer 

Creatief Denktrainingen faciliteren is een vak. Een vak dat je kunt leren. In deze opleiding leer je honderden verschillende tools hoe je mensen out of the box, patroon doorbrekend kunt laten denken. Je leert de volledige TotalBrainBox-methode waarmee je brainstormsessies op een hoog level kunt faciliteren. Deze opleiding staat bekend als de beste opleiding van Nederland op dit gebied. Dat geldt tevens voor de Masterclasses in Barcelona, Dubai en Berlijn, die je aansluitend op deze opleiding kunt volgen. De opleiding leidt op tot een erkend diploma, waarmee je direct professioneel aan de slag kunt. Ook is het mogelijk om tijdens je opleiding een aantal…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Creativiteit, Creatief schrijven, Verhalen schrijven, Schilderen en Muziek.

Beroepsopleiding Creatief Denktrainer 

Creatief Denktrainingen faciliteren is een vak. Een vak dat je kunt leren. In deze opleiding leer je honderden verschillende tools hoe je mensen out of the box, patroon doorbrekend kunt laten denken. Je leert de volledige TotalBrainBox-methode waarmee je brainstormsessies op een hoog level kunt faciliteren. Deze opleiding staat bekend als de beste opleiding van Nederland op dit gebied. Dat geldt tevens voor de Masterclasses in Barcelona, Dubai en Berlijn, die je aansluitend op deze opleiding kunt volgen. De opleiding leidt op tot een erkend diploma, waarmee je direct professioneel aan de slag kunt. Ook is het mogelijk om tijdens je opleiding een aantal stages te lopen op de werkvloer bij InspirationCompany, marktleider op het gebied van Creatief Denktrainingen.

A. 2 Basisdagen

De beroepsopleiding Creatief Denktrainer start met 2 intensieve Basisdagen (totaal 4 dagdelen). Tijdens deze dagdelen leer je de basisvaardigheden van het creatief en innovatief denken. Je leert een aantal breed inzetbare basistools van de TotalBrainBox-methode, de basisprincipes van Patroondoorbrekend Denken en Doorbraak Denken en je leert elementaire sessies creatief denken te begeleiden.

B. Verdiepingsmodules

Naar aanleiding van jouw keuzevakken (zie hieronder), ga je 2 x 2 dagen intensief aan de slag met verschillende nieuwe denktechnieken.

Verder leer je het verschil tussen OutBox- en InBox-denken en ga je veel met praktijksituaties oefenen. Je leert welke tools je in welke situaties kunt inzetten en hoe je mensen uit hun cirkeldenken kunt halen. Je gaat ook onderzoeken wie jij bent als trainer en hoe jij als persoon het beste tot je recht komt in het begeleiden van sessies creatief denken.

Als je zelf nog niet specifiek een idee hebt welke van de onderstaande vakken interessant voor jou zijn, kan je ook kiezen voor het Creatief Denken Inspiratie Pakket. Hiermee krijg je een uitgebalanceerd pakket van tools en kan je onder leiding van onze docenten onderzoeken wat het beste bij jou past.

Aan het eind van de opleiding houden we de examens, waarbij elke deelnemer een specifieke opdracht krijgt om een korte sessie Creatief Denken te geven. We sluiten de opleiding af met de uitreiking van het certificaat Creatief Denken van de Academie voor Innovatief Trainen.
 

Vakken Creatief Denken

Gedurende de 4 moduledagen (2 x 2 dagen) kan je kiezen uit de nu volgende vakken Creatief Denken (max. 8). Dit kan je bij inschrijving aangeven.

