Opleiding Logistiek Supervisor Warehouse

Tijdsduur

Opleiding Logistiek Supervisor Warehouse

De Laat Kenniscentrum
Logo van De Laat Kenniscentrum
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 De Laat Kenniscentrum heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

"Onze passie is jou te helpen bij de volgende stap!"

De Laat Kenniscentrum biedt een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. Je vindt altijd een leslocatie in jouw eigen regio. Bij ons kun je jouw leven lang leren!

Wat biedt de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De vernieuwde logistiek opleidingen van De Laat Kenniscentrum sluiten nog beter aan op de praktijk. De opleiding Logistiek Supervisor Warehouse is de ideale opstap naar een mooie carrière in de logistiek en kan deze toegepast worden binnen elk bedrijf.

Als logistiek supervisor ben je verantwoordelijk voor het logistiekbeleid, logistieke processen, personeelsbeleid, aanwinst en het onderhouden van zakelijke contacten. Je voert op eigen initiatief de taken binnen de organisatie uit. Je stuurt de medewerkers aan om hun taken te kunnen uitvoeren. Bij afwijkingen zorg je voor oplossingen en pas je de procedures aan. Deze opleiding is tevens d…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Supervisie, Logistiek management, Logistiek, Leidinggeven en Lerarenopleiding / Docentenopleiding.

"Onze passie is jou te helpen bij de volgende stap!"

De Laat Kenniscentrum biedt een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. Je vindt altijd een leslocatie in jouw eigen regio. Bij ons kun je jouw leven lang leren!

Wat biedt de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De vernieuwde logistiek opleidingen van De Laat Kenniscentrum sluiten nog beter aan op de praktijk. De opleiding Logistiek Supervisor Warehouse is de ideale opstap naar een mooie carrière in de logistiek en kan deze toegepast worden binnen elk bedrijf.

Als logistiek supervisor ben je verantwoordelijk voor het logistiekbeleid, logistieke processen, personeelsbeleid, aanwinst en het onderhouden van zakelijke contacten. Je voert op eigen initiatief de taken binnen de organisatie uit. Je stuurt de medewerkers aan om hun taken te kunnen uitvoeren. Bij afwijkingen zorg je voor oplossingen en pas je de procedures aan. Deze opleiding is tevens de ideale opstap naar een hbo-opleiding in Logistiek en Economie.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De opleiding is bedoeld voor (toekomstig) logistiek supervisors.

Welk niveau is de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding?

De opleiding Logistiek Supervisor Warehouse is op mbo 4 niveau.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Als je geen relevante vooropleiding hebt gedaan, zul je wel een aantal extra modules moeten volgen tijdens de opleiding.

Hoe ziet de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit onderstaande modulen: 

Logistiek proces gevorderd

Een goede supervisor is op de hoogte van het proces op de werkvloer. In deze module komt de goederenstroom en beheer en het logistiek beleid aan bod. De module Logistiek proces gevorderd is een verdieping op het aanbod rondom dit proces van de opleiding Logistiek teamleider.

Personeelsmanagement en relatiebeheer

Tijdens de opleiding logistiek teamleider warehouse heb je geleerd dat goede logistiek valt of staat met goed (opgeleid) personeel. Tijdens de opleiding logistiek supervisor gaan we dieper in op de arbeidsovereenkomsten en het sociaal beleid in de logistiek.

Daarnaast bespreken we in deze module het relatiebeheer. Een logistiek supervisor kent de aspecten van de organisatie en de organisatiecultuur. Je kent de doelstellingen en het beleid van de organisatie. Je bent communicatief sterk, zeker als het gaat om conflicthantering. Je kan overleg voeren en geeft duidelijk leiding door te motiveren, instrueren, begeleiden, controleren, delegeren en plannen.

In jouw rol als supervisor heb je inzicht in de crediteuren en debiteuren en kun je met deze partijen het contact onderhouden. Het aanspreken van (mogelijke) nieuwe netwerken is voor jou een uitdaging. Als logistiek supervisor ken jij de ins -en outs van de inkoop en ben je in staat om klantbeoordelingen en klachten te managen. 

Er mag verwacht worden dat je je staande houdt in verschillende situaties. Denk hierbij aan in- en verkoopsituaties. Je bent in staat tot het voeren van een goed relatiebeheer en kent het klappen van de zweep als het gaat om inkoop het voeren van inkoopgesprekken en het maken van leverancierskeuzes. Je bent in staat overeenkomsten op te stellen en kunt deze controleren. Je bent op de hoogte van de verzekeringen die nodig zijn en weet waarom deze moeten worden afgesloten. Je leert meer over internationale handel en weet hoe je met klachten om kunt gaan.

Bedrijfseconomie financieren, exploiteren en beheren

Deze module is opgebouwd uit twee onderdelen:

 • bedrijfseconomie gericht op het exploiteren
 • beheren en bedrijfseconomie gericht op het financieren

Je leert meer over het berekenen van kosten, kostprijselementen, kostprijsberekening en kostprijs differentiatie. Na het volgen van deze module zijn begrippen als variabele kosten, personele kosten, winstopslag en verkoopprijs geen onbekend terrein meer voor je.

 

Tijdens je opleiding logistiek supervisor warehouse werk je met een voor je samengestelde lijst per module, hierop kun je aangeven of je het inzicht, de kennis en de vaardigheid beheerst. Omdat De Laat Kenniscentrum de samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk vinden, maken wij gebruik van de praktijk. Een werkplek of stageplek is een pré, maar geen vereiste voor deze opleiding.

De examens van de Logistiek Supervisor Warehouse opleiding

Elke module wordt afgesloten met een examen.

Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Inkoop van opslagmiddelen en diensten
 • Value Added Logistics
 • Handelingsbeleid
 • Distributieplanning
 • Trends in op- en overslagsector
 • Formules opslagbedrijven
 • Material requirements planning
 • Netwerkplanning
 • Personeelsbeheer bij de logistieke dienstverlener
 • Arbeidsovereenkomst in de logistiek
 • Sociaal beleid in de logistiek
 • Logistieke beleidsvoering
 • Marktbewerking
 • Markt en marktpositie
 • Verkoopbeleid logistiek
 • Offerte maken
 • Registreren en inventariseren van voorraden
 • Voorraadsystemen
 • Voorraadanalyses
 • Voorraadbeleidstaken

Studiebelasting

Circa vijf klokuren per lesweek.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Vervolgstudie

Ben je klaar met de opleiding Medewerker Logistiek Warehouse en wil je doorstuderen? Start met de opleiding Nemas Advanced Management. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.