Masterclass - Doelgericht jongeren coachen

Tijdsduur
Logo van De Krijgeracademie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 De Krijgeracademie heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Masterclass - Doelgericht jongeren coachen

In deze masterclass bieden we een methodiek waarmee professionals in staat zijn doelgericht een gesprek en traject met jongeren vorm te geven. Het Kompas bied een structuur die professionals handvatten bied om te navigeren in gesprekken en coachend te sturen naar doelgerichte ontwikkeling van jongeren. We gaan aan de slag met het in kaart brengen van de uitdaging waar jongeren mee zitten, wat is nu 'echt' het probleem? Dit geeft inzicht in wat maakt dat jongeren hier (steeds) in terecht komen. We geven handvatten in het stellen van doelen en het ‘echt’ verbinden met je doel en hoe je jongeren in contact brengt met hun eigen hulpbronnen om dit te be…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Masterclass - Doelgericht jongeren coachen

In deze masterclass bieden we een methodiek waarmee professionals in staat zijn doelgericht een gesprek en traject met jongeren vorm te geven. Het Kompas bied een structuur die professionals handvatten bied om te navigeren in gesprekken en coachend te sturen naar doelgerichte ontwikkeling van jongeren. We gaan aan de slag met het in kaart brengen van de uitdaging waar jongeren mee zitten, wat is nu 'echt' het probleem? Dit geeft inzicht in wat maakt dat jongeren hier (steeds) in terecht komen. We geven handvatten in het stellen van doelen en het ‘echt’ verbinden met je doel en hoe je jongeren in contact brengt met hun eigen hulpbronnen om dit te bereiken. We ontwikkelen hiermee het zelfoplossend vermogen van de jongere. Deze methodiek sluit nauw aan bij oplossingsgericht werken.

Na het volgen van deze training kan je werken met het Kompas. Je leert o.a.: 

  • Structuur geven aan gesprekken m.b.v. het Kompas 
  • Toegepaste werkvormen gebruiken die inzicht geven in uitdagingen en verandering, het bereiken van doelen 
  • Dromen en verlangens concreet maken in haalbare doelen 
  • Jongeren verbinden aan hun doelen door inzet van de meerwaarde 
  • Door middel van vragen jongeren helpen van een probleemsituatie naar een oplossing
  • Inzicht geven in waarom jongeren blijven hangen in hun probleem mbv de positieve intentie
  • Inzicht geven in de structuur van de ervaring binnen een probleem en een doel-situatie 

De Jonge Krijger draagt actief bij aan een samenleving waarin mensen vanuit hun eigen kracht en talent hun plek innemen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met De Krijgeracademie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.