 1. Total BrainBox Methode
 2. Doorbraak Denken
 3. InBox Denken
 4. OutBox Denken
 5. Patroondoorbrekend Denken
 6. Systemisch Denken
 7. Innovatief Denken
 8. Groepsdynamica
 9. Visie-ontwikkeling
 10. Opbouw van een Creatief Denk Sessie
 11. Next Level Brainstormen
 12. Kleuren Denken
 13. Nieuwe Denktechnieken
 14. Selectie Systemen
 15. Beelddenken
 16. Mindmappen
 17. Authentiek Spreken
 18. Oplossingsgericht Denken
 19. 101 Tools, wanneer zet ik welke in?
 20. Omgaan met weerstand
 21. Productontwikkeling

 
Na de opleiding tot Creatief Denktrainer

 • Kun je als erkend Creatief Denktrainer aan de slag.
 • Je beschikt over een groot arsenaal aan tools om mensen buiten de bestaande kaders te laten denken.
 • Je beschikt over de hele TotalBrainBox-methode met InBox en OutBox-tools en weet welk tool je in welke situatie kunt inzetten.
 • je hebt je eigen authentieke stijl ontwikkeld waarmee je sessies kunt geven
 • Je bent in staat om sessies creatief denken van een hoog niveau te begeleiden

Data

a. Start: do 9 - vr 10 mei 2019

b. Verdiepingsmodules: do 16 en vr 17 én vr 31 en za 1 juni (1 juni is tevens examendag)Basisopleiding Creatief Denken

Het is ook mogelijk om alleen de 2 Basisdagen van deze opleiding te volgen. Dit speciaal voor mensen die professioneel opgeleid willen worden, maar geen tijd hebben voor een langer opleidingstraject. Je leert een aantal breed inzetbare basistools van de TotalBrainBox-methode (Out of the Box, patroondoorbrekend en doorbraak denken. Je ervaart hoe je interactief en energiek elementaire sessies creatief denken kunt begeleiden. Je onderzoekt waar jouw kracht ligt en wat de stijl is die bij jou past. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om de basis van dit vak te leren.

Na de Basisopleiding Creatief Denken

 • heb je een aantal breed inzetbare basistools geleerd van de TotalBrainBox-methode
 • kun je interactief en energiek elementaire sessies creatief denken begeleiden

Je kan deze Basisopleiding dus ook als op zichzelf staande opleiding volgen en daarna op ieder willekeurig moment nog kiezen om door te stromen naar de door volledige opleiding tot Creatief Denktrainermet een erkend diploma. Hiervoor heb je minimaal 36 lesuren nodig. Als je de Basisopleiding gedaan hebt wordt die gewoon meegeteld. Je volgt daarna dan nog 2 modules van 2 dagen met verschillende vakken naar keuze, die jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen als Creatief Denktrainer en je doet je eindexamen.

Algemene info

De volledige opleiding is 36 uur (eindexamendag niet meegerekend). Bij 36 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt. Je kunt deze opleiding als een geheel volgen, maar het is ook mogelijk om de Basisopleiding apart te volgen en later de verdiepingsmodules bij te boeken. 

Mocht je al trainer zijn, dan is het ook mogelijk om uitsluitend verdiepingsmodules te volgen. Het eindexamen met erkend diploma kan uitsluitend gedaan worden, als je 36 lesuren van de Creatief Denktrainer van de Academie voor Innovatief Trainen gevolgd hebt.
 

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert opleidingen en certificeert trainers, maar helpt ook startende trainers bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze opleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een gratis dag "hoe zet ik mijzelf als trainer/facilitator in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER is samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt na elke lesdag thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek. 

9,5
Gemiddeld cijfer voor Beroepsopleiding Creatief Denktrainer
Gebaseerd op 8 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Mignon Copray
trainer
9
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Een inspirerende en leerzame training. Ik vond het geweldig om te leren hoe je anderen creatief kan laten denken aan de hand van tools. Er werden veel praktijkvoorbeelden gebruikt en dat maakt het ook gelijk toepasbaar in de praktijk. Mooie locatie en goeie sfeer in de groep. " - 01-05-2018 18:38

"Een inspirerende en leerzame training. Ik vond het geweldig om te leren hoe je anderen creatief kan laten denken aan de hand van tools. Er w… alles lezen - 01-05-2018 18:38

starstarstarstarstar_half
Alies Dorgelo
Eigenaar bij Alies Dorgelo - trainer & facilitator
9
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Goede praktische training in kleine setting op een heel mooie locatie. In 3 dagen veel geleerd over denkpatronen en hoe deze met de juiste tools te doorbreken. Veel gedaan en ervaren. Toffe trainers met veel ervaring (veel praktijkvorbeelden!) die elkaar qua persoonlijkheid ook perfect aanvulden. Aanrader voor wie anders wil leren kijken of anderen dit wil leren!" - 29-04-2018 16:22

