TEK & Compressie

Niveau
Tijdsduur

TEK & Compressie

de Berekuyl academy
Logo van de Berekuyl academy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Wilt u meer voor uw lymfoedeem en oncologie patiënt betekenen? En wilt u zich voorbereiden op de toekomst met een universitaire Master of Science titel? Dan heeft de Berekuyl academy voor u een zeer interresante opleiding samengesteld in nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit van Brussel (VUB)

Compressie en indicatiestelling hiervoor vormt een belangrijk onderdeel van de Decongestieve Lymfatische Therapie (DLT) en het behouden van oedeemreductie. Hiermee vormt het een cruciaal sluitstuk van een behandelepisode en dus je behandelresultaat. De keuze voor de diverse mogelijkheden van compressie komen ruimschoots aan bod, het klinisch redeneren, de principes van zinnige en zuinige zorg alsmede productkennis vormen een belangrijk onderdeel van deze module. Het juiste type compressiebandage kunnen aanbrengen, beredeneren en onderbouwen vormt de basis van de DLT. Tezamen met de kennis van compressie binnen de TEK en Hulpmiddelenzorg vormt dit de einddoelen, competenties en kwalificatie v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Elektrische installatie, Video / Camera, Adviesvaardigheden, Elektrotechniek en Elektriciteitsvoorziening.

Wilt u meer voor uw lymfoedeem en oncologie patiënt betekenen? En wilt u zich voorbereiden op de toekomst met een universitaire Master of Science titel? Dan heeft de Berekuyl academy voor u een zeer interresante opleiding samengesteld in nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit van Brussel (VUB)

Compressie en indicatiestelling hiervoor vormt een belangrijk onderdeel van de Decongestieve Lymfatische Therapie (DLT) en het behouden van oedeemreductie. Hiermee vormt het een cruciaal sluitstuk van een behandelepisode en dus je behandelresultaat. De keuze voor de diverse mogelijkheden van compressie komen ruimschoots aan bod, het klinisch redeneren, de principes van zinnige en zuinige zorg alsmede productkennis vormen een belangrijk onderdeel van deze module. Het juiste type compressiebandage kunnen aanbrengen, beredeneren en onderbouwen vormt de basis van de DLT. Tezamen met de kennis van compressie binnen de TEK en Hulpmiddelenzorg vormt dit de einddoelen, competenties en kwalificatie van deze module. Onzorgvuldig bandageren kan immers leiden tot wonden en foutief aanmeten tot een verkeerd eindproduct, met gevolgen voor het gewenste effect, de verantwoordelijkheid en de vergoeding. De Berekuyl academy beoogt met deze module ruimschoots aandacht te besteden aan alle facetten van compressie tijdens deze 5-daagse verdieping module TEK en compressie.

Inhoud

Instroom eis

Geregistreerd oedeemfysiotherapeut of studerend hiervoor bij de Berekuyl academy (Nb onderstaand curriculum maakt onderdeel uit van de opleiding oedeemfysiotherapie level 1). Voorkennis van de anatomie, fysiologie, pathofysiologie en DLT worden als basiskennis verwacht conform beroepsprofiel oedeemfysiotherapeut NVFL of Huidtherapeut (NVH).

Doelgroep

Geregistreerde oedeemfysiotherapeuten, huidtherapeuten

Eindtermen

De oedeemfysiotherapeut/huidtherapeut wordt in staat geacht na de module TEK en Compressie middels klinisch redeneren op Hbo-niveau (biomedisch-psychosociaal) te komen tot een optimale compressiezorg en keuze voor TEK/ compressiehulpmiddel om de behaalde resultaten te behouden dan wel zelfmanagement van de patiënt te borgen. De student is na behalen van de eindtoetsen in staat indicatie voor compressie te stellen en het aanleggen/aanmeten van bandages, TEK en compressiehulpmiddelen binnen het volledige lymfologisch, dermatologisch en flebologisch spectrum vanuit een multidisciplinaire benadering. Binnen de Berekuyl academy staat de professionele ontwikkeling, reflecteren, multidisciplinair (para-)medisch handelen hoog in het vaandel en bezien vanuit een patiënt centraal gestuurde zorgvisie.

Studiebelasting

30 SBU voor certificering, 1e 6 aanmetingen in samenwerking met productspecialist fabrikanten 10 dagdelen van elk 3 uur en toetsingsmomenten (3 uur)

Toetsing

  • Theoretische toets over compressie zorg, wondzorg en CVI Summatief
  • Praktijkvaardigheden toets bandageren Summatief
  • Praktijkvaardigheden toets aanmeten TEK Summatief

Programma

Theorie (9 uur)

Evidentie over compressiezorg en uitleg soorten en methodieken compressiezorg, indicaties, contra-indicaties Theorie over TEK Wondzorg en ABPI CVI & spataderen

Vaardigheden (12 uur)

Aanleggen van een lymfologische bandage (algehele lichaam) op klinische wijze en met behulp van 2 laags componenten systeem en gestandaardiseerd meten van omvang maten m.b.v. een meetlint, calculatie hiervan via kegel formule in % oedeem Aanmeten van TEK op armen, been, borst, hoofdhals en genitaliën, aanmeten van compressiehulpmiddelen, klinisch redeneren voor compressie zorg, tips and trics voor aanmeten, etc.

PIM productkennis en declareren (3 uur)

Aan de hand van casuïstiek zal er bij diverse producenten van hulpmiddelen te rade kunnen worden gegaan over diverse compressie zorg hulpmiddelen de zogenaamde Product Informatie Markt (PIM) (diverse producenten).

Overig (3 uur)

Uitleg en demonstratie over declaratie en zorgverzekeraarswet aangaande compressiezorg Uitleg verbandmiddelen bij wondzorg.

Intervisie

Intervisie TEK 3 uur

Totaal aantal uren: 30 uur

Docenten

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor hun vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

  • Drs. Corine Libregts, Compressiedeskundige
  • Mw. Marilyn van Steinvoren, Huidtherapeut
  • Mw. Annemiek Stienstra, Verpleegkundig Specialist wondzorg
  • Dhr. Jeroen Berkhout, Productspecialist bandageren
  • Dhr. Wouter Hoelen, Oedeem fysiotherapeut (cursusleiding)

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.