Spoedcursus vrijwilligers werven

Type product
Niveau
Trainer
Suzanne de Baere
Logo van De Klimop Academie

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Ben jij een vrijwilligerscoördinator die vrijwilligers in de zorg begeleidt en wil je meer kennis opdoen over het werken met vrijwilligers, vrijwilligers begeleiden en het leidinggeven aan vrijwilligers? Of ben jij een zorgprofessionals en valt vrijwilligers begeleiden onder jouw taken en wil je hier meer over leren? Dan ben je bij De Klimop Academie aan het juiste adres.

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat veel organisaties vrijwilligers zijn verloren tijdens de lockdown. Helaas blijkt dit zeker het geval voor organisaties binnen de zorg en welzijnssector. Is jouw organisatie ook veel vrijwilligers verloren en lukt het maar niet om nieuwe vrijwilligers te werven of weet je niet goed waar je moet beginnen? En wil jij inspiratie opdoen om op een vernieuwende manier vrijwilligers te werven en dit leren aan de hand van echte praktijkvoorbeelden? En wil jij stap voor stap uitgelegd krijgen hoe je nieuwe vrijwilligers werft, hoe je een inspirerende en pakkende wervingsboodschap schrijft, en via welke kanalen je deze het beste kunt verspreiden? Dan is deze spoe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vrijwilligersmanagement, Werving & Selectie, Management Algemeen, Middle management en Management assistent.

Ben jij een vrijwilligerscoördinator die vrijwilligers in de zorg begeleidt en wil je meer kennis opdoen over het werken met vrijwilligers, vrijwilligers begeleiden en het leidinggeven aan vrijwilligers? Of ben jij een zorgprofessionals en valt vrijwilligers begeleiden onder jouw taken en wil je hier meer over leren? Dan ben je bij De Klimop Academie aan het juiste adres.

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat veel organisaties vrijwilligers zijn verloren tijdens de lockdown. Helaas blijkt dit zeker het geval voor organisaties binnen de zorg en welzijnssector. Is jouw organisatie ook veel vrijwilligers verloren en lukt het maar niet om nieuwe vrijwilligers te werven of weet je niet goed waar je moet beginnen? En wil jij inspiratie opdoen om op een vernieuwende manier vrijwilligers te werven en dit leren aan de hand van echte praktijkvoorbeelden? En wil jij stap voor stap uitgelegd krijgen hoe je nieuwe vrijwilligers werft, hoe je een inspirerende en pakkende wervingsboodschap schrijft, en via welke kanalen je deze het beste kunt verspreiden? Dan is deze spoedcursus iets voor jou.

Leerdoelen
In deze spoedcursus ga je aan de slag met de vraag ‘hoe werf je vrijwilligers’ en leer je:

  • Hoe je een goede start kunt maken na de coronacrisis met je huidige vrijwilligers;
  • Hoe je zorgt voor een divers vrijwilligersbestand en wat hiervan de voordelen zijn;
  • Vrijwilligers werven op een vernieuwende manier;
  • Welke wervingsmiddelen er zijn en welke je het beste in kunt zetten voor het werven van nieuwe vrijwilligers;
  • Hoe je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt zet;
  • Hoe je een pakkende wervingsboodschap schrijft;
  • Hoe je een goede selectieprocedure uitvoert en nieuwe vrijwilligers goed kunt inwerken;
  • Hoe je de huidige- en nieuwe vrijwilligers bindt aan jouw organisatie;
  • Waar je na het uitvoeren van je wervingscampagne nog meer aan moet denken om je vrijwilligersbestand up to date te houden.

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren of beroepspersoneel in de zorg en welzijnssector die zich bezighouden met nieuwe vrijwilligers werven en graag in een korte cursus aan de slag willen gaan met de vraag: hoe werf je vrijwilligers?

Hoe werkt het?
De cursus wordt gegeven in een online omgeving, wat je in staat stelt te leren waar je maar wilt en wanneer het jou uitkomt. In dit geval dus geen reistijd, reiskosten en geen hele cursusdag op een datum die voor jou eigenlijk niet uitkomt. In totaal ben je ongeveer 8 uur kwijt aan de cursus, maar je kunt deze uren helemaal zelf inplannen. Je hebt 8 weken de tijd om deze cursus af te ronden. De cursus is beschikbaar vanaf 22 juli 2021, maar je mag er ook voor kiezen om op een latere datum aan de slag te gaan. De 8 weken gaan pas in op de door jou gekozen startdatum, dus mocht je nog een vakantie gepland hebben in de zomer, dan is dit zeker geen probleem.

Door het doorlopen van de modules leer je alle benodigde kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden leer je toe te passen in de praktijk door het maken en uitvoeren van opdrachten, waar je feedback op krijgt. Ook krijg je nuttige praktijkvoorbeelden en kan je vragen stellen in de online leeromgeving, zodat de cursus persoonlijk kan worden afgestemd op jouw wensen en behoeften en je persoonlijke leerdoelen behaald worden.

Verder heb je geen aanvullende software nodig. Enkel een computer/laptop met internetverbinding en een lekker kopje koffie of thee is voldoende.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname met een onbeperkte geldigheidsduur.

Wat kost de cursus?
Deelname aan deze spoedcursus kost €225 exclusief btw per deelnemer. Aan je leidinggevende kun je vragen of deze kosten betaald kunnen worden vanuit het scholingsbudget.

Het bedrag zal na afloop van de cursus middels een factuur in rekening gebracht worden. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over de cursus, dan geldt er een niet goed, geld terug garantie.

Ben jij er klaar voor om op een vernieuwende manier te leren hoe je vrijwilligers kunt werven en samen met je huidige- en toekomstige vrijwilligers een frisse start te maken na de coronacrisis? Ik zie je graag terug bij de spoedcursus vrijwilligers werven!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.