"Goede praktische training in kleine setting op een heel mooie locatie. In 3 dagen veel geleerd over denkpatronen en hoe deze met de juiste t… alles lezen - 29-04-2018 16:22

starstarstarstarstar
Bert
10
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"In november heb ik de trainersopleiding creatief denken afgerond.Deze opleiding geeft je erg veel tools en technieken om groepen mensen te prikkelen op een andere manier te laten kijken naar problemen of vraagstukken. De trainers proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van elke cursist waardoor alles wat je leert ook meteen ingezet kan worden.Het was een zeer zinvolle, boeiende en inspirerende opleiding. " - 28-05-2013 08:58

"In november heb ik de trainersopleiding creatief denken afgerond.Deze opleiding geeft je erg veel tools en technieken om groepen mensen te p… alles lezen - 28-05-2013 08:58

starstarstarstarstar_half
rob c
marketing
9
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"deze opleiding geeft je op een fantastische manier inzicht in de menselijke mogelijkheden met betrekking tot craeatieve processen en het oplossen van problemen. Met de aangereikte tools kun je direct zelf aan de slag in de meest diverse omstandigheden. gewoon doen!" - 29-06-2012 20:03

"deze opleiding geeft je op een fantastische manier inzicht in de menselijke mogelijkheden met betrekking tot craeatieve processen en het opl… alles lezen - 29-06-2012 20:03

starstarstarstarstar
Foka der Nederlanden
10
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Deze opleiding was superinnovatief :) Verruimend, helder, toepasbaar. Ik heb het al een kadootje voor mijzelf ervaren!

Geeft energie." - 29-06-2012 11:23

"Deze opleiding was superinnovatief :) Verruimend, helder, toepasbaar. Ik heb het al een kadootje voor mijzelf ervaren! Geeft energie. " - 29-06-2012 11:23

starstarstarstarstar
Erik van Woudenberg
10
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Naast leuk en leerzaam ook erg concreet en grijpbaar. Ik leerde een breed vocabulair aan technieken om brainstormsessies naar een hoger nivo te brengen. Zowel op het gebied van sturen van groepen, als op het inhoudelijk dieper gaan in brainstorms. Een aanrader!" - 28-06-2012 20:43

"Naast leuk en leerzaam ook erg concreet en grijpbaar. Ik leerde een breed vocabulair aan technieken om brainstormsessies naar een hoger nivo… alles lezen - 28-06-2012 20:43

starstarstarstarstar
Dénise
Communicatie adviseur
10
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Een praktische training: ik heb tools leren gebruiken, meerdere keren voor de groep gestaan, een stage gedaan bij een groot evenement, cases uit mijn eigen organisatie ingebracht. De sfeer was goed, met dank aan de trainers van de Inspiration Company.

Als ik dan toch iets negatiefs moet zeggen is het de bereikbaarheid van de locatie. Er is nl geen gratis parkeergelegenheid in de buurt." - 28-06-2012 11:10

"Een praktische training: ik heb tools leren gebruiken, meerdere keren voor de groep gestaan, een stage gedaan bij een groot evenement, cases… alles lezen - 28-06-2012 11:10

starstarstarstarstar_half
Jaap van Beugen
8,6
Beroepsopleiding Creatief Denktrainer

"Zeer inspirerende en waardevolle training waarin je echt leert om buiten de eigen box te kijken. Ik kan heel veel met de tools ik heb geleerd en vindt het jammer dat het weer voorbij is. " - 12-09-2011 20:09

"Zeer inspirerende en waardevolle training waarin je echt leert om buiten de eigen box te kijken. Ik kan heel veel met de tools ik heb geleer… alles lezen - 12-09-2011 20:09

